POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
12 Şubat 2019 Salı - 23:13

Fenerbahçe Avrupa'da ışıl ışıl: 1-0

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Rusya'nın Zenit takımını üstün bir oyunun ardından 1-0 yendi; rövanş öncesi umutlu mesajlar verdi.

Fenerbahçe Avrupa da ışıl ışıl: 1-0

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Zenit'i 1-0 yendi. Baştan sona kadar üstün oynayan Sarı Lacivertliler'i galibiyete taşıyan isim, 68 gün sonra golle tanışan İslam Slimani oldu. Temsilcimizde Harun Tekin bir penaltı atışını kurtardı, Isla ise cezalı duruma düştü. Takımlarının oyunundan memnun olan taraftarlar, karşılaşmanın sonlarında "Şampiyonluk" tezahüratları yaptı. 
Fenerbahçe, Zenit karşısında üstün bir oyunun ardından sahadan 1-0 galip ayrıldı; son 16 turuna göz kırptı. Sarı Lacivertliler, belki de bu sezonki en iyi futbolunu sergilerken; maçın sonlarında tribünlerde "şampiyon" tezahüratları yükseldi. 

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Zenit karşısında taraftarlarının özlediği bir futbolla sahadan 1-0 galip ayrıldı. Teknik Direktör Ersun Yanal, İstikbal Mobilya Kayserispor maçının ilk 11'ine göre 5'i zorunlu 8 ismi değiştirdi.

UEFA listesinde bulunmayan Serdar Aziz, Mehmet Ekici, Nabil Dirar ve Roberto Soldado kadroda yer almazken, Volkan Demirel, Roman Neustaedter ve Andre Ayew yedek bekledi. Tolgay Arslan da sakatlığı nedeniyle sona anda kadrodan çıkarıldı.

Bu isimlerin yerine Yanal, Harun Tekin, Sadık Çiftpınar, Martin Skrtel, Mathieu Valbuena, Mehmet Topal, Victor Moses, İslam Slimani ve Eljif Elmas'ı oynattı.

Bu şartlar altında maça başlayan Fenerbahçe, ilk dakikalardan itibaren oyun üstünlüğünü ele aldı. Moses, Valbuena, Hasan Ali Kaldırım ve Isla ile kanatları iyi kullanan Sarı Lacivertliler, net fırsatlardan yararlanamazken; tek gol 21. dakikada İslam Slimani'den geldi. Kornerden gelen topu tamamlayan Cezayirli futbolcu, Kadıköy'ü ayağa kaldırdı.

43. dakikada Mehmet Topal'ın Driussi'ye yaptığı hareket sonrası Zenit penaltı kazanırken; bir dakika sonra Robert Mak'ın kullandığı penaltıyı kaleci Harun kurtardı ve ilk yarıyı Fenerbahçe 1-0 önde tamamladı. 

Fenerbahçe, ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da üstün taraftı. Zenit, son 20 dakikada etkili olmaya çalışsa da, net tehlikeler yaratamadı ve Fenerbahçe sahadan 1-0 galip ayrıldı. 

Fenerbahçe'de 14. dakikada sarı kart gören Isla, 21 Şubat Perşembe günü oynanacak rövanş maçında takımındaki yerini alamayacak. 

MAÇTAN DAKİKALAR 

18.' Slimani'nin indirdiği topla ceza yayı sol çaprazına kadar gelen Moses'ın sol ayağıyla yerden vuruşunda, meşin yuvarlak savunmaya da çarparak direk dibinden kornere çıktı.
20.' Valbuena ile verkaçlar sonucunda altıpasın sağında topla buluşan Isla'nın sert vuruşunda, meşin yuvarlak Rakitskiy'e çarparak kornere gitti.
GOL: İslam Slimani... 21.' Fenerbahçe öne geçti. Valbuena ile sağdan kullanılan köşe vuruşunda, Sadık'tan seken top altıpasta Slimani'nin önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 
24.' Isla'nın pasıyla yay üzerinde topu kontrol eden Eljif Elmas'ın sağına çekerek yerden yaptığı vuruşta, kaleci Lunev meşin yuvarlağı son anda çeldi.
27.' Moses ile verkaç yapan Eljif Elmas'ın yay üzerinden sert vuruşunda, kaleci topu kornere tokatladı.
43.' Gelişen Zenit atağında, altıpasın sağında topu kontrol eden Driussi, Mehmet Topal'ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi.
44.' Mak'ın kullandığı penaltı vuruşunda kaleci Harun'un çeldiği top üst direkten geri döndü. Pozisyonun devamında Harun topu kontrol etti.
Maçın ilk yarısında başka pozisyon olmadı ve Fenerbahçe soyunma odasına 1-0 üstün gitti.

2. YARI

49.' Victor Moses, sağ kanattan topla cezasahasına hareketlendi. Ortaya çıkardığı topa Slimani'den önce Ivanovic müdahele etti ve topu son anda kornere gönderdi. 
50.' Valbuena'nın sol köşe direği yakınına bıraktığı topu Hasan Ali Kaldırım cezasahasına ortaladı. İslam Slimani'nin kafa vuruşunda top az farkla üstten auta gitti.
55.' Isla, Moses'ın pasında cezasahası sağ içine hareketlendi. Ortadaki Slimani'ye bırakma düşüncesinde son anda defans araya girdi ve topu kornere göndererek tehlikeyi önledi. 
57.' Valbuena'nın sağ kanada güzel pasıyla buluşan Isla, cezasahası sağ içine inip cezayayı üzerine bıraktı. Eljif Elmas'ın yerden düzgün vuruşunda kaleci Lunev, sol direğin yanından meşin yuvarlağı kontrol etti. 

 
MHK Başkanı Namoğlu istifa etti
 
Soyer projelerini anlatmaya başladı: Çocuk köyü... Gençlik meclisleri!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHK Başkanı Namoğlu istifa etti
Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, Federasyon'a istifasını sundu.
Altay'da Karafırtınalar'ın zor sınavı
Spor Toto 1. Lig'de deplasmanda Adanaspor'u 3-2 mağlup ederek tehlikeli ...
Bucaspor'un yeni teknik direktörü belli oldu
TFF 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta Serik Belediyespor deplasmanından 3-1 yenik ...
 
Göztepe'de golcü telaşı!
Spor Toto Süper Lig'de Aytemiz Alanyaspor'u evinde 3-2 yenerek ikinci ...
Milli Takım'da Lucescu dönemi sona erdi
Türkiye Futbol Federasyonu, teknik direktörü Mircea Lucescu ile yollarını ayırdı.
Altay ilkleri yaşadı
Spor Toto 1'inci Lig'de ilk yarısını 2-0 geride kapattığı Adanaspor deplasmanından ...
 
Göztepe'ye bahar geldi!
Alanyaspor'u Nabil Ghilas'ın son dakikada attığı röveşatayla 3-2 yenen ...
Bucaspor’da Doğantez gitti
TFF 3. Lig 3. Grup’ta Serik Belediyespor’a deplasmanda 1-0 öne geçtiği ...
Bucaspor'da umutlar tükeniyor!
TFF 3. Lig 3. Grup'ta kümede kalma savaşı veren Bucaspor deplasmanda Serik ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri