POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
19 Ağustos 2022 Cuma - 11:20

Gaziemir'in iyilik marketi 2 yaşında!

Gaziemir Belediyesi’nin yardımseverlerle ihtiyaç sahiplerini bir araya getirdiği Sosyal Market’ten iki yılda 774 aile yararlandı. Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği ile Gıda Kurtarma Derneği de destekleriyle Sosyal Market’e katkı sağladı.

Gaziemir in iyilik marketi 2 yaşında!

Sosyal projeleriyle hayatın her anında yurttaşların yanında olan Gaziemir Belediyesi, sosyal yardımlarla da vatandaşa nefes aldırıyor. Gaziemir Belediyesi’nin yaşama geçirdiği, hayırseverlerle ekonomik zorluk yaşayan yurttaşları bir araya getirdiği Sosyal Market, ikinci yılını geride bıraktı. Sosyal Market’te yardımseverlerin yaptığı bağışlar, belediye eliyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Gaziemir’in “iyilik ve dayanışma merkezi” olan Sosyal Market’ten destek almak için belediyeye başvuran ve ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelere puan yüklü bir kart veriliyor. Kart sahibi aile, Sosyal Market’i ziyaret ederek kartındaki puan karşılığında gıda, temizlik ürünü ve giysi gereksinimlerini ücretsiz olarak karşılayabiliyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen Sosyal Market’ten, 774 aile yararlanıyor. Yardımlardan yararlanmak ya da bağış yapmak isteyenler 0 232 999 0251 – 1201 (dâhili) numaralı telefonu arayarak detaylı bilgi alabiliyor.

Yardımseverler ile ihtiyaç sahiplerinin bir araya gelmesini sağlayan Sosyal Market’e, Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği, en çok bağış yapan sivil toplum kuruluşu oldu. Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği Başkanı Deniz Arda liderliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında Sosyal Market’e, 309 bin 824 lira tutarında ayni bağış yapıldı.
Fazla gıdaların israf olmasının önüne geçerek tüketiciyle buluşmasını sağlayan Gıda Kurtarma Derneği de gıda ürünlerinin Sosyal Market aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına aracı oluyor.

774 aileye destek
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Sosyal Market’in ikinci yılında belediye başkan yardımcıları ile birlikte Sosyal Market’i ziyaret etti. Sosyal Market aracılığıyla hayırseverlerin yaptıkları gıda, temizlik malzemesi ve giysi bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını dile getiren Belediye Başkanı Halil Arda, “İlçemizdeki dar gelirli yurttaşlara destek olmak, onların zorlukları aşmasında yanlarında olmak için çalışıyoruz. Bu anlayışla Sosyal Market’i hayata geçirdik. Sosyal Market, bizim seçim broşürüne yazdığımız, hayalini kurduğumuz bir projeydi. Hayırseverlerle ihtiyaç sahiplerini bir araya getirdiğimiz iyilik merkezi Sosyal Market, ikinci yılını geride bıraktı. İlk dönemde 350 aile yararlanırken bu sayı 774 aileye çıktı. Bu projede emeği olan ve sürdürülebilir olmasını sağlayan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Güçlü iş birliği
Sosyal projelerin sürdürülebilir olması için sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaptıklarının altını çizen Başkan Halil Arda, “Her sürdürülebilir sosyal proje için bir sivil toplum örgütünün iş birliğinin gerekliliğine inanıyoruz. Bu doğrultuda ihtiyaç sahipleri ile hayırseverleri bir araya getirdiğimiz Sosyal Market’imizin işleyişinde Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği ve Gıda Kurtarma Derneği’yle iş birliği yapıyoruz. Derneklerimizin yaptıkları ayni yardımları Sosyal Marketimizde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Her iki derneğimize de bize güç verdikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

 
İZBAN hattına 2 yeni istasyon daha!
 
İzmir'in EXPO alanı projeleri vitrine çıktı... Soyer'den doğayla uyum vurgusu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZBAN hattına 2 yeni istasyon daha!
İzmir’de kent içi raylı sistemin önemli halkalarından İZBAN’a iki istasyon ...
Buca Belediyesi makalesi ICLEI sitesinde!
Uluslararası Yerel Çevresel Girişimler Konseyi (ICLEI) Avrupa Sürdürülebilirlik ...
Karabağlar 'Hazır mıyız?' diye sordu!
23 yıl önceki 17 Ağustos Marmara Depremi'nde yaşamını yitirenler Karabağlar'da ...
 
Güzelbahçe'de üreticiye sinekle mücadele desteği
Güzelbahçe Belediyesi, Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele kapsamında ilçe ...
30 Ağustos Gündoğdu Meydanı'nda kutlanacak
İzmir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı, Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenecek programla kutlanacak.
Eriş muhtarlarla buluştu: Yolları biz kapatacağız!
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, ilçe merkezinde GDZ Elektrik tarafından ...
 
Konak'taki üst geçitte bakım zamanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Konak Atatürk Meydanı ile Bahri Baba Parkı ...
İzmir'de IFITT zirvesi, Soyer'den turizm mesajı: Bu hikaye kader değil!
Uluslararası Bilgi Teknolojileri Turizm ve Seyahat Federasyonu (IFITT) ...
Torbalı Belediyesi’nden aşure ikramı
Torbalı Belediyesi bolluğun, bereketin ve paylaşmanın sembolü olan Muharrem ayında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri