POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
29 Mayıs 2023 Pazartesi - 00:26

Erdoğan 'balkon'da: Faiz indi, enflasyon da inecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçiminin de 28 Mayıs seçiminin de galibinin 85 milyon vatandaşın tamamı olduğunu söyledi. Beştepe'de toplanan vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yolda beraber yürüdük" dedi. Erdoğan, "Şu anda faiz 8.5'a indirildi. Göreceksiniz enflasyon da inecek" diye konuştu.

Erdoğan  balkon da: Faiz indi, enflasyon da inecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ikinci tur seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre yüzde 52 oy alarak beş yıl daha görevine devam edecek. 

Beştepe'de toplanan vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yolda beraber yürüdük. Her vatandaşıma teşekkür ediyorum. Kazanan sadece biz değiliz, kazanan Türkiye'dir. Kazanan tüm kesimleriyle milletimizin ta kendisidir. Kazanan demokrasidir. Bugün kimse kaybetmemiştir. Kimseye kırgın, küskün, üzgün, öfkeli değiliz. Seçim dönemine dair tüm tartışmaları, çekişmeleri bir kenara bırakarak, milli hedeflerimiz etrafında bütünleşme vaktidir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, "2018'de CHP'nin vekil sayısı 146'ydı. 2023'te vekil sayısı 169 gördüğünüz gibi bir artış var fakat burada kiralık vekiller var, 40 tane kiralık vekil. Yüzde 1 oy alan partilere 40 tane kiralık vekil verdi. Sayı 129'a düştü. Herhalde 129 büyüktür diyemezsiniz. Bu milletvekili sayısını düşürenlere de herhalde haydi diyemezsiniz. Kandil'dekilerle haydi videosu çekenleri bu millet yutmadı, haydi diyenler 17 vekil düşmüş durumda" şeklinde konuştu. 

Erdoğan, "Kardeşlerim ne diyordu eğer Selo'yu çıkarmak istiyorsanız oyu bana vereceksiniz diyordu. Benim milletim iyi biliyor Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bu terörist Selo'dur. Adaletin hak ve hukukun egemen olduğu Türkiye'de sen 51 kardeşimizin ölümüne neden olan Selo'yu istediğin gibi dışarıya çıkaramazsın. Bizim iktidarımızda böyle bir şeyin gelişmesi mümkün değildir. Bizim iktidarımızda adalet mülkün esasıdır" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, "Sandıklar kapandı, telefon zincirleri akmaya başladı. Körfezden İngiltere'ye ve Rusya'ya kadar hepsi tebriklerini bildirdiler. Yarın da bu tebriklerin devam edeceğini görüyoruz. Erdoğan'ı yıkmak için kapaklar atmadılar mı, bu kapakları yazmadılar mı işte onlar da kaybettiler. Karşımızda kurulan ittifakları gördünüz, terör örgütlerinden sapkın akımlara kimlerin karşımıza dikildiğini gördünüz. Buna rağmen hamdolsun başaramadılar, inşallah bundan sonra da başaramayacaklar." diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda faiz 8.5'a indirildi. Göreceksiniz enflasyon da inecek. Onlar IMF'in kapısında nöbet tutarlar. Davos'ta IMF Başkanı'yla görüşüyoruz, o zaman 23,5 milyar dolar borcumuz var. Sen taksitlerini alıyor musun, o zaman Türkiye'ye müdahele edemezsin. 2013'e kadar Türkiye'nin borçlarını ödedik sonrada bizim IMF'le işimiz bitti" ifadelerini kullandı. 

KISIKLI'DA DA VATANDAŞLARA SESLENMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'ya geçmeden önce İstanbul'un Üsküdar ilçesi Kısıklı Mahallesi'ndeki evinin önünde toplanan vatandaşlara hitap etmişti.

"Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu milletimizin teveccühüyle tamamlamış bulunuyoruz. İki bayram arasında bize bir demokrasi bayramı yaşatan milletime şükranlarımı sunuyorum." diyen Erdoğan, sandık başına gidip kendisi ve evlatlarının geleceği için iradesini ortaya koyan tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Erdoğan, teşkilatın tüm mensuplarını, kadın ve gençlik kollarını, sandık müşahitlerini, gönüllü olarak seçimin sağlıklı şekilde yürümesine katkıda bulunan herkesi, kampanya ekibini, kadınları, gençleri ve AK Parti davasına gönül veren tüm kardeşlerini tebrik ettiğini belirtti.

''GÜVENİNİZE LAYIK OLACAĞIZ''

Yurt içinde, yurt dışında ikinci tura göre özellikle yüksek oy oranlarıyla sandığa koşan herkese teşekkür eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaptığı tercihle önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bir kez daha bize tevdi eden milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerin güvenine layık olacağız, 21 yıl layık olduğumuz gibi layık olacağız. Ne dedim; 'Pazara kadar değil, mezara kadar beraber olacağız.' Hep 'Bu sevda burada bitmez.' dedik. Öyle mi? Şimdi bak 'bay bay Kemal' diyorlar. Biz hep 'Bu kutlu yürüyüş yarım kalmaz.' demiştik. Biz hep 'Hizmet eden hezimete uğramaz.' demiştik. Biz hep 'Türkiye bize, biz de Türkiye'ye emanetiz.' demiştik. İsterseniz buna bir üçüncü 'bay' daha ilave edebiliriz; bay bay Bay Kemal."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Mayıs'taki cumhurbaşkanı seçiminin, kendisiyle millet arasındaki muhabbetin demokrasi ateşinde şekillenmiş hali olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu yolda beraber yürüdük - 1

"Nasıl demir ateşle buluşarak çeliğe dönüşürse, sizlerin iradesi de sandıkta Türkiye'nin bükülmez, kırılmaz, paslanmaz gücü haline geldi." diyen Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na atıfta bulunarak, şöyle konuştu:

"Buradan Türkiye'ye bir hesap yapıyorum. 'Hesap uzmanıyım.' diyordu ya... 2018'de CHP'nin vekil sayısı neydi biliyor musunuz? 146. 2023'te CHP'nin vekil sayısı, yani bu seçimde 169 çıkardı. Fakat malum, toplamda yüzde 1 bile oya sahip olmayan malum partilere kiralık vekil verdi. Ne kadar? 40 tane. Peki ne oldu? Şimdi 129'a düştü CHP. Hesap uzmanı ya, bu işleri çok iyi bilir. Böylece kaybettiği vekiller sebebiyle herhalde CHP bunu, bay bay Bay Kemal'e hesabını soracaktır. Diyoruz ki 14 Mayıs seçiminin de 28 Mayıs seçiminin de galibi 85 milyon vatandaşımızın tamamıdır."

''BUGÜN KAZANAN SADECE TÜRKİYE'DİR''

Bir şey daha söylediğini anımsatan Erdoğan, "'Biz öyle bir kazanacağız ki kimse kaybetmeyecek.' demiştik. Öyleyse bugün kazanan sadece Türkiye'dir. Demokrasimizden, kalkınmamızdan, hedeflerimizden taviz vermeden şimdi Türkiye Yüzyılı'nın kapısını açtık ama beraberce açtık. Erkeğinden kadınına, gencinden yaşlısına, çalışanından emeklisine kadar milletimizin tüm kesimlerinin hayallerini, heyecanlarını beraberce hayata geçirdik. Kalbi ve gözü bize dönük dostlarımızın umutlarını beraberce yükselttik." değerlendirmesinde bulundu.

"ASIL OLAN MİLLETİMİZİN BİRLİĞİNE VE BERABERLİĞİNE SAHİP ÇIKMASIDIR"

Alanın muhteşem olduğunu, Kısıklı meydanının tarih yazdığını ifade eden Erdoğan, "Bir İstanbullu, bir Üsküdarlı, bir Kısıklılı olarak sizin gibi yol arkadaşları verdiği için Allah'a hamdediyorum. Her zaferimizi yine sizlerle birlikte kutlayacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024'te yapılacak yerel seçimlere değinerek, "Şimdi önümüzde 2024 var. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi? 2024'te Üsküdar'ı da İstanbul'u da yerel seçimlerde kazanmaya hazır mıyız? Öyleyse durmak yok, çok çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Alandaki katılımcıların sayısına ilişkin bilgi paylaşan Erdoğan, "Şu anda emniyetten dedim ki Kısıklı meydanında ne kadar vatandaşım var? Rakam ne biliyor musunuz? 55 bin. Seçimler gelir geçer, sel gider kum kalır. Asıl olan ülkemizin hedeflerinden sapmaması, milletimizin birliğine ve beraberliğine sahip çıkmasıdır. Bugünkü seçimlerin en büyük mesajı işte budur." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu yolda beraber yürüdük - 2

''HİÇ KİMSE TÜRKİYE'YE PARMAK SALLAYAMAZ''

"Seçim sonuçları bir kez daha göstermiştir ki hiç kimse bu ülkenin kazanımlarına göz dikemez." diyen Erdoğan, "İşte şimdi dünya ülkeleri arıyor. Az önce Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham kardeşim aradı. Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev kardeşim aradı. Libya Başbakanı aradı. Hepsi ardı ardına arıyorlar. Ve diyorlar ki 'Gerekirse ilan edin, davet edin, hemen şimdi de geliriz.' Çünkü bu zaferi bizimle gerek Batı'da gerek Körfez'de... Katar arıyor, aynı şekilde o da bu mutluluğu paylaşıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiç kimse insanımızın sahip olduğu hak ve özgürlüklere el uzatamaz. Hiç kimse milletimize tepeden bakamaz, insanımıza hakaret edemez. Gençlerimizi kendi dipsiz karanlıklarına sürükleyemez. Hiç kimse Türkiye'ye parmak sallayamaz. Bunun için terör örgütünden karanlık mahfillere herhangi bir aracı ayağımıza dolayamaz. Hiç kimse milletimizin bir olma, iri olma, diri olma, kardeş olma, hep birlikte Türkiye olma azmini kıramaz." ifadelerini kullandı.

Alandaki vatandaşlara "Kardeşlerim şimdi öyle bir haykıralım ki Ankara bunu duysun. İstanbul'un tüm ilçeleri bunu duysun." diye seslenen Erdoğan, şunları söyledi:

''Kardeşlerim bu CHP, LGBT'ci midir? Bu HDP, LGBT'ci midir? Bu İYİ Parti, LGBT'ci midir? O yanındaki bazı ufaklıklar var, onlar da LGBT'ci midir? Peki AK Parti'ye LGBT sızabilir mi? MHP'ye sızabilir mi? Cumhur İttifakı'nın diğer üyelerine sızabilir mi? İşte unutmayın, Yunus'un 'Her dem yeniden doğarız, bizden kim usanası.' dediği gibi her seçim bizim için bir yeniden doğuştur. Bizde aile kutsaldır. Aileye kimse dil uzatamaz. Kadına şiddet bizde yasak, haramdır. Buna kimse tevessül edemez ve ümüğünü sıkarız."

Erdoğan, gelecek dönemde millete ne söz verdilerse onu yapacaklarını, yerine getiremeyecekleri hiçbir sözü vermeme prensibine de bağlı kalacaklarını söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BALKON KONUŞMASINI KÜLLİYE'DEN YAPACAK

Şimdi Ankara'ya yola çıkacağını bildiren Erdoğan, bu defa bir değişiklik yaparak balkon konuşmasını Külliye'den gerçekleştireceğini, Külliye'den tüm dünyaya sesleneceğini dile getirerek, vatandaşlardan Başkent'e gitmek için müsaade istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11 ildeki depremzedelere teşekkür ederek, "Onlar konteynerlerde, çadır kentlerde oylarını gittiler, büyük bir vakurla kullandılar. Allah onlardan razı olsun. Rabbim beterinden korusun. Söylediğim gibi inşallah bir yıl içinde de kalıcı konutları halledeceğiz." ifadelerini kullandı.

Alandaki vatandaşlara, "Şöyle haykıralım, tüm Türkiye duysun. Üsküdar bunu yapar, kaldıralım elleri. Hazır mıyız?" diye seslenen Erdoğan, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." ifadelerini katılımcılarla birlikte tekrarladı. (NTV-AA)

 
Özdağ'dan ikinci tur değerlendirmesi
 
Dünya liderlerinden Erdoğan'a tebrik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özdağ'dan ikinci tur değerlendirmesi
Cumhurbaşkanı 2. Tur Seçimi sonuçlarını değerlendiren Zafer Partisi Genel ...
Karamollaoğlu'ndan seçim sonucuna ilişkin açıklama
28 Mayıs'ta ikinci turu yapılan Cumhurbaşkanı seçimi sonucuna ilişkin ...
Muharrem İnce'den Erdoğan'a tebrik
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, sosyal medya hesabından ...
 
Babacan: Tarihin doğru tarafında yer aldık
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan açıklamalarda bulundu. Babacan, ...
AK Parti İzmir'de büyük kutlama, Saygılı'dan '2024' mesajı!
İzmir'de AK Parti İl Başkanlığı binası önünde toplanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı ...
YSK sonucu açıkladı: Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, "Sandık açılma oranının ...
 
Seçim sonrası CHP'den ilk açıklamalar: Soyer ve Aslanoğlu ne mesaj verdi?
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Soyer, İzmir'in demokrasi ...
Akşener'den seçim sonuçları hakkında ilk değerlendirme
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Kesin olmayan sonuçlara göre yeniden ...
Kılıçdaroğlu: Yürüyüşümüz sürüyor, buradayız!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri