POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Paris'te sahne Team Türkiye'nin!
Paris'te sahne Team Türkiye'nin!
Özel 'küfeyi' sırtına aldı: Getir sandığı, biz taşıyacağız!
Özel 'küfeyi' sırtına aldı: Getir sandığı, biz taşıyacağız!
Ali Babacan'dan Kılıçdaroğlu ziyareti
Ali Babacan'dan Kılıçdaroğlu ziyareti
Fon vurgununda yeni iddianame
Fon vurgununda yeni iddianame
29 Eylül 2023 Cuma - 08:23

Erdoğan'dan İzmir'de yaşam tarzı vurgusu ve 'fetret devri' çıkışı!

Çiğli Havaalanı'nda gerçekleşen yılın son TEKNOFEST'i 3.gününde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağırladı. Erdoğan alanı dolduran on binlere seslendiği konuşmasında yaşam tarzı vurgusu yaparken, rakamlarla yatırım raporu verdi ve 2024 yerel seçimlerine yönelik olarak, "İzmir başta olmak üzere fetret devri yaşayan şehirlerimizin tekrar hak ettikleri hizmetlerle buluşmasını sağlayacağız. Bu şehrin yatırım ve eser siyasetine ihtiyacı var. Bunu ancak biz yaparız" mesajını verdi.

Erdoğan dan İzmir de yaşam tarzı vurgusu ve  fetret devri  çıkışı!

GERÇEKİZMİR - Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İzmir'de çok sayıda etkinlikle devam ediyor. 

Çiğli Havaalanı'nda gerçeklenen yılın son TEKNOFEST'i üçüncü gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırladı. 



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı öğlen saatlerinde Çiğli'ye iniş yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan beraberindeki heyet cuma namazını Çiğli Havaüssü'nde kıldıktan sonra TEKNOFEST alanına giriş yaptı. Erdoğan İzmir'deki TEKNOFEST coşkusuna gençlerle bir araya gelerek ortak oldu. Cumhurbaşkanı, TEKNOFEST alanında yaptığı konuşmada alanı dolduran on binlere seslenirken, önemli mesajlar verdi. 



NEŞAT ERTAŞ'IN DİZELERİYLE SESLENDİ 
Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST alanını dolduran on binlerce kişiye seslenerek yaptığı konuşmada sözlerine, “Aziz milletim, kıymetli İzmirliler, sevgili gençler, değerli misafirler sizleri hasretle muhabbetle selamlıyorum. Buradan tüm İzmir’i, İzmirli kardeşlerimin her birini, özellikle İzmir’in çalışkan, vizyoner ve vefalı gençlerini sevgiyle selamlıyorum” diyerek başlarken kenti Neşat Ertaş’ın “Gezdim tüm dünyayı, gördüm, güzel İzmir sana geldim. Benim şirin, güzel yurdum, güzel İzmir sana geldi. Gönüllere ışık saçan, unutamaz görüp geçen, gariplere kucak açan güzel İzmir sana geldim” sözleriyle selamladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz de Hindistan’dan ABD’ye dünyanın dört bir yanında ülkemizi temsil ettikten sonra İzmir’e geldik. Milli teknolojimizin hamlesi, sembolü TEKNOFEST 2023 vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum. Her birinize, sevginiz, aşkınız ve dayanışmanız için teşekkür ediyorum. Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivaline hepiniz hoş geldiniz” diye konuştu. 

İZMİR'DEKİ KATILIM RAKAMINI AÇIKLADI 
TEKNOFEST organizasyonu bileşenlerine tek tek teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: TEKNOFEST coşkusundan, şu muhteşem atmosferden mümkün olduğu kadar fazla sayıda gencimizi istifade ettirelim istiyoruz. Bu amaçla 3 ilimizde tertiplemek istedik. TEKNOFEST İstanbul 2 milyon 222 bin ziyaretçiyle kendi rekorunu kırmıştır. 2 milyonu aşkın gencimiz festivale sahip çıktı. TEKNOFEST Ankara’da da 943 bin ziyaretçiyi ağırladık. Bugün de TEKNOFEST 2023’ün son durağı olan güzel İzmir’deyiz. Diğer tüm illerimiz gibi İzmirli gençlerimiz de TEKNOFEST’e çok yoğun ilgi gösteriyor. Her yaş grubundan insanımızın Çiğli’deki bu gurur tablosuna şahitlik ettiğini memnuniyetle görüyoruz. Buradaki evlatların coşkusunu gördükçe umutlarımız da katlanıyor. Şu ana kadar 330 bin ziyaretçiyi ağırlayan TEKNOFEST İzmir’in her açından Cumhuriyetin 100.yılına layık bir organizasyon olacağına eminim. Bir yolunu bulup Çiğli Havaüssü’ne gelerek buradaki vizyonu mutlaka yerinde görün. 

"KOLTUK KAVGALARINA TEKNOFEST MOLASI VERİN!"
İzmirli kardeşlerimizi davet ederken elbette şehrimizin yeni veya eski milletvekillerini de unutmuyoruz. Bitip tükenmeyen koltuk kavgalarına yalnızca bir günlük TEKNOFEST molası vermeleri kendileri adına çok büyük kazanç olacaktır. Bugün burada sadece milli teknolojinin gurur kaynağı ürünleri görmüyoruz aynı zamanda sınırları aşan özgüven sahibi Türkiye’nin de yükselişine şahit oluyoruz. Mücadele var, gayret var, sabır, azim ve cesaret var. Burada zorluklar karşısında yıkılmayan güçlü bir irade var. Her türlü engele rağmen başarmaya sevdalı yürekler var. Burada ayağına vurulan asırlık zincirleri parçalayan Türk Milleti var. Burada Türkiye Yüzyılı’nın gönülleri aydınlatan ışığı var. 

Abdurrahim Karakoç'ın şiirinden alıntı yapan Erdoğan, Bir sabah gelecek kardan aydınlık. İzmir’in sağından, Van’ın solundan, Erzurum, Edirne, Hatay yolundan, kapı kapı tekmil Anadolu’mdan, bir sabah gelecek kardan aydınlık…" diye konuştu. 

Erdoğan açıklamalarına şöyle devam etti: ‘Yapamazsınız’ diyenlere inat, ‘Biz yaparız’ diyen, imkansız görülen nice hayali kısa sürede gerçeğe dönüştüren, fikir, yürek ve alınteriyle büyük bir başarı hikayesi yazan TEKNOFEST gençliğine teşekkür ediyorum. Sizler Türkiye’nin parlak geleceğisiniz. Sizler aziz şehitlerimizin kabul olmuş duasısınız. Kendi özyurdunda parya muamelesi gören milletimizi elinden tutup ayağa kaldıracak kuşak yine sizlersiniz. Sizin parıldayın gözlerinizde yarının güçlü Türkiye’sini görüyorum. Sizlere Necip Fazıl’ın eşsiz mısralarıyla seslenmek istiyorum: Surda bir delik açtık, mukaddes mi mukaddes… Eyy kahpe rüzgar artık ne yandan esersen es! Açtığımız gedikten gümbür gümbür gelen TEKNOFEST gençliğinin ayak seslerini içimizdeki gafiller duymasa da tüm dünya duyuyor. 

YAŞAM TARZI VURGUSU! 
"Biz 40 yılı aşkın süredir siyasetin içindeyiz" diyen Erdoğan, "Hayatımız boyunca Türkiye’ye hizmet etmenin mücadelesini verdik. Bu yolculuğun tüm safhalarında hep gençlerle birlikte yürüdük. Hangi görüşe, kökene, hayat tarzına sahip olursa olsun bu ülkenin gençleriyle hep iftihar ettim. Hiç kimseyi kılık kıyafeti, inancı dolayısıyla ötekileştirmedik. Sizi harf oyunlarıyla, ideolojik at gözlükleriyle tanımlamaya çalışanlara asla prim vermedik. Dayatmacı, yasakçı değil tüm vatandaşlarımızla birlikte gençlerimizin özgürlükçü alanlarını genişletenlerden olduk. Bugün de aynı bakış açısıyla hareket ediyoruz. Verdiğimiz tüm mücadelelerin amacı size daha güçlü, daha itibarlı, daha yaşanabilir bir Türkiye teslim etmektir" ifadelerini kullandı. 

RAKAMLARLA YATIRIM RAPORU 
Erdoğan ardından rakamlarla yatırım raporu verdi ve şunları kaydetti: Biz artık sizin zamanınızın misafirleriyiz. Bizden öncekilerin bize emanetini 40 yıldır onurla taşıdık ve bugünlere getirdik. Her alanda başarıdan başarıya koşturduk. Derslik sayımızı 620 bine, üniversite sayımızı 208’e, yurt kapasitemizi 950 bine, gençlik merkezi sayımızı 464’e, araştırma geliştirme merkezi sayımızı 1289’a, tasarım merkezi sayımızı 324’e, teknopark sayımızı 98’e çıkardık. Sadece İzmir’de inşa ettiğimiz derslik sayısı 11 bin 687’dir. İlimizde 3’ü devlet olmak üzere toplam 4 yeni üniversite kurduk, 4 yeni teknopark kazandırdık. Güncel rakamlarla İzmir’e yaptığımız kamu yatırımlarının toplamı 225 milyardır. Hizmet çıtamızı sürekli yukarı taşıdık. Gençlerimize olan sözlerimizi tek tek yerine getiriyoruz. Aile ve Gençlik Bankası ile ilgili kanun teklifini Meclis'e sunacağız. 

"SİZLERE DAİMA HARBİ OLACAĞIZ"
Cumhurbaşkanı, "Bunlarla yetinmiyoruz. Hizmet çıtamızı sürekli yukarı taşıdık. Bir taraftan asrın felaketinin yaralarını sararken diğer taraftan gençlerimize olan sözlerimizi tek tek yerine getiriyoruz. Depremin ekonomimize yüklediği 105 milyar dolarlık faturaya rağmen size mahcup olmama adına gereken fedakarlığı sergiledik. Üniversiteli gençlerimize seçim döneminde vaat ettiğimiz cep telefon, bilgisayar desteği ile ücretsiz 10 GB’lık internet sözümüzü tutuyoruz. Seçim döneminde ‘Gençlerin Demokrat Dedesi’ maskesi takanların söz konusu koltukları olunca nasıl faşizan hale geldiklerini görüyoruz. Daha düne kadar şeffaflıktan bahsedenlerin birbirlerine nasıl yalan söylediklerini de hep birlikte takip ediyoruz. İktidar olarak biz duruşumuzu asla bozmayacağız, özellikle siz gençlerimize karşı daima harbi ve hasbi davranacağız" diye konuştu. 



FETRET DEVRİ ÇIKIŞI! 
Erdoğan sözlerini 2024 yılında yapılacak yerel seçimlere yönelik mesajlar vererek tamamladı. Cumhurbaşkanı, "İzmir başta olmak üzere fetret devri yaşayan şehirlerimizin tekrar hak ettikleri hizmetlerle buluşmasını sağlayacağız. İzmir, İstanbul, Ankara… Buna hazır mıyız? İzmirli’nin iradesini çantada keklik görenlerin işi bundan sonra daha zor. İstismar siyasetiyle gemisini yürütenlere hep birlikte ‘yeter’ diyeceğiz. İzmir’i gerçek belediyecilikle tanıştırmakta kararlıyız. Bu şehrin yatırım ve eser siyasetine ihtiyacı var. Bunu ancak biz yaparız" diye konuştu. 

 
Elektrikte ekim tarifesi belli oldu
 
İzmir'deki akılalmaz olayda yeni gelişme!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tarafsız 29 Eylül 2023 Cuma 16:44

Alsancak sait ordu meydanına yaya üst geçidi bile yapamayan yayaları 10 dakika ışıklarda bekleten belediyecilikten söz etmesin zaten değişim şart değişirse izmir kazanır...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni yasama yılı başlıyor: Gündemde neler olacak?
Türkiye Büyük Millet Meclisi 28. dönemin ikinci yasama yılına 1 Ekim Pazar ...
CHP İzmir'de yeni dönem: Kim/hangi göreve getirildi?
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, İl Başkanı Aslanoğlu başkanlığında haftalık ...
MGK bildirisinde Karabağ vurgusu!
MGK, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası yapılan ...
 
Kurtulmuş'tan Rum temsilciye Karabağ yanıtı!
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Rum temsilcinin Kıbrıs ve Karabağ'la ilgili sözlerine ...
İYİ Parti'den CHP'ye 10 il teklifi: Fedakarlık sırası sizde!
İYİ Partili Türker Yörükçüoğlu, yerel seçimler için CHP'ye '10 büyükşehirde ...
Nalbantoğlu'ndan Özalan'a: Sazan avlamak için başka yer arayın!
AK Partili Özalan'ın deşarj görüntüleri paylaşarak Başkan Soyer'e yaptığı ...
 
O iddia ortalığı karıştırdı: CHP'li Çelik'ten belgeli yanıt!
CHP'nin seçmen listelerini YSK'den geç talep ettiğine yönelik iddialar, ...
Ekrem İmamoğlu’ndan ‘azar’ açıklaması!
İmamoğlu, CHP Sultangazi ilçe Başkanı Kemal Avseren'e tepkisinin sorulması ...
CHP İzmir tek fireyle 'Kılıçdaroğlu' dedi!
CHP, 5 Kasım'da yapılacak 38.Olağan Kurultay'a hazırlanırken, İzmir'de ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir’de değişimden istikrara ve sürpriz aktör adayı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri