POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti'de kurultay öncesi üst düzey istifa
İYİ Parti'de kurultay öncesi üst düzey istifa
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
İspanya Başbakanı Sanchez'den istifa sinyali!
İspanya Başbakanı Sanchez'den istifa sinyali!
18 Haziran 2018 Pazartesi - 19:47

Erdoğan: ABD'de vardığımız anlaşmayı adım adım...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ordu’da konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kahramanlarımız sınır ötesinde destan yazıyor. Şimdi de Münbiç’te Amerika’da vardığımız anlaşmayı adım adım hayata geçiriyoruz. Münbiç sınırındaki bölücü terör örgütü unsurları bulundukları yerleri terk ettiler. Askerlerimiz devriye gezmeye başladı. İnşallah aşama aşama bölgeyi teröristlerden tamamen temizleyeceğiz." dedi.

Erdoğan: ABD de vardığımız anlaşmayı adım adım...

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Kahramanlarımız sınır ötesinde destan yazıyor. Şimdi de Münbiç’te Amerika’da vardığımız anlaşmayı adım adım hayata geçiriyoruz. Münbiç sınırındaki bölücü terör örgütü unsurları bulundukları yerleri terk ettiler. Askerlerimiz devriye gezmeye başladı. İnşallah aşama aşama bölgeyi teröristlerden tamamen temizleyeceğiz. Milletimize verdiğimiz bir sözü daha tutmuş olacağız. Bay Kemal, Bay Muharrem ne diyorlar? “Afrin’de ne işiniz var? Cerablus’ta ne işiniz var” Bay Muharrem TV programında ne diyor? “Irak’a giremeyecekler göreceksiniz” diyor. Ne oldu Bay Muharrem? Girdik mi? Kandil’i vurduk mu? Kimden izin aldık? Biz izni halkımızdan alırız halkımızdan. 

Sen daha bizi tanıyamadın. Biz hakka ve halka teslim olduk. Bu yola böyle çıktık. Biz icazeti oralardan değil halkımızdan aldık. Ve bu yola böyle çıktık. Münbiç’in teröristlerden temizlenmesiyle bu bölgeden kaçıp ülkemize gelmiş olan Suriyeli kardeşlerimizin geri dönüşleri de başlayacak. Şu an Afrin ve CErablus’a 200 bin geri dönüş oldu. devam edecek. Fakat CHP ne diyor bu zihniyet? “Suriye’den gelen bu insanları niye aldınız?” Biz ensar kültürünü iyi biliriz. Bay Kemal sen ensar kültüründen anlamazsın. Biz kimin ensar, kimin muhacir olduğunu da iyi biliriz. Biz o 3,5 milyon mülteciyi o katillerin o yağdırdıkları bombalardan kaçan o insanlar için kapılarımızı açtık. Onlar bizim kardeşlerimizdi. Kardeşliğimizi gösterdik.

Şimdi Münbiç’i ne yapıyoruz? Boşaltıyoruz. PYD YPG orayı terk ediyorlar. Bunu biz diplomasi yoluyla yaptık. Aziz milletime sesleniyorum. CHP’ye gönü verenlere de sesleniyorum, Saadet’e gönül verenlere de sesleniyorum, İYİ Parti’ye gönül verelere de sesleniyorum. Biz şu 15-16 yılda diplomasinin en ileri noktada olanını yaptık. İşte şimdi de bak Münbiç’ten çıkıyorlar. Ayın 4’ünde benim dışişleri bakanım Amerika’daydı değil mi? Görüşmeleri yaptılar. Yapılan görüşmeler sonucunda onlar Fırat’ın doğusuna gitmeye başladılar. Batısında da biz, Rusya, İran beraber çalışıyoruz. Orada da yine aynı şekilde kararlıyız. İdlib’de Tel Rıfat’ta aynı kararlılığı devam ettiriyoruz. Buralarda da Türkiye'nin nasıl bir devlet olduğunu Afrin, Zeytindalı Harekâtıyla gösterdik mi? Gösterdik. Ama Bay Kemal bundan anlamaz, Bay Muharrem hiç anlamaz.

Hadi meydanlarda acemi. Bu adayın geçmişine bakalım dedik, aman Allah’ım. Yalova’da dershane müdürlüğü döneminden hayatının her dönemi falsoyla, demokrasi ve özgürlükler alanında yüz kızartıcı eylemlerle dolu. Bir 411 macerası yaşadık. Bu Bay Kemal ile Bay Muharrem’in AYM’ye gidişte imzası var. Ve ne oldu? Bizim başörtülü kızlarımızın o haklarını maalesef bununla ortadan kaldırdılar. MHP ile beraber çıkartmıştık onu.

Kalkıyor bize annesini, kız kardeşini gösteriyor. Benim senin annene, kız kardeşine saygım var. Sen neredesin sen? O bizim için önemli. Siz üniversitelerimizde kızlarımızın başörtülü olarak okumasının önündeki en büyük engeldiniz. İşte bir tane milletvekiliniz vardı. O odalarda neler yaptılar başörtülü yavrularımıza. Benim kendi yavrularım ülkemde okuyamadı. İki kızım Türkiye’de okuyamadı. Yurt dışına gönderdim, orada okudular. O ülkelerin devlet başkanları ne dedi biliyor musunuz? “Niye buraya gönderdiniz” Onlara ben bunları anlatmak zorunda kaldım. Ama şimdi açıldı mı hepsi? Üniversiteye gidebiliyor mu? Devlet dairelerinde çalışabiliyor mu? Bir sıkıntı var mı? Biz buyuz işte.

Muharrem İnce’nin başörtüsüne bile değil, bere takan bir TRT kameramanı için Meclis’te soru önergesi verecek kadar tahammülsüz olduğunu biliyor musunuz? Şimdi camiden çıkmadıklarına, herkese mavi boncuk dağıttıklarına bakmayın. Bunların geçmişi işte böylesine lekelidir. Her şeyi öylesine başka yere çekiyorlar ki, biz bile şaşırıyoruz.

Biz güçlü Meclis diyoruz, güçlü hükümet diyoruz. Güçlü Türkiye diyoruz. Muharrem İnce, çay anlıyor, kek anlıyor, oralet anlıyor.

Bazıları Türkiye aynasında baktığında yaptığımız eserleri görür. Yaptığımız 284 bin dersliği, göreve başlattığımız 600 bin öğretmeni, açtığımız 131 yeni üniversiteyi görür. Açtığımız 1245 hastaneyi, göreve başlattığımız 540 bin sağlık çalışanını görür. 20 bin km bölünmüş yolu, 258 karayolu trenini, 29 yeni havalimanını görür. Ülkemize kazandırdığımız 525 yeni barajı, 528 santralini, 5 milyon alana diktiğimiz ağaçları görür.

Bazıları da aynı aynada kendi geçmişindeki baskıları, yoksulluğu, ihmalleri görür. Biz milletimizin bu aynada ne gördüğüne bakıyoruz. Özellikle yurt dışındaki kardeşlerime sesleniyorum. Sizler dışarıdan Türkiye’deki değişimleri çok daha iyi görme imkanına sahipsiniz. Arkanızda güçlü bir Türkiye olmasıyla, zayıf bir Türkiye olmasındaki farkı kimse sizin kadar iyi değerlendiremez.

 
İzmir'de 'seçim' gerginliği: AK Parti adayına tehdit iddiası!
 
ABD'den flaş Menbiç açıklaması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 'seçim' gerginliği: AK Parti adayına tehdit iddiası!
AK Parti İzmir milletvekili adayı Temel Yıldırım, Çankaya semtinde yürüttükleri ...
YSK Başkanı yurtdışında kullanılan oy sayısını açıkladı
YSK Başkanı Güven, "Yurt dışında ve gümrüklerde an itibarıyla oy kullanan ...
CHP’li Bakan’dan ‘emlakçı’ çıkışı: AK Partili vekil olsam...
Kafe Siyaset programına konuk olan CHP’li Bakan, alan çalışması sırasında ...
 
İzmir'de afiş tartışması: Dağ'dan 'Koca' tepki, Büyükşehir'den jet yanıt!
AK Partili Dağ, yeniden milletvekili adayı olduğu ikinci bölgedeki seçim ...
HDP ve Vatan Partisi İzmir'de miting yapacak
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile ...
İnce'den 'Çiller' yorumu: Erdoğan diyor ki...
İnce, "Dün bir baktım eski başbakanlardan Tansu Çiller de oraya gitmiş. ...
 
Erdoğan'dan 'Menbiç' mesajı: O da başladı!
Menbiç'e konusunda açaklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Münbiç'ten terör ...
İYİ Parti İl Başkanı Ükünç'ten 'İnce' çıkış: İkinci tura kalırsa Yücel'i arayıp...
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ...
Kocaoğlu'ndan SKM ziyareti ve İl'de 'miting' zirvesi!
24 Haziran seçimleri için alana inen ve ilçe ilçe gezerek seçmene sandık ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri