POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Savaş'tan 'Gökhan Zan' iddialarına yanıt!
Savaş'tan 'Gökhan Zan' iddialarına yanıt!
Özel'e 'darbe' tepkisi: Tam bir akıl tutulması!
Özel'e 'darbe' tepkisi: Tam bir akıl tutulması!
ABD, Hamas'ın üç numarası İsa'nın ölümünü doğruladı
ABD, Hamas'ın üç numarası İsa'nın ölümünü doğruladı
Bakan açıkladı: Sahada şiddete yeni önlem hazırlığı!
Bakan açıkladı: Sahada şiddete yeni önlem hazırlığı!
18 Eylül 2020 Cuma - 08:33

Gıda terörü: Dönere lohusa şerbeti, cacığa karpuz kabuğu!

Tarım Bakanlığı, gıdalardaki usulsüzlükleri dönem dönem listelerle açıklıyor. At eti de var, çayda boya da. Ama akla hayale gelmeyecek başka hileler de var.

Gıda terörü: Dönere lohusa şerbeti, cacığa karpuz kabuğu!

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapıldığı tespit edilen ürünlerin ve firmaların listesi kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor. Bakanlık son olarak 91 firmadan 113 parti ürünü listeye aldı. 2012'den bu yana toplamda 3 bin 605 parti ürün tağşiş ve taklit listesine alınmış oldu.

Sefer Levent Hürriyet gazetesindeki köşesinde 'Bize neler yediriyorlar' başlığıyla yazdığı yazısında yapılan hilelere dikkat çekti. 

İŞ VATANDAŞA DÜŞÜYOR
Vatandaşların aldığı ürünlere dikkat etmesi gerektiğini belirten Levent, "Madem ki ünlü marketlerin kendi denetimleri, bakanlıkların teşhiri, para cezaları, bizlerin yazması yetmiyor o zaman iş vatandaşa düşüyor. Aldığınız ürünü, içindekileri, kaça satıldığını lütfen inceleyin. Restoranların cicili bicili masalarına, lüks konforlu koltuklarına, maskelerini takmış hizmet veren garsonlarına aldanmayın. O restoranların önce mutfaklarına dalın. Pandemi döneminde ekstra dikkatli olmak zorundasınız. Garsonlar yetmez, aşçılarda mutfaktaki diğer personelde maske var mı, temizlik kurallarına uyuluyor mu asıl onları inceleyin. Yaklaşık iki yıl önce bu köşede kaleme almıştım. Bakın gıda sahtekarları açıklananlar dışında sağlığınıza nasıl suikastte bulunuyor. Cebinizdeki paraya nasıl göz dikiyor sizi nasıl kandırıyorlar... Bir kez daha hatırlatıyorum, uyarıyorum..."

LOHUSA ŞERBETLİ DÖNER
Etin kilogram fiyatı belli. Önünüze gelen 150-200 gramı döner etinin fiyatı, nasıl oluyor da etin 150-200 gramından ucuz olabilir, bir düşünün. Cevap basit bazı restoran ve büfeler et dönerde soya kıyması, tavuk ve hindi eti kullanıyor. Sahte dönerin içine ayrıca hayvanların iç organları, bağırsak, hayvan tırnağı, tavuk kırıntıları da katılıyor. Tüm bu karışım anlaşılmasın diye lohusa şerbeti ile de renklendiriliyor.

KARABİBER YERİNE AĞAÇ
Karabiber pahalı bir baharat. Ama bazı restoranların masasında karabiber görünümlü şeyler var. Şeyler diyorum çünkü tanımlamak zor. Bu karabiberin içinde karabiber dışında, çöp, dal, yaprak aklınıza ne gelirse var. Öğütülmüş önünüze konulmuş. Benzer uygulamaların kırmızı biber ve pul biber başta olmak üzere tüm baharatlar için yapıldığını da belirteyim.

İÇECEKLER MASADA AÇILSIN
Portakal cenneti Türkiye’de taze sıkılmış diye sunulan çoğu portakal suyu aslında konsantre. Masada açılmadan bardakta gelen gazlı içecekler aslında bildiğiniz markaların ürünleri değil. Sahte alkollü içecek başlı başına yazı konusu olur. Şişesiyle alın masada yanınızdan ayırmayın!

ANTEPFISTIĞI DEĞİL O BEZELYE
Özellikle tatlılarda kullanılan Antepfıstığı yerine bezelye ve yeşile boyanmış yerfıstığı kullanılıyor. Tereyağlı diye satılan baklava başta olmak üzere tatlılara tereyağı aroması ya da margarin ekleniyor. Baklava şerbetlerinde şeker yerine bolca tatlandırıcı ve mısır glikozu kullanılıyor. Ceviz yerine leblebi tozu, şeker yerine mısır şurubu kullanımı da çok yaygın.

CACIĞA KARPUZ KABUĞU DÜŞMÜŞ!
Karpuz kabuğunun yeşil kısmını incecik hale getirilip salatalık izlenimi veriliyor ve cacık yapımında kullanılıyor. Kaymaksız yoğurdun üstüne incecik peçeteyi yayıyorlar, oldu sana kaymaklı. Afiyet olsun!

LAHMACUNDA NE KADAR ET OLUR?
İdeal lahmacun için kullanılması gereken etin 90 gr olması gerektiği belirtiliyor. Yani daha düşük miktarda et kullanılıyorsa ve lahmacun ucuzsa aman dikkat. Kıymanın içine ne giriyor da maliyet düşüyor diye sorabilirsiniz. Başta tavuk kemiği, kıkırdak olmak üzere bu işin uzun ve kötü bir listesi var.

 
Operasyon bölgesinden acı haber: 2 şehit
 
Pandemide mülteci olmak: Yüzde 83’ü işsiz kaldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Koca son 24 saatin verilerini açıkladı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 17 Eylül 2020 günlük corona virüs tablosunu açıkladı.
Bakan Koca'dan İzmir mesaisinde ilk mesaj: Vaka artışı yüzde 10'lara geriledi!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca pandemi sürecinde ilk kez kente geldi. Bakan ...
Tabip Odası'ndan bakanlığa veri çıkışı ve 'meclis' önerisi!
İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, “İzmir’de günlük ortalama 450-550 ...
 
Bilim Kurulu'ndan 'Çin aşısı' açıklaması
Çin'de geliştirilen corona virüs aşısının denemeleri Türkiye'de de yapılıyor. ...
'Karantinadakiler ilan edilsin' önerisi
Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal, Covid-19 ile ...
Dünyada yeni dalga endişesi!
Tüm dünyada Coronavirüs salgınında ikinci dalga endişesi yaşanıyor. Dünya ...
 
Vali açıkladı: İzmir'de 28 bin 734 kişi takip ediliyor
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabından kentte koronavirüs ...
Son 24 saatte 63 can kaybı, bin 771 yeni vaka!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 16 Eylül 2020 günlük corona virüs tablosunu açıkladı.
Bakan Koca'dan İzmir raporu: Kritik verileri açıkladı!
Bilim Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulunan Sağlık ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri