POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
21 Ocak 2019 Pazartesi - 15:06

Göztepe'de 'VAR' isyanı!

Kendi maçlarında şu ana kadar 12 VAR incelemesi olduğunu hatırlatan Sepil, bunlardan 11'inin Göztepe'nin aleyhine olduğunu kaydetti. 

Göztepe de  VAR  isyanı!

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil, "Maalesef VAR sisteminde bize anlatılanla uygulama arasında benzerlik yok." dedi.

Sepil, gazetecilere yaptığı açıklamada, hakemler hakkında konuşmayı doğru bulmadıkları için bu konuda yorum yapmadıklarını söyledi.

Deplasmanda 3-2 kaybettikleri Evkur Yeni Malatyaspor maçının hakemi Hüseyin Göçek'in her pozisyondan sonra VAR odası ile temasa geçtiğini ileri süren Sepil, şöyle konuştu:
"Hüseyin Göçek, maçın 4. dakikasında ceza sahasında bir pozisyonda Jerome'a yapılan hareketin faul olup olmadığını anlamak için 1 dakika 54 saniye bekledi, sonra maçı devam ettirdi. Bize anlatılan pozisyonda bir tereddüt varsa son kararı orta hakem verir. 1 dakika 54 saniye incelenen pozisyonu hakem neden izlemedi? Bu kadar üzerine konuşulan pozisyonun izlenmesi gerekirdi. Biz bu sezon hiç penaltı kazanamadık. Bir kere bile bizim lehimize orta hakem tarafından VAR incelemesi yapılmadı."

Kendi maçlarında şu ana kadar 12 VAR incelemesi olduğunu hatırlatan Sepil, bunlardan 11'inin Göztepe'nin aleyhine olduğunu kaydetti. 

Söz konusu VAR incelemesininin 6'sında kararın odadan verildiğini aktaran Sepil, "Lehimize tek karar Trabzonspor maçında Burak Yılmaz'ın eline çarpan topun gol olduğu pozisyonda verildi. Orada da pozisyon 2 dakika 54 saniye incelendi. Halbuki hangi kameradan izleseniz görüntüde topun elle alındığı belli olur. Maalesef VAR sisteminde bize anlatılanla uygulama arasında benzerlik yok." ifadelerini kullandı. 

Sepil, Süper Lig'de iki sezonda 54 maça çıktıklarını hatırlattı.

"Sürekli aynı hakemlerle maç oynuyoruz"
Hüseyin Göçek'in iki sezonda 9 maçlarında görev yaptığını dile getiren Sepil, şöyle devam etti:
"Hüseyin Göçek 2 yıl içinde 31 maç yönetmiş, bizim 9 müsabakamıza çıkmış. Süper Lig'de görev yapan 25 hakem var ama 54 maçın 9'una aynı hakem atanıyor. Türkiye'de veya Avrupa'da başka bir örnek var mıdır. Sürekli aynı hakemlerle maç oynuyoruz. Başkan olarak kimseyle derdim yok ancak Hüseyin Göçek'in yönettiği maçlarda endişe ile oturuyorum. Yeni Malatyaspor maçında aleyhimize verilen penaltı kararında, görüntüyü izledikten sonra bile hala VAR odası ile konuşmaya devam ediyordu. Maçı hakemler mi VAR odası mı yönetiyor."

VAR'ın herkesin desteğiyle kurulmuş ve Türk futbolu için faydalı bir sistem olduğunu kaydeden Sepil, ancak anlatıldığı gibi uygulanmadığını, sistemdeki yanlışların tespit edilmesi ve düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

"Yapıcı olmak istiyoruz"
Mehmet Sepil, Kulüpler Birliği Vakfının Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulunun Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında oynanan Galatasaray-Atiker Konyaspor karşılaşmasını yöneten Hüseyin Göçek'e ikinci değerlendirmeye kadar maç vermeme kararını eleştirdiğinin hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

"Hiçbir kulübün hiçbir hakemi istememe gibi bir düşüncesi olamaz. Yanlış olan budur. Alper Ulusoy 13, Ümit Öztürk 11 maça çıkmış ama bizim maçta görev almamışlar. 'Şu hakem benim sahama giremez', 'ceza almalı', ben böyle bir şeye karşıyım. Yapıcı olmak istiyoruz, Türk futbolunu daha değerli hale getirmek için en yapıcı olmaya çalışanlardan biriyiz." (AA)

 
Cezaları okulu güzelleştirmek oldu!
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan marketlere fiyat uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altay rahat bir nefes aldı!
Spor Toto 1'inci Lig'de ilk yarının son 5 maçında 3 mağlubiyet, 2 beraberlik ...
Karşıyaka beraberliğe abone!
TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta ikinci yarının ilk maçında taraftarı önünde ...
Bucaspor 2. yarıya kötü başladı
TFF 3. Lig 3. Grup’ta sezonun ilk yarısını düşme hattında bitiren ve transfer ...
 
Altay'dan İstanbul'da kritik 3 puan1
Spor Toto 1. Lig'in 18. haftasında Altay, Ümraniyespor'u deplasmanda 3-2 mağlup etti.
Karşıyaka-Van Büyükşehir Belediyespor: 0-0
TFF 3. Lig 2. Grup'ta Karşıyaka, ikinci yarının ilk maçında Van Büyükşehir ...
Göztepe'nin keyfi kaçtı
Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarının ilk haftasında Yeni Malatyaspor'a ...
 
Menemen'den ikinci yarıya 'sessiz' start
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren ikinci sıradaki ...
Göz-Göz düelloyu kaybetti: 2-3
Göztepe ikinci yarının ilk haftasında nefes kesen maçta Yeni Malatyaspor'a ...
Karşıyaka'da hasret bitiyor!
Karşıyaka, ikinci yarının ilk maçında yarın Van Büyükşehir Belediyespor'la ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri