POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
18 Ağustos 2018 Cumartesi - 10:27

Erdoğan'dan net mesaj: Oyunu gördük ve...

AK Parti'nin 6. Olağan Büyük Kongresi bugün yapılıyor. Kongrede konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik gerilimin yaşandığı ABD'ye yüklendi. "Kurla ekonomik darbe yapmaya çalışıyorlar" diyen Erdoğan, "Birileri bizi güya ekonomi, yaptırım, kur, döviz, faiz, enflasyonla tehdit ediyor. Onlara diyoruz ki oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan dan net mesaj: Oyunu gördük ve...

AK Parti, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildikten sonra yeni sistemin ilk kongresini Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştiriyor.

ERDOĞAN, "DÖNMEM GERİ SENİN YOLUNDAN" ŞARKISIYLA KARŞILANDI
Ana sloganı, ''Millet Bir, Hedef Bir'' olan kongre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın salona girişiyle başladı. Erdoğan, salona gelişinde, "Dönmem geri senin yolundan" şarkısıyla karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, hazırlanan platformdan yürüyerek partilileri selamlarken, partililer hep birlikte "Dönmem geri senin yolundan" şarkısını söyledi.



AK Parti'nin 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde kullandığı şarkının sözleri şu şekilde:

"Rehber tuttum yüreğimi, düştüm sevdanın ardından, göç eyledim gayrı durmam, dönmem geri senin yolundan. Zor olsa da ah zor olsa da, dağlar duman kar kış olsa da, yolun sonu bir sır olsa da dönmem geri senin yolundan. Çeken bilir derdimizi, yanıp duran gönlümüzü, alsalar da ömrümüzü, dönmem geri senin yolundan. Zor olsa da ah zor olsa da, dağlar duman kar kış olsa da, yolun sonu bir sır olsa da dönmem geri senin yolundan."

Öte yandan, siyah zemin üzerinde fosforlu AK Parti logosunun yer aldığı tişörtler giyen partililer, görsel bir şölen oluşturdu.

Kongrenin açılış konuşmasını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş yaptı. Divan Başkanı Mehmet Ali Şahin'in konuşmasının ardından tanıtım filmi izlendi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: OYUNUNUZU GÖRDÜK VE MEYDAN OKUYORUZ! 
Daha sonra ise Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kongre konuşmasını yaptı.

Erdoğan, kongredeki konuşmasında özetle şu ifadeleri kullandı:

''AK Parti kağıt üzerinde 60 kurucu üye tarafından kurulmuş bir partidir ama asıl kurucusu da sahibi de milletimizin bizatihi kendisidir. Biliyoruz ki iman varsa, imkan da vardır. Milletimiz bugüne kadar nice ihanetleri, nice tuzakları hep imanıyla boğmuştur. Birileri bizi güya ekonomi, yaptırım, kur, döviz, faiz, enflasyonla tehdit ediyor. Onlara diyoruz ki oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Kısa çöpün uzun çöpten hakkını bir gün mutlaka alacağına inandık, inanmayı sürdüreceğiz. Dünyayı sömürerek kendilerine refah düzeni kuranlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Hem cesareti hem aklı olan bu milletin karşısında duracak hiçbir fani güç tanımıyoruz. Hiç kimse bu milletle, bu ülkeyle oynamaya kalkmasın. 'Ya olacağız, ya öleceğiz' diyerek hedeflerimize doğru yürüyen bir milletiz.

Zahirde bize stratejik ortak gibi gözüküp de attığı her adımla bizi stratejik hedef haline getirmeye çalışanlara teslim olmadık olmayacağız. Bir kez daha haykırıyoruz; başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, devletimizi yıkamayacaksınız, Türkiye'nin yükselişini durduramayacaksınız, hedeflerimize ulaşmamıza engel olamayacaksınız. Çünkü biz Türkiye'yiz, çünkü biz Türk milletiyiz, çünkü biz Müslümanız, çünkü biz insanlığın ortak sesi ve vicdanıyız."

Erdoğan'ın hitabı sonrasında sırasıyla AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin faaliyet raporunu takdim edecek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz gelir-gider ve kesin hesabı aktaracak. Bütçenin ibra edilmesinin ardından kongrede yapılacak tüzük değişikliği görüşülecek.

Seçimlerin ardından Erdoğan teşekkür konuşması yapacak.


ERDOĞAN: ONLARIN DOLARLARI VARSA BİZİM ALLAH'IMIZ VAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongre öncesinde ise salon önünde bekleyen kalabalığa hitaben kısa bir konuşma yaptı.

Erdoğan, konuşmasında "Onların dolarları varsa bizim Allah'ımız var ve yolumuza emin adımlarla yürüyoruz, yürüyeceğiz. Bugüne kadar bizi çökertemediler, bundan sonra da çökertemeyecekler'' ifadelerini kullandı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi dolayısıyla binlerce partili, sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Spor Salonu önünde toplandı.

Kongreye il dışından yoğun katılım olması nedeniyle şehrin girişinde kontrol noktaları oluşturuldu. Bu noktalara otobüslerle gelen partililer, Atatürk Kültür Merkezi alanına ulaştı. Partililer, tezahüratlar eşliğinde kongrenin düzenleneceği salona yürüdü. Spor salonu önünde ve çevresinde bekleyenlere, kumanya ve su servisi yapıldı.

Kongrenin yapılacağı Ankara Spor Salonu, sabah erken saatlerde uzman ekipler tarafından arandıktan sonra görevlilere teslim edildi.

Salon çevresi bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Kongreye katılacaklar için güvenlik noktaları oluşturuldu. Partililer detaylı üst aramasından geçirildikten sonra alana alındı.

Salona giremeyenler de kongreyi dışarıda kurulan dev ekranlardan takip etti. Kongre salonunda delegeler, engelliler, gazeteciler ve köşe yazarları için ayrı platformlar yer aldı.

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi nedeniyle günler öncesinde yapılan planlamayla geniş güvenlik önlemleri alındı.

Çevik kuvvet, güvenlik şube, terör, trafik ve özel harekat ekipleri başta olmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün tüm birimlerinden çok sayıda polis, kongre nedeniyle görev yaptı.



İZMİR'DEN REKOR KATILIM 
AK Parti İzmir İl Teşkilatı, 6'ncı Olağan Büyük Kongre için Ankara'ya adeta çıkarma yaptı. Kongreye İzmir'den yoğun bir katılım sağlandı. İzmir'den kongreye il ana kademe üyelerinin yanı sıra, gençlik kolları, kadın kolları da katıldı. Partililer, il ve ilçe teşkilatları önünden kaldırılan otobüsler ile Ankara'ya gitti. 

AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül ise kentin partili 7 ilçe belediye başkanıyla kongreden bir gün önce Başkent'e giderek bakanlıklar düzeyinde temaslarda bulundu. AK Parti İzmir Heyeti kentin projeleri üzerine görüş alışverişi yaptı. (Haber servisi, AA, NTV)

 
Sözcü Kalın'dan New York Times'a sert tepki!
 
İzmir'de kaçak sigara operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sözcü Kalın'dan New York Times'a sert tepki!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, New York Times'ta yer alan bir ...
CHP'de gündem aday belirleme: Ön seçim olacak mı?
CHP’de yerel seçim hazırlığı sürüyor. Başkan adaylarını belirlemede tüm ...
İnce belediye başkan adaylığı hakkında net konuştu!
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, İstanbul Büyükşehir Belediye ...
 
Kocaoğlu'ndan Kılıçdaroğlu ve İnce'ye çağrı!
Edremit Belediyesi’nin düzenlediği 2. Edremit Kitap Fuarı’na katılan İzmir ...
CHP’nin töreninde ilginç diyalog: Kocaoğlu ile Karataş’tan ‘başkanlık’ atışması!
CHP İl Örgütü Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenledi. ...
Bayramlaşma törenine damga vuran konuşma: O'nu Büyükşehir Başkanı yapacağız!
Narlıdere Belediyesi’nde gerçekleşen bayramlaşma törenine Belediye-İş ...
 
CHP'li Serter'den 'kriz' çıkışı: 1 Ekim'den sonra meclis kürsüsünde...
CHP İzmir Milletvekili Serter, gündeme dair konularda değerlendirmelerde ...
AK Parti'de Şengül ve 7 başkandan Başkent'e kongre öncesi proje çıkarması!
AK Parti’nin 6. Büyük Olağan Kongresi için bir gün önceden Ankara’ya giden ...
AK Parti'de belediyelere 'dolar' talimatı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, "883 AK Partili belediye başkanına, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri