POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
2 Haziran 2022 Perşembe - 12:30

Eski Başkan Pekdaş hakim karşısında: CHP'den sert tepki!

Konak Eski Belediye Başkanı Pekdaş, Kılıçdaroğlu önderliğinde gerçekleşen Adalet Yürüyüşü'ne belediyenin ikram araçlarını göndermesi ile ilgili 'Taşıt Kanunu’na Muhalefet' suçlamasıyla açılan davada hakim karşısına çıktı. Dava ertelenirken, duruşma öncesi konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Karaca, CHP İl Başkanı Yücel ve Pekdaş'tan sert mesajlar geldi.

Eski Başkan Pekdaş hakim karşısında: CHP den sert tepki!

GERÇEKİZMİR - İzmir'in Konak ilçesinde 2014-2019 yılları arasında belediye başkanlığı görevinde bulunan Sema Pektaş'a, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde gerçekleştirilen Adalet Yürüyüşü’ne belediyenin ikram araçlarını göndermesi ile ilgili 'Taşıt Kanunu’na Muhalefet' suçlamasıyla açılan dava başladı. 

İzmir Adliyesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında Sema Pektaş'ın savunması dinlenirken, erteleme kararı çıktı. 

Duruşma öncesi CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Önceki dönem Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak Belediyesi CHP’li meclis üyeleri, CHP il yöneticileri ve ilçe başkanlarının katılımıyla bir basın açıklaması gerçekleştirildi. 

"SUÇU ÇAY VE SU VERMEK"
Davaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “Yargını bir sopa olarak kullanılmaya başladığı bir süreçte Sayın Genel Başkanımız, toplumun taleplerini ve adalete olan inancın artık daha da güçlü olması gerektiğini vurgulamak için bir yürüyüş başlattı. Tek talepleri adalet olan ve bu duyguyla hareket eden milyonlar, Sayın Genel Başkanımızın peşinden yürüdüler. Önceki dönem Belediye Başkanımız ne yapmış? Bütün giderleri bağışçılar tarafından karşılanan, belediyeye bir kuruş zararı dokunmayan, kamusal bir zarar oluşturmayan bir şekilde; orada siyasi düşüncesi ne olursa olsun görev ve sorumluluk alanındaki hemşerilerine çay ve su vermiş. Suçu maalesef bu…” ifadelerini kullandı. Karaca ayrıca davanın hukuki değil siyasi bir dava olduğunu söyledi. 

"AMAÇ GÖZDAĞI VERMEK"
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise şunları söyledi: “Ülkemizi 20 yıldır, haksız, hukuksuz, adaletsiz bir şekilde yöneten AKP iktidarı, son dönemde özellikle belediyelerimiz ve belediye başkanlarımız üzerindeki baskıları artırıyor. Bu dava da onun yansımalarından biri… Suçlamanın herhangi bir dayanağı yok. Burada yapılmak istenen gözdağı vermek, korku iklimi yaratmak. Bugün dayanışmak için Sema başkanımızın yanındayız. En kısa sürede bu haksız ithamdan aklanacağını ve beraat edeceğine tüm kalbimle inanıyorum. Sonuç ne olursa olsun bu yargılamalar, bizim vermiş olduğumuz mücadelenin bir şeref madalyası olarak tarihe not düşecektir.”

PEKTAŞ: MECLİS KARARI, ORTADA SUÇ UNSURU YOK!
Konak Eski Belediye Başkanı Pekdaş ise açıklamasında, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı, milyonların katıldığı, İzmirli hemşerilerimizin yoğun olarak katıldığı Adalet Yürüyüşü’ne verdiğimiz destek nedeniyle yargılanmaktayım. Meclisten aldığımız kararla herkes için adaleti kent teması olarak belirlemiş ve bu çerçevede çalışmalar yapmış, etkinlikler gerçekleştirmiştik. Çünkü adalet bir devletin temel direğidir, olmazsa olmazdır. Bu tema çerçevesinde yaptığımız etkinlikler gerekçe gösterilerek yürüyüşten tam 1 yıl sonra Ankara’dan 2 kişinin yaptığı şikayet üzerine, Konak Belediyesi’nin Adalet Yürüyüşü’ne verdiği destek ileri sürülerek öncelikle bunun bir FETÖ/PYD propagandası olduğu iddiasıyla soruşturma başlattılar. Bu soruşturmada Meclis’in aldığı karar ve Belediye Kanunu’nun belediye başkanı ve meclis üyelerine verdiği görev çerçevesinde böyle bir suç olamayacağını gördüler. Bu iddialarla ilgili yapılan ön inceleme sonucunda soruşturma açılmamasına karar verdiler. Ama, Süleyman Soylu imzasıyla başlatılan ön inceleme sonucunun bir neticesi olmalıydı ve ‘İkram araçları kendi ilçe sınırları dışına çıkarak hizmet vermiştir. Bu Taşıt Kanunu’na muhalefettir, bundan dolayı yargılama yapılmalıdır’ dediler. Yargılama izni verdiler. O izin çerçevesinde bugün ben sanık olarak yargılanıyorum. Oysa, belediyeler halkının mutluluğu, sağlığı için çalışmak zorundalar. Eğer bizim hemşerilerimiz yurttaş olarak onurlu yaşama haklarını göstermek için bir toplumsal mücadele içindelerse, bu bir mücavir alanda söz konusuysa, ki bu yürüyüş 25 gün sürdü ve hava sıcaklığının 44 dereceye ulaştığı zamanlar oldu, bu sürede çoğunlukla mücavir alan gerçekleşen yürüyüşte bizim hemşerilerimize destek olma gibi bir sorumluluğumuz var. Meclis kararımız var, bu konuda gelen pek çok talep var. Biz bu çerçevede sorumluluğumuzu yerine getirdik. Ortada, Taşıt Kanunu’na muhalefet suçu da yok. Dolayısıyla bu sadece belediyeleri, belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini ve halkı sindirmek için yapılmış bir yargılamadır. Ortada suç yoktur” diye konuştu.

 
Bayraklı'da el emeği ürünler sergiye çıktı
 
Fahiş kirada yeni iddia: Emlakçılar arası çeteleşme!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat: İhracatçının beklentisi karşılanmıyor
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat Genel Kurul’da “Türkiye ...
Kılıçdaroğlu'ndan da Erdoğan’a 10 soru!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı ...
Erdoğan imzaladı: 25 Büyükelçi merkeze çekildi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan karara göre 23 ...
 
Meclis'te elektronik yoklama dönemi!
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Genel Kurul çalışmalarında alışılmışın ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın 10 sorusuna yanıt!
Partisinin grup toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı ...
Türkiye ile Pakistan arasında 7 anlaşma imzalandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'in ...
 
Akar'dan F-16 açıklaması: Görüşmeler olumlu
Bakan Akar, ABD'den F-16 tedariki ile ilgili ABD ile yapılan görüşmelerin olumlu olduğunu söyledi.
CHP'li Yücel'den AK Partili Sürekli'ye 'Erdoğan'ın sözleri'yle yanıt!
İzmir siyasetinde üslup tartışması yaşanıyor. AK Parti İl Başkanı Sürekli'nin ...
AK Parti İzmir kampta: İlk gündem 3.Gönül Seferberliği!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı; Yürütme Kurulu ile birlikte 30 ilçe başkanının ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri