POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ramazan Pişkin cinayetinde müebbet hapis talebi
Ramazan Pişkin cinayetinde müebbet hapis talebi
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
13 Şubat 2018 Salı - 12:34

Erdoğan'dan Başbuğ'a tepki: Gereği yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Kıbrıs'ta ve Ege'de haddini aşanları yanlış hesap yapmamaları konusunda ikaz ediyoruz'' dedi. ABD'ye de sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, ''Suriye ve Irak'taki DEAŞ tiyatrosunun artık sonu gelmiştir. 'Bizi vururlarsa sert karşılık veririz' diyenlerin ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları da çok açıktır'' ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlker Başbuğ'un açıklamalarına ilişkin ise ''Yazıklar olsun gereği yapılacak'' diye konuştu.

Erdoğan dan Başbuğ a tepki: Gereği yapılacak!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''TBMM 16 Nisan halk oylamasıyla kabul edilen yönetim sistemi değişikliği konusundaki dirayetli tutumuyla önceliğinin millet olduğunu göstererek ayrıca bir takdiri hak etmiştir. Kahraman askerlerimiz sınırlarımız boyunca ve sınırlarımız ötesinde polisimiz jandarmamız sınırlarımızın içinde tarihi bir mücadele yürütürken Meclisimiz de üzerine düşen görevleri yerine getiriyor.

YUNANİSTAN'A KIBRIS UYARISI

Sanılmasın ki Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama ve Ege'deki kayalıklarla ilgili fırsatçı girişimler dikkatimizden kaçıyor. Kıbrıs'ta ve Ege'de haddini aşanları yanlış hesap yapmamaları konusunda buradan ikaz ediyoruz.


''ABD’NİN YPG’YE DESTEĞİ ALACAĞIMIZ KARARLARI ETKİLEYECEK''

Müttefikimizin kalkıp da PYD'ye YPG'ye ciddi anlamda parasal desteği yapma kararını alması herhalde bizim de aldığımız ve alacağımız kararları etkileyecektir. Türkiye bir çadır devleti değildir. Kıbrıs açıklarında faaliyet yürüten yabancı şirketlere Rum tarafına güvenerek hadlerini aşan işlere alet olmamalarını tavsiye ediyoruz. Bunların efelikleri bizim uçaklarımızı görene kadardır.

Savaş gemilerimiz gerektiğinde her türlü faaliyeti yapmak üzere görevlerini yürütüyorlar. Zeytin Dalı Operasyonunun ne kadar önemli doğru olduğu bölgede attığımız her adımda bir kez daha karşımıza çıkıyor. Bir an önce oradan çekilmemizi isteyenler bölgedeki tünellere teröristlere bir baksınlar. Ortadaki görüntüye rağmen tüm bu hazırlıkların ülkenize yönelik olmadığını iddia eden varsa artık onlara söyleyecek sözümüz yoktur. Adeta bizden teröristlere teslim olmamızı istiyorlar. Bu nasıl NATO üyeliğidir? NATO eşittir Amerika Birleşik Devletleri değildir. NATO'nun iç hukuku neyse hepimiz ona uymak zorundayız. Kalkıp da YPG'ye PYD'ye bize göre bu terör örgütü değildir diyorsan NATO'da müttefikin olan ülkeye bu saldırıyorsa senin onun karşısında olman gerekiyor. Bunlar terör örgütü değil diyorlar.

''HİÇ OSMANLI TOKADI YEMEMİŞ OLDUKLARI ÇOK AÇIK''

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı geldi, şimdi Dışişleri Bakanları da gelecek. Bütün gerçekleri çok açık net önlerine koyacağız. Bu iş hakka hukuka uygun bir şekilde yürümek durumundadır. Eğer yürümezse bunun adı model ortaklık olmaz. Benim 911 kilometre sınırım var senin Suriye ile ne sınırın ne alakan var? İlk gelen haberler şu anda 550 milyon dolar civarında parasal destek ama bunun 3 milyar dolara çıkacağına yönelik fiskoslar var. Güya DEAŞ'la mücadele için bölgeye çöreklenen herkes şimdi DEAŞ ile bir olup Türkiye'ye karşı açılan cephede yer alıyor. Suriye ve Irak'taki DEAŞ tiyatrosunun artık sonu gelmiştir. Buradan tüm tarafların artık maskelerini indirip karşımıza çıkmalarını talep ediyoruz. 'Bizi vururlarsa sert karşılık veririz' diyenlerin ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları da çok açıktır. Biz elbette onları kasıtlı olarak hedef almayacağız ama hemen yanı başlarında duranlardan başlayarak gördüğümüz her teröristi de imha edeceğiz. İşte o zaman sırtlarını sıvazladıkları teröristlerin yanında olmamaları gerektiğini anlayacaklar.

''AMERİKA HALKINA SESLENİYORUM''

Şu anda buradan Amerika halkına sesleniyorum Amerika'nın bütçesinden çıkan bu paralar Amerika'nın halkının cebinden çıkan paralardır. Bu konuda Amerika halkının duyarlılığına özellikle gündeme getirmek istiyorum. Şu anda milli bütçeden böyle bir paranın çıkması manidardır. Madem ki takke düşmüş kel görünmüştür bazı şeyleri açıkça konuşmanın zamanı da gelmiş demektir.

Hemen yanı başımızdaki koskoca bir coğrafyada 2. Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük paylaşım savaşı şu anda devam ediyor. Bunları biliyoruz. Birileri Türkiye'yi de bu paylaşım kavgasının bir parçası olarak görüyor. Bizim kimseye verecek ne bir karış toprağımız ne de bir hiç uğruna feda edecek tek bir evladımız yoktur. Hiç kimsenin bizi çevremizdeki kimi toplumlar gibi dünyanın dört bir yanına savurmasına izin vermeyeceğiz. Milletimizle birlikte Kurtuluş Savaşımızdan sonraki en büyük istiklal ve istikbal mücadelesini yürütüyoruz. Teröristleri inlerine gömeceğiz. Bizim teröristleri besleyip semirterek üzerimize salanlarla başetme konusunda kendimize güvenimiz tamdır. Bizi asıl yaralayan içimizdeki ihanet şebekeleri kuklalardır.

''CHP'NİN HDP ADINDA BİR DE İKİZİ VAR''

Bakıyorsunuz ana muhalefetin genel başkanı neler söylüyor? Şu anda terör örgütünün uzantısı durumunda olan partinin temsilcileri neler konuşuyor? Ülkemize her gün füzeyle saldıran YPG için terör örgütü değildir diyebilen anlayışla Türkiye karşı karşıyadır. Nerede bu? İçimizde Türkiye'de. Göğsünü gere gerek PKK da YPG de Feto da DHKP/C de bir terör örgütüdür diyememektedir Bay Kemal. Zerre kadar sende yürek varsa açıkça dersin ki bunlar birer terör örgütüdür. Hiçbir zaman Nusra'ya terör örgütüdür diyemedi diyor. Evet Nusra bir terör örgütüdür El Kaide bir terör örgütüdür. Senin kulağın var duymazsın. Diğerlerinden hiçbir farkın yok. Son kongrede adeta ödüllendirilerek yeniden CHP Parti Meclisi'ne seçtirilen biri var. Bu kişi 'Hayatta hiçbir şeyden tiksinmedim şehitler ölmez vatan bölünmezsen tiksindiğim kadar' dedi. 'Uykumdan uyandıran ezan için camiyi basıp imam mı keseyim?' de diyor. Bu CHP'nin cibilliyetinin gereği bu. İstanbul'a il başkanı yaptıkları bir başkası da 'Ağlama oğlun şehit oldu ne zaman ulan gerzekler ben oğlumu şehit olsun diye mi büyüttük dersek oğlumuz şehit olmayabilir' diye yazdı. CHP'de her çeşidinden terör örgütünün cenazesinde boy gösteren milletvekili bulunuyor. Kimi PYD'yi kimi Esed'i kendisine ortak seçmiş. CHP'nin HDP adında bir de ikizi var. CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum HDP'ye gönül verenlere de sesleniyorum İstiklal Marşı söylenmeyen Türk bayrağı olmayan bir kongre yapıldı. Konuşmalarında terör örgütüne selam göndermekten ve terör örgütü başının elektronik ortamda resmini yayınlayanlar. Tutuklu eş başkanlarını dolaylı yollarla göstermeye gayret edenler bu kongreyi gayriresmi bir ortama sürüklemişlerdir. Ana muhalefetin başındaki PYD terör örgütü değil diyenler... Terör örgütünün partisi onlardan eksi kalır mı?

''ZALİM DEĞİLİZ ASLA OLMADIK''

Türkiye'nin eğer sivil hassasiyeti olmasa taş üstünde taş omuz üzerinde baş bırakmadan Afrin'i şimdiye kadar çoktan almıştık. Zalim değiliz asla olmadık olmayacağız. Siviller zarar görmesin diye şehit olan askerimiz karşısında gözyaşı dökmeyenin kalbi kurumuştur.''

BAŞBUĞ'A TEPKİ

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un, ''Afrin siyasete alet edilmesin'' açıklamasıyla ilgili ''Ben bunu az önce duydum ve bir Genelkurmay Başkanı'ndan, emekli de olsa, böyle bir açıklamayı duymak, bizler için büyük bir talihsizliktir. Bir defa, siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi? Yazıklar olsun gereği yapılacak'' diye konuştu.

 
İYİ Parti İzmir'de ilk toplantı: Dervişoğlu'ndan İzmir iddiası ve ittifak salvosu!
 
Ünlü oyuncunun öldüğü kazada flaş karar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti İzmir'de ilk toplantı: Dervişoğlu'ndan İzmir iddiası ve ittifak salvosu!
İYİ Parti’nin İzmir İl Binası’nda ilk basın toplantısı gerçekleşti. Genel ...
Bahçeli'den CHP ve İlker Başbuğ'a sert tepki!
Afrin şehidi Musa Özalkan'ın emekili ikramiyesine ve otomobiline haciz ...
A Takımı ve ezeli rekabet
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun merakla beklenen MYK’sının İzmir özeli beni şaşırtmadı...
 
Başbakan Yıldırım Merkel ile görüşecek
Başbakan Yıldırım, 15 Şubat'ta Almanya Başbakanı Merkel ile Berlin'de bir araya gelecek.
Erdoğan: Afrin dediğimiz an millet hazır!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da esnaf ziyaretinde yaptığı açıklamada, ...
Sürekli’den CHP Karşıyaka’ya taziye ziyareti
AK Parti İzmir Milletvekili CHP’nin emektar ismi Ertam Özen’in vefatı ...
 
Başbakan Yıldırım: ABD artık aklını başına toplamalı!
Başbakan Yıldırım, ''Afrin bölgesini de terör oluşumlarından temizleyeceğiz ...
CHP’de yeni ‘A Takımı’nın tek ‘İzmirlisi’nden ilk mesaj: Umudu yeşerteceğiz!
CHP’de 18 kişilik yeni MYK’ya İzmir’den seçilen tek isim olan Milletvekili ...
CHP'li Yiğit'ten 'İzmir'in Çernobili' için acil eylem çağrısı!
CHP İzmir Milletvekili Yiğit, Gaziemir'de 'İzmir'in Çernobili' olarak ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri