POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
15 Ocak 2019 Salı - 10:49

Folkart Academy'de 2019 perdesi açılıyor

Folkart Academy’nin 2019 yılı Bahar Dönemi eğitimleri için kayıtlar başladı. Başvurular, www.folkartakademi.com internet sitesinden yapılabilecek. Başvurular, 17 Ocak 2019 tarihinde sona erecek.

Folkart Academy de 2019 perdesi açılıyor

İzmir’de inşa ettiği yenilikçi yaşam merkezleri ile sektörünün öncü firmalarından Folkart, sanata verdiği güçlü desteği Folkart Academy ile sürdürüyor. Folkart Academy, 2019 yılında da eğitimlerini çeşitli dallarda devam ettirecek. Eğitimler iki ayrı dönem olarak planlandı. Bahar Dönemi eğitimleri Şubat ayında, Güz Dönemi ise Eylül ayında başlayacak. 

Folkart Academy’nin 2019 eğitim yılının Bahar Dönemi için ön kayıtlar açıldı. Folkart Academy’de 2019 yılı Bahar Dönemi’nde 200 çocuk, 100 yetişkin olmak üzere toplam 300 kişi Tiyatro Atölyesi’nde alanında uzman ve ünlü isimlerden eğitim alacak. 60 kişi Halk Oyunları ve 60 kişi de Salon Dansları eğitimi alacak. Özel yetenek sınavı ile seçilecek bale öğrencileri için de yeni bir sınıf açılacak. Tiyatro alanında oluşturulacak özel sınıf için de özel yetenek sınavı yapılacak. Tüm alanlar için başvurular, internet üzerinden www.folkartakademi.com adresinden yapılabilecek. Başvurular, 17 Ocak 2019 tarihinde sona erecek. Ayrıntılı bilgiler internet sitesi ve sosyal medya hesaplarında yer alıyor.

TİYATRO ATÖLYESİ
Tiyatro Atölyesi’nde 6-14 Yaş Grupları için 200 kişilik, Yetişkin Grubu (15+ Yaş)  için 100 kişilik kontenjan bulunuyor. Çocuklarda 6-9 Yaş ve 10-14 Yaş sınıfları açılacak. Tiyatro eğitimi için başvuranlar arasında noter huzurunda kura çekimi yapılacak. Asıl ve yedek listeler belirlenecek. Sonuçlar internet sitesi üzerinden duyurulacak. İlk ders 16 Şubat 2019 tarihinde başlayacak. Bahar Dönemi 19 Mayıs 2019 tarihinde sonlanacak. 

TİYATRO ÖZEL YETENEK SINAVI
Tiyatro için oluşturulacak Özel Yetenek Sınıfı için ise 15 yaşını dolduran herkes başvurabilecek. Adaylar için 2 aşamalı sınav yapılacak. Sınavda başvuru dönemi kapandıktan sonra, her adaya eğitmenler tarafından belirlenen şiir gönderilecek. Adayların kendilerine bildirilecek, gün ve saatte ezberledikleri şiiri sınav heyeti önünde okumaları istenecek. 1. Sınav 26-27 Ocak 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 11. Sınavı geçen adaylar, 2. Sınava davet edilecek. 

2. Sınav ise 2-3 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak. Sınav için bir şarkı ve bir komedi, bir dram olmak üzere her biri 3 dakikayı geçmeyecek şekilde adayların kendilerinin seçtiği tirada hazırlanmaları istenecek. Adaylar, kendilerine bildirilecek, gün ve saatte sınava girebilecek. Sınav sonuçları 4 Şubat 2019’da açıklanacak. 

6-9/10-14 YAŞ BALE SINIFI
Bale sınıfına özel yetenek sınavı ile öğrenci alınacak. 6 yaşını doldurmuş, 14 yaşa kadar herhangi bir fiziki ve sağlık engeli olmayan adaylar başvurularını yapabilirler. Sınav tarihleri ise 9-10 Şubat 2019 olarak belirlendi. Adaylara sınav için gün ve saat bildirilerek, randevu sistemi uygulanacak. Sınav sonuçları 11 Şubat 2019 tarihinde açıklanacak. 

YETİŞKİN BALE
Yetişkin sınıfı Bale Eğitimi içinde sınav tarihi 9-10 Şubat 2019 olarak belirlendi. 15 yaş ve üstü herhangi bir fiziki ve sağlık engeli olmayan, konusunda tecrübeli herkes başvuru yapabilecek. Sınavda katılımcılardan hazırladıkları 120 saniyeyi geçmeyecek kareografi gerçekleştirmeleri istenecek. Ayrıca flaş belleğe yüklemiş oldukları müzikleri ile katılmaları isteniyor. Sınav sonuçları 11 Şubat 2019 tarihinde duyurulacak. 

HALK OYUNLARI
Halk Oyunları branşında ‘’ZEYBEK’’ eğitimini Sedat Buldan verecek. Sınıf kontenjanı 60 kişi olarak belirlendi. Katılımcılar, noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile belirlenecek.  Eğitim süresi 10 hafta olacak. 18 ve üstü yaşlar katılabilecek.  Eğitimler 18 Şubat 2019 tarihinde  başlayacak.

SALON DANSLARI 
Sosyal Latin Dansları kapsamında, Baransel Zorlu eğitmenliğinde salsa ve bachata kurslarına 18 yaşını doldurmuş herkes başvurabilecek. Eğitim süresi 10 hafta olacak. Adaylar noter huzurunda çekilecek kurayla belirlenecek. 60 kişiye eğitim verilecek. Eğitimler 18 Şubat 2019 tarihinde başlayacak.

POLİFONİK KORO 
Bir önceki dönem yapılan sınav ile 1500 kişi içinden seçilmiş 120 kişilik Polifonik Koro, bu dönemde de eğitimlerini sürdürecek.  

EĞİTMENLER
Volkan Severcan - Oyunculuk
Yeşim Alıç - Ses Ve Nefes Teknikleri
Gürol Tonbul - Oyunculuk
Ziya Kürküt - Yaratıcı Drama
Bora Seçkin - Oyunculuk
Hülya Savaş - Diksiyon/Oyunculuk Teknikleri
İbrahim Raci Öksüz - Oyunculuk
Meltem Yorulmaz - Hareket/Ritmik Dans
Gilles Kanert - Dans Ve Hareket
Şafak Ersözlü - Performatif İçgörü
Bora Severcan - Reji
İbrahim Sarıtaş - Eleştri Teknikleri
Candan Tuna - Dekor Ve Kostüm
Murat Kodallı - Müzikal Tiyatro
Sim Tolga - Makyaj
Hasan Alptekin - Şan
Nüket Sevgen - Bale
Şule Demirezen - Yaratıcı Drama
Hasancan İşgüden - Koro
Baransel Zorlu - Salon Dansları
İrem Ersoy - Salon Dansları
Oğuzhan Taşoluk - Korrepetitör
Sedat Buldan - Halkoyunları
Suat Özturna- Estetik 

FOLKART ACADEMY HAKKINDA
2017

Folkart Academy’de 2017 yılının “Bahar Dönemi”nde 15 bin kişinin başvurduğu Ustalarla Tiyatro Atölyesi’nin eğitim programıyla 400’ü çocuk olmak üzere, toplamda 628 kişiye eğitim verilmişti. İleri seviyede tiyatro eğitimi almak için seçilen 28 özel sınıf öğrencisi ise alanında uzman tiyatro sanatçılarından ve eğitmenlerinden eğitim almıştı. Alınan eğitim sonrasında Folkart Academy’nin ilk meyvesi Sersefil Müzikali olmuştu. Ustalarla Tiyatro Atölyesi’nde eğitim alan 28 özel sınıf öğrencisi üstün bir performans sergileyerek, “Sersefil” isimli müzikali 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sahnelemişti. Folkart Academy öğrencilerinin profesyonel tiyatro oyuncuları ile birlikte rol aldığı müzikal, Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda 26-27 Ağustos 2017 tarihlerinde İzmirlilerle buluşmuştu. 

Folkart Academy’de yoğun ilgi gören 2017 yılı “Bahar Dönemi”nin ardından “Güz Dönemi” eğitimlerinde de 300 kişi eğitim almıştı. Özel Yetenek Sınıfı öğrencileri dahil 2017 yılında Folkart Academy bünyesinde yaklaşık 1000 kişiye eğitim verilmiş oldu. 

2018
Folkart Academy 2018 yılında ise tiyatronun yanına yeni eğitim dalları eklendi. 2018 yılının Bahar Dönemi’nde bale, halk oyunları, sosyal latin dansları, çağdaş dans branşlarında da eğitimler verilmeye başlandı. Ayrıca bir de polifonik koro kuruldu. Folkart Academy’nin mezuniyet töreni 4 Haziran 2018 tarihinde Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Ayrıca Folkart Academy’nin 28 özel sınıf öğrencisi ünlü sanatçı Volkan Severcan’ın da rol aldığı, skeçlerden oluşan Güle Güle Kabare isimli oyunu 87. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sahnelediler. 

Folkart Academy’nin 2018 yılı Güz Dönemi’de geçtiğimiz günlerde sona erdi. Güz döneminde de bu dallarda eğitim devam etti. 2018 Bahar Dönemi’nde oluşturulan Polifonik Koro’ya sınavla seçilen 50 kişi eklenerek, eğitim aldı. Sınavla Tiyatro ve Çağdaş Dans/Bale Özel Yetenek Sınıfları’nda da eğitimler devam etti.

 
İzmir'de çifte FETÖ operasyonu!
 
Akşener: Ekonomi o mantığa teslim olmuştur!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üç Erbil eserleriyle nefes kesti
Konak Belediyesi Nazım Hikmet Güzelyalı Kültür Merkezi’nde Devrim Erbil ...
Cazın efsanesi çocuklar için memleketine döndü
Dünyaca ünlü caz sanatçısı Timuçin Şahin, yurt dışında sürdürdüğü müzik ...
Eflatun Nuri Ödülleri sahiplerini buldu
Konak Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) işbirliğinde ikincisi ...
 
Karşıyaka'da sanat sokaklara taştı
Karşıyaka Belediyesi tarafından bir ressam ve üç saha görevlisinden oluşturulan ...
Tablolarıyla engellilere umut olacak
Karşıyaka’da yaşayan engelli ve kanser hastası Aydan Kabaağaçlı, Karşıyaka ...
Karşıyaka’da Tanju Okan gecesi
Farklı sanat etkinlikleri ile unutulmaz isimlerin şarkılarını sanatseverler ...
 
Mahalleler plato oldu, o filmler görücüye çıkıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “Mahallemizde Film Çekiyoruz” projesiyle ...
Gaziemir'de dönüşüm farkındalığı sahnede!
Gaziemir Belediyesi ile ÇEVKO işbirliğinde geri dönüştürülebilir maddeler, ...
Bakan Ersoy'dan sinema kriziyle ilgili açıklama
Yapımcılar ile sinemacılar arasındaki anlaşmazlık hakkında konuşan, Kültür ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri