POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti'de kurultay öncesi üst düzey istifa
İYİ Parti'de kurultay öncesi üst düzey istifa
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
İspanya Başbakanı Sanchez'den istifa sinyali!
İspanya Başbakanı Sanchez'den istifa sinyali!
15 Mayıs 2022 Pazar - 10:18

Gaziemir AKM yepyeni yüzüyle hizmette

Gaziemir Belediyesi’nin baştan sona yenileyerek modern ve daha işlevsel bir hale getirdiği Atatürk Kültür Merkezi, Şef Musa Göçmen yönetiminde sahne alan Senforock grubunun muhteşem konseriyle hizmete açıldı.

Gaziemir AKM yepyeni yüzüyle hizmette

Gaziemir Belediyesi’nin baştan sona yenileyerek modern ve daha işlevsel bir hale getirdiği Atatürk Kültür Merkezi, Şef Musa Göçmen yönetiminde sahne alan Senforock grubunun muhteşem konseriyle hizmete açıldı.

1998 yılından beri ilçenin kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Gaziemir Belediyesi’nin projesi kapsamında yenilendi. Uzun yıllardır Gaziemir’de düzenlenen konser, tiyatro, panel gibi etkinliklere ev sahipliği yapan, belediyenin kültür sanat kurslarının düzenlendiği Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi, yenilemeyle modern bir görünüme kavuştu. Merkez yeni yüzüyle, Gaziemirli Şef Musa Göçmen yönetiminde sahne alan Senforock konseriyle hizmete açıldı. Belediye Başkanı Halil Arda ile eşi Deniz Arda’nın ev sahipliğinde düzenlenen açılış törenine CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan ve ilçe yöneticileri, İyi Parti Gaziemir İlçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Avukat Ulvi Puğ, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Modern bir kültür merkezi
Atatürk Kültür Merkezi’ni yenileme projesiyle modern ve daha işlevsel bir hale getirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Halil Arda, merkezi engelli yurttaşların kullanımına da uygun hale getirdiklerinin altını çizdi. Çalışmalar kapsamında yapıdaki önemli eksiklikleri giderdiklerini ifade eden Başkan Arda, “İlçemizde düzenlenen kültür sanat etkinliklerine 1998 yılından bu yana ev sahipliği yapan Atatürk Kültür Merkezimiz, geçip giden yıllar karşısında çok yıpranmıştı. Kültür merkezimizi günümüz koşullarına uygun hale getirmek İzmir Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla yaptığımız yenileme çalışmasıyla adeta baştan yarattık. Yeni teknoloji kullanılan cihazlarla donattığımız kültür merkezimizde, sanatçıları ve sanatseverleri bundan böyle daha modern ve işlevsel bir salonda ağırlayacağız. Merkezimize kurduğumuz asansör ve engelli yurttaşlarımızın sahneye çıkmalarını kolaylaştıracak özel asansör sistemiyle engelsiz bir kültür merkezi yarattık. 10 ay gibi bir sürede baştan aşağıya yenilediğimiz kültür merkezimizi Gaziemir’de yetişmiş değerli sanatçımız Şef Musa Göçmen’in yönetimindeki SenfoRock konseri ile açmaktan onur duyuyoruz” diye konuştu.

Şef Musa Göçmen de, yaşamının en unutulmaz gecesini yaşadığını, doğup büyüdüğü topraklarda, Atatürk Kültür Merkezinin açılışında yer almaktan onur duyduğunu belirterek, bu gecenin mimarı Başkan Arda’ya da teşekkür etti.

Yeni teknoloji cihazlar
Kültür merkezinin Nazım Hikmet’in adını taşıyan sahnesi çalışmalar kapsamında yenilendi. Otomatik perde sisteminin kurulduğu sahne, yeni teknoloji kullanılan ses ve ışık sistemleriyle donatıldı. Bugüne kadar birçok ünlü ve amatör sanatçının sahne aldığı kültür merkezinin salonu da günümüz teknolojisiyle yeniden tasarlandı. 360 seyirci kapasiteli salonun koltukları yenileriyle değiştirildi. Salonun duvarları ve tavanı akustiği sağlamak için özel panellerle kaplandı. Kültür merkezinin ses ve ışık odaları da yenilendi.

Engelsiz merkez
Merkezin kulisleri de sanatçıların ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına özel olarak tasarlandı. Merkezin giriş katında yer alan fuaye alanı, etkinliklere ev sahipliği yapabilmesi için modern bir görünüme kavuşturuldu. Binanın fiziki yapısı ve sahnesi de engelli yurttaşların kullanımına uygun hale getirildi. Binanın üst katlarına ulaşımı kolaylaştırmak için asansör sistemi kurulurken, kültür merkezinin sahnesini engelli yurttaşların da kullanabilmeleri için özel asansör sistemi kuruldu.

Yalıtımlı özel derslikler
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği ve her yıl binlerce yurttaşın katıldığı kursların düzenlendiği kültür merkezinin dersliklerinde de tadilat yapıldı. Tüm dersliklerin yenilendiği merkezde, müzik atölyesi ve dans atölyesi de oluşturuldu. Bu atölyelere ses giriş-çıkışını önlemek için özel malzemeyle ses yalıtımı yapıldı. Dış cephesinin iyileştirildiği kültür merkezinin kapı ve pencereleri yenileriyle değiştirildi, tuvaletleri yenilendi. Elektrik tesisatı da yenilenen binaya, yeni ısıtma ve soğutma sistemi kuruldu.

 
Ege Denizi'nde 4 büyüklüğünde deprem
 
Başkan Batur'dan mitinge davet!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe'de üreticiye destek tam gaz!
Geçtiğimiz yıllarda çiftçiye, ‘Sarı Yapışkan Tuzağı’, ‘Bordo Bulamacı’ ...
Bornova'da 19 Mayıs coşkuyla kutlanacak
Bornova Belediyesi  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı ...
Çiğli'de Balkan rüzgarı: Makedon bakan da katıldı!
Çiğli Belediyesi'nin ev sahipliğinde 13- 14 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen ...
 
İzmir’de Kolombiya Kahve Festivali yapıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Kolombiya Büyükelçiliği tarafından bu ...
Karşıyaka'da Yörük Festivali başladı
Karşıyaka Belediyesi, Ege Bölgesi İzmir Yörük Türkmen Federasyonu ve bağlı ...
Bergama'da enduro ve ATV heyecanı başladı
Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası ilk ayak yarışları Bergama Cumhuriyet ...
 
Çiğli-Çaşka Kuzey Makedonya Festivali coşkuyla başladı
Çiğli Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Çiğli-Çaşka Kuzey Makedonya ...
Anneleri için limonata ve şerbet yaptılar
İzmir Büyükşehir Belediyesi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında ...
İzmir'de dopdolu 19 Mayıs programı: Soyer'den gençlere müjde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs’ı Gençlik Festivali’yle kutlamaya ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri