POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
27 Mart 2023 Pazartesi - 11:14

Engelsiz Yaşam Köyü’ne yeni spor salonu!

Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nü ziyaret ederek merkezdeki özel çocuklarla buluşan Başkan Batur, yeni açılan spor salonu ve hareket eğitimi biriminde incelemelerde bulundu.

Engelsiz Yaşam Köyü’ne yeni spor salonu!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, açılışının ardından pek çok mucizeye ev sahipliği yaparak özel çocukların ilk adımlarını attığı, sosyalleştiği, hayatı öğrendiği Konak Engelsiz Yaşam Köyü’ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Fırsat buldukça merkezi ziyaret ederek burada eğitim gören çocuklarla buluşan, atölyelerinde onlarla birlikte zaman geçiren Başkan Batur, Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nün yeni açılan spor salonu ve hareket eğitimi biriminde de incelemelerde bulundu. İçinde, çocukların spor yapması, hareket eğitimi alarak kas gelişiminin sağlanması ve denge problemlerinin aşılması için gerekli olan tüm spor ekipmanlarının hazır bulunduğu spor salonunda Başkan Batur da çocuklarla birlikte spor yaptı.

En önemlisi çocukların mutluluğu
Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nde ilk olarak, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon programına devam eden minik Hüseyin’le kucaklaşan Başkan Batur, ilk adımlarını merkezde atmış olan Rabia’yla da bir araya geldi. Çocukların gelişimleriyle ilgili bilgi alan Batur, gözle görülür büyük bir ilerleme kaydedildiğini ifade ederek, “Bizim en büyük mutluluğumuz, çocuklarımızın da mutlu olduğunu görmek. Buraya ilk geldiklerinde yürümekte zorlanan çocuklarımızın bize koşarak geldiklerini görüyoruz ve onları böyle güven içinde, mutlu, hareketli görmek bizi de çok duygulandırıyor. Gelişimlerine katkı sağlamak için gerekli ne varsa burada hazır etmeye çalışıyoruz. Onlar için her şeyin en iyisini yapmaya devam edeceğiz.Başta bize güvenerek çocuklarını emanet eden ailelerimize, eğitimcilerimize, yöneticilerimize, burada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Her zaman söylüyorum ve söylemekten gurur duyuyorum; Konak’ta yaptığımız en anlamlı, en mutluluk veren işimiz Konak Engelsiz Yaşam Köyü’müz” dedi.

Topraksız tarım yapıyorlar
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Engelsiz Yaşam Köyü ziyaretinde öğrencilerle uzun uzun sohbet etti, bir istekleri olup olmadığını sordu. Müzik atölyesinde çocukların şarkılarına eşlik ederken, el sanatları atölyesinde onlarla birlikte saksı boyadı. El sanatları atölyesi, takı tasarım atölyesi, bilgisayar sınıfı ve

hobi sınıflarını gezerek öğrencilerle konuşan Başkan Batur, mutfak ve aşçılık atölyesinde pasta süsledi. Başkan Batur, Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nün yakın zamanda hayata geçirdiği tarım teknolojileri atölyesinde de heyecanla karşılandı. Atölyede bitkilere hayat veren öğrenciler Başkan Batur’a topraksız tarım projelerini anlattı. Meyve, sebze, çiçek ve çeşit çeşit sukulent yetiştiren öğrenciler,  mevsim sebzelerini fidelerini Başkan Batur’la birlikte dikti.

Yeni spor salonu tam teşekküllü
Konak Engelsiz yaşam Köyü’nün spor ve hareket eğitimi salonunda çocuklarla spor yapan Başkan Batur, atölyelerdeki başarılı çalışmalarıyla ve söylediği şarkılarla bilinen Merve’yle birlikte step tahtasında antrenman yaptı. Kısa bir süre önce faaliyete geçen spor salonu ve hareket eğitimi biriminde koşu bantları,kondisyon bisikleti, step tahtaları, bireysel antrenman setleri ile futbol, basketbol, voleybol gibi takım sporları için gerekli malzemeler bulunuyor. Spor salonu sayesinde, merkeze devam eden öğrencilerin sağlıklı ve zinde kalmasının yanı sıra, bazı özel grupların daha çok ihtiyaç duyduğu kas güçlendirmesi için de fizik tedaviyle beraber önemli katkı sağlanıyor. Salonda tempolu yürüyüş, koşu, bisiklet egzersizi, pilates gibi yağ yakımı, kas güçlendirme ve postür düzeltmeye yönelik çalışmalar yapılıyor. Müzikle beraber yapılan kardiyo çalışması ise öğrencilerin en keyif alarak yaptıkları egzersizlerin başında geliyor. Toplu branşlar ise çocukların grupla hareket etme ve takım ruhunu pekiştirerek sosyal gelişimlerine katkı sağlıyor. 

 
CHP İzmir'de aday adayları vitrine çıkıyor!
 
Filede Göztepe devam Karşıyaka tamam
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’nın öğrenci yurtları hızla yükseliyor
Özellikle son yıllarda yaşanan öğrenci yurdu sorununa, mevcut kız yurdunun ...
Türkiye'de ilk ve tek: İzmir'de gençlik belediyesi dönemi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in genç odaklı kent vizyonu ...
250 fidan 100.yıl korusu için fidanla buluştu
Karşıyaka’da 21-26 Mart Orman Haftası etkinlikleri kapsamında yeni bir ...
 
Özgüven'in yaşamı belgesel oldu: AASSM'de 'Komünist Osman' galası!
Dikili’nin unutulmaz belediye başkanı Osman Özgüven’in yaşamını anlatan ...
FabrikaLab İzmir’den engelleri aşan robotel!
Girişimcilerin ortak noktası FikrimİZ Birimi, Robotel Türkiye işbirliğiyle ...
Bayraklı’nın camilerinde dezenfekte mesaisi
Bayraklı’da tüm ibadethanelerin belirli periyotlarda bakım, onarım ve ...
 
İzmir Tiyatro Festivali'nde perde açılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 41. kez düzenlediği Hülya-Özdemir Nutku ...
Büyükşehir'in Meslek Fabrikası'nda yara sarma mesaisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, depremzede yurttaşlar için iç çamaşırı üretimine ...
Bornova’ya miniklerin elinden yeni fidanlar
Çevre bilinci ve doğa sevgisini çocuklara aşılamak için çeşitli çalışmalar ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri