POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
22 Şubat 2020 Cumartesi - 08:42

Erdoğan'dan İzmir'de Kılıçdaroğlu'na 'açılış' çıkışı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Menemen- Aliağa -Çandarlı Otoyolu'nun resmi açılışı için İzmir’e geldi. Partisinin Grup Toplantısı'nda, Kılıçdaroğlu’nu Kuzey Ege Otoyolu’nun açılışına davet eden Erdoğan törende yaptığı konuşmada, " Bu şehrin milletvekillerinin tamamının aramızda olmasını isterdik. Aynı zamanda İzmir Milletvekili olan Kılıçdaroğlu’na da bu çağrıyı yaptık. Aranızda mı yoksa ben mi göremiyorum. Maalesef aramızda yok" dedi. Erdoğan daha sonra Kınık ve Bergama'yı ziyaret etti.

Erdoğan dan İzmir de Kılıçdaroğlu na  açılış  çıkışı!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir'e geldi.

Erdoğan'ı havalimanında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan,Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile İl Başkanı kerem Ali Sürekli ve vekiller karşıladı.

SOYER KARŞILADI AÇILIŞA GİTMEDİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Erdoğan’ı Adnan Menderes Havalimanı’nda karşıladı ancak açılışa gitmedi. 

Açılışa, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Binali Yıldırım, çok sayıda AK Parti İzmir milletvekili, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ve MHP İzmir Milletvekili Taner Osmanağaoğlu da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan  Kuzey Ege Otoyolu olarak bilinen Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolunun açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, açılışın ardından AK Partili Sadık Doğruer’in başkan olduğu Kınık Belediyesi’ni, 17.00’da ise AK Partili Hakan Koştu’nun başkan olduğu Bergama Belediyesi’ni ziyaret edecek.  

KILIÇDAROĞLU'NA 'AÇILIŞ' SALVOSU!

İzmir'in kuzey aksındaki trafiği büyük ölçüde rahatlatacak olan Menemen- Aliağa -Çandarlı Otoyolu'nun resmi açılışı için İzmir’e gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda, Kılıçdaroğlu’nu Kuzey Ege Otoyolu’nun açılışına davet eden Erdoğan törende yaptığı konuşmada, “Bu şehrin milletvekillerinin tamamının aramızda olmasını isterdik. Aynı zamanda İzmir Milletvekili olan Kılıçdaroğlu’na da bu çağrıyı yaptık. Aranızda mı yoksa ben mi göremiyorum. Maalesef aramızda yok. Halbuki biz İzmirlilerin hayrına olan her mutlu gününde yanlarında olmaya özel önem veriyoruz."dedi.

YAPAMADILAR... BİZ YAPTIK!

Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi'ne de 'su' eleştirisi yaptı. Erdoğan, " İzmir kısa süre önceye kadar susuzdu. Gördes Barajını yaptık, suya kavuşturduk. Bu görev Büyükşehir Belediyesi’nindi. Yapamadılar. Biz yaptık" dedi.

Erdoğan, Menemen Gişeler'de düzenlenen Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Açılış Töreni'nde  bir  konuşma yaptı.

Otoyolun hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, Türkiye'nin üçüncü büyük şehri İzmir'in, aynı zamanda en önemli sanayi ve ticaret bölgelerinden birinin merkezi durumunda bulunduğunu belirtti.

Açılışı yapılan otoyolun, İzmir'i, PETKİM ve TÜPRAŞ başta olmak üzere büyük sanayi tesislerinin bulunduğu Aliağa ile ülkenin en önemli limanlarından birinin inşa edileceği Çandarlı'ya bağladığını anlatan Erdoğan, "Bu bölgede kuzey-güney istikametinde ortaya çıkan yoğunluk, ister istemez şehir içi trafiğin de sıkışmasına yol açıyordu. Böylece, otoyolumuzun geçtiği tüm güzergahlardaki şehir içi trafiğini de rahatlatıyoruz." diye konuştu.

Bu otoyolun Çiğli-Harmandalı-Koyundere bölümlerini peyderpey hizmete açtıklarını anımsatan Erdoğan, bugün Koyundere-Aliağa-Çandarlı kısmını da açarak, bağlantı yollarıyla birlikte 96 kilometrelik projenin tamamını bitirdiklerini belirtti.

- "İzmir'e yakışır bir eser"

Toplam yatırım bedeli 455 milyon avro olan projenin, yol kısmı yanında 14 köprülü kavşağı, 5 hemzemin kavşağı, 1 tüneli, 38 köprüsü ve 8 viyadüğü ile İzmir'e yakışır bir eser olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu bilgileri verdi:

"İzmir'den yola çıkan bir araç, bu otoyol sayesinde en fazla 40 dakika içinde Çandarlı'ya ulaşabilecek. Esasen bu proje, İzmir-Aydın, İzmir-Çeşme ve İzmir Çevreyolu projelerinin devamı niteliğindedir. Ayrıca, bu proje sayesinde, İzmir'e kadar uzanan Bursa-İstanbul otoyolu da daha etkin şekilde kullanılabilecek. Yine bu otoyol, inşası süren İzmir-Ankara ve İzmir-İstanbul hızlı tren projeleri ile diğer raylı sistemleri de destekleyecek. Sadece ülkemizin değil dünyanın en güzel sahil kasabalarına sahip İzmir'in turizm potansiyeli, bu projeyle çok daha üst bir seviyeye çıkacak."

Otoyol projesinin, özellikle güzergahında bulunan tarihi ve kültürel eserlere zarar vermeyecek şekilde planlanıp uygulandığını aktaran Erdoğan, "Mesela Larisa Antik Kenti bölümü, bu tarihi mirasa zarar verilmemesi için tünelle geçildi. Yine yapılan bir arkeolojik köprüyle, bir başka antik kente giden yolun ve eserlerin korunması sağlandı." dedi.

Zaman, vakit ve yakıttan sağladığı tasarrufla, çevreye ve tarihe duyarlı tasarımıyla, her ulaşım projesi gibi bu otoyolun da ülkeye çok büyük katkısı olacağını belirten Erdoğan, "2020 yılı trafik değerlerine göre, bu otoyolun sadece işgücü ve akaryakıt olarak ülkemize katkısı lütfen dikkat, 255 milyon lira olarak hesaplanıyor." ifadesini kullandı.

Bu otoyolun İzmir'e ve ülkeye kazandırılmasında emeği geçen kurumları, firmaları, mühendisinden işçisine herkesi tebrik eden Erdoğan, "İzmir'e bu güzel hizmeti kazandırdığımız günde, bu şehrin milletvekillerinin tamamının aramızda olmasını isterdik. Aynı zamanda İzmir Milletvekili olan Sayın Kılıçdaroğlu'na da Meclis'teki Grup kürsümüzden bu çağrıyı yaptım. Aranızda mı yoksa da ben göremiyorum. Maalesef aramızda yok. Halbuki biz, İzmir'in ve İzmirlilerin hayrına olan her durumda, her mutlu günlerinde yanlarında olmaya özel ehemmiyet veriyoruz. Bu ülkenin 83 milyon vatandaşının Cumhurbaşkanı olarak, herkes gibi İzmirlilerin de hizmetindeyiz. İnşallah önümüzdeki dönemde, bu anlayışla İzmir'i çok daha büyük projelerle donatmayı sürdüreceğiz." diye konuştu.


Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Menemen- Aliağa- Çandarlı Otoyolu'nun ülkemize, şehre ve tüm insanlığa hayırlı olmasını dileyerek, "Türkiye'nin, üçüncü büyük şehri olan İzmir, aynı zamanda, en önemli sanayi ve ticaret bölgelerimizden birinin merkezi durumundadır. İzmir'i, PETKİM ve TÜPRAŞ başta olmak üzere, büyük sanayi tesislerinin bulunduğu Aliağa ile ülkemizin en önemli limanlarından birini inşa edeceğimiz Çandarlı'ya bağlıyor. Bu bölgede, kuzey- güney istikametinde ortaya çıkan yoğunluk, ister istemez şehir içi trafiğinde sıkışmasına yol açıyordu. Böylece otoyolumuzun geçtiği tüm güzergahlardaki şehir içi trafiğini de rahatlatıyoruz. Bu otoyolun Çiğli- Harmandalı-Koyundere bölümlerini peyderpey hizmete açmıştık. Bugün Koyundere- Aliağa- Çandarlı kısmını da hizmete vererek, bağlantı yollarıyla birlikte 96 kilometrelik projenin tamamını bitirmiş oluyoruz. Toplam yatırım bedeli 455 milyon avro olan projemiz gerçekten İzmir'e yakışır bir eser oldu. İzmir'den yola çıkan bir araç bu otoyol sayesinde en fazla 40 dakika içinde Çandarlı'ya ulaşabilecek. Esasen bu proje İzmir-Aydın, İzmir- Çeşme ve İzmir Otoyolu projelerinin devamı niteliğindedir. Ayrıca, bu proje sayesinde İzmir- Bursa otoyolu da daha etkin kullanılabilecek. Sadece ülkemizin değil, dünyanın en güzel sahil kasabalarına sahip İzmir'in turizm potansiyeli bu proje ile çok daha üst bir seviyeye çıkacak. Otoyol projesi, özellikle güzergahta bulunan tarihi değerlere zarar vermeyecek şekilde planlandı. Mesela Larissa Antik Kenti bölümü, buraya zarar verilmemesi için tünelle geçildi. Antik kentlere giden yolun ve eserlerin korunması sağlandı" diye konuştu.

'İZMİR'İ PROJELERLE DONATMAYI SÜRDÜRECEĞİZ'

AK Parti iktidarının İzmir'e yaptığı projelerden bahseden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Zamandan, vakitten ve yakıttan sağladığı tasarrufla çevreye ve tarihe duyarlı tasarımıyla her ulaşım projesi gibi bu otoyolunda ülkemize çok büyük katkısı olacaktır. 2020 yılı trafik değerlerine göre bu otoyolun sadece işgücü ve akaryakıt olarak ülkemize katkısı 255 milyon TL olarak hesaplanıyor. Bu otoyolun İzmir'imize ve ülkemize kazandırılmasında emeği geçen kurumlarımızı, firmalarımızı, bakanlarımızı ve mühendisinden işçisine herkesi tebrik ediyorum. İzmir'e bu güzel hizmeti kazandırdığımız günde bu şehrin milletvekillerin tamamının aramızda olmasını isterdik. Aynı zamanda İzmir milletvekili olan Kılıçdaroğlu'na da meclisimizden bu çağrıyı yaptım. Sayın Kılıçdaroğlu, aramızda mı yoksun da ben göremiyorum. Halbuki biz İzmir'in ve İzmirlilerin hayrına olan her durumda yanlarına olmaya özel ehemmiyet veriyoruz. Bu ülkenin 83 milyon vatandaşının cumhurbaşkanı olarak herkes gibi İzmirlilerin de hizmetindeyiz. İnşallah, önümüzdeki dönemde İzmir'i çok daha büyük projelerle donatmayı sürdüreceğiz" dedi.

'SON 17 YILDA 17 KATRİLYONLUK YATIRIMLA İZMİR'İN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİK'

Türkiye'nin diğer 80 vilayeti gibi son 17 yılda yaptıkları 17 katrilyon TL tutarındaki yatırım ile İzmir'in de çehresini değiştirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehrimize 10 bin 91 adet yeni derslik, 3 yeni devlet üniversitesi, yükseköğrenim öğrencilerimiz için 7 bin 117 kapasiteli yurtlar yaptık. Toplamda 14 bin 500 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurdunu daha açıyoruz, spor tesisleri inşa ettik. İzmir'in dört bir yanına spor tesisleri inşa ettik. Göztepe'yi stadyumuna kavuşturduk mu? Evet. Alsancak Stadyumu'nda da sona yaklaşıyoruz. Bizim dışımızdaki sorunlara rağmen Karşıyaka'yı da statlarına kavuşturmak için gayretlerimiz sürüyor. İzmir'e 2 millet bahçe kazandırıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bugüne kadar yaklaşık 6 katrilyon tutarında sosyal yardım yaptık. Şehrimizde 35’i hastaneden oluşan toplam 110 sağlık tesisini tamamlayıp hizmete sunduk. Hala 2 bin 60 yataklı Bayraklı şehir hastanemizle birlikte 5 hastanemizin daha yapımı devam ediyor. Son 17 yılda İzmir'de 19 bin 500 adet konut projesini TOKİ vasıtasıyla hayata geçirdik. Doğal afetlere karşı 44 bin 279 bağımsız birimde riskli yapı tespiti yaptık, bunlardan 37 bin 260 bağımsız birimin yıkımını gerçekleştirdik. Kentsel dönüşüm çalışmalarında evlerini boşaltan İzmirli vatandaşlarımıza bugüne kadar 228 milyon TL kira yardımı sağladık. İzmir'in bölünmüş yol uzunluğunu 523 kilometre ilaveyle 926 kilometreye çıkardık. İstanbul İzmir otoyolu ile ortalama 8-9 saat süren yolu, 3 buçuk saate, Bursa'yı 1 saate indirdik" dedi.

İZMİR'E YAPILAN YATIRIMLARI ANLATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa yolu üzerindeki Sabuncubeli tüneli ve bağlantı yolları ile Konak Tüneli'ni hizmetinize sunduklarını belirterek, "27 kilometrelik Kemalpaşa demiryolu bağlantısı, 136 kilometrelik Aliağa- Selçuk arasındaki İZBAN'ı şehrimize kazandırdık mı, Kemalpaşa OSB'ye demiryolu bağlantı hattını kurduk. İzmir- Ankara arasını 3 buçuk saate düşürecek yüksek hızlı tren hattının da şu anda yapımı devam ediyor. Yakında ihalesine çıkıyoruz. İçinde otoyol ve raylı sistemlerinin olduğu, İzmir Körfez Projesi'nin etüt planını tamamladık, imar planı çalışmaları sürüyor. Selçuk-Ortaklar arasında yeni bir demir yolu hattı ve ikinci hat yapımının proje çalışmaları tamamlandı. Adnan Menderes Havalimanı'nı baştan aşağı yeniledik. Tarımda İzmir'e son 17 yılda yaklaşık 4 buçuk milyar TL hibe desteği verdik ve 6.6 milyar TL de orman su yatırımı yaptık. Kırsal kalkınma destekleri kapsamında 38 projeye toplam 23 milyon TL'lik hibe ödemesi gerçekleştirdik. Tarıma dayalı ihtisas sera organize sanayi bölgesini Dikili'de kuruyoruz, bununla birlikte toplamda 1 milyar TL'lik yatırım yapıyoruz. 2020 yılında İzmir ve ilçelerinde toplam 46 adet tarım kredi kooperatif marketini hizmete açacağız. Bu sene 70 bin 500 dekar alanda çalışma yaparak 26 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Bu yıl 4 milyon adet fidan üreteceğiz. Kemalpaşa Nazarköy'de ormanlık alanda 20 kilometre yürüyüş parkuru olan ve 3 bin yıllık Hitit Anıtı'nı ön plana çıkaran ekoturizm alanı açacağız. İzmir'imize 1 şehir ormanı, 8 mesire yer ve 3 bal ormanı tesis edeceğiz. Bugüne kadar 28 baraj ve 3 göl inşa ettik, 14 baraj daha inşa ediyoruz. Son 17 yılda yaptığımız sulama tesisleriyle 547 bin dekar araziyi sulamaya açtık. İzmir kısa bir süreye kadar susuzdu. Biz Gördes Barajı'nı yaptık, onunla İzmir'i suya kavuşturduk: Halbuki bu görev İzmir Büyükşehir Belediyesi'nindi ama yapmadılar, yapamadılar, onu da biz gerçekleştirdik. 3 yeni OSB, 2 endüstri bölgesi 4 teknopark 91 AR-GE merkezi, 29 tasarı merkeziyle şehrimizi cazibe merkezi haline dönüştürdük. Verdiğimiz teşvikler ve kurduğumuz OSB'ler sayesinde son 17 yılda İzmir'de ilave 174 bin 400 istihdam sağladık. Endüstri bölgeleri tam kapasiteyle üretime geçtiğinde cari açığımızı yılda 2 milyar dolara yakın azaltacak. İzmir ve 25 ilçesine doğalgazı getirdik, inşallah önümüzdeki dönemde bu yatırımları sürdüreceğiz" dedi.

'BU TARTIŞMALARLA ÜLKEMİZİN ENERJİSİ HEBA EDİLMEK İSTENİYOR'

Türkiye'nin terörden ekonomiye kadar geniş bir alanda verdiğini ve bu mücadelenin yeni bir istiklal Harbi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İzmir düşman mezalimine uğramış özgürlüğü için savaşmış, bedeller ödemiş ve sonuçta da zafere ulaşmış bir şehir olarak bu mücadelenin anlamını gayet iyi biliyor. Dönem değiştiği için mücadelenin biçimi de değişmiştir. Artık kimse öyle karşınıza dikilip sizinle alenen savaşmıyor. Nice sinsi yol ve yöntemle sürdürülen kuralsız bir mücadele ile karşı karşıyayız. Milletimiz ant olsun bu durumun farkındadır ve tüm gücüyle yanımızdadır. Ülkemizde iç siyaset ile dış politika arasında bir ilişki her zaman olmuştur. Bizim vesayete, terör örgütlerine, sınırlarımızın kuşatılması girişimlerine, ekonomimize yönelik müdahalelere karşı verdiğimiz mücadelelerin hepsinde karşımızda bir ittifak vardır. Bu ittifakın bir ayağı içeride, diğer dışarıdaydı. Ülkemizde Gezi olaylarından beri yaşanan hiçbir hadise kendi tabi mecrasında gelişerek ortaya çıkmamıştır. Hepsinin arkasında bir senaryo, bir taktik vardır. Türkiye Libya'da, Suriye'de ve Akdeniz'de kritik mücadeleler verirken, bir anda içeride hiçbir dayanağı olmayan tartışmaların başlatıldığını görüyoruz. Bu tartışmaların amacı asla ülkemizin demokratik, ekonomik ve güvenlik mücadelesine katkıda bulunmak değildir. Tam tersine bu tartışmalarla ülkemizin enerjisi heba edilmek isteniyor. Bu oyunlara gelmeyeceğiz Ülkemizin sorunlarını çözme, devletimi güçlendirme ve milletimizin refahını artırma tartışmalarına kesintisiz devam edeceğiz. Boş tartışmalarla geçirecek tek bir anımız bile yoktur. Ortaya atılan her iddiaya, ithama ve iftiraya gereken cevapları verirken, asıl işlerimize de 4 elle sarılacağız" dedi.

'SURİYE VE LİBYA'DA OLMAK, MACERA VEYA KEYFE KEDER TERCİH DEMEK DEĞİLDİR'

Bugüne kadar hep eserleriyle konuştuklarını bundan sonra da yine eserleriyle konuşmaya ve yaşamaya devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Ne diyor, Kelam-ı Kibarda, 'Kamil odur ki koya dünyada eser, eseri olmayanın elinde yeller eser'. Varsa bizimle eser, proje ve icraat konusunda yarışacak birileri buyursun çıksın karşımıza. Ömrü boyunca ortaya tek bir eser bile koyamadıkları halde sadece ve sadece dedikodu ile iftira ile varlık gösterenlere de meydanı boş bırakmayacağız. Hem onların ağızlarının payını vereceğiz hem de yatırımlarımıza son sürat devam edeceğiz. Türkiye'nin, Suriye ve Libya politikaları ne bir maceradır ne de keyfe keder bir tercihtir. Şayet bölgemizde yaşanan güç değişimlerinde, ülkemizi hakkı olan konuma oturtmazsak Allah göstermesin önümüzdeki dönemlerde bu topraklarda hayatı bize zindan ederler. Bunun için ülke ve millet olarak yeni bir İstiklal Mücadelesi verdiğimizi sürüyoruz. Bu mücadelede ülkemizin çıkarları ile diğer güçlerin çıkarları zaman zaman çatışıyor. Artık Türkiye'nin gücü ve kapasitesi bağımsız siyaset izlemeye ve bunu sahada hayata geçirmeye yeterlidir. Yürüttüğümüz mücadelede, siyasi ve diplomatik hem de askeri gücümüzü en üst düzeyde kullanıyoruz. Masada ve sahada olayların gidişatını değiştirebilmek için ne gerekiyorsa onu yapıyor ve tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Kararlı duruş sergilediğimiz her mücadelede netice almayı başardık. Şöyle bir geriye dönüp aktığımızda bugün sıkıntı yaşadığımız noktaların sebeplerini geçmişte güçlü duruş sergilenmemesinden kaynaklandığını görüyoruz" dedi.



'500 SENE ÖNCE ORADAYDIK, BUGÜN DE ORADAYIZ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Doğu Akdeniz'de tüm ülkeler var. ABD var, İngiltere var, Fransa var hepsi var, sadece Türkiye yok" sözlerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zaten her zaman böyle konuşmuyor mu? Biz, orada sondaj gemilerimizle vardık, sismik araştırma gemilerimizle vardık. Bay Kemal sen bunları söylediğin zaman 2 sondaj gemimiz vardı, şimdi üçüncüyü de aldık haberin olsun. İki de de sismik araştırma gemimiz var. Bay Kemal şunu da bil, Biz Doğu Akdeniz'de sadece sondaj ve sismik araştırma gemilerimizle değil, onların yanında firkateynlerimizle beraber varız, uçaklarımızla varız, hepsiyle birlikte oralardayız. Biz 500 yıl önce de oralardaydık, bugün de oradayız. Biz Libya'nın meşru başbakanıyla, yönetimiyle masaya oturduk ve imzaları attık. Deniz hukukundan, uluslararası hukuktan anlamayan, bu noktada akıl hocaları olmayanların durumu bu. Şu anda biz neredeyiz? Gayrimeşru Hafter'e karşı, ücretli lejyoner Hafter'e karşı kahraman askerlerimiz ve Suriye Milli Ordusu'ndan ekiplerimizle beraber oradayız. Tabii birkaç tane şehidimiz var. Ama şunu da söyleyeyim ki o birkaç tane şehidimizin karşılığında da orada 100'e yakın lejyoneri, etkisiz hale getirdik. Şehitler Tepesi boş kalmayacak. Bugün Suriye'de, Libya'ya, Akdeniz'de vermekten kaçındığımız her mücadele yarın bize daha ağır bir fatura ile geri döner. Milli birliğimizi ve bekamızı hedef alan tehditlerin kendi vatanımızda bize terör, siyasi ve ekonomik sıkıntı, istikrarsızlık olarak dönmemesi için bu mücadeleyi vermek zorundayız. Onun için Gabar'da varız, Cudi dağlarında varız, Besler Deresi'nde varız, onun için o dağlarda Mehmetçiğimiz bu işin hesabını soruyor ve terörden de büyük oranda içeride temizliği yaptık" dedi.

'BU MÜCADELELER KOLAY DEĞİL'

FETÖ ile de mücadeleyi büyük oranda sürdürdüklerini hatırlatan Erdoğan, "İçinden geçtiğimiz bu tarihi süreçte, kat ettiğimiz her mesafe geleceğimize daha güvenli bakabilmemizi sağlayan bir kazanım demektir. Önümüzdeki sorun alanlarının hiçbirinde geri adım atmadan başlattığımız çalışmaları sürdüreceğiz. Bu mücadeleler kolay değil, şehitler veriyoruz ve bedeller ödüyoruz, her gün yeni tuzaklarla karşılaşıyoruz. Sırf ülkemizi müşkül duruma düşürmek için uluslararası teamüllerin, hukukun çiğnenebildiği bir dönemden geçiyoruz. Bunların hiçbiri bizi yolumuzdan alıkoyamaz. Dün akşam Sayın Putin ile görüştük, gündüz de Macron ve Merkel ile görüşmeler yaptık, bütün bu görüşmelerden sonra da yol haritamızı belirledik. Hem bunlarla konuşacağız, görüşeceğiz ve masada olduğumuzu her tarafa duyuracağız. Tıpkı Çanakkale Zaferi ve İstiklal Harbi'nde olduğu gibi küresel güçlerin senaryolarına teslim olmayıp, tüm masumların yüreğinde bir umut çekirdeği filizlendiriyoruz. Bu büyük sorumluluğun bilinciyle daha çok çalışacağız ve daha sağlam kararlı adımlar atacağız. Bu millet bir kez daha tarihin gidişatına yön verecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından kurdele kesimini yaparak otoyolun açılışını yaptı ve Bergama ile Kınık programı için bölgeden ayrıldı.

ERDOĞAN: YALOVA'DA HALKA HİZMET OLARAK VERİLMESİ GEREKEN MİLYONLARCA LİRA CHP İDARECİLERİ TARAFINDAN TALAN EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de otoyol açılışının ardından Kınık Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye binası önünde otobüs üzerinde halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Değerli İzmirliler, aziz vatandaşlarım; sizleri en kalbi duygularım ile selamlıyorum. Kınık ilçemizde bugün bir başka heyecanı görüyorum. Bu heyecanımız, geçmişten bugüne ve inşallah yarınlara çok daha farklı bir sinyal ulaştıracak. 31 Mart seçimlerinde yüzde 53,2 ile AK Parti'ye destek veren, tüm Kınıklı kardeşlerime şahsım milletim ve partim adına şükranlarımı sunuyorum. Kınık halkı bir kez daha yüksek bir oy oranı ile bize, partimize ve ülkesine sahip çıkarak, 'durmak yok yola devam' dedi. Kınık tercihini bir kez daha hizmet siyasetinden, özellikle gönül belediyeciliğinden yana kullandı. Seçim başarımızda emeği olanlara teşekkür ediyorum. MHP'li kardeşlerimize de destekleri için teşekkür ediyorum. Zira, Cumhur İttifakı karşımızdaki malum Millet İttifakı adı altında aslında terör örgütüyle el ele, omuz omuza olanlara karşı tüm cumhurun ittifakıdır.  Kardeşlerim, Sadık Doruer kardeşim 2014 yılında beri size aşkla, tutkuyla hizmet ediyor. Kınık'ın güzelleşmesi, İzmir'de parmakla gösterilecek bir ilçe olması için gece gündüz koşturuyor. Biz yanındayız, arkasındayız. Bakan ve milletvekili arkadaşlarım olarak tüm imkanlarımızla yanındayız. Kendisini kutluyoruz. İlçemize hizmet seferberliğinde dün olduğu gibi Sadık kardeşimin yanında olmayı sürdüreceğiz. Siz bize sahip çıktınız, bizi yalnız bırakmadınız. AK Partiyi ve Cumhur İttifakını Türkiye genelinde zirveye taşıdınız. Sizin güveninize layık olmaya çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

'BU KADROLAR BAY KEMAL'E İNANAN KADROLAR DEĞİL'

Konuşmasında Menemen- Çandarlı Otoyolunu açtıklarını anımsatarak devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi:

"Muhteşem bir otoyol açtık. Yol medeniyettir. İşte biz bunları gerçekleştiriyoruz. Birileri gibi lafla peynir gemisi yürümez. Bu kadrolar Bay Kemal'e inanan kadrolar değil. Toplamda 96 kilometre uzunluğundaki otoyolu açtık ve buraya geldik. Böylece İzmir ile Çandarlı arasındaki ulaşım süresini bir buçuk saatten 40 dakikaya düşürdük. 'Yol medeniyettir' dedik ya, aynı zamanda ne yapıyoruz, zamanla yarışıyoruz. Ne demiş büyüklerimiz; vakit nakittir. Bunu boşuna dememişler. Vakti nakde dönüştürmek için bu otoyolları yapıyoruz. Bizden öncekiler neden yapmadı? Binali kardeşim başbakanlığı dönemlerinde de dahil olmak üzere onun öncülüğünde yapılan yolların haddi hesabı var mı? Bu yolları yapacağız ki halkımızı rahatlatalım. Kaza riskini azaltalım. Kaza riski bizim geldiğimizden bu yana hep azaldı. Eğer yollarınız güzelse kazalar azalır. Yollarınız güzelse, akaryakıt azalır. Bütün bunları, bu yatırımları yaparak gerçekleştirdik."



ERDOĞAN'DAN ‘YALOVA’ ELEŞTİRİSİ

Yalova Belediyesi'ndeki yolsuzluk soruşturması hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Perşembe günü 83 milyonun her bir ferdinin iftihar edeceği bir muhteşem eserin açılış törenini yaptık. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesini, mimarisi ile zenginliği ile daha şimdiden Ankara'mızın sembolleri arasına yerleştirdik. Muhalefetin her türlü iftirasına, yargı yolları ile engelleme çabasına rağmen mimarisi ile hizmet birimleri ile kongre merkezi ve sergi salonu ile Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışan bir Külliyeyi Ankara'ya kazandırdık. Gerek İzmir-Çandarlı Otoyolu, gerekse Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nin hayırlı olmasını diliyorum. Bizim siyasetimiz eser siyasetidir, laf değil. Milletimizin huzuruna daima eserlerimizle, daima hizmetlerle çıktık. Garibanların yanında olduk, yetimin hakkını kimseye yedirmedik. Milletimize karşı daima dürüst ve samimi olduk. Seçim dönemlerinde verdiğimiz sözleri göreve gelince unutanlardan olmadık. CHP'li belediyelerin kuruduğu rüşvet ve hırsızlık düzenlerini sizler de görüyor, haberlerden takip ediyorsunuz. Yalova'da halka hizmet olarak verilmesi gereken milyonlarca lira CHP idarecileri tarafından talan edildi.

Yaşanan bu skandal karşısında CHP Genel Merkezi'nden bir tane yetkili çıkıp da açıklama yapmadı, milletten özür dilemedi. Bay Kemal grup toplantısında saman da dahil her konudan bahsediyor; fakat yoldaşlarının Yalova Belediyesi'nde kurduğu rüşvet çiftliğinden tek kelime dahi bahsetmiyor. Bunlar sadece günü kurtarmanın, milletin vergileri üzerinden kendilerine rant devşirmenin peşindeler. Ne hizmet ediyorlar ne de hizmet ediyorlar. Son 17 yılda ne yaptıysak bu zihniyete rağmen yaptık. Mesafe aldık" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da yaptığı konuşmada, "Belediye Başkanımız Sadık Doğruer sizlerin güvenini kazandı ve ikinci seçimde de başkanımıza daha çok destek verdiniz. Daha çok hizmet etmesi için 'durmak yok yola devam' dediniz. O da Kınık'ı daha da güzelleştirmek için var gücü ile çalışıyor. En büyük destek Cumhurbaşkanımızdan geliyor" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Bergama Belediyesi'ne geçti.

İDLİB ZİRVESİNİN TARİHİNİ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kınık'taki programının ardından Bergama'ya geçti. Buradaki programında da Erdoğan'a Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım eşlik etti. İlçe meydanında halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib meselesinin kendileri için son derece önemli olduğunu belirterek, "İdlib meselesi Afrin kadar, Barış Pınarı Harekat bölgesi kadar önemlidir. Putin'e açıkça ifade ettim. Öğlen Sayın Merkel ve Macron'a da ifade ettim. 5 Mart'ta tekrar bir araya geleceğiz ve bu konuları konuşacağız" dedi.

31 Mart seçimlerinde yüzde 49 ile AK Parti'yi seçtikleri için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böylece Bergama AK Parti'nin gönül belediyeciliği ile tanışmış oldu. Bergama'nın önünde çok daha aydınlık günlerin kapıları aralandı. Bu başarıda milletvekillerimizi, il ve ilçe teşkilatlarımızı, hanım ve gençlik kollarımızı tebrik ediyorum. Özellikle de Hakan Koştu kardeşimin başkanlığında Bergama inşallah kısa sürede belediye hizmetlerinde de hak ettiği konuma gelecektir. Hakan kardeşimiz bir taraftan ilçemizi güzelleştirirken diğer taraftan da yılların ihmalini giderecek adımlar atacaktır. Bu görevde şahsım ve tüm milletvekili arkadaşlarım onun yanında olacağız" diye konuştu.

'80 YILDA YAPILAN HİZMETLERİN KAT BE KAT FAZLASINI 18 SENEYE SIĞDIRDIK'

Millete hizmetkar olmanın şerefini yaşadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "18 senedir bütün Türkiye'ye azimle aşkla hizmet götürüyoruz. Siyasi hayatımızın hiçbir döneminde yılgınlığa kapılmadık. Şehirlerimize hizmet ederken insanların inancına, kılık kıyafetine, meşrebine ve mezhebine göre ayrım yapmadık. Hangi siyasi görüşte olursa olsun herkesi bağrımıza bastık. Bizim dönemimizde Türkiye kardeşlikle büyüdü, demokrasiyle güçlendi, özgürlüklerle ilerledi. Sadece ekonomide değil, ulaşımdan sağlığa, tarımdan turizme her alanda ülkemiz destan yazdı. Bizden önce yaklaşık 80 yılda yapılan hizmetlerin kat be kat fazlasını 18 seneye sığdırmayı başardık" dedi.

'ARİFİYE'DEKİ TANK FABRİKASI SATILMADI, 50 MİLYON DOLAR YATIRIMLA YENİSİ KURULUYOR'

"Bundan 20- 30- 40 yıl önce nasıl bir Türkiye vardı şimdi nasıl bir Türkiye var" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık el etek öpen değil, batılı liderlerin karşısında el pençe divan duran değil, masaya oturan onlarla beraber ülkemizin menfaatlerini konuşan bir lideriniz var. Sözü dinlenen, pasaportu itibar gören, her adımı dikkatle takip edilen bir ülke konumuna geldik. Savunma sanayiimizde yerlilik oranı biz göreve geldiğimizde yüzde 20 idi, şimdi 70'lerin üzerine çıktı. İnsansız hava aracı için ABD'ye bize İHA verin dediğimiz zaman 'biz kongreden geçiremedik' dediler. Şimdi ne oldu, şimdi bunu biz kendimiz yapıyoruz. Biz, silahlı İHA'larımızı da yapıyoruz. Şimdi onun bir daha üzerine gittik, yakında inşallah AKINCI devreye giriyor. Bütün bunlarla beraber Cudi Dağı'nda, Gabar'da, Bester Deresi'nde bu teröristleri inlerine tıkıyoruz. Eğer içeride bugün teröristler kaçacak delik arıyorlarsa bundan dolayı, eğer bu imkanlarımız olmasaydı bunu başaramazdık. Şimdi ne oldu, yerli ve milli olarak güçlüyüz ve daha sağlamız, her geçen gün de daha ileri gidiyoruz. Biz savunma sanayiinde yılda 3- 4 milyar dolar ihracat yapıyoruz. Artık tankımızı da, zırhlı taşıyıcılarımızı da üretiyoruz. Bay Kemal kafayı Sakarya'ya takmış. Sakarya'nın evladı Arifiye'deki tank fabrikasının ne işe yaradığını çok iyi biliyor. Biz Arifiye'deki tank fabrikasını satmadık, tam aksine sürekli olarak yenilenmeyen, eski teknolojiye mahkum kalan oradaki tank fabrikası, BMC tarafından yine Sakarya'da, Katar ve Türk şirketleri ortaklaşa olarak yenisini kuruyorlar. Burayı 50 milyon dolar yatırım yapmak suretiyle yeniliyorlar. Böylece inşallah elimizdeki tankların yenilenmesi, bakımı, üretimi, zırhlı taşıyıcıların üretimi de Sakarya Karasu'da yapılacak. Ancak yalan Bay Kemal'de bol, akşam yalan sabah yalan. Bizim yalan konusunda onunla baş etmemiz mümkün değil."

'ATATÜRK SÖYLEDİKLERİNİ DUYUYOR'

Ekonomiyle ilgili kararları alırken de terörle mücadeleyi yürütürken de kimseden icazet almadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölücü terör örgütlerine tarihlerini en ağır darbelerini indirdik. Teröristleri açtıkları çukurlara gömmekle kalmadık, aynı zamanda Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Pençe harekatları ile Suriye ve Irak'ta örgütü hezimete uğrattık. PKK'lı canilerin cirit attığı bölgelerde şimdi huzur var, barış ve istikrar var. İnşallah aynı sükunet ortamını 4 milyon insanın yaşadığı İdlib'de de tesis edeceğiz. Bay Kemal, 'orada ne işiniz var' diyor. Şu anda, Atatürk senin bu söylediklerini duyuyor. Biliyorsunuz Misak-ı Milli denilen bizim bir tarihimiz var. Sağ olsaydı, Misak-ı Milli ile bunun ne işiniz var orada dediği yerlerde kim olacaktı, biz olacaktık. Bizim açımızdan İdlib meselesi en az Afrin kadar, Barış Pınarı harekatı bölgesi kadar önemlidir. Bu konudaki kararlığımızı dün akşam Sayın Putin'e de açıkça ifade ettim. Öğlen de Sayın Macron ve Merkel'e ifade ettim. Bundan sonraki süreçte 5 Mart'ta tekrar bir araya gelip bu konuları konuşacağız. Bu meselede de ülkemizin ve Suriyeli kardeşlerimizin çıkarlarına en uygun neticeyi elde edeceğiz. Bizim sevdamız millettir, gayemiz hizmettir. Milletimize olan sevgimizi sadece lafta bırakmıyoruz, eserlerimizle, hizmetlerimizle de ortaya koyuyoruz" dedi.

'2023 HEDEFLERİYLE BULUŞMADAN DURMAK DİNLENMEK YOK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiçbir vatandaşın kendisini dışlanmış, ötelenmiş hissetmesin diye gayret gösterdiklerini vurgulayarak, "81 vilayetimizin her birisinde hizmetlerimiz var. Bugün de İzmir'de tarihi bir yatırımı sizlerin istifadesine sunduk Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun açılışını gerçekleştirdik. İzmir ile Çandarlı arasındaki ulaşım süresini 1 buçuk saatten 40 dakikaya düşürmüş olduk. Bugün İzmir'de inşallah bir özel sektör firmamızın 550 kardeşimize ekmek kapısı olacak yeni seramik fabrikasının açılışını yapacağız. Biliyorsunuz Perşembe günü de Ankara'da Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'in katılımıyla ülkemizin en büyük kütüphanesi olan 5 milyon ciltlik Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nin açılışını yaptık. Ankara'ya geldiğinizde gelin ve bizim özel keklerimizden, simitlerimizden de yiyin. Geçen hafta Pakistan'a resmi bir ziyarette bulunduk. Ticaretten savunma sanayiye kadar işbirliği imkanlarını ele aldık. İnşallah Salı günü de Azerbaycan'a gidecek ve Bakü'de yüksek düzeyli işbirliği konseyimizin 8'inci toplantısını icra edeceğiz. Türkiye'yi 2023 hedefleriyle buluşturmadan 2053 ve 2071 vizyonumuzun temellerini sağlam bir şekilde atmadan bize durmak ve dinlenmek yok. Biz sizlere efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik" diye konuştu.

'CHP YILLARDIR YERİNDE SAYIYOR'

Kendileri hizmet yaparken CHP'nin yerinde saydığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Teknoloji ilerliyor, ülke ilerliyor, Türkiye gelişiyor ancak CHP yerinde sayıyor. Yıllarca CHP'li belediyeler çöple, çamurla ve çukurla anılırdı, bugün de aynı şekilde. Yasaklarla, yolsuzluklarla ve işçi kıyımlarıyla gündeme gelirdi, bugün de yine bunlarla gündeme geliyor. Aradan geçen onlarca yıllara rağmen, CHP'li belediyeler hizmet ve eserleriyle değil, Yalova'daki gibi rüşvet ve yolsuzlukla haber konusu oldu. CHP'nin başındaki zat grup kürsüsünden yaptığımız davete rağmen buraya gelemedi, yüzü yok da ondan" dedi.

'ÜLKE VE MİLLETLE BAĞI TAMAMEN KOPMUŞ BİR MUHALEFET PARTİSİNE SAHİBİZ'

"Boğazın altında Marmara'yı ve Avrasya'yı yaptık, 3'üncü köprüyü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü yaptık" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"Bilezik, 3 tane bilezik. Demirel, Özal ve biz. İstanbul-İzmir arası yaklaşık 8, 8.5 saatte gidiliyorken şimdi 3 buçuk saate indi. Şimdi 18 Mart Çanakkale Köprüsü'nü yapıyoruz. O da İzmir'e yeni bir yol, direkler yükseliyor şu anda. Dünyada parmakla gösterilecek eserlerden bir tanesi. Biz buyuz. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Türkiye'nin sevincine sevinemeyen, tasasına üzülemeyen, ülke ve milletle bağı tamamen kopmuş bir muhalefet partisine sahibiz. Kendi insanının hakkı yerine, başka ülkelerin, darbecilerin ve Gezici vandalların haklarını savunan bir muhalefet anlayışı var. Taksim Meydanı'nda devletin malını mülkünü talan eden, esnafın malını cam çerçeve indirenleri savunan ve onları aydınlık gençlik olarak savunan bir muhalefet anlayışı var. Aydınlık değil, aldatılmış gençlik bu. Bunların Türkiye'yi güçlendirmek, ülkemizin çıkarlarını gözetmek gibi bir hassasiyetleri yok. Bunlar sadece hesap cüzdanlarını büyütmenin, rantı sürdürmenin peşindeler. Ziya Paşa ne diyor, Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde. Lafla peynir gemisi yürümez. Bizim eserlerimiz apaçık ortada. Laf üstüne laf koymanın değil, taş üstüne taş koymanın mücadelesindeyiz."

YATIRIM VURGULARI

Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu'nda tarımsal analiz laboratuvarını, 3 bilgisayar laboratuvarını kazandırdıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sağlıkta 200 yataklı Bergama Devlet Hastanesi'yle birlikte toplam 6 adet sağlık tesisi inşa ettik. Bergama Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin, Aile Sağlığı Merkezi'nin ve Toplum Ruh Sağlığı merkezinin ise proje çalışmaları devam ediyor. 2002 yılından günümüze kadar toplam 152 bin Bergamalı kardeşimize toplamda 140 milyon TL tutarında ayni ve nakdi yardım yaptık. Bergamalı çiftçi kardeşlerimize toplam 413 milyon TL tutarında tarımsal destek erdik. 2013 yılından bu yana 5 baraj ve 2 göleti tamamladık. 6 sulama tesisini inşa ederek, toplamda 7 bin 300 dekar tarım arazisini sulamaya açtık. İzmir bir zamanlar susuzdu ve Gördes Barajı'nı yaptık. Bu görev Büyükşehir Belediyesi'nindi ama yapamadılar biz yaptık. Bergama için proje ve planlama safhasında 7 adet sulama tesisimiz daha var. Bekir Pakdemirli de bunları kovalayacak ve süratle bitirecek. 8 derenin ıslah çalışması yaptık, 1'inin ıslahı sürüyor ve 3'ünün de yapım projesi devam ediyor. Son 17 yılda ilçemizde 2 milyon 800 bin fidanı toprakla buluşturduk. Arıcılığı geliştirmek ve organik bal üretimini desteklemek için Şehit Polis Fethi Sekin Bal Ormanını ve Çınarlı Mesire Yeri'ni kurduk. Orman köylerinde yaşayan 661 aileye 17 yılda toplam 17 milyon TL ferdi proje ve kredi desteği sağladık. 10 köye 33 bin 500 adet ceviz, badem, kestane ve zeytin gibi gelir getirici fidan diktir. Orman yangınlarıyla mücadele için 216 kilometre orman yolu ve 2 adet köprü yaptık. Bu yıl 12 kilometre daha orman yolu yapıyoruz. İlçemizde bulunan ecdat yadigarı Şadırvan Camii ve Selçuklu Mimarisi'nin Hacı Hekim Camii'nin ve Hacı Hekim Hamamı'nın ve Kurşunlu Camii ile Mescitaltı Mescidi'nin restorasyonunu yaparak bunların da ihyasını sağladık" dedi.

'SELİNOS DERESİ'NDE GONDOLLAR YÜZECEK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehir merkezinde kalan stadyumu taşıyıp yerine sosyal donatıları, yeraltı otoparkı ile millet bahçesi yapılacağını açıklayarak, "Tarihi kentimizin ortasında bakımsız ve atıl bir durumda bulunan Selinos Deresi'ni ıslah edip halkımızın ve turizmin hizmetine sunacağız. Proje ile tarihi dereyi kenarında gezinti alanlarının yer aldığı ve hatta suda gondolların yüzdüğü bir alan haline getireceğiz. Bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması konusunda 3 projeye 2 milyon TL'lik hibe desteği sağlayacağız. Buraya inşallah Tarım Kredi Kooperatifi Marketi'ni açacağız. Burada gayet uygun fiyatlarla istediğinizi bulacaksınız. Bunu halkımız hizmet alsın diye yapıyoruz ve Türkiye genelinde 1500 market açacağız bu şekilde. Bergama Çevre Yolu'nun ikinci etap ihalesi bitti. Bergama şehir merkezindeki Adnan Menderes Bulvarı yeniden düzenlenecek. Kredi Yurtlar Kurumu'nun Bergama'ya yapacağı öğrenci yurdunun inşaatı kısa bir zaman içine başlayacak. Bergama'da eşlik derslikleri artıracağız. Bergamalıların dört gözle beklediği TOKİ konutları inşaatı başlıyor. 293 ailemize şimdiden hayırlı, uğurlu olsun diyorum. Aliağa-Bergama arasındaki doğalgaz boru hattının döşenmesine eylül ayında başlıyoruz. Bergama'da binlerce işsiz gencimiz istihdama kavuşacak. Çandarlı Kuzey Ege Konteyner Limanı'nın 2. Etap inşaatlarına başlıyoruz. Sosyal hizmet merkezimiz ve İŞKUR hizmet ofisini Bergama'mıza kazandırıyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Kemalpaşa'daki fabrika açılışı için ilçeden ayrıldı.

TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYANIN BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERİ VAR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bergama programının ardından Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki seramik fabrikasının açılışına katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinden önce konuşan fabrika yetkilisi Erhan Akgün, 6'ncı seramik fabrikasının açılışını yaptıklarını belirterek firmaları hakkında bilgi verdi. Akgün, 1975 yılında makineleşme yatırımını başlatan dedesi Veli Akgün'ün ardından, 4 bin 500 çalışanı 15 fabrikası ile 45 ülkeye ihracat yaptıklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konuşmasında 4 bin 500 çalışanı yeterli bulmadıklarını belirterek bu sayının artması gerektiğini ifade etti. Kemalpaşa'da hizmet verecek seramik fabrikasında 550 kişinin istihdamın edileceğini öğrendiğini aktaran Erdoğan, "Böyle bir seramik fabrikasının burada hizmete alınmasından memnuniyet duyuyoruz. Allah bu tip müteşebbislerin artmasını ülkemize nasip etsin. Aş, iş, ekmek… Buna vesile olan girişimciler medari iftiharımızdır. Şahsım ve milletim adına onları tebrik ediyorum. Taş üstüne taş koyanın başımın üstünde yeri var. Onların önünü açmaya devam edeceğiz. Bu fabrika inşallah bundan sonrakilerin devamını sağlar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Erdoğan'ın İzmir'den ayrılmak üzere havalimanına hareket etti.

(Haber servisi-DHA-AA)

 

 
İzmir sularında 10 hayat kurtaran operasyon
 
Göbeklitepe Konçertosu dünya prömiyerini İzmir'de yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin İdlib'i görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ...
"Putin ile İdlib'deki tüm gelişmeleri ele alacağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Saat 18.00 gibi Putin ile telefon görüşmem olacak. ...
AK Partili Sürekli'den İzmir'e davet: Hizmette ve istikrarda buluşalım
Menemen - Aliağa - Çandarlı Otoyolu’nun, kalan 5 kilometrelik kısmı da ...
 
Emniyetin tartışmalı semineri Meclis'e taşındı
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, İzmir ...
CHP'li Serter'den sert 'Varlık Fonu' çıkışı!
İktidarın TBMM’den geçirmek istediği bankacılık kanununa dair sert eleştiride ...
AK Partili İzmir Eski Milletvekili Adayı Büyükelçi oldu!
Almanya’da Yeşiller ve SPD’de 6 yıl görev yapan SPD parti sözcülüğüyle ...
 
AK Partili Dağ'dan CHP'ye otoyol açılışı daveti!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dağ, Cumhurbaşkanı ...
Dolmabahçe'de sürpriz görüşme
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık ...
Yücel’den ‘ikinci dönem’in ilk görevlendirmesi: İl sekreteri ve sayman belli oldu
CHP İzmir İl Başkanı Yücel, ‘ikinci dönem’in ilk görevlendirmesini yaptı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri