POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
8 Eylül 2019 Pazar - 17:17

Erdoğan'dan İBB tepkisi: 28 Şubat'ı hatırlatan...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul Büyükşehir gibi el değiştiren bazı belediyelerde 28 Şubat dönemini hatırlatan uygulamalara imza atılıyor" dedi.

Erdoğan dan İBB tepkisi: 28 Şubat ı hatırlatan...

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Önder İmam Hatipliler Buluşması'na katıldı.

Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"İmam hatipleri üç beş kendini bilmezin insafına terk etmedik. Belediye başkanlığımızdan cumhurbaşkanlığına üstlendiğimiz tüm görevlerde imam hatiplere önem verdik. Biz bu çatı altında yoklukta ekmeğimizi paylaşmayı öğrendik. Birbirini sadece Allah için sevmenin eşsiz lezzetin tattık. Hepsinden önemlisi hayat karşısında soylu bir duruş sahibi olmayı öğrendik. Dört evladımın dördünü de imam hatip okullarına gönderdim. Bundan çok çok huzurluyum. Kendim de imam hatip mezunu olmayı büyük gurur vesilesiyle taşıdım.

İmam hatiplere tacizlerin arttığı son dönemde bu buluşma anlamlı. Seçim sonuçlarının belirli çevrelerdeki imam hatip hazımsızlığını nüksettirdiğini görüyoruz. İstanbul Büyükşehir gibi el değiştiren bazı belediyelerde 28 Şubat dönemini hatırlatan uygulamalara imza atılıyor. Özellikle sosyal medyada kuruluşlarımıza yönelik itibar suikastleri düzenleniyor. Öğrenciye burs veren vakıf ve derneklere saldırıyorlar.

"SAKALINI KES DEDİLER, İSTİFA ETTİM"

İstanbul'da İETT'de şu anda sakallar bunlarla uğraşmaya başladılar. Bunu biz 12 Eylül'de yaşadık. O zaman İETT'deyim. Ne kadar sakallı varsa sakallarını kestiler. Belki ilginç gelecek, benim de sakalım vardı. Ya sakal ya istifa dediler ertesi gün istifamı verdim ayrıldım. 12 bin 500 lira alıyordum, özel sektörde 4 kat fazlası maaşla işe girdim ve 50 bin lira. Allah bir yerden kapıları kapatıyorsa başka kapıları açıyor. Seçim döneminde takılan özgürlük maskesi yerini baskıya, faşizmi aratmayan tahammülsüzlüğe bıraktı.

SANATÇILARA DİYARBAKIR TEŞEKKÜRÜ

Cumartesi anneleri için Galatasaray'a giden sanatçılar, evlatları dağa kaçırılmış annelerin yanına niçin gitmiyorlar? Çünkü bunlar iki yüzlü. Bazı sanatçılar Diyarbakır'a gidiyorlar diye haber aldım. Şahsım ve milletim adına onlara teşekkür ediyorum. Burada milletimizin uyanışı çok önemli. PKK terör örgütünü arkasına alan partinin neleri istismar ettiğini bilmesi bizim de anlatmamız lazım. O anaların yanındayız, devlet olarak elimizden geleni yapıyoruz. Bu terör örgütü kaçacak biz kovalayacağız. Er veya geç bu işin de hesabını soracağız.

"ÇEVRE DOSTLARI NEDEN PKK'YA 'DUR' DEMİYOR"

Taksim'de 12-13 ağacın yeri değiştiriliyor diye kıyametler koparanlar... Ormanlarımız yakıldı. PKK bu ormanların yakılışını üstlendi mi, üstlendi. Peki bu ormanların yakılışını üstlenen PKK'ya karşı acaba şu anda çevre dostları niçin kalkıp da bunlara karşı 'Durun' demiyorlar? Dürüst değiller, samimi değiller.

Milletin kurumlarıyla, milletin değerleriyle kavga edenler bugün de kendilerini bekleyen akıbetten kurtulamayacak. Milletimizin dişinden tırnağından artırdıklarıyla gönüllü teşekküllerimizi desteklemeyi sürdürecektir. 

"MİLLET YENİ 28 ŞUBATLARA İZİN VERMEZ"

Bu millet bir daha asla yeni 27 Mayıs'ların, 12 Eylül'lerin, 28 Şubat'ların yaşanmasına izin vermez. 3 Kasım 2002 itibarıyla vesayetin kapısı tekrar açılmamak üzere kapanmıştır."  

"BİZİM İÇİN DEĞİL TERÖR ÖRGÜTÜ İÇİN İSTİYORLAR"

Erdoğan ardından kebntteki toplu açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı'nın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar ise şöyle:

Şimdi bir kez daha çetin bir mücadelenin içindeyiz. Suriye'nin kuzeyi ile Irak sınırımızı önemli ölçüde güvence altına aldık. Rusya ve İran ile işbirliği halinde yoğun çaba harcıyoruz. Üçlü zirvede bu konuları bir kez daha ele alacağız. Bizim için asıl tehdit Fırat'ın doğusundaki terör yapılanmasıdır. Güvenli bölge için ABD ile görüşme halindeyiz. Güvenli Bölge için ABD ile görüşüyoruz ancak istediklerimizle onların kafalarındakinin aynı şey olmadığını attığımız her adımda görüyoruz.

Biz bölgede yuvalanan terör örgütünü tamamen ortadan kaldırmayı hedeflerken onlar terör örgütüyle bizi aynı zeminde idare etmenin hesabını yapıyorlar. Anlaşılan o ki müttefikimiz, bizim için değil terör örgütü için güvenli bir bölge oluşturmanın peşinde. Böyle bir anlayışı reddediyoruz.

Eylül ayı bitmeden Fırat'ın doğusunda kendi askerlerimizle fiilen güvenli bölge oluşumunu başlatmamış olursak artık kendi yolumuza gitmekten başka çaremiz kalmayacaktır. Bu iş öyle 3-5 helikopter uçuşuyla, 5-10 araç devriyesiyle, göstermelik birkaç yüz askerin bölgede bulunmasıyla olacak iş değildir. Orada 1 milyon kişiyi iskan edebilmek için şehirleri ve kırsalıyla tüm bölgeyi fiilen güvenli hale getirmiş olmalıyız.

Bölge halkı bizim yanımızda olacaktır. Terör örgütü ülkemizdeki milyonlarca Suriyeli kardeşimize güven vermiyor. Biz bu tecrübeyi Afrin için yaşadık. Afrin için neler söyleniyordu. Biz orayı 2 aya varmadan güvenli hale getirdik. Türkiye'nin buralarda insan hakları ihlali olmamıştır. Suriye'de 8. yılını geride bırakan kaos döneminde 1 milyonu aşkın insan hayatını kaybetti.  Bu mesele Türkiye açısından hayati bir zorunluluktur. Kendi hayati önceliklerimizden vazgeçmeyeceğiz. Türkiye gibi bir ülkeyi terör örgütlerine terk edecek bir anlayış tüm dünya için tehlike arz ediyor demektir." 

 
Hazır giyimin dev buluşması başlıyor
 
Kurtuluşun 97'inci yıldönümü coşkusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya'dan CHP'ye 'Göztepe' salvosu!
Torbalı'daki tesisin tahsis kararının iptali, Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Erdoğan: Eğitimde reformlara devam edeceğiz
Yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı ...
''İstanbul ve Ankara için kayyum söz konusu değil''
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Eğer ABD Fırat'ın doğusundaki devriye ...
 
AK Partili Sürekli'den 9 Eylül mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun ...
Sertel cezaevi kantin fiyatlarını Meclis'e taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Sertel, cezaevi kantinlerindeki fiyatların yüksek ...
Serter: Ege'nin beyaz altını destek bekliyor
CHP İzmir Milletvekili Serter, "Ege'nin en kaliteli beyaz altını destek ...
 
Kılıçdaroğlu'na Aydın'da çirkin saldırı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı bir partinin genel ...
Kılıçdaroğlu'ndan Selçuk mesaisi: Buraya gelişimin temel nedeni...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Didim ziyaretinin ardından İzmir'in ...
Erdoğan'dan kritik 'faiz' mesajı: İnanıyorum ki...
Erdoğan, 'Diyarbakır'da analar, evlatlarını bölücü örgütün elinden kurtarmak ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri