POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
19 Ocak 2020 Pazar - 09:35

Eşsiz mağaranın izleri IF Wedding podyumunda!

IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında geçtiğimiz yıl düzenlenen 10. Uluslararası Gelinlik Tasarım Yarışması birincisi Yasemin Dikerel, Performans Defilesi için çalışmalarını tamamladı.

Eşsiz mağaranın izleri IF Wedding podyumunda!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde ve İZFAŞ tarafından bu yıl 14’üncü kez düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın açılmasına sayılı günler kaldı. Başladığı günden bugüne dek sektör ve ülke ekonomisine katkı sağlayan IF Wedding Fashion İzmir, dünya modasına yön veren tasarımlarının yanı sıra genç tasarımcıları da sektöre kazandırmaya devam ediyor. Sektörün geleceği için yapılan en önemli etkinlik olan Gelinlik Tasarım Yarışması, birincilerine bir sonraki sene “Performans Defilesi” ile koleksiyon defilelerini yapma fırsatı sunarak onları moda dünyasına kazandırdı. 21-24 Ocak tarihleri arasında kapılarını 14’ncü kez açmaya hazırlanan IF Wedding Fashion İzmir’in bu seneki Performans Defilesi sahibi ise, geçtiğimiz yıl düzenlenen 10. Gelinlik Tasarım Yarışması birincisi Yasemin Dikerel olacak. “Sadelikteki Yaratıcılık” teması ile 125 tasarımcının 375 tasarımla başvurduğu yarışmada, ipeği keşfeden Çin İmparatoriçesi “Hsi-Ling-Shi” isimli tasarımıyla birinci olan Dikerel, 20 parçadan oluşan koleksiyonu ile sahne alacak. Genç tasarımcı, 23 Ocak Perşembe günü Avrupa’nın en büyük Gelinlik, Damatlık ve Abiye Fuarı olan IF Wedding Fashion İzmir’de “Lechuguilla” isimli koleksiyonu ile hayatının ilk profesyonel defilesini sergileme heyecanını yaşayacak.

Sosyal sorumluluk projesi niteliğinde koleksiyon
Kuraklık sorunlarının gündemde olduğu günümüzde moda dünyasına iddialı bir giriş yapmaya hazırlanan Dikerel, “Koleksiyonumun ismi ‘Lechuguilla’. Amerika Birleşik Devletleri’nin New Mexico eyaletinde bulunan bir yer altı mağarası. Dünyanın ziyaret edilmesi en zor yer altı mağaralarından bir tanesi olarak biliniyor. Hiç güneş görmeyen bir yerde içerisinde sadece suyun yaşam verdiği formlarla zenginleşen muhteşem güzellikte bir mağara burası… Çok eşsiz bir mağara… Suyun önemini, tasarruf edilmesi gerektiğini, suyun tüm evrene yaşam veren en büyük etken olduğunu bu koleksiyonumla farklı bir şekilde yorumlamaya çalıştım” dedi.

Tasarımdan üretime “Dikerel” imzası
Giyilebilir sanat niteliğinde bir koleksiyon yapmaya çalıştığını ifade eden Dikerel, Performans Defilesi için abiye ağırlıklı 20 parçalık bir koleksiyon hazırladığını belirtti. Tasarımı için daha çeşitli renkler ve formlar kullandığını dile getiren Dikerel, tasarım ve üretim sürecini ise şu şekilde ifade etti:

“Doku oluşturmada kadife şeritlerle şekil verdim. Yer yer pamuk ve tüyler kullanıp onları farklı şekilde boncuklarla birleştirerek farklı dokular yapmaya çalıştım. Mağaradaki sarkıtların şeklinden esinlendiğim için form ve dokulara ağırlık verdim. Bunu bir işlemeciye verdiğiniz zaman belki böyle çıkmayacaktı o yüzden ben kendi içimden geldiği gibi bir koleksiyon hazırladım. Bütün üretim işlemelerini kendim yaptım.  Bir belgeselde izlemiştim ve uzun süredir bu mağaranın eşsiz güzelliğini anlatan bir koleksiyon yapmak istiyordum. Geçen seneki yarışmada birinci olduktan sonra bu hayalimi gerçekleştirmiş oldum. Bence tasarımda öğrenmenin sınırı ve yaşı yok. Her zaman öğrenci kalacağız. Beyonce’nin büyük hayranıyım. Hayalim, kendi tasarım ofisimi kurduktan sonra onun tüm dünyaya ilham veren duruşunu anlatabileceğim bir tasarımını yapıp ona giydirmek”.

 
Küçük yazarlar kitap çıkaracak
 
Binlerce kadın Trump'a karşı yürüdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Can Yaman İzmir'de şafak sayıyor
Son zamanlarda yaptığı açıklamalar ile magazin gündeminde sık sık yer ...
Hollywood yıldızı çift Efes'i gezdi
Akademi ve Altın Küre ödüllü Amerikalı oyuncu ve yapımcı Michael Douglas, ...
Ünlü şarkıcıya verilen beraat kararına itiraz!
Çeşme ilçesinde, geçen yıl trafik kazasına karışan şarkıcı Tuğba Özerk, ...
 
Milli yıldız İzmir'de hayatının imzasını attı!
İspanya La Liga ekiplerinden Celto Vigo’da forma giyen milli futbolcu ...
Ata Demirer Jet Sosyete'de: Gülse’yi çok özlemişim
Gülse Birsel imzalı, puhutv dizisi Jet Sosyete’nin cuma günü yayına girecek ...
Alsancak Garı'nda moda rüzgarı!
Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ve Rönesans Ajans ortaklığında bu ...
 
İzmir Fashion Week'e sevimli başlangıç
İzmir'de, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) tarafından bir mankenlik ...
80'li yılların ünlü sesi yaşamını yitirdi
İsveçli müzik grubu Roxette'in vokalisti Marie Fredriksson 61 yaşında ...
ABD’li oyuncu Robert Davi'den İstanbul Havalimanı'na övgü
İsveç'in başkenti Stockholm'e gitmek için ailesiyle birlikte İstanbul ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri