POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
5 Mart 2019 Salı - 10:15

Fuar İzmir'de Olivtech heyecanı

Olivtech - 9. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı, 6 Mart Çarşamba günü kapılarını açmaya hazırlanıyor. 9 Mart’a kadar devam edecek Olivtech’de sektör profesyonelleri; başta zeytin ile zeytinyağı olmak üzere sektöre dair her şeyi bulma fırsatı yakalayacak. Fuar boyunca sürecek tadımlar ile etkinliklerle sektörün nabzı fuarizmir’de atacak.

Fuar İzmir de Olivtech heyecanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Olivtech – 9. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı için çalışmalarda sona gelindi. Başta zeytin ile zeytinyağı olmak üzere son tüketiciye sunduğu ürünlerin ihracatını artırmayı hedefleyen 9. Olivtech Fuarı, 6 Mart Çarşamba günü kapılarını açacak. 9 Mart Cumartesi gününe kadar devam edecek Olivtech’te, geçtiğimiz yıl ilk kez gerçekleşen şarap tadımları bu yıl tüm hızıyla devam edecek. Zeytin ile zeytinyağı tadımlarının yanında sektör profesyonelleri; fermente ürünler hakkında bilgi edinme fırsatı yakalayacak. Olivtech, Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda üretici, ithalatçı, gıda sektörü profesyonelini fuarizmir’de ağırlayacak.

114 KATILIMCI YER ALIYOR
Bu yıl C Holü’nde düzenlenecek 9. Olivtech, yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor. Birbirinden özel ürünlerin tanıtılacağı Olivtech’te; ikisi yabancı, 112’si ise Türkiye’nin çeşitli yerlerinden katılımcılar yerini alacak. İzmir başta olmak üzere Çanakkale, Hatay, Balıkesir, Aydın, Mersin, Muğla, İstanbul ve Manisa’dan gelecek katılımcılar, sektör profesyonelleri ile buluşacak. Olivtech’te ayrıca İtalya ve Almanya’dan da iki katılımcı yer alacak.

22 ÜLKEDEN ALIM HEYETLERİ GELİYOR
Fuar içinde oluşturulan Hosted Buyer (Alım Heyeti Programı) alanında dünyanın çeşitli noktalarından satın almacılar, katılımcı firmalarla görüşmeler gerçekleştirecek. Olivtech Fuarı kapsamında Gürcistan, İran, Ürdün, Irak, Tunus, Cezayir, Hindistan, Lübnan, Filistin, Suudi Arabistan, Pakistan, Kazakistan, Almanya, Fas, İsviçre, Yunanistan, Sudan, Çin, İspanya, Hollanda ve Makedonya’dan alım heyetlerinin gelmesi bekleniyor. Görüşmelerle birlikte Türk zeytin, zeytinyağı ve şaraplarının dünyanın her noktasına ulaşması ve bu sayede birçok yeni anlaşmaya imza atılması hedefleniyor.

DÖRT GÜN ETKİNLİKLER SÜRECEK
6 – 9 Mart tarihleri arasında sektörü buluşturacak Olivtech, birbirinden önemli etkinliklere de ev sahipliği yapacak. “Sofralık Zeytin Üretim, Tüketim ve İhracatı”, “Zeytinyağı Üretim, Tüketim ve İhracatı”, “Zeytin Sektörü ve Çevre”, “Coğrafi İşaret Tescili Başvurusu”, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için “Zeytine Ömür Veren Kadınlar”, “Sofralık Zeytin ve Zeytinyağında Coğrafi İşaretleme”, “Zeytinyağı Demek Sağlık Demek”, “TEYDEP / KOSGEB Proje Başvuru Süreçleri” gibi sektörü yakından ilgilendiren konular gündeme gelecek.

Olivtech’te ayrıca Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi’nin Kalite Kontrol Programı Sertifika Töreni ve Uluslararası Zeytin Konseyi – Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Türkiye Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Ödül Töreni gerçekleşecek.

ŞARAP VE ZEYTİN TADIMLARI OLİVTECH’DE
En son 2009 yılında düzenlenen VINOLIVE - Zeytin, Zeytinyağı, Şarap ve Teknolojileri Fuarı’nın ardından geçtiğimiz yıl yeniden sektör profesyonelleri ile buluşan şarap bu yıl da Olivtech’te olacak. WSET, London Wine Academy, Ecole du Vin gibi eğitim kurumlarından önemli birçok sertifikaya sahip, sektörün önemli şarap tadım uzmanlarından, Şarabın ABC’si isimli kitabın yazarı Levon Bağış Olivtech Fuarı’nda olacak. Şarapseverler, “Levon Bağış ile Şarabın ABC’si” adlı Tadım Atölyesi’nde çeşitli şarapları tatma olanağı bulacak. Bu yıl fuarda sofralık zeytin tadımları da olacak. 6 ve 8 Mart’ta Şahnur Irmak, Ferişte Güngör Öztürk, Meltem Zengin ve Dudu Gönül Tolun “Sofralık Zeytin Tadım Eğitimi”nde çeşitli zeytinlerin tadımını yaptıracak.

Fuara katılan tüm firmaların zeytin ve zeytinyağları; İZFAŞ’ın organizasyonu ile Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) temsilcileri ve Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği öğrencileri tarafından Olive Oil Bar ve Olive Bar’da tanıtılacak. Fuar boyunca C Holü’nde ziyaretçilere tadım yapabilmeleri için hizmet verecek.

10:00 ile 19:00 saatleri arasında açık olacak Olivtech Fuarı’nı ilk 3 gün sadece sektör profesyonelleri, son gün ise son tüketiciler ziyaret edebilecek.

 
Hava Kuvvetleri'nde FETÖ operasyonu
 
İzmir merkezli FETÖ operasyonu: 37 gözaltı kararı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
23 zincir market hakkında soruşturma
Rekabet Kurumu, 23 market zinciri hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.
Şubat ayı enflasyon rakamları açıklandı
TÜİK, şubat ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon, şubat ayında ...
Emekliler 1000 liralık ikramiyeyi ne zaman alacak?
Emekliler bu yıl da Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi 1000'er lira bayram ...
 
Bakan Albayrak yeni kobi paketini duyurdu
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, KOBİ'lere yönelik 25 milyar TL’lik yeni ...
ESİAD’dan eşitlik hamlesi: Yeni ismi...
Derneğin genel kurulunda alınan kararla, Ege Sanayiciler ve İşadamları ...
Ziraat Bankası kredi faizlerini indirdi
Ziraat Bankası, konut ve ihtiyaç kredisi faizlerinde indirime gitti. Banka ...
 
Bazı kürk çeşitlerinde ÖTV sıfırlandı
Bazı kürk çeşitlerinde yüzde 20 olarak uygulanan ÖTV oranı sıfıra indirildi.
İhtiyaç sahiplerine elektrik tüketim desteği
İhtiyaç sahibi hanelere elektrik tüketim desteği verilmesine yönelik karar ...
Urla’ya teknoloji üssü kuruluyor
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhsin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri