POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tartışma yarattı: Arapça soruya Türkçe tercüme istedi!
Tartışma yarattı: Arapça soruya Türkçe tercüme istedi!
759 bin çocuk kutlama yerine çalışmak zorunda!
759 bin çocuk kutlama yerine çalışmak zorunda!
TBMM 104 yaşında, devlet erkanı Anıtkabir'de
TBMM 104 yaşında, devlet erkanı Anıtkabir'de
Şimşek: Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var!
Şimşek: Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var!
19 Mart 2023 Pazar - 16:59

Erdoğan: Türkiye önemli bir oyuncu haline gelecek

Bandırma Bor Karbür Üretim Tesisi Açılış Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bu alanda önemli bir oyuncu haline geleceğini söyledi. Erdoğan, ön siparişleri almaya başlayan Togg'a da rekor talep olduğunu dile getirdi.

Erdoğan: Türkiye önemli bir oyuncu haline gelecek

Balıkesir'deki Bandırma Bor Karbür Üretim Tesisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla açıldı.

Tesisin açılış töreninde konuşan Erdoğan, bor karbürün savunma sanayinin vazgeçilmezi olduğunu söyledi.

Yatırım bedeli 80 milyon doları bulan tesisin Türkiye'de ilk dünyada ise sayılı işletmelerden olacağını belirten Erdoğan, "Bu tesis sayesinde Türkiye sadece sahip olduğu bor madeninin katma değerini yükseltmeyecek, dünyanın en sert üçüncü maddesinin üretimi ve satışında önemli bir oyuncu haline gelecek." diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle: 

"Geçmişte bu tür ürünlerin stratejik önemleri dikkate alınmadı. Dışarıdan alındığı için sıkıntılar yaşadık. Kritik her üründe maruz kaldığımız gizli ve açık ambargoların yarattığı kayıpları iyi biliyoruz. Sadece ETİ Maden bünyesinde yürütülen çalışmalar bile başlı başına başarı hikayesidir. Nadir toprak elementleri konusunda iyi bir rezerve sahibiz. 

Diğer alanlarda da benzer güzel gelişmeler yaşanıyor. Üretimi angarya görerek uzak coğrafyalara taşıyan her yerde ciddi bir paradigma değişimi başlamıştır. Türkiye lojistik avantajları ve ham madde potansiyeli nedeniyle avantajlı bir yerde duruyor. Ülkemize kazandırdığımız güçlü alt yapı bu avantajın temelini oluşturuyor. 

"HEDEFİMİZE SIKI SIKIYA BAĞLIYIZ"

Ülkemizi 10 büyük ekonomiden biri olma hedefine sıkı sıkıya bağlıyız. Son yıllarda milletçe zorlu sınamalardan geçtik. Salgın nedeniyle 2 yıl sıkıntı çektik. Bu badireyi aşmışken kur, enflasyon, faiz üçgeni içinde bulduk. Sonra  asrın felaketiyle karşılaştık. Deprem ve selde yitirdiğimiz canların acıları yüreklerimizi yakıyor.

Biz bugüne kadar önümüze çıkan hiçbir tehdide teslim olmamış hepsine karşı inançla direnmiş bir milletiz. Bir yerden depremin enkazını kaldırıyor diğer yandan geçici barınma alanları yapıp kalıcı konutların inşasına başlıyoruz. Bir an önce vatandaşlarımızı şu kar kışta açta açıkta bırakmayalım. İnsanlarımızın yaralarını sararken hayata bağlanmalarını sağlıyoruz. 

"FELAKETİN İZLERİNİ SİLECEĞİZ"

Deprem bölgesindeki üreticilerimizi destekleyerek istihdamı canlandırıyoruz. Başka yerlere giden insanlarımız yavaş yavaş şehirlerine dönüyor. Allah'ın izniyle bu felaketin izlerini sileceğiz. Deprem bölgelerinde vatandaşlarımdan bir yıl izin istedim. İnşallah bir yıl içerisinde kalıcı konutları bitireceğiz. Çadırkentten konteyner kentlere, bir taraftan da prefabrik kentler yapıyoruz. Derdimiz vatandaşlarımızı açıkta bırakmamak. 

"BENİM İNSANLARIM BUNLARA BIRAKILABİLİR Mİ?"

Dolaştığımız deprem kentlerinde vatandaşlarımızın şu ifadeleri sorumluluğumuzu artırıyor; baba bizi bunlara bırakma... Biz bunların ne yapacağını gayet iyi biliyoruz. Bunlara benim insanlarım bırakılabilir mi? Biz can derdindeyiz, onlar mal derdinde. Bizler de Cumhur İttifakı olarak gerek şahsım gerek Devlet Bey birlikte bölgeyi dolaşıyoruz. Yeni güvenli huzurlu yerleşim yerleri kurarak Türkiye Yüzyılı'na doğru yürümeyi sürdüreceğiz.

TOGG'A REKOR TALEP

Bunlar onlarla uğraşırken biz bor madeniyle alakalı onun çeşitlendirilmesinde bu dev tesisi açıyoruz. Bütün bunları başarana kadar bize durmak dinlenmek başka yöne bakmak haramdır. Türkiye'nin bir kısmında yaşanan sıkıntının çözülmesi için ülkenin güçlü olması şarttır. Bunun için diğer projelerimizi ihmal etmiyoruz. Türkiye'nin otomobili bunlardan biridir. Togg ön siparişleri almaya başladı. Kısa sürede rekor talep oranına ulaştı. Ay sonundan itibaren teslimatları peyderpey gerçekleştireceğiz.

"MİLLETİME ŞİKAYET EDİYORUM"

Karadeniz gazını milletimizin hizmetine sunma gayretimiz bunlardan biridir. Deprem nedeniyle oluşan gecikmeye rağmen Karadeniz gazını yakında sisteme kavuşturağız. Ana muhalefet Akkuyu Santrali'ni geziyor, 'Muhteşem.' diyor. Dönünce 'Yaptırmayacağız.' diyorlar. Biz yeşil enerji konusunda doğalgaz ve Akkuyu konusunda adımlar atıyoruz, bunlar yaptırmayacağız diyorlar. Ben milletime şikayet ediyorum. Ana muhalefet ve yanındakiler nedeniyle bir zamanlar elektrikler nasıl kesiliyorsa yine bu noktaya düşeriz. Bunlara bu fırsatı 14 Mayıs'ta benim vatandaşım vermeyecek.

"HİZMET ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Biz hakkın rızası için halkımıza inançla hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Milletimize ne söz verdiysek hepsini Cumhur İttifakı olarak hayata geçireceğiz. Türkiye Yüzyılı ile aramıza hiçbir engelin girmesine izin vermeyeceğiz." 

 
AK Partili Kaya'dan Eken'in Soyer övgüsüne tepki!
 
Kılıçdaroğlu'ndan İktisat Kongresi mesajları: 4 ayaklı stratejiyi anlattı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya'dan Eken'in Soyer övgüsüne tepki!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Kaya'dan, Büyükşehir Belediyesi Başkan ...
CHP Lideri'ne İzmir'de coşkulu karşılama!
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, ...
Aday adaylığı sürecinde sona doğru ittifaklarda son durum!
14 Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı olmak isteyenler için başvuru ...
 
Gümrük kapılarında oy vermenin esasları belirlendi
Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili ...
Akşener'den çarpıcı 'İnce' mesajları!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı bir televizyon programında ...
Soyer tarihi kongreyi anlattı ve ekledi: Bir şey değişecek, her şey değişecek!
Millet İttifakı buluşmasında konuşan Başkan Soyer, tarihi kongreyi anlatırken ...
 
Oy kullanılacak gümrük kapıları belli oldu
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler ...
Millet İttifakı kurmayları tarihi kongrede yol haritası ve vaatleri anlattı
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, Millet İttifakı partilerinin ekonomi ...
'Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılmasını sağladık'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mart'ta bitecek olan Tahıl Koridoru ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri