POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
17 Ekim 2019 Perşembe - 12:15

Gaziemir Belediyesi'nden 'pazaryeri' açıklaması

Pazarcıların protestosu sonrası Gaziemir Belediyesi'nden detaylı açıklama geldi, "Binanın zemin kat taban döşemesi üzerine, pazarcı esnafı tarafından mal yüklü araçlarla çıkılarak, statik proje hareketli yük hesap değerinin 4-5 katı fazla yükle yüklendiği tespit edilmiştir. Ayrıca yerinde yapılan incelemede, mevcut döşemelerde yer yer sehimler gözlenmiştir. Bu durum binanın ekonomik ömrünü kısalttığı gibi maddi zararın yanında can güvenliğini de tehdit ettiği tespit edilmiştir" denildi.

Gaziemir Belediyesi nden  pazaryeri  açıklaması

Gaziemir ilçesinde kurulan, Gaziemir Kapalı Pazar Yeri'nde, esnafın araçlarıyla pazar yerine girip, tezgahlarına mal indirmelerine yarayan geçit, yıkıldı. Bu alan, başka pazarcılara tezgah açması için kiralandı. Pazarcı esnafı da, yüzlerce kiloluk ürünlerini insan gücüyle taşıdıklarını ve bunun hem enerji hem de vakit kaybına yol açtığını söyleyerek, durumu protesto etti.

"CAN GÜVENLİĞİNİ DE TEHDİT ETTİĞİ TESPİT EDİLMİŞTİR"
Pazarcıların protesto eyleminin ardından Gaziemir Belediyesi'nden detaylı açıklama geldi. Gaziemir Belediyesi'nden yapılan açıklamada "Binanın zemin kat taban döşemesi üzerine, pazarcı esnafı tarafından mal yüklü araçlarla çıkılarak, statik proje hareketli yük hesap değerinin 4-5 katı fazla yükle yüklendiği tespit edilmiştir. Ayrıca yerinde yapılan incelemede, mevcut döşemelerde yer yer sehimler gözlenmiştir. Bu durum binanın ekonomik ömrünü kısalttığı gibi maddi zararın yanında can güvenliğini de tehdit ettiği tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi. 

Gaziemir Merkez Pazar Yeri’nde hayata geçirdiğimiz uygulamalar sonrası bazı kişi ve kurumlarca kamuoyunu aldatıcı açıklamalar yapıldığı görülmüştür. Pazar yerinde yaptığımız uygulamalar hakkında vatandaşlarımızın doğru bilgiye ulaşması için açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.  

Gaziemir Merkez Pazar Yeri’nde bulunan merdiven yangın merdiveni olmayıp, bodrum kat ile zemin katı birbirine bağlayan bir merdivendir. Keza binanın pazar kurulan zemin katı iki yola cepheli ve yanları açık olması nedeniyle yangın merdivenine ihtiyaç bulunmamaktadır. Ayrıca, bu merdiven altının genel geçer kabul gören toplumsal kuralların dışında kullanılmış olmasından dolayı vatandaşlarımız tarafından şikayet konusu olmuştur. Bu gerekçeler nedeni ile merdiven kapatılmıştır.

Binanın zemin kat taban döşemesi üzerine, pazarcı esnafı tarafından mal yüklü araçlarla çıkılarak, statik proje hareketli yük hesap değerinin 4-5 katı fazla yükle yüklendiği tespit edilmiştir. Ayrıca yerinde yapılan incelemede, mevcut döşemelerde yer yer sehimler gözlenmiştir. Bu durum binanın ekonomik ömrünü kısalttığı gibi maddi zararın yanında can güvenliğini de tehdit ettiği tespit edilmiştir. Ayrıca zemin kat taban döşemesi üzerine araç çıkarılmaması için sadece araç rampaları kaldırılmış olup yayalara ait rampalar kullanılmaya devam etmektedir.    

 
Bakan Gül'den İzmir'de 'Halkbank' mesajı: Siyasi bir şantaj!
 
İzmir derbisi ilklere sahne olacak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ozlem askar 17 Ekim 2019 Perşembe 15:03

Pazar disinda tezgah kurulmasini kaldirmis olamanizi cani gonulden destekliyorum dukkanlarin da apartman girislerini isgali konusunda destekistiyorum pazar yerinde oturuyorum dukkanlarinnisgalinden sikayetciyim yasam alanlarimiz elimizden alinmisndurumda

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sandal: Size güveniyoruz
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarıyla ...
Harmandalı Cemevi'nin temeli atılıyor
Çiğli Belediyesi ve Cem Vakfı Harmandalı Şubesi işbirliğiyle Harmandalı’da ...
Büyükşehir'de Kordon ve Pasaport zirvesi!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Konak Belediye Başkanı Batur, Büyükşehir ...
 
Narlıdere'de çocuk orkestrası için geri sayım
Narlıdere Belediyesi, kentin sanat yaşamına renk katacak orkestra için ...
Başkan Karakayalı'dan o iddialara yanıt!
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kemalpaşa Belediye Meclisi ...
Gaziemir’de olimpiyat gururu
Başkan Arda, 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılmaya hak kazanan Nazlı Savranbaşı’na ...
 
İzmir'in barajlarında balık bereketi
Tarım kadar balıkçılığa da büyük katkı sağlayan barajlar bereketleniyor. ...
Buca'da kantinler mercek altında!
Yeni eğitim öğretim döneminde okullar ve çevresinde denetimleri arttıran ...
Meclis'te 'tarife' tartışması!
Büyükşehir meclisinde gündem, toplu ulaşımda yapılan tarife değişikliği ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri