POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Türkiye Kupası'nda Ankaragücü ve Beşiktaş yenişemedi
Türkiye Kupası'nda Ankaragücü ve Beşiktaş yenişemedi
Erdoğan ve Özel Meclis'te bir araya geldi
Erdoğan ve Özel Meclis'te bir araya geldi
İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder istifa etti
İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder istifa etti
Kan donduran cinayet: 4 yaşındaki çocuk öldürüldü
Kan donduran cinayet: 4 yaşındaki çocuk öldürüldü
8 Mart 2019 Cuma - 11:35

Fuar İzmir’de Mart bereketi

Şubat ayında önemli fuar ve organizasyonlara ev sahipliği yapan Fuar İzmir, Mart ayını da dolu dolu geçiriyor. Olivtech ve MODEKO fuarları ile First Lego League Turnuvası’nın ardından başlayacak 25. Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, dünyayı İzmir’de buluşturuyor.

Fuar İzmir’de Mart bereketi

Türkiye’deki ekonomik kalkınmanın en eski sembollerinden biri olan İzmir fuarcılığı, 2015 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Fuar İzmir yatırımı ile çıtayı biraz daha yukarı taşıdı.

Uluslararası standartlardaki holleri ve yenilenmiş fuarcılık anlayışı ile kent ve ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan Fuar İzmir, tıpkı geçtiğimiz Şubat ayında olduğu gibi Mart’ta da birbirinden nitelikli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

İÇ VE DIŞ PAZAR OLİVTECH İLE CANLANDI
Zeytin ve zeytinyağı sektörünün nabzını tutan Olivtech - 9. Zeytin,  Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı ise, 6 Mart’ta Fuar İzmir’de kapılarını açtı. Başta zeytin ile zeytinyağı olmak üzere son tüketiciye sunduğu ürünlerin ihracatını artırmayı hedefleyen fuar; uzman isimleri, yerli üretici ve yabancı alıcıları aynı anda ağırladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen fuara 22 ülkeden alım heyeti geldi. 4 günlük fuarda, Gurme Sohbetler ile sofralık zeytin, zeytinyağı ve şarap tadımları da ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

MOBİLYACILARIN BULUŞMA NOKTASI
Fuar İzmir’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen MODEKO 2019 – Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı, bu yıl kapılarını 30’ncu kez açtı. 10 Mart’a kadar açık kalan MODEKO 2019, mobilya sektöründe önemli bir yere sahip olan İzmir başta olmak üzere Manisa, Balıkesir, Antalya, Ankara, İstanbul, Isparta, Bursa, Denizli, Gaziantep, Uşak, Kayseri, Konya, Aydın, Eskişehir, İnegöl, Burdur, Adana, Afyon ve Samsun’dan katılımcılarıyla dikkat çekiyor. Özel stantları ve herkese hitap eden mobilya çeşitlerinin sunulduğu MODEKO’da, 307 katılımcı yer alıyor. A ve B Holleri’nde gerçekleşen 30. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı’nı Lübnan, Suudi Arabistan, Filistin, Irak, Kosova, Arnavutluk, Makedonya, İsrail, Yunanistan, Libya, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Ürdün, Umman, Dubai, Katar, Kırgızistan, Sırbistan, Bosna Hersek ve Nijerya başta olmak üzere 45 farklı ülkeden satın almacının ziyaret etmesi bekleniyor.

4 KITA İZMİR’DE BULUŞUYOR
Fuar İzmir, 9-10 Mart tarihleri arasında, dünyanın en büyük çocuk ve gençlik organizasyonlarından biri olan ve ülkemizde “Bilim Kahramanları Buluşuyor” ismiyle gerçekleştirilen FIRST® LEGO® League turnuvalarının Türkiye finaline ev sahipliği yapacak.  Her yıl 98 ülkeden 320 binin üzerinde öğrenciyi buluşturan FIRST®  LEGO®  League turnuvalarına “INTO ORBIT: Uzay Serüveni” teması kapsamında bu yıl Türkiye’de 68 ilden 4 bin 882 öğrenci ve 554 takım katıldı. İzmir dahil olmak üzere 5 ilde gerçekleşen yerel turnuvalar sonucunda 22 ilden 62 takım,  Fuar İzmir’de ulusal turnuva için bir araya gelecek.

Bu ulusal turnuvanın uluslararası finali ise 22-25 Mayıs tarihleri arasında Open International Turkey 2019 adıyla yine Fuar İzmir’de gerçekleştirilecek. Bu önemli organizasyona Asya, Avrupa, Amerika ve Afrika kıtalarındaki farklı ülkelerden 100’ün üzerinde takım katılacak.

TAŞ YERİNDE AĞIRDIR
Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı olan Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı Marble İzmir, bu yıl 25. kez gerçekleştirilecek.  27-30 Mart tarihleri arasında Fuar İzmir’de düzenlenecek fuar, Türk doğal taşındaki dönüşümü gözler önüne sererken, dünyanın önemli alıcılarını da İzmir’de buluşturacak. 650’den fazla renk ve dokusuyla dünya rezervlerinin yüzde 40’ını oluşturan Türk doğal taşının sergileneceği Marble İzmir Fuarı, çeyrek asırlık yaşını tamamlarken “tasarım” ön plana çıkacak.

 
Diyarbakır'da ele geçirildi: Picasso mu?
 
CHP'li Durmaz'dan kadın dostu kent taahhüdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vatandaşın elindeki dolar tarihi zirveye yaklaştı
Merkez Bankası verilerine göre, bireylerin elindeki döviz cinsi mevduat ...
"Çok detaylı bir vergi reformu süreci başladı"
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Finans Merkezi Konferansı'nda ...
Mobilya sektörünün kalbi İzmir'de atıyor
Türkiye ve dünyanın dört bir yanından sektör profesyonellerini ağırlayan ...
 
KOBİ Değer Kredisi'nde limit yükseltildi
Türkiye Bankalar Birliği, "KOBİ Değer Kredisi-2" adı verilen pakette kullandırılabilecek ...
Erdoğan açıkladı: Çiftçilere 3.7 milyarlık destek
Beştepe'de çiftçilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, mart ayında verilecek ...
Fuar İzmir'de Olivtech heyecanı
Olivtech - 9. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri ...
 
23 zincir market hakkında soruşturma
Rekabet Kurumu, 23 market zinciri hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.
Şubat ayı enflasyon rakamları açıklandı
TÜİK, şubat ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon, şubat ayında ...
Emekliler 1000 liralık ikramiyeyi ne zaman alacak?
Emekliler bu yıl da Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi 1000'er lira bayram ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri