POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
14 Mart 2019 Perşembe - 13:49

Gökçe'den göçük alanında flaş açıklama: Birinci önceliğimiz...

Arama çalışmalarının yapıldığı alana gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, 2 gündür süren teknik çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Gökçe, "Birinci öncelikli işimiz canlarımıza ulaşabilmek. İkinci öncelik de güvenliğin sağlanması..." dedi.

Gökçe den göçük alanında flaş açıklama: Birinci önceliğimiz...

İzmir Halkapınar'da Büyükşehir Belediyesi tarafından bir firmaya yaptırılan yer altı otoparkının çökmesi sonucu altında kalan bekçileri arama çalışmaları devam ediyor.

Arama çalışmalarının yapıldığı alana gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, 2 gündür süren teknik çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Kazaya ilişkin hem teknik hem idari soruşturma başlatıldığını söyleyen Gökçe, “Birinci öncelikli işimiz canlarımıza ulaşabilmek. İkinci öncelik de güvenliğin sağlanması. Zorluğu var; hem zemin içerisinde toprak killi olduğu için ağır iş makinası çıkardığımızda makinalar göçüyor hem de altta canlı olma ihtimali var. Biz o canlıyı canlı çıkartma zorunluluğuna sahibiz. Mümkün mertebe zarar vermeyecek bir yöntem bulmaya çalışıyoruz. Çalışmalara bu hızla devam edecek. Ekiplerimizin çalışmasını sabırla bekleyeceğiz. Az bilgiyle ahkam kesip kimseyi töhmet altında bırakmak istemem. İhmal olup olmadığı soruşturulacak. Teknik olarak değerlendirme yapılmadan kimin ihmali olduğunu cevaplamak doğru olmaz” ifadelerini kullandı.

GÜVENLİĞİ SAĞLAMAK ZORUNDAYIZ
Gökçe kazanın yaşanmasıyla ilgili yüklenici şirketten de bilgi aldığını belirtirken, “Metro vagonlarında inşaat çalışması sürüyordu bir süredir. Geçtiğimiz gece saat 03.42 civarlarında yoğun bir yağışın ardından muhtemelen toprağın da killi olması ve suya yeterince doygunluk yaşanmasından dolayı zemin hareketlenmesi oluyor. İnşaatta müteahhit firmanın bekçiliğini yapan iki canımız hareketlenen zemini kontrol etmek amacıyla alana hareket ediyorlar. Sesin, gürültünün yere geldiği doğru… Güvenlik kamera kayıtlarından görebildiğimiz bu. Muhtemelen elektriğin kesilmesi yönünde bir durum oluşuyor ondan da emin ediğimiz çünkü sonra kayıtlar kayboluyor. Arkadaşlarımızın elektrik kaynağının olduğu odaya doğru yönlendiğini diğerinin de suyun geldiği perde duvara doğru yönlendiğini tahmin ediyoruz. Çünkü kayıtlardan daha ötesini göremiyoruz.  Arkasından kuvvetli bir gürültü ile perde duvarının 20 metrelik kısmı çöküyor. Ne yazık ki iki değerli canımız da bunun altında. Ekiplerimiz gerek AFAD, gerek Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri öncelikle yer altındaki canlarımızı bulabilmek için bir çaba sarf ediyor. Şu an birinci öncelik bu. İş makinalarının çalışması anlamında canlara zarar vermemek ve onarla ulaşmak anlamında zorluklar var. Bir zemin hareketi olduğu olduğu için güvenliği sağlamak zorunluluğu var” dedi.

CANLI OLMA İHTİMALİ VAR
Arama kurtarma çalışmalarının büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü dile getiren Gökçe, “Lokal olarak bu bölgeden Şehitler Caddesi’ne uzanan duvarda risk var. Olabilen en geniş risk alanında önlem almaya çalışıyoruz. Gece duvarla ilgili bir hareketlenme olunca vilayet makamının da kararı ile çalışmalar durduruldu. AFAD ekipleri gece çalışmayı durdurdular, sabah zemin hareketini durdurduktan sonra ekipler yeniden çalışmaya başladı. Göçüğe ilişkin hem teknik hem idari soruşturma açılmış vaziyette. En derin biçimde soruşturma yürütülecek. Kurumumuz bunun sonuna kadar takipçisi olacak. Nedir sorun, nerede eksik olmuş, öngörülemeyen zemin hareketi nedir bunu bulmaya çalışacağız. Ama bunlar daha sonraki işler. Birinci öncelikli işimiz canlarımıza ulaşabilmek. İkinci öncelik de güvenliğin sağlanması. Zorluğu var; hem zemin içerisinde toprak killi olduğu için ağır iş makinası çıkardığımızda makinalar göçüyor hem de altta canlı olma ihtimali var. Biz o canlıyı canlı çıkartma zorunluluğuna sahibiz. Mümkün mertebe zarar vermeyecek bir yöntem bulmaya çalışıyoruz. Çalışmalara bu hızla devam edecek. Ekiplerimizin çalışmasını sabırla bekleyeceğiz. Az bilgiyle ahkam kesip kimseyi töhmet altında bırakmak istemem. İhmal olup olmadığı soruşturulacak. Teknik olarak değerlendirme yapılmadan kimin ihmali olduğunu cevaplamak doğru olmaz” ifadelerini kullandı.

 
Bakan Albayrak: Geçen hafta İzmir'deydim, durum felaket!
 
Eşrefpaşa'da Tıp Bayramı coşkusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dink davasında flaş gelişme: İki tahliye
Hrant Dink davasında eski jandarma istihbarat görevlisi Muharrem Demirkale ...
İzmir'de terör operasyonu: 10 gözaltı
PKK/KCK, DHKP-C, MLKP'ye yönelik operasyonlarda 10 şüpheli gözaltına alındı.
Cumhurbaşkanlığı uyardı: Momo'ya karşı 8 önlem!
Çocukların korkulu rüyası haline gelen 'Momo' oyununa karşı Cumhurbaşkanlığı ...
 
Yakılarak öldürülen iş adamının eşine tahliye!
İzmir'in Torbalı ilçesinde, iş adamı Cihat Murat Öğüt'ü (55) öldürdükten ...
4 kentin valiliklerine 500 km'lik füze uyarısı!
Sinop'ta, 18 Mart-5 Nisan tarihlerinde roket ve füze atışı yapılacağı ...
Dehşet: Otelin 8.katından peş peşe atladılar
Taksim'de bir otelde kalan İran uyruklu Alman vatandaşı iki kişi, 8'inci ...
 
İzmir'de gergin bekleyiş: Göçükte son durum!
Büyükşehir Belediyesi'nce metro vagonları için firmaya yaptırılan ve inşaatı ...
İki kişinin öldüğü korkunç kaza kamerada!
Konak ilçesinde, kırmızı ışık ihlali sonrasında iki otomobilin çarpıştığı ...
İzmir'de banka soygunu: Paraları aldı-kaçtı, polisi arayıp teslim oldu
Karabağlar ilçesinde, banka şubesindeki çalışanları kurusıkı tabancayla ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri