POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
31 Mayıs 2022 Salı - 13:37

Fuar İzmir'de başkanlar zirvesi: Neler konuşuldu, Soyer ne mesaj verdi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, partili ilçe belediye başkanlarıyla bir araya gelerek bir koordinasyon zirvesine imza attı. Fuar İzmir'de gerçekleşen zirvede başkanların sorun ve taleplerini dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan birlik ve beraberlik vurgusunun yanı sıra kent gündemine damga vuran iki önemli konu hakkında da açıklama geldi.

Fuar İzmir de başkanlar zirvesi: Neler konuşuldu, Soyer ne mesaj verdi?

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) geride kalan hafta sonu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve 248 belediye başkanının katılımıyla gerçekleştirdiği büyük Van kampının ardından İzmir’de de önemli bir zirve gerçekleşti. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, partili ilçe belediye başkanlarıyla bir araya gelerek bir koordinasyon zirvesine imza attı. 

SORUN VE TALEPLERİ DİNLEDİ 
Fuar İzmir’de gerçekleşen toplantıda ilçe belediye başkanları sorun ve taleplerini tek tek söz alarak dile getirirken, Başkan Soyer konuları not aldığı ve bürokratları aracılığıyla da bilgilendirme yaptığı oturumda önemli mesajlar da verdi. 

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU! 
Toplantıda Soyer ilçe belediye başkanlarına, “Birlik ve beraberliğimiz çok iyi… Bu konu dışarıdan da takdir edilen bir durum… Kimsenin aramızı açmasına izin vermeyeceğiz. Kenetlenerek çalışmaya devam edeceğiz” diye seslendiği öğrenildi. 

YATIRIMLAR VE YOL SORUNU HAKKINDA GÜVENCE, 'KOKU' AÇIKLAMASI! 
Öte yandan Soyer’den başkanlara projeler hakkında da güvence geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı’nın pandemi, deprem ve sel gibi felaketler ve giderek derinleşen ekonomik krize rağmen vaat edilen tüm yatırımların 2 yıl içinde tamamlanacağını ve ilçelere verilen sözlerin yerine geleceğini bildirdiği ifade edildi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı toplantıda kent gündemine damga vuran iki konu hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Soyer’in ilçelerdeki yol sorununun 3 ay içinde ortadan kalkacağını söylediği, koku sorunu için ise İZSU’nun teyakkuz halinde olduğunu ifade ederek yağmur suyu ayrıştırma ile dere-kanal temizliğinde son durum hakkında bilgilendirmede bulunduğu öğrenildi. 

"SEÇİME HAZIR OLUN" 
Son olarak seçim konusu da seçim gündeminde yer aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan ilçe belediye başkanlarına “Her an seçim olacakmış gibi hazır olalım ve çalışalım” mesajının geldiği ifade edildi. 

TOPLANTIDA ÖNE ÇIKAN DİĞER NOTLAR...

Başkan Soyer, toplantıda 2-9 Eylül tarihleri arasında İtalya dışında ilk kez İzmir'de yapılacak Terra Madre Anadolu İzmir 2022 Fuarı ve İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri hakkında bilgi vererek, “İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılı İzmir için çok kıymetli. 100’üncü yılımızı 'barış' temasıyla kutlamak istiyoruz. 100 yıldır sürdürdüğümüz barışın sembolü olarak kutlamak istiyoruz. Dünyada böyle savaşlar yapılırken barışın öneminin daha fazla olduğunu görüyoruz. Barışın kenti İzmir’in 100’üncü yılını hep birlikte kutlayacağız” dedi.

Buluşmada ayrıca “İzmir’de dönüşüm başlıyor” başlıklı katı atık toplama, ayrıştırma ve dönüştürme projesiyle ilgili sunum yapıldı.  Sunumun ardından doğayla uyumlu projenin maddi anlamda da katma değer yaratacağını ifade eden Başkan Soyer, “Çöp ayrıştırması Türkiye’de ilkel noktada. Biz uzun zamandır bu konu üzerine kafa yoruyoruz. İlçelerimize daha temiz bir çalışma sürdürmek ve ülke ekonomisine etki edecek bir katkı sağlamak mümkün. İzmir’in çöpünün artık atık olmaktan ziyade, ham madde olarak kullanılması mümkün. Biz bunu ayrıştıracak tesisi satın aldık. Günde 45 ton kapasiteli bir tesisimiz var. Siz bu konuda irade ortaya koyarsanız biz hem bütün İzmir’in çöpünü ayrıştırarak toplayıp hem de gelir elde etme hedefine ulaşabiliriz. Bunu başarırsak Türkiye’de bunu yapan ilk büyükşehir belediyesi olabiliriz.  Bu ortak çalışmayla verilecek fotoğraf, İzmir fotoğrafıdır” diye konuştu. 

SOYER'DEN TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ

Toplantının ardından değerlendirme yapan Başkan Soyer, “İzmir, Türkiye’nin diğer kentlerine göre farklı ve bu farklılığı her fırsatta gösteriyor. Birçok yerde ne bu yatırımlar var ne bu iletişim ve dostluk var. Biz birbirimize değer veriyoruz, önemsiyoruz. En temel mesele bu birlikteliğimizin ve çalışma huzurumuzun devam ediyor olması. Bu çok kıymetli. Bunu kimsenin zedelemesine izin vermememiz lazım. Bu iyi ilişkiler bütün İzmir’e yayılıyor. Hem ilçelerde hem merkezde önemli etkiler yaratıyor. Geçmiş yıllarda bu partiye emek vermiş, İzmir için çalışmış kişilerle iletişimimizi güçlendirmemiz lazım. Bu parti, 90 yıllık bir partiyse hafızamızı kaybetmemiz lazım. Bizim bu hafızayı tazelememiz lazım. Gücümüz onlardan geliyor. Şimdi küçülme, daralma değil büyüme dönemindeyiz. Zor bir yıl yaşayacağız ama bunu başarıyla geçireceğimize inanıyorum” dedi. 

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Soyer, “İlçe başkanlarımızın hepsi başarılı. Bu üç seneyi İzmir nasıl yaşadı hepimiz biliyoruz. Buna rağmen tüm başkanlarımızın canla başla çalıştığını görüyorum. En iyisini yapmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

 

 
Zeytinyağı ihracatında büyük artış!
 
Kılıçdaroğlu'ndan Selahattin Demirtaş açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZDEDA'yı ziyaret eden Başkan Sandal'dan rezerv alan vurgusu!
İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği’ni (İZDEDA) ziyareti sırasında ...
Mavi bayraklı İzmir Marina İzmirlilerin gözdesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020 yılında yenilenerek halkın ...
Koştu’dan Bergama Kermes Festivali’ne davet
Bu yıl 86.’ncı kez gerçekleşecek olan Uluslararası Bergama Kermesi’nin ...
 
Başkan Tugay gençlerle omuz omuza
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ege Üniversitesi İletişim ...
Menemen'de çiftçileri sevindiren kura
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nün “Gelir Getirici Tür Ağaçlandırması" projesi ...
Efes Selçuk'ta kadınlarla 'hukuki' dayanışma
Efes Selçuk Belediye meclisinden çıkan kararla kurulan Eşitlik Birimi ...
 
Fitch'ten İzmir'e bir 'AAA' daha: Raporda neler var?
Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’deki ...
Denizin çocukları Karaburun'a zaferle döndü
Çeşme’de gerçekleştirilen “16’ncı Yarımada Spor Oyunları”nda Karaburun ...
Başkan İduğ masterleri ağırladı, spor yatırımlarını anlattı
Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nde hazırlanan dostluk gecesine ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri