POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
23 Eylül 2021 Perşembe - 11:29

Gaziemir'de yaz sanatla geçti!

Kontrollü sosyal hayatın başlamasıyla tekrar kültür sanat etkinliklerine başlayan Gaziemir Belediyesi, yaz boyunca 16 konser, 16 çocuk tiyatrosu, 4 yetişkin tiyatrosu olmak üzere 20 tiyatro, 5 sinema filmi gösterimi, 20 atölye ve 3 yarışma düzenledi. 

Gaziemir de yaz sanatla geçti!

Koronavirüs salgını nedeniyle bir süre ara verdiği kültür sanat çalışmalarını başlatan Gaziemir Belediyesi, yaz boyunca yurttaşları sanatla buluşturdu. Belediye, ilçenin 16 mahallesinde, açık havada düzenlediği tiyatro oyunları, sinema gösterileri ve konserlerle her yaştan ve her kesimden vatandaşın sanatsal etkinliklere ulaşmasını sağladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle etkinlikleri durdurmak zorunda kalan belediye, kontrollü sosyal hayat süreciyle birlikte başlattığı kültür sanat etkinlikleri kapsamında 16 konser, 16 çocuk tiyatrosu, 4 yetişkin tiyatrosu olmak üzere 20 tiyatro, 5 sinema filmi gösterimi, 20 atölye ve 3 yarışma düzenledi. 3 ayda 67 etkinlik yapan belediye, yurttaşların yaz mevsiminde sanatla buluşmasını sağladı. Festival Alanı’nda ve ilçenin 16 mahallesinde düzenlenen etkinliklerde birçok profesyonel ve amatör sanatçı sahne aldı.

Gaziemir’de ünlüler geçidi
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği ve 4 gün süren Münir Özkul Tiyatro Günleri’nde bir birbirinden ünlü tiyatro sanatçıları oyunlarını sahneledi. Münir Özkul Tiyatro Günleri kapsamında İzmir Halk Tiyatrosu oyuncuları Aziz Nesin Kabare, Mahşeri Cümbüş topluluğu Tiyatro Sporu, Samsun Sanat Tiyatrosu oyuncuları Kuvayi Milliye Destanı isimli oyunlarını sahneledi. Mehmet Esen de Meddah isimli gösterisiyle Gaziemirli seyirciyle buluştu. Sevgi Yolu’nda sahnelenen oyunları izleyen Gaziemirliler oyuncuların muhteşem performanslarına bir kez daha hayran kaldı.

Etkinlikler kapsamında parklarda ve kentin meydanlarında 5 sinema filmi gösterimi de yapıldı. Açık havada düzenlenen sinema gösterimlerde de yurttaşlar keyifli saatler yaşadı.
 
16 yaz konseri
Gaziemir Belediyesi’nin yaz boyunca düzenlediği 16 konserde, müzik toplulukları ve sanatçılar ezgilerini Gaziemirli seyirciler için seslendirdi. Festival Alanı’nda sahne alan Hakan Aysev, muhteşem performansıyla Gaziemirlilere unutamayacakları bir konser yaşattı. Konser veren müzik toplulukları ise seslendirdikleri şarkılarla Gaziemirlilerin doyasıya eğlenmelerini sağladı. 

Çocuklar tiyatroya doydu
Düzenlediği kurslarda çocukları sanatla buluşturan Gaziemir Belediyesi, çocukların kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak ve hayal dünyalarını zenginleştirmek amacıyla onlara özel kültürel ekinlikler düzenliyor. Belediye, çocuklara tiyatro sevgisi aşılamak amacıyla düzenlediği Adile Naşit Çocuk Tiyatrosu Günleri’nde ve yaz boyunca süren gösterimlerde binlerce minik izleyiciyi tiyatroyla buluşturdu. Mahallelerinde sahnelenen tiyatroları izleyen çocuklar, sanatın büyülü dünyasında yolculuğa çıktı.
Belediyenin düzenlediği Minik Ressamlar Atölyesi’ne katılan çocuklar da resim eğitmenleri eşliğinde yeteneklerini tuvale döktü.

Pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldıkları kültür sanat etkinliklerine kontrollü sosyal hayatın başlamasıyla devam ettiklerini belirten Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Hepimiz uzun zamandır uzak kaldığımız sanat etkinliklerini; tiyatroyu, konseri, sinemayı çok özlemiştik. Düzenlediğimiz etkinliklerle Gaziemir’de yaz aylarını sanat dolu geçirdik. Salgın koşullarının el verdiği ölçüde, etkinliklerimize devam edeceğiz” dedi. 

 
Bekir Coşkun adı Karşıyaka'da ölümsüzleşti!
 
Başkan Batur: Hedefimiz sürdürülebilir bir kent
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bekir Coşkun adı Karşıyaka'da ölümsüzleşti!
Bekir Coşkun’un Heykeltıraş Ahmet Uzun tarafından çok sevdiği köpeği Pako ...
Bayraklı'da öğrencilere bir destek daha!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'dan eğitime büyük bir destek daha ...
Başkan Kırgöz'den pazarcı esnafına güvence!
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, ilçedeki pazarcı esnafıyla bir araya ...
 
Buca'da hareketli haftada renkli görüntüler!
Buca, bu yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Avrupa Hareketlilik ...
Bornova'da kitap günleri zamanı!
Bornova Belediyesi Kitap Günleri 1 yıllık aranın ardından yeniden açılıyor.
Bornova'da spor dolu 'hareketli' hafta!
Bornovalılar Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında spor dolu bir hafta sonu geçirdi.
 
İzmir'de otomobilsiz gün, Soyer'den 'Cittaslow Metropol' vurgusu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 22 Eylül Otomobilsiz Kent ...
Bornova'da yurt soruna neşter!
Son günlerde yeterli yurt binasının olmaması ve artan kira maliyetleri ...
Huzurevi sakinlere Körfez turu morali
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi'nin sakinleri, İzmir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri