POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
19 Ağustos 2020 Çarşamba - 09:33

Gaziemir’in emekçisine yüzde 18 zam

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile DİSK Genel İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile belediyenin kadrolu işçi personelinin maaşlarına ortalama yüzde 18 oranında zam yapıldı.

Gaziemir’in emekçisine yüzde 18 zam

Gaziemir Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında yürütülen ve belediyenin kadrolu işçilerini kapsayan toplu iş görüşmelerinde anlaşmaya varıldı. Yürütülen görüşmelerde ortak karara varılmasının ardından taraflar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz, birim müdürleri, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK Genel İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, şube yönetim kurulu üyeleri ve sendika iş yeri temsilcisinin katıldığı imza töreni çalışanları mutlu etti. Gaziemir Belediyesi’nde çalışan kadrolu işçileri ilgilendiren sözleşme ile çalışanların maaşlarına ortalama yüzde 18 oranında zam yapıldı.

“Koşullarımız doğrultusunda en iyi zammı verdik”
İmza töreninde konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, belediyenin bütçesi doğrultusunda verebilecekleri en iyi zammı verdiklerini belirtti. Başkan Arda, “Ülkemizin ekonomik şartlarında çalışanların yaşam koşullarını çok iyi biliyorum. Belediyemizin mali yapısı doğrultusunda en iyi zam oranını verdik. İyi bir toplu sözleşme süreci yaşadık. Çalışanlarımızın mutlu olması benim için çok önemli. Onlar mutlu olursa işlerini severek yapar; halkımıza güler yüzlü, kaliteli hizmet verirler. Toplu iş sözleşmemiz emekçi kardeşlerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Gelirlerde büyük düşüş
Ülkenin ekonomik koşullarının belediyeleri de çok etkilediğini dile getiren Başkan Halil Arda, “Vergi tahsilâtları düştüğü için İller Bankası’ndan belediyemize gelen ödenekler de düştü. Her ay 4 milyon 500 bin lira maaş ödemesi yapmam gerekiyor buna karşılık İller Bankası’ndan gelen para 1 milyon 800 bin lira. Vergi tahsil edilemediği için fatura bize çıkarılıyor. Vergi tahsil edilememiş olabilir ama bizim eksiğimiz başka kaynaklardan takviye edilmeli. Ben kamu görevi yürütüyorum, bırakın maaş ödemeyi, nasıl belediyecilik hizmeti üreteceksiniz. Bu koşullarda yeni gelir kalemleri oluşturarak çalışanlarımızın maaşlarını ödüyoruz. Ama bu koşullarda çarkı nasıl çevirmeye devam edeceğiz bilmiyorum” dedi.   

“Halil Arda ile yol yürümeye devam edeceğiz”
DİSK olarak Gaziemir Belediyesi’nde ikinci kez sorunsuz bir şekilde toplu sözleşme imzaladıklarının altını çizen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da toplu iş görüşmelerini uyum içerisinde yürüttüğü için Belediye Başkanı Halil Arda’ya teşekkür etti. Sarı, “Her zaman işçinin yanında olan, emekçi kardeşlerimizle dayanışma içinde mücadele veren Halil Arda ile birlikte yol yürümeye devam edeceğiz. Sözleşmede emeği geçen başta Belediye Başkanı Halil Arda olmak üzere herkese teşekkür ederim, herkesin eline sağlık” diye konuştu.

Başkan Arda’ya teşekkür
Şeffaf bir toplu iş sözleşmesi süreci yaşadıkları dile getiren DİSK Genel İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız da “Birçok belediye maaş ödeyemezken işçilerin maaşlarını eksiksiz olarak gününde ödeyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile bu sözleşmeyi imzalamak benim için onurdur. Gaziemir’de güzel şeyler oluyor. İşçi, emekçi dostu Halil Arda’ya ve sözleşmede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Genel İş Sendikası olarak her zaman Halil Arda’nın yanındayız” dedi. 

 
Domates konservesinde kritik uyarı!
 
Buca'da dezenfekte operasyonu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den Ankara'da kritik zirve: İEF yapılacak mı?
Kentte 88 yıldır aralıksız gerçekleşen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın dünyayı ...
Tek kalemde en büyük ihale: İzmir'in filosuna 304 otobüs daha!
İzmir ESHOT Genel Müdürlüğü'nün 304 adet otobüs alımı için açtığı ihaleyi ...
Kemalpaşa'da köylere özel ekip!
Kemalpaşa Belediyesi, kırsal bölgelerdeki hizmetin daha etkin ve hızlı ...
 
'Eşitlik Komisyonu’nun ilk durağı Karşıyaka
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu, ...
Kavacık'ta 'saklı cennet' gün yüzüne çıkıyor
Karabağlar Belediyesi, kırsal kalkınmaya destek olmak amacıyla özel projeler ...
Yangının yıldönümünde 'Orman İzmir' raporu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 18 Ağustos 2019’da başlayan büyük orman ...
 
Yusuf Tırpancı Sahası yeni sezona hazır
Bornova Belediyesi Yusuf Tırpancı Sahası’nı tamamen yeniledi.
Başkan Kılıç o araştırmada 'en'ler listesinde!
Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, araştırma şirketi ORC’nin ‘Yerel ...
Başkan Karakayalı’dan Vali Köşger’e ziyaret
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, İzmir Valisi Yavuz Selim ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri