POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
14 Mart 2019 Perşembe - 15:43

Göçükte kalan bekçinin oğlundan acı sözler: Burada yaşanan cinayet!

Metro vagonları için bir firma aracılığı ile yaptırdığı çalışmalar sürerken meydana gelen göçükte kalan bekçi Mehmet Ali Yalçın'ın (66) oğlu Sinan Yalçın (42), çalışmaların yavaş yapıldığını savunarak tepki gösterdi. 

Göçükte kalan bekçinin oğlundan acı sözler: Burada yaşanan cinayet!

İzmir'de Büyükşehir Belediyesi'nin metro vagonları için bir firma aracılığı ile yaptırdığı çalışmalar sürerken meydana gelen göçükte kalan bekçi Mehmet Ali Yalçın'ın (66) oğlu Sinan Yalçın (42), çalışmaların yavaş yapıldığını savunarak tepki gösterdi. 

Babasının emekli olduğunu ancak borcundan dolayı çalıştığını ve bu işe de bir ay önce girdiğini söyleyen Sinan Yalçın, "Burada yaşanan cinayet. Başka bir şey değil. Bu kadar ihmal zinciri olur mu? Buranın mühendisleri yok mu, buranın balçık olduğunu görmüyorlar mı? Muhtemelen biliyorlardı. O demir orada bırakılır mı, tonlarca yük orada bırakılır mı?" dedi.

'İĞNE UCUYLA KUYU KAZILIYOR'
Saatlerdir çalışmaların olduğu alanda bulunduklarını anlatan Sinan Yalçın, "Kaç saattir buradayız, bir yetkili yok. Sadece yüklenici firmanın adamları kimliğini gizleyerek geldi" dedi.

Babası Mehmet Ali Yalçın'ın daha önce aynı firmada 2 yıl çalıştığını vurgulayan Sinan Yalçın, "Babam burada yaklaşık 1 aydır çalışıyor. Zeminin bozuk olduğunu zaman zaman söylüyordu ama biz dikkate almadık. Sonuçta biz ne firma yetkilisiyiz ne de belediyede çalışıyoruz" diye konuştu. 8 kardeş olduklarını belirten Sinan Yalçın, "Babamın borcu vardı. Kimse keyfine gelip burada çalışmaz. İhtiyacı vardı. Bütün aile olarak buradayız, perişan olduk. Babam sağsa çıkarıp teslim etsinler, öldüyse cenazesini versinler. Bu kadar zamandır iğne ucu ile kuyu kazır gibi çalışma var. Kaç güne çıkaracaklar? Böyle çalışma olmaz" sözleriyle isyan etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YARDIM İSTEDİLER
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin metro vagonları için yaptırdığı iki katlı yer altı otoparkında meydana gelen göçüğün altında kalan yüklenici firma çalışanlarından bekçi Mehmet Çiftçi'nin yakınları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu. Çalışmaların yeterli olmadığını söyleyen Çiftçi'nin kızı Gökçe Yavuz (39), "Biz burada sadece AFAD'dan arama kurtarma çalışmalarının yapıldığını öğreniyoruz. Acımız büyük. Şu anda ne durumda olduğumuzu anlatamıyoruz, kelimelerle anlatmak çok da mümkün değil. Biz devlet büyüklerimizden buraya destek vermelerini istiyoruz. Bu korkunç bir olay. Artık ihmal var mı bilemiyoruz. Tek derdimiz iki canın sağ salim kurtarılması" dedi.

'ÇALIŞMALAR YETERLİ DEĞİL'
Babalarının kurtarılabilmesi için zaman kaybının olmaması gerektiğine dikkat çeken Yavuz, "Zaman kaybına tahammülümüz kalmadı çünkü her geçen saniye aleyhimize işliyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Gökçe Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ona çok güveniyoruz. Devlet büyüklerimizden acil destek istiyoruz. Az sonra yağmur başlayacak, bizim hiçbir şansımız kalmayacak. Şansımız varken sesimizi duyurmak istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden kim geldi? Kimseyi göremiyoruz. Açıklama yapan da yok. Biz burada çok mağdur durumdayız. Ailenin bütün fertleri burada iyi bir haber gelmesini bekliyor ama iyi bir haber gelmesi için çok iyi ve sistemli bir çalışma olması gerekiyor. Biz çalışmalar yapılırken sabrettik. Yok güçlendirme çalışması yapılıyor, zemin şöyle, bilmem ne… Bunlar yeterli değil."

'BURADA İKİ CAN YATIYOR'
Mehmet Çiftçi'nin diğer kızı Adalet Şen de 20 metrekarelik alandan iki canın 40 saattir çıkarılamadığını belirterek, şöyle dedi:
"Sürekli gözyaşları ile bu iş olmaz. Kadere teslim olmak diye bir şey yok. Evet kaderimizde ne varsa onu göreceğiz, yaşayacağız ama Türkiye'nin bu kadar güçsüz olduğuna inanmıyorum. Burası 20 metrekare bir alan. 40 saatte iki canın kurtarılması çok basit bir olay. İstanbul'da 10 katlı bir bina çöktü ve 3 günde insanlar kurtarıldı. Çalışma sistemi aynı şekilde dönüp dönüp duruyor. Cumhurbaşkanım, Allah rızası için sesimi duy lütfen. Burada iki can yatıyor. El atın, bize güçlü bir çalışma sistemi gönderin. Bu şekilde olmuyor. Yağmur geliyor. İki can toprağın altında, Allah rızası için el atın. Türkiye bu kadar güçsüz değil. Gözyaşlarımla burada beklemek istemiyorum. Lütfen sesimizi duyun. Bu çalışma sistemi ile bunun altından çıkamayacağız. Cumhurbaşkanım size güveniyorum."

Göçük altındaki bekçiler Mehmet Çiftçi ve Mehmet Ali Yalçın'ın yakınları, zaman zaman sinir krizi geçirdi. Acılı ailelere, bölgede bekleyen sağlık görevlileri müdahale etti.

BALIK ADAMLAR BOTLA ARAMA BAŞLATTI
İzmir'de Büyükşehir Belediyesi'nin metro vagonları için bir firma aracılığıyla yaptırdığı yeraltı otoparkında dün gece meydana gelen göçükte kalan bekçilerden Mehmet Çiftçi ve Mehmet Ali Yalçın'a ulaşmak için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Göçüğün meydana geldiği şantiyede, zeminde suyun ortaya çıkmasıyla İzmir İtfaiyesi Sualtı Arama Kurtarma ekipleri, arama çalışmalarına botla devam ediyor. Balık adamlar özel kıyafetlerini giyerek çalışmalara katıldı. Öte yandan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, göçüğün yaşandığı alanda çalışmaları inceledi. Nasır, Çiftçi ve Yalçın'ın ailesiyle görüştü. Nasır, "Aşağıda teknik çalışma var. Devletimiz burada, ellerinden geleni yapıyor. Ekiplerimizle sürekli diyalog halindeyiz. Çok fazla yağmur oldu. Şu anda da sanırım su borusu da patlamış, onu drene etmeye çalışıyorlar" dedi. Nasır, arama kurtarma çalışmalarının aralıksız devam edeceğini de söyledi.(DHA)

 
Bakan Pakdemirli'den İzmir'de 'patates' çıkışı: Bu bir cahilliktir!
 
Serter'den SMA hastalarına ilaç gibi destek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gökçe'den göçük alanında flaş açıklama: Birinci önceliğimiz...
Arama çalışmalarının yapıldığı alana gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Dink davasında flaş gelişme: İki tahliye
Hrant Dink davasında eski jandarma istihbarat görevlisi Muharrem Demirkale ...
İzmir'de terör operasyonu: 10 gözaltı
PKK/KCK, DHKP-C, MLKP'ye yönelik operasyonlarda 10 şüpheli gözaltına alındı.
 
Cumhurbaşkanlığı uyardı: Momo'ya karşı 8 önlem!
Çocukların korkulu rüyası haline gelen 'Momo' oyununa karşı Cumhurbaşkanlığı ...
Yakılarak öldürülen iş adamının eşine tahliye!
İzmir'in Torbalı ilçesinde, iş adamı Cihat Murat Öğüt'ü (55) öldürdükten ...
4 kentin valiliklerine 500 km'lik füze uyarısı!
Sinop'ta, 18 Mart-5 Nisan tarihlerinde roket ve füze atışı yapılacağı ...
 
Dehşet: Otelin 8.katından peş peşe atladılar
Taksim'de bir otelde kalan İran uyruklu Alman vatandaşı iki kişi, 8'inci ...
İzmir'de gergin bekleyiş: Göçükte son durum!
Büyükşehir Belediyesi'nce metro vagonları için firmaya yaptırılan ve inşaatı ...
İki kişinin öldüğü korkunç kaza kamerada!
Konak ilçesinde, kırmızı ışık ihlali sonrasında iki otomobilin çarpıştığı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri