POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Türkiye Kupası'nda Ankaragücü ve Beşiktaş yenişemedi
Türkiye Kupası'nda Ankaragücü ve Beşiktaş yenişemedi
Erdoğan ve Özel Meclis'te bir araya geldi
Erdoğan ve Özel Meclis'te bir araya geldi
İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder istifa etti
İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder istifa etti
Kan donduran cinayet: 4 yaşındaki çocuk öldürüldü
Kan donduran cinayet: 4 yaşındaki çocuk öldürüldü
26 Mayıs 2019 Pazar - 20:59

Göztepe'den 'kurtuluş' zaferi: 2-1

Sarı-kırmızılı takım ligin son haftasında sahasında Ankaragücü'nü mağlup ederek 3 takım arasındaki ligde kalma savaşını kazanarak gelecek yıl da Süper Lig'de mücadele etmeye hak kazandı.

Göztepe den  kurtuluş  zaferi: 2-1

İZMİR - Göztepe Süper Lig'de sezonun son haftasında sahasında Ankaragücü'nü mağlup etti. 

Sarı-kırmızılı takım bu sonuçla Bursaspor ve Erzurumspor ile giriştiği ligde kalma mücadelesini kazanarak gelecek sezon da Süper Lig'de yer almaya garantiledi. 

Bornova Stadı'ndaki karşılaşmada Göztepe'ye zaferi getiren golleri Alparslan ve penaltıdan Deniz Kadah attı.



Maça etkili başlayan Göz-Göz 14. dakikada Alpaslan’ın golüyle öne geçip soyunma odasına 1-0 önde girdi. Ankaragücü 74’te Pazdan’la skoru eşitledi. Ecel terleri döken Göztepe 84. Dakikada Deniz’in penaltı golüyle zafere uzandı. 

Göztepe sezonu 38 puanla 15.sırada tamamlarken, son maçlarını kazanan ve 37 puana ulaşan Bursaspor ile 35 puana ulaşan Erzurumspor'u geride bırakmayı başardı. Maç sonunda Göztepeli futbolcular, teknik ekip ve taraftarlar büyük sevinç yaşadı. Bazı futbolcular sevinç göz yaşlarını tutamadı. Bornova Stadı tarihi günlerinden birini yaşadı.

MAÇ SONUNDA BÜYÜK COŞKU 
Ankaragücü’nü 2-1 mağlup edip kümede kalışını ilan eden Göztepe’de büyük coşku yaşandı. Cüneyt Çakır’ın son düdüğü çalmasıyla birlikte futbolcular ve teknik ekip sevinç göz yaşlarına boğuldu. Sahanın ortasına dev Göztepe bayrağı dikildi. Taraftarlar ise ortalığı tezahüratlarla inletti. Futbolcuları ve Teknik Direktör Tamer Tuna’yı bağırlarına basan taraftarlar takımla birlikte İsyan Marşı söyledi.

Omuz omuza taraftarlara eşlik eden Göztepe takımı basın mensuplarına zafer pozu verdi. İsyan Marşı sırasında oldukça renkli görüntüler oluştu, Ankaragücü taraftarı da alkışla karşılık verdi. Ardından iki takım taraftarı küme düşen ve kardeş kulüp ilan ettikleri Bursaspor’un üzüntüsünü paylaştı. Hem Göztepeliler hem de Ankaragüçlüler ‘Bursa’ tezahüratı yaptı.  



MAÇTAN DAKİKALAR 
3. dakikada ilk tehlikeli atağı Göztepe geliştirdi. Hızlı gelişen atakta Halil’le paslaşan Serdar ceza sahası dışı sol çaprazından plaseyi vurdu. Top kaleci Korcan’ın bakışları arasında üstten auta çıktı.

7. dakikada Gassama’nın uzun pasında savunma arkasına sarkan Halil’in bekletmeden vuruşunda top kaleci Korcan’da kaldı.

14. dakikada Göztepe’nin golü geldi. Serdar’ın kullandığı köşe atışında defansı arasında topa kafayla dokunan Alpaslan fileleri sarstı: 1-0.

40. dakikada Serdar’ın köşe atışında Deniz kafa vuruşunu yaptı, yerden seken topu kaleci Korcan kontrol etti.

50. dakikada Canteros’un sol kanattan yaptığı ortaya Orgill kafayı vurdu, meşin yuvarlak üstten oyun alanını terk etti.

69. dakikada Ankaragücü tehlikeli geldi. Titi’den sıyrılan Orgill’in şutunu kaleci Beto ayaklarıyla çeldi.

74. dakikada Ankaragücü beraberliği yakaladı. Canteros’un kullandığı köşe atışında arka direkte topa yükselen Pazdan kafayla ağları sarstı: 1-1.

75. dakikada Halil’in pasında topla buluşan Serdar’ın şutunu kaleci Korcan çıkardı. Dönen topu Castro kontrol edip şutunu çekti. Bu kez meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

83. dakikada Göztepe penaltı kazandı. Serdar’ın kullandığı serbest vuruşta Cebrail topa elle dokundu. Video Yardımcı Hakem (VAR) odasının uyarısı sonrası pozisyonu izleyen Cüneyt Çakır beyaz noktayı gösterdi.

84. dakikada Deniz kullandığı penaltı atışını gole çevirdi: 2-1.

89. dakikada hem Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna hem de Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan tribüne gönderildi. Bir pozisyon sonrası tartışan ve hakeme itirazda bulunan iki teknik adam hakem Cüneyt Çakır tarafından kenardan alındı. Kalan dakikalarda sonuç değişmedi, kazanan Göztepe yoluna Süper Lig'de devam edecek.

MAÇTAN NOTLAR 
Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna, geçen hafta Bursaspor maçının 11'inde değişiklik yapmadı. Kırmızı kart cezası bitmesine rağmen Reis’i yedek soyunduran deneyimli teknik adam, defansın ortasında Titi’nin yanında yine Alpaslan Öztürk’e formayı verdi. Sarı-kırmızılılarda sakatlığı nedeniyle 5 haftadır takımdan ayrı kalan Yasin Öztekin de karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı. Deneyimli oyuncu son olarak 29. haftadaki Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor karşılaşmasında kadroda yer almıştı.

ANKARAGÜCÜ’NDE 2 EKSİK
Konuk Ankaragücü’nde Teknik Direktör Mustafa Kaplan, geçen hafta kazanılan Demir Grup Sivasspor maçının ilk on birinden ise 2 zorunlu değişiklik yaptı. Deneyimli teknik adam kart cezalısı Kulusic’in yerine savunmanın ortasında Alihan’a şans verirken, bir diğer kart cezalısı Boyd’un yerine ise Oscar Scarione forma giydi. 2017-2018 ve 2018-2019 sezonunun devre arasına kadar Göztepe forması giyen Arjantinli orta saha Scarione, eski takımına rakip olmanın heyecanını yaşadı. Bir dönem Göztepe forması giyen Mehmet Sak da karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı.

TARAFTARLAR ŞOV YAPTI
Karşılaşmaya her iki takım taraftarları da yoğun ilgi gösterdi. Göztepe ve Ankaragücü taraftarları kendilerine ayrılan yerleri tamamen doldururken, iki tarafın tribünleri de bayrak, atkı ve flamalarla görsel bir şölene imza attı. Biletlerin tamamını günler öncesinden tüketen Göztepeliler maç öncesi tüm oyuncuları tek tek tribünlere çağırıp sevgi gösterilerinde bulundu.

SOYER TRİBÜNDE
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de kritik maçta Göztepe’yi yalnız bırakmadı. Göztepe atkısıyla eşi Neptün Soyer’le protokol tribününe giriş yapan Soyer’e sarı-kırmızılı futbolseverler yoğun ilgi gösterdi. Konak Belediye Başkanı Abdul Batur, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin de Bornova Stadı’na geldi. Ak Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ile Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atilla Sertel de müsabakayı izledi. İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın da maça dakikalar kala Göztepe-Ankaragücü maçını izlemek için tribündeki yerini aldı. (Haber servisi, DHA, AA)

 
İZBAN istasyonu önünde korkunç cinayet!
 
Feci kaza! İki otomobil çarpıştı: 7 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altınordu'nun gençlerinden tarihe geçen prova!
Türkiye şampiyonu U15 Takımı Altınordu, Dünya Kupası hazırlıklarını Antalya’da ...
Karşıyaka altyapısı parlıyor!
Karşıyaka, ASKF U14 Elit Ligi'ndeki İzmir şampiyonluğunun ardından Ayvalık'taki ...
Menemen'de Şahin'den Aksoy'a zeytin dalı
"Herkesi kucaklayacağız" diyen Başkan Şahin, "Ben bu camiaya belediye ...
 
Altay'da kralla zam pazarlığı!
Altay'ın Portekizli santrforu Marco Paixao, yönetimden zam istedi.
Menemen'de gergin kongre... Tahir Şahin dönemi!
Tarihinde ilk kez Spor Toto 1'inci Lig'e yükselen Menemen Belediyespor'da ...
U-15'te şampiyon Altınordu!
Spor Toto Elit U15 Ligi'nin Antalya'da oynanan finalinde Beşiktaş'ı seri ...
 
Altuğ'a mahkemeden yine olumsuz yanıt
Karşıyaka'da başkanlık görevinden istifa ettikten sonra kulüp ve yerine ...
Göztepe kader maçına çıkıyor!
SPOR Toto Süper Lig'de Bursaspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor'la ...
A Milli Takım kadrosu aday kadrosu
A Milli Takım’ın Yunanistan, Özbekistan, Fransa ve İzlanda maçları aday kadrosu açıklandı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri