POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
7 Ekim 2018 Pazar - 16:10

Erdoğan'dan kritik 'IMF' ve 'Kayıp Suudi Gazeteci' mesajı

MHP'nin af teklifi konusunda önceliklerinin vicdan olacağını belirten Erdoğan ''Cezaevlerini boşaltmak için af çıkarılmaz'' ifadesini kullandı. Erdoğan, Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın kaybolması konusunda ise, "Ülkemizde olması çok üzücü. İnşallah arzu etmediğimiz bir durumla karşı karşıya kalmayız" diye konuştu.

Erdoğan dan kritik  IMF  ve  Kayıp Suudi Gazeteci  mesajı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'da gerçekleştirilen 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanış konuşmasını yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''İnsanlar gibi ülkeler de partiler de sürekli sınamalara maruz kalırlar. AK Parti olarak son yıllarda siyasi ekonomik ve sosyal pek çok sınamayla karşı karşıya kaldık. 
Milletimizle beraber ülkedeki milli yerli duruş sahibi kesimlerle birlikte bu tuzakların oyunların hepsini de boşa çıkarttık. Bizi en çok üzen bu ülkede siyasi alternatif konumunda bulunması gereken partinin Türk milletinin düşmanları ile aynı safta yer almış olmasıdır. Biz, en kritik dönemlerde düşmanlarımızın safında yer alanlardan, onların bize yönelmiş siyasi ve ekonomik silahlarına adeta cephane taşıyanlardan muzdaribiz.

''CHP'Yİ ONLARIN YANINDA BULUYORUZ''

Bizi üzüntüye gark eden zihniyetin en büyük temsilcisi ana muhalefet partisi CHP'dir. Gezi olaylarında vandallarla mücadele ediyoruz CHP'yi onların yanında buluyoruz.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ: KORKAKSIN, ÜRKEKSİN, NE MİLLİSİN NE YERLİSİN

Biz gece Atatürk Havalimanı'na iniyoruz bizden 2-2,5 saat önce Bay Kemal oradan tanklar öncülüğünde otomobile bindiriliyor Bakırköy Belediye Başkanının evinden darbeyi kahvesini yudumlayarak izliyor. Sen böyle bir adamsın. Korkaksın, ürkeksin, ne millisin ne yerlisin. Ana muhalefet partisi her zamanki gibi safını ülkesinin ve milletinin değil, karşı tarafın yanında belirleyerek, hezeyanlarla ortalığı karıştırmaya çalışıyor. Bunun adı muhalefet değildir, bunun adı fırsatçılık bile değildir. Milletin geleceğine umutla bakmaya ihtiyaç duyduğu dönemde bühtanlarla, umut cellatlığı yapmanın adı olsa olsa alçaklıktır.

IMF AÇIKLAMASI: BİZ O DEFTERİ KAPATTIK

Birileri bize IMF'ten size destek verelim diyor. Biz o defteri kapattık. Şu anda ülkemize yatırım için arayıştayız. Siyasi bağımsızlık gibi ekonomik bağımsızlığın bedelinin de yüksek olduğunu hep birlikte yaşayarak gördük. Bugün Türkiye, IMF'nin kredi desteğine ve buna bağlı teknik yardımına ihtiyaç duyabileceği seviyenin hamdolsun çok ama çok uzağında duruyor. Türkiye, IMF defterini tekrar açmamak üzere kapatmıştır. İlk IMF anlaşmasının altında Gürsel'in, onu takip eden dört anlaşmanın altında da CHP Genel Başkanı İnönü'nün imzası vardır Bay Kemal. Ülkemizin başına IMF musibetini saran CHP'nin geçmişi daha vahim siyasi ve ekonomik sabıkalarla doludur. Bir parti düşünün, Amerikan yardımını sevinç naralarıyla karşıladığı dönemin ardından geçen 70 yılı aşkın süreye rağmen, hala aynı zihniyette ısrar ediyor. Dünya değişmiş, Türkiye değişmiş, siyasi ve ekonomik mantık değişmiş ama CHP hiç değişmemiş. Bunun adı istikrar değil, ilkelliktir. 2019 mahalli seçimlerinde CHP'nin bir kez daha boyunun ölçüsünü alacağına inanıyorum.

CHP'ye İsmet İnönü dönemindeki ABD yardımları dolayısıyla yüklenen Erdoğan, İnönü'nün ABD bayrağı ile olan fotoğrafını gösterdi.

CHP'ye İsmet İnönü dönemindeki ABD yardımları dolayısıyla yüklenen Erdoğan, İnönü'nün ABD bayrağı ile olan fotoğrafını gösterdi.

''CEZAEVLERİNİ BOŞALTMAK İÇİN AF ÇIKARILMAZ''

Af meselesinden çocuk istismarına geniş yelpazeye yayılan tartışma konularında bizim öncelikli ölçümüz mahşeri vicdandır. Geçmişte çok aflar çıkarıldı. 'Bu affı çıkarır da bundan ne kadar siyasi rant elde ederiz'... Biz böyle düşünemeyiz. Geçmişte bunları gördük. Rahşan affından gördük ondan önceki aflarda gördük. Biz aynı şekilde adım atamayız. Ölçü belli. Bu ölçüye göre talimatımızı kendilerine verdik. Yapılabilecek bir şey varsa bunu en geniş anlamda çalışmalarınızı yapın bu konuda ne gibi adımlar atarız bakalım. Efendim 'Cezaevleri dolmuş.' Cezaevlerini boşaltmak için af çıkarılmaz. Adaleti tesis hukukla olur, anlık ayaküstü düzenlemelerle değil. Adaleti tesis hukukla olur, anlık düzenlemelerle değil. Adalet Bakanlığı yeni bir çalışma yapıyor. Macaristan'dan döndükten sonra brifing alacağım" dedi.

"BUNUN ÜLKEMİZDE OLMASI ÇOK ÜZÜCÜ" 

Kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili de açıklama yapan Erdoğan, "Özellikle İstanbul'a giriş-çıkışlar inceleniyor savcılık ne gibi bir açıklama yapacak ısrarla beklentisi içindeyiz. Benim çok eski tanıdığım bir gazeteci arkadaşımız. Bunun ülkemizde olması çok üzücü. Bu işin takibindeyim, sonucu tüm dünyaya duyuracağım. İnşallah arzu etmediğimiz bir sonuçla karşılaşmayız" dedi.

 
Buca'da sıra dışı festival: 48 saat dijital detoks!
 
Pınar Karşıyaka'ya ilk hafta şoku!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İl Başkanı Yücel: Birinci parti olmak yetmez!
CHP İl Başkanı, "Elbette İzmir'de yine birinci parti çıktık ama biz, bugüne ...
MHP'de adaylara güvenlik soruşturması!
MHP, yerel seçimde FETÖ ve benzeri unsurların partiye sızmasını önlemek ...
CHP’li Kırgöz Dikili için resmen yola çıktı!
CHP’li Dikili Belediye Meclis Üyesi işadamı Adil Kırgöz ilçe başkanlığında ...
 
CHP'li Bakan o ilçedeki 'imar affı' sorununu Meclis'e taşıdı!
İzmir’in Karabağlar ilçesinde imar affından doğan hakların uygulanmamasını ...
CHP'li Beko'dan çarpıcı 'işsizlik' çıkışı: 2 buçuk milyon genç kayıp!
CHP İzmir Milletvekili Beko yaptığı konuşmada Türkiye’deki işsiz gençler ...
Şengül'den teşkilata: Oy almak için değil gönül almak için!
AK Parti İl Başkanı Şengül, insanlara oy için değil, gönül kazanmak için gideceklerini söyledi. 
 
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a McKinsey yanıtı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir'de yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı ...
CHP'li belediye başkanları Ankara'ya çağrıldı
CHP'li belediye başkanları Ankara'da buluşacak.
Akşener o soruya cevap verdi: Doğru bir karar
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, evinin önündeki protestolara ilişkin, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri