POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Paris'te sahne Team Türkiye'nin!
Paris'te sahne Team Türkiye'nin!
Özel 'küfeyi' sırtına aldı: Getir sandığı, biz taşıyacağız!
Özel 'küfeyi' sırtına aldı: Getir sandığı, biz taşıyacağız!
Ali Babacan'dan Kılıçdaroğlu ziyareti
Ali Babacan'dan Kılıçdaroğlu ziyareti
Fon vurgununda yeni iddianame
Fon vurgununda yeni iddianame
5 Aralık 2023 Salı - 17:33

Fon vakası: Erkasap nasıl dolandırıldığını anlattı

Fon dolandırıcılığı davasının kilit ismi eski banka müdürü Seçil Erzan'la ilgili her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Erzan'a para veren isimler arasında Fatih Terim'in yardımcısı Müfit Erkasap'ın eşi Nur Erkasap da bulunuyor. Nur Erkasap, banka müdürü olması nedeniyle Erzan'a güvendiğini ve tüm birikimini kaybettiğini öne sürdü. Ayrıca Erzan'ın parayı aldıktan sonra kendisine antetli kağıtla makbuz verdiğini de iddia etti.

Fon vakası: Erkasap nasıl dolandırıldığını anlattı

Eski banka müdürü Seçil Erzan'ın gizli fonla dolandırdığı isimlerden biri de Fatih Terim'in yardımcısı Müfit Erkasap'ın eşi Nur Erkasap. Erkasap, banka müdürü olması nedeniyle güvendiğini anlattı, tüm birikimini, tek seferde elden verdiğini öne sürdü.

Nur Ersakap, Erzan'la Florya'daki şube müdürü olduğu dönemde tanıştığını, samimi olduklarını, hem sağlık sorunları ve hem de ekonomik yönden sıkıntılı olduğu bir dönemde, Erzan'ın kendisine bankadan üst düzey bir yöneticinin başında olduğu bir fondan bahsettiğini, bunun üzerine şubeye giderek 450 bin doları elden verdiğini iddia etti. Erkasap, "'Bu özel müşterilere yapılan bir işlem. Hem paranı burada değerlendirirsin hem de rahat edersin' dedi. Ben zaten hani finans ya da bankadan bankacılıktan anlayan biri değilim. Öyle bir güven ortamı yaratıyor ki size o ne derse inanıyorsun. Yani ben de onun üzerine tamam dedim." sözleriyle kendini savundu.

Erkasap, parayı verdikten sonra Erzan'ın kendisine bilgisayar ekranından evrak gösterdiğini ayrıca antetli kağıt şeklinde makbuz aldığını da iddia etti. Erkasap, "Evrak verdi. Ama sonradan öğreniyoruz ki bana bilgisayarından da gösteriyordu 'Nur abla işte müşteri numarası bu' diyordu. Ama bilmiyorum ki her şey kendi düzenlediği bir komploymuş. Öyle ki şimdi biz mağdurken yer değişti. Yani banka mağdur oldu, biz suçlu konumuna sokuluyormuşuz gibi geldi." dedi.

Erzan'ın kendisine Fatih Terim'den hiç bahsetmediğini de öne süren Erkasap, "Bana bahsettiği zaman bilir ki ben hemen Fatih ağabeye soracağım böyle bir şey var mı diye. O yüzden bana böyle bir şeyden asla bahsetmedi." sözleriyle kendini savundu.

İDDİANAMEDE KAMUOYUNUN YAKINDAN TANIDIĞI İSİMLER YER ALIYOR
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Seçil Erzan'ın bir bankanın Levent'teki şubesinde müdür olarak çalıştığı ve müşteki Bülent Çeviker'den kişisel güven ilişkisine dayalı 2 milyon dolar alarak yüksek kar vaadiyle yeniden kendisine iade edeceğini bildirdiği kaydediliyor.

Sanık Erzan'ın bu yöntemle futbolcular, iş insanları ve çeşitli meslek gruplarından müştekilere, yüksek kar getirisi bulunan güvenilir bir fon bulunduğunu ve yine kamuoyunda tanınan Fatih Terim, Hakan Ateş gibi isimlerin bu fona dahil olduğunu söyleyerek, müştekileri bu fona para yatırmaya ikna ettiği anlatılan iddianamede, gerçekte ise böyle bir fonun hiç olmadığının tespit edildiği belirtiliyor.

İddianamede, Erzan'ın, müştekilerin verdiği paralara ilişkin sahte belgeler oluşturarak, bu belgelere bankanın kaşesini ve ıslak imzasını atıp müştekilere teslim ettiği ve dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği kaydediliyor.

SANIK SEÇİL ERZAN'IN 226 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
Sanık Erzan'ın "özel belgede sahtecilik" ve "tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında, kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 69 yıldan 226 yıla kadar hapsi istenen iddianamede, sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk'ün ise aynı suçlardan 3 yıl ile 65 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesinin iddianameyi kabul etmesi üzerine 4'ü tutuklu 7 sanık 20 Kasım'da hakim karşısına çıkmıştı. Mahkeme heyeti, tutuklu 2 sanığın tahliyesine karar vererek, duruşmayı 12 Ocak 2024'e ertelemişti. (DHA)

 
2 Eski İzmir vekili Büyükşehir için yola çıktı!
 
Arkadaşını sopayla öldürüp 3 yıl emekli maaşını çekti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meteorolojiden İzmir için kritik uyarı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İzmir'de yarın ...
Atatürk'ün manevi mirasında asbest tespit edildi
Atatürk’ün "manevi mirası" Savarona gemisinin bir iş insanına kiralandığı ...
Bakan Yerlikaya'dan 'TikTok' açıklaması
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu olan TikTok'ta müstehcen ...
 
Haki'yi tekmeyle öldürdü, 'Ağızlık yoktu' deyip beraat istedi!
İzmir'de Sibel Gedik'in (45) Akita cinsi 'Haki' isimli köpeğini tekmeleyip ...
'Öldüren yumruk' iddianamesi: Ne ceza istendi?
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, iddiaya göre, yanlış otomobile binen 10 ...
İzmir'deki dolandırıcılık operasyonunda yeni gelişme!
İzmir merkezli 5 ilde internetten verdikleri sahte kiralık ev ilanları ...
 
Prof. Dr. Görür gözyaşlarıyla anlattı: 18 il için uyarı!
Dün sabah saatlerinde Gemlik Körfezi’nde 3 dakika arayla 2 deprem meydana ...
İzmir'de FETÖ'nün TSK yapısına operasyon: 12 gözaltı
İzmir merkezli 9 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde TSK yapılanmasına ...
Polat soruşturmasında 2 sınır dışı kararı!
Dilan ve Engin Polat'ın evinde çalışan yabancı uyruklu Shaklo Khaydarova ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir’de değişimden istikrara ve sürpriz aktör adayı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri