POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
53 ilde 'zehir' operasyonu: 434 kişi yakalandı
53 ilde 'zehir' operasyonu: 434 kişi yakalandı
12 Aralık 2018 Çarşamba - 14:29

Flaş iddia: İzmir'in iki büyük hastanesi kapatılacak!

Karabağlar Kent Konseyi tarafından “Şehir Hastaneleri” konulu panel düzenlendi. Panelde şehir hastaneleri projesinin ithal proje olduğu, 2019 da açılması planlanan söz konusu hastanenin açıldığında Bozyaka ve Yeşilyurt gibi Devlet Hastaneleri’nin kapatılacağına dikkat çekildi.

Flaş iddia: İzmir in iki büyük hastanesi kapatılacak!

Karabağlar Belediyesi Bozyaka Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, sivil toplum kuruluş temsilcileri, bürokratlar, muhtarlar, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HALKIN MALINI HALKA TESLİM EDİN
Panel öncesi konuşma yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, siyasi iktidarın ülkenin değerlerini koruyoruz diyerek Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana ürettiği ne varsa ya sattıklarını ya da özelleştirdiğini belirten Selvitopu, bu ülkenin daha önce de ekonomik sıkıntı yaşadığını ancak ilk kez bu kadar farklı boyutlara ulaştığını söyledi. Şehir hastanelerinde olduğu gibi aynı sıkıntının Karabağlar’da da yaşandığının altını çizen Selvitopu, “İşte üniversite alanı illa bir tarafını konut alanı yapmak istiyorlar. Biz diyoruz ki Karabağlar’da yeteri kadar konut stoku var. Niye yapmak istiyorsunuz? Çünkü her projede olduğu gibi arkasında başka şeyler var. Çevremizdeki halkın malı hazine yerlerini farklı değerlendirme girişimleri var. İşte Poligon Deresi, 200 hektarlık bir alan var. Fuarın 5 misli. Biz bu alanın Karabağlar ve İzmir halkına bırakılmasını istiyoruz. Ve direneceğiz. Kolay kolay orayı ranta teslim etmeyeceğiz, sahip çıkacağız. Dönemin Başbakanı oranın 45 hektarını ‘millet bahçesi’ yapacağız dedi. Peki geri kalan 150 hektarını ne yapacaksınız? Bunu açık seçik ifade edin. Bu 150 hektar ne olacak. Biz bu 150 hektardan İzmir’deki 4 milyon insanımız yararlansın istiyoruz. Başka yere vermeyin. İşte kurdukları şehir hastaneleri de bu zihniyetin ürünüdür. Ve ranta dayalıdır. Bizlerin istediği tek şey var halkın malını halka teslim edin, 80 milyona teslim edin kapitalist zihniyete karşıysanız bunu yapın” dedi.

Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık ise sağlık sektöründe şu ana kadar yaşanan gelişmelerin küçük hikayeler olduğunu,  ancak şehir hastaneleri konusunun büyük bir hikaye olduğuna değinerek, bu konuda halkın bilgilendirilmesi gerektiğinin önemine dikkat çekti. 

KİMSENİN GELİŞMELERDEN HABERİ BİLE YOK
Konuşmaların ardından panele geçildi. Moderatörlüğünü Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi Servinaz Ömür’ün yaptığı panele konuşmacı olarak İzmir Tabip Odası'ndan Prof. Dr. Filiz Büyükkeçeci, Dr. Fatih Sürenkök ve İzmir Eczacılar Odası’ndan Barış Özgen katıldı. Şehir hastaneleri projesinin ithal bir proje olduğunu belirten Prof. Büyükkeçeci ve Dr. Sürenkök, yıllık sağlık harcamalarının 2 katına çıktığına dikkat çektiler. Hastaneler için devletin yüzde 70 doluluk garantisi verdiğinin altını çizen Büyükeçeci ve Sürenkök, sağlık reformu olarak sunulan projenin aslında paralı ve pahalı bir hale geldiğini ve yakın zamanda geçilemeyen otoyol ücretleri gibi bu hastanelere de cepteki paradan vergi kesileceğini belirttiler.

BOZYAKA VE YEŞİLYURT KAPATILACAK
Panelde Dr. Sürenkök ayrıca,  Bayraklı’da 2019 da açılması planlanan şehir hastanesinin açıldığında Bozyaka ve Yeşilyurt gibi Devlet Hastaneleri’nin kapatılacağını belirterek,  kimsenin bu gelişmeden haberinin dahi olmadığını söyledi. Eczacı Özgen ise ilaçta ve ayakta tedavide hastaları bundan sonra nelerin beklediğini panele katılanlara aktardı.

SERTİFİKA SUNUMU İLE SON BULDU
Etkinlik,  panelistlere Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık ve Yardımcısı Rıza Ercan tarafından teşekkür belgesi ve doğa dostu sertifika sunumu ile sona erdi.

 
Erdoğan: Harekat birkaç güne başlayacak
 
Göztepe Bursa'ya üstün!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Can 31 Mayıs 2020 Pazar 02:33

Şehir hastaneleri istemiyoruz.

Yorumu oyla      0      0  
S.Nazik Işık 13 Aralık 2018 Perşembe 10:31

Etkinliğimize gösterdiğiniz ilgiye teşekkürler. Sağlıkta büyğk hikaye,şudur: hepimiz parasını ödediğimiz ama yararlanamadığımız şehir hastanelerine mahkum olacağız, çalışanların hiçbir güvenceleri kalmayacak çünkü bütğn birimler özelleşecek, kalp krizi geçren herkesin varmadan öldüğü cehenneöin dibine inşa edilen hastanelerin müteahhit ve otel işletmecileri de bütçeden hortumla en az 25 yıl para çekecek, saraydaki efendi ihtişamın büyüsüne kapılmış gittiğinden eziyetin ne menem bir şey olduğunu kavrayamayacak, kendisine bunu anlatacak herkesten kopmuş ulu büyük efendi(?) halleri yüzünden büyük hikaye onu da makamından götürecek...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kolon kanserine aşk reçetesi!
16 yıl önce kolon kanseriyle tanışan, kalıcı stoma torbasıyla (vucut dışında ...
Bornova Minik Öykü'ye umut oldu!
İzmir’de, nadir görülen “Juvenil Myelomonositik Lösemi (JMML)” tanısı ...
Doktorlara hızır acil genelgesi
Hayati tehlike ya da önemli bir sağlık sorunu yaşayanlara acil müdahale ...
 
İzmir'de sağlıkçılar bordrolarını yaktı!
İzmir'de döner sermaye ücretlerinin düştüğünü ileri süren sağlık çalışanları ...
Buca'da 'HIV' masası: Korkutan rakamlar!
Buca Belediyesi’nde düzenlenen söyleşide konuşan Bulaşıcı Hastalıkları ...
Resmi Gazete'de yayınlandı: Sağlıkta yeni dönem
Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, ...
 
İlaç mümessillerinden belge ücreti tepkisi
Mümessil Dayanışma Derneği (MÜDAD) tarafından yapılan basın açıklamasıyla, ...
EÜ, Türkiye’yi Avrupa’da ilk sıraya taşıdı
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı ve Pediatrik ...
Türkiye'de her 10 bebekten 3'ü...
Pediatrist Doç. Dr. Aydın Erdemir, son yapılan araştırmalara göre Türkiye'de ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri