POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
6 Mart 2020 Cuma - 09:55

Fuar İzmir'de sahne genç bilim kahramanlarının!

Bilim Kahramanları Buluşuyor - FIRST® LEGO® League yerel turnuvalarının İzmir ayağı Fuar İzmir’de gerçekleşti. Bu yıl tüm dünyada “CITY SHAPER: Şehri Şekillendir” temasıyla gerçekleşen turnuvalarda toplamda 22 takım, yine 14 – 15 Mart tarihinde Fuar İzmir’de düzenlenecek Ulusal Turnuva’ya katılma hakkı elde etti.

Fuar İzmir de sahne genç bilim kahramanlarının!

Türkiye’de “Bilim Kahramanları Buluşuyor” ismiyle gerçekleştirilen FIRST® LEGO® League yerel turnuvalarının İzmir etabı sona erdi. Geçtiğimiz sezon 98 ülkeden 320 binin üzerinde katılımcı ve 40 bin takımla bin 450 etkinliğe imza atan FIRST® LEGO® League, 16. sezon teması “CITY SHAPER: Şehri Şekillendir” ile binlerce genç mucidi buluşturdu. Geçtiğimiz yıl 68 ilden 554 takım ve 4 bin 882 öğrencinin bir araya geldiği turnuvalara, bu yıl 69 ilden 5 bin 759 öğrenci katıldı. Fuar İzmir’de gerçekleşen yerel turnuvalarda, toplamda 22 takım Ulusal Turnuva’ya katılma hakkı kazandı. Ulusal Turnuva, 14 - 15 Mart tarihlerinde Fuar İzmir'de gerçekleşecek.

Belediyelere ilham veren projeler
“Umut bilimde” sloganı ile Türkiye’de 2004 yılından beri gerçekleştirilen turnuvaların bu yılki teması “CITY SHAPER: Şehri Şekillendir” ise il ve ilçe belediyelerine ilham oluşturabilecek projeler içeriyor. Erişilebilirlik, yenilenebilir enerji, akıllı şehirler ve çevre üzerine projeler vardı. Mahallelerinde, şehirlerinde ya da gezegenin herhangi bir yerinde tespit ettikleri sorunlara yeni çözümler üreten genç bilim kahramanlarının yaratıcı projeleri, belediyelerin kent içinde yaşadıkları sıkıntılara sürdürülebilir çözümler üretiyor.

Kentleri yeniden planladılar
Bu yıl gerçekleşen projeler hakkında açıklamalarda bulunan Bilim Kahramanları Derneği Örgütlenme Koordinatörü Merve Özayıtgu, “Geçtiğimiz senelerdeki kolaylık, konunun çok spesifik olması ama fikirlerin uçsuz bucaksız olmasıydı. Bu sefer günlük hayatımızın içinden sorunlarla ilgili çözümler geliştirmesi gerekiyordu çocukların. Sadece mimar ya da inşaat mühendisleri ile değil; şehir plancıları, makine mühendisleri, elektrik mühendisleri gibi uzmanlarla da görüştüler. Böylece projelerin fiziksel alt yapısını daha somut hale getirebildiler. Dolayısıyla onlar için fikir bulması zor ama çözümleri ortaya dökmeleri kolay bir sene oldu.  Kamusal alanlarda yaşanabilecek herhangi bir problemi çözen projeler üzerinde çalışabildiler. Özellikle büyükşehirlerde trafik problemini çok çalıştıklarını gördük. Bunun yanı sıra engellilerin erişimi, çocuk parkları, okulların fiziksel alt yapısı gibi aslında çok kendi hayatlarından ve kendi sorunlarından yola çıkarak yaptılar bu işleri. Bu sayede belediyelerin yerel stratejilerine hizmet eden, bu ortaklığı sürdürebilecek bir proje sistemi de gelişti. Bu senenin bence en güzel yanlarından bir tanesi nihai iş planına dökebilmek oldu. Çünkü sorun aslında dünyada kendi mahallelerinde, kendi şehirlerinde gerçekleşiyor. Dolayısıyla projeyi devam ettirmek isterlerse turnuva sonrasında bu konunun üzerinde çalışmaya devam edebilirler” dedi.  

Profesyonel hayata hazır bir nesil yetişiyor
Turnuvaların Türkiye genelindeki yaygınlığına ve ilginin artığına değinen Özayıtgu, Bilim Kahramanları Derneği olarak bu ilgiyi yönetmekle ilgili stratejik kararlar alma aşamasında olduklarını belirterek; “Bu sene ilk defa 7 şehirde aynı anda turnuva yapıyoruz. Toplamda 20 tane yerel turnuva yapacağız ve ulusal turnuvayı yine İzmir’de düzenleyerek sezonu tamamlayacağız. Çocuklar konuya çok sıkı hazırlanıyor. Dört ay boyunca hem projelerini geliştiriyor, hem bir takım aidiyeti oluşturuyor, hem de robotlarını geliştirmek üzerine odaklanıyor. Bunun yalnızca bir robot turnuvası ya da robot yarışması olmadığının çok farkında olan ekipler yetişiyor. Dolayısıyla sunum, araştırma proje geliştirme ve girişimcilik becerileri gelişiyor. Pek çok çalışana göre çok daha iyi takım çalışması ve sunum yapmayı bilen bir nesil var elimizde şu an. Bunlar çok önemli başarılar. Uluslararası turnuvalarda da çok iyi gidiyoruz. Geçtiğimiz sene çok iyi sonuçlar elde ettik. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği ve İZFAŞ desteğiyle aslında uluslararası tüm partnerlere örnek olabilecek bir uluslararası turnuvayı birlikte tamamlamış olduk. Dönüşler oldukça olumluydu. Türkiye’de bu işi ne kadar iyi yaptığımızı uluslararası platformlarla paylaşıldı. Umut ediyoruz ki önümüzdeki yıllarda daha farklı uluslararası turnuvaları hep beraber yapma fırsatı elde edelim” diye konuştu.  

 
İzmir güne sisle uyandı!
 
Batur'dan yeni semt merkezi müjdesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MODEKO ile dört bir yana ticaret!
MODEKO 2020 31. İzmir Mobilya Fuarı’na olan ilgi bir kat daha attı. Ortadoğu, ...
Mobilya sektörünün kalbi İzmir'de atıyor
İzmir'de bu yıl 31'inci kez kapılarını açan MODEKO 2020 31'inci Uluslararası ...
Emekliye promosyonda rakamlar belli oldu
Emeklilerin merakla beklediği banka promosyonu için en önemli güne gelindi. ...
 
Maske fiyatlarındaki artışa yeni önlem!
Koruyucu maske, tulum, gözlük ve steril eldiveni, ihracı ön izne bağlı mallar listesine eklendi.
Şubat ayı enflasyon rakamları açıklandı
TÜİK, şubat ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon, şubat ayında ...
Marble kararında gözler Bakanlık ve o ankette!
Doğal taş sektörünün küresel buluşmalarından biri olan Marble İzmir Fuarı ...
 
Altın ithalatıyla ilgili önemli karar
Türk vatandaşı olmayan yolcuların bir yılda en fazla 5 kilogram kendilerine ...
Yerli otomobilin fabrika yeri kesinleşti
Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubunun (TOGG) Gemlik'te Elektrikli Otomobil ...
Corona virüse karşı çift şoför formülü!
Önemli bir pazar konumundaki Irak'a olan ticaretin, corona virüs nedeniyle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri