POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
Haşdi Şabi'ye ait karargaha hava saldırısı
Haşdi Şabi'ye ait karargaha hava saldırısı
18 Eylül 2021 Cumartesi - 11:27

Fashion Prime'dan moda endüstrisine dev katkı

FASHION PRIME Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı, İzmir Moda Endüstrisi'ni 1,5 milyar dolar ihracat hedefine 1 adım daha yaklaştırdı.

Fashion Prime dan moda endüstrisine dev katkı

15-17 Eylül 2021 tarihlerinde düzenlenen Fashion Prime Fuarı'na “Manufacturing” bölümünde 32 imalatçı/ihracatçı firmayla katılan Ege Hazırgiyim İhracatçıları Birliği, İzmir'de faaliyet gösteren 11 mümessil firma ile 27 EHKİB üyesi arasında 140 ikili iş görüşmesi organize etti. 

EHKİB, Fashion Prime Fuarı'nda Ticaret Bakanlığı'nın desteğiyle Bulgaristan, Hırvatistan ve Fas'tan gelen 4 ithalatçının katılımıyla "Alım Heyeti Organizasyonu"na da imza attı. "Alım Heyeti Organizasyonu"nda 25 ikili iş görüşmesi gerçekleşti.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, Fashion Prime Fuarı'nda düzenledikleri çifte organizasyonla 2021 yılı için belirledikleri 1,5 milyar dolar ihracat hedefine bir adım daha yaklaştıklarını kaydetti.

2021 yılının Ocak - Ağustos döneminde yüzde 18'lik artışla ihracatlarını 810 milyon dolardan, 959 milyon dolara taşıdıkları bilgisini veren Sertbaş, "Pandemi sürecinde insanlık evine kapandı. Zincir mağazalar kapandı, insanların tüketim hızı düştü. Fiziki fuarlar, sektörel ticaret heyetleri yapılamaz oldu. Böylesi ortamda bile 1 milyar 306 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Fashion Prime Fuarı ve benzer organizasyonların katkısıyla 2021 yılı sonundaki 1,5 milyar dolar ihracat hedefimize ulaşacağız" diye konuştu. 

Eskinazi: "Fuara katılanlar memnun"

Fashion Prime Fuarı'nın son günü Fuarİzmir'de katılan firmaları ziyaret eden Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, katılan firmaların ilgiden mutlu olduğunu, başarılı bir fuarın geçirildiğini dile getirdi. 

"İzmir'i fuarlar şehri yapmak istiyorsak başarılı organizasyonları İzmir'e çekmemiz lazım" tespitinde bulunan Eskinazi, "Hem turizm açısından, hem de kente verecekleri katkı açısından, hem de fuar alanımızın değerlendirilmesi için. Bu fuar alanını hak ettiği yere getirmemiz lazım. Onun için hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Fashion Prime Fuarı ilerisi için umut veriyor. Katılan yabancı firma sayısını arttırdığımız takdirde daha da başarılı olacak" şeklinde konuştu. 

EHKİB, Van ve Bursa'dan heyetleri fuarda ağırladı

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, İzmir moda endüstrisinin ürettiklerini Fashion Prime İzmir Fuarı'nda tanıtırken, diğer taraftan Van ve Bursa'dan gelen heyetlerle iş birliği zemini aradı.

Fashion Prime Fuarı, 6. teşvik bölgesinde olan Van'ın İzmirli konfeksiyon sanayicilerine kendisini tanıttığı bir platforma dönüştü. 

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'in başkanlık ettiği Van heyeti 2 günlük İzmir ziyaretinde konfeksiyon üretiminin önemli merkezlerinden BEGOS'u ziyaret ettikten sonra Fashion Prime İzmir Fuarı'nda konfeksiyon sanayicileriyle bir araya geldi. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, “Van Yatırım Potansiyeli ve 6. Bölge Teşvikleri” konulu sunumla Van'ın sunduğu olanakları sanayicilere aktardı. 

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin ile Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği yetkileri, Fashion Prime Fuarı'nın ikinci günü EHKİB standını ziyaret etti. EHKİB Başkan Yardımcısı Seray Seyfeli ile UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, iki birlik arasında yapılabilecek ortak projeler üzerinde görüş alışverişinde bulundu. 

 
Karşıyaka’da gündem sürdürülebilir ulaşım
 
AK Partili Sürekli'den Seferihisar mesaisi, 'Safarihisar' çıkışı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BDDK tüketici kredilerinde vadeyi 24 aya indirdi
BDDK, 50 bin lira üzerindeki kredilerde vadeyi 24 aya düşürdü.
Bakanlıktan onay: 64 yeni fabrika geliyor, o ilçe mobilya üssü oluyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ...
Merkez Bankası'ndan ihracatçılara kredi kolaylığı
Merkez Bankası, ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler için reeskont kredilerinde, ...
 
MB anketinde yıl sonu dolar tahmini geriledi
Merkez Bankası'nın anketinde yıl sonu dolar tahmini 8,9184 TL'ye geriledi. ...
Yeni ekonomi paketinin ayrıntıları belli oldu
AK Parti, vergi muafiyeti de içeren önemli bir kanun teklifi üzerinde ...
İzmir'de marketlere 'fahiş fiyat' denetimi!
İzmir'de, son günlerde kamuoyuna yansıyan haksız fiyat artış iddialarına ...
 
Küresel ekonomide 50 yıllık rekoru kırılacak!
UNCTAD 2021 Ticaret ve Kalkınma Raporuna göre, küresel ekonomi, bu yıl ...
Merkez Bankası'ndan 'dijital Türk Lirası' için ilk adım
Merkez Bankası, 'dijital Türk lirası' projesi için ASELSAN, HAVELSAN ve ...
Tekstil sektörünün kalbi İzmir’de atıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fashion Prime ve Fashion ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri