POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
21 Ocak 2020 Salı - 16:48

Gümrükçü'den siyasi partilere teşekkür turu!

Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü, Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’e yapılan silahlı saldırıyı Büyükşehir Meclisi'nde kınadıkları için partilere teşekkür turuna çıktı. Gümrükçü'nün İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar ile görüşmesinde geçtiğimiz günlerde il başkanları toplantısında Kaklıç Havaalanının sivil ulaşıma açılması konusunu gündeme gelmesi de vardı.

Gümrükçü den siyasi partilere teşekkür turu!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- Çiğli Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili Utku Gümrükçü İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette iki başkan önemli mesajlar verirken Gümrükçü Kaklıç Havalimanı'nın sivil ulaşıma açılması noktasında merkezi hükümete çağrıda bulundu. Kısa süre önce kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırıya uğrayan Çiğli Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’e yapılan saldırıyı kınayarak destek oldukları için İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar'a teşekkür etti.  

 İL BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR TURU

Ziyaret gündemine yönelik açıklama yapan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Bugünkü ziyaret siyasi değil. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi geçtiğimiz hafta Başkan Yardımcımız Ali Rıza Koçer’e yapılan saldırıyı oy birliğiyle kınadı. Biz de bu kapsamda mecliste grubu olan siyasi partilerin il başkanlarını ziyaret edelim istedik. İlk ziyaretimiz böyle bir üzücü olay üzerine denk geldi. Başkanımıza, meclis üyelerimize ve bu konuda duyarlı davranan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Siyasetin demokratik yollarla yapılması lazım ama siyasetçilerin de toplum tarafından koruma çemberine alınması lazım. O nedenle büyükşehir meclisinin verdiği karar hem örnek oldu hem de Çiğli halkı olarak bizi çok memnun etti. Tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.

2020 PROJELERİNİN KİTAPÇIĞINI TAKDİM ETTİ

Gümrükçü konuşmasının ardından Çiğli Belediyesi olarak 2020 yılında yapacakları projelerinin tanıtım toplantısını bu sabah gerçekleştirdiklerini söyleyerek Kırkpınar’a projelerin bulunduğu kitapçığı takdim etti.

DOSTLUĞUMUZ SONSUZA KADAR DEVAM EDECEK!

Ziyaretinden dolayı Gümrükçü’ye teşekkür eden İYİ Partili Kırkpınar, “CHP ve İYİ Parti ittifakının bugün konuşlanmış olduğu yeri size söyleyeyim; Siyaseten birliktelik ittifakın içinde çok önemli bir konudur. Bu ülkenin en büyük sıkıntısı; işsizlik, ekonomik problemler ya da dış politikadan kaynaklı sınır ve sınır ötesi problemler değil. Kutuplaşmış bir toplum yaratıldı. Bu kutuplaşmış toplumdan fayda temin edenler kendilerine türlü vesilelerle milletin desteğini alarak yeni döneme geçildi; Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi. Özgürlüklerin kısıtlandığı, demokrasinin ve hukukun askıya alındığı, adaletin konuşulamaz hale geldiği bir süreçten geçiyoruz. Cumhur İttifakı kendi oturduğu eksende ülkenin böyle devam etmesini isterken Millet İttifakının bileşenleri hem İYİ Parti hem CHP güçlendirilmiş denge denetimi olan demokratik parlamenter sisteme dönünceye kadar yolculuğuna devam edecektir. Bu yolculuk devam ederken bu ittifaklar kurulurken CHP’li belediye başkanları seçildi İYİ Parti’nin desteğiyle. Bu ittifakın için de çok da güzel kardeşlik hukuku, çok güzel dostluklar tesis edildi. Utku kardeşim ile olan dostluğumuz bunun bir örneğidir, dostluğumuz sonsuza kadar da devam edecektir” açıklamasında bulundu.

KIRKPINAR’DAN KOÇER MESAJI

‘Ben kendilerini ziyaret ettiğimde de söylemiştim’ diyerek konuşmasını sürdüren Kırkpınar Gümrükçü’ye yönelik, “Sizin üzerinizde çok büyük bir vebal var. Çünkü İzmir’de eksik kalan, tamamlanmamış pek çok şeye genç ve dinamik bir başkan olarak çözümler getirmeniz gerektiğini kendisine söylemiştim. Kendisi de bu zorlu yolculuğa başlarken bu şehirde neler yapacağımızı biliyoruz diyerek bizi çok mutlu etti” ifadelerini kullandı. Kırkpınar ayrıca, “Sayın Ali Rıza Koçer Bey’in silahlı saldırıya uğraması demokrasiye inanmış insanların yapacağı bir şey değildir. Bunu menfur saldırı olarak değerlendiriyorum. Bir daha asla tekerrür etmemesini diliyorum” dedi.

KAKLIÇ HAVAALANI ÇIKIŞI: TARİHSEL HAKKIMIZ!

Geçtiğimiz günlerde CHP, AK Parti ve İYİ Parti il başkanlarının gerçekleştirdiği toplantıda Kırkpınar tarafından Kaklıç Havalimanı’nın sivil ulaşıma açılmasını gündeme getirildiğinin hatırlatılması üzerine konuşan Başkan Utku Gümrükçü, “Başkanıma teşekkürü borç biliyorum. İzmir’de siyasi partilerin il başkanları buluşup İzmir’in ana sorunları masaya yatırıldığında başkanım, Kaklıç’taki havaalanının sivil ulaşıma açılmasını toplantı gündemine aldırıp,  ortak karar çıkartmış. Başkanımın şahsına da İYİ Parti ailesine de çok teşekkür ediyorum. Bizim için çok önemli bir konu. İzmir kuzeye doğru büyüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım 2030 master planında bizim bölgenin nüfusunun 1.2 milyona çıkacağı öngörülmüş, yakın ilçeleri de dahil ettiğimizde İzmir’in yüzde 45’lik nüfusu önümüzdeki 10 yıl içerisinde kuzey aksında yaşayacak demektir bu. Sayın Binali Yıldırım’ın İzmir’e 35 proje başlığı altında açıkladığı projelerden biri de bu havaalanının sivil ulaşıma açılmasıydı. Biz de belediye olarak İYİ Parti de tüm siyasi partiler de önümüzdeki süreçte böyle bir ihtiyacın hükümet tarafından karşılanmasını talep ediyoruz. Bu yalnızca Çiğli’nin değil tüm kuzey bölgesinin talebidir. Bugün belki acil bir zorunluluk değildir ama önümüzdeki süreçte zorunluluk oluşacaktır.  Çok büyük taleplerimiz de yok; haftada bir gün Ankara’ya İstanbul’a uçak kalksa o da bizim işimizi görür. Dolayısıyla talebimiz yeni bir havaalanı talebi değil. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait 2 havaalanı var orada, onlardan küçük olanının arada bir sivil ulaşıma açılması, talebimiz budur. Bunun bir geçmişi de var. 12 Eylül darbesiyle İzmir Havaalanı Çiğli’den Gaziemir’e taşındı. Yoksa uçaklar zaten Çiğli’ye iniyordu. Dolayısıyla bu bizim tarihsel hakkımızdır diye düşünüyorum. Başkanıma da bu konuda öncülük yaptığı için teşekkür ederim” diye konuştu.

ZEYBEKCİ’NİN VAATLERİNDE DE VARDI

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan, Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci’nin seçim vaatleri arasında Kaklıç Havaalanı ile ilgili sivil ve lojistik taşımacılık projesi olduğunu da belirten Gümrükçü, “Bizim için önemli olan sivil tarafı ama elbette ki organize sanayi bölgesi var, üretilen malların ulaştırılması da önemli olacaktır. Açılsın da ne için açılırsa açılsın” dedi.

 
Tire'de sahte zeytinyağı operasyonu
 
Soyer'den 'Urla' zirvesi ve flaş kararlar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir'de il danışma kurulu mesaisi: Yıldırım ve 2 Bakan da katılacak!
AK Parti İzmir İl Danışma Kurulu’nun tarihi ve yeri belli oldu. Danışma ...
Trump'ın Senato'daki azil duruşmaları başlıyor
ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik azil sürecinde Senato'daki duruşmalar ...
CHP’li Polat’tan AK Partili Kaya’ya Menderes kontrası ve ‘zübük siyaset’ çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, İzmir ...
 
CHP İzmir'de 17 yıl sonra bir ilk olacak mı?
CHP İzmir’de gözler 8 Şubat’taki il kongresinde. İl Başkanı Deniz Yücel, ...
Erdoğan'dan CHP'ye 'Burak Oğuz' çıkışı!
Almanya dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı ...
Menderes'te çöp isyanı: Bu ayıptan vazgeçin!
Büyükşehir’in Menderes’te yapmayı planladığı çöp tesisine AK Parti ve ...
 
Erdoğan'dan kritik 'Libya' mesajları!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Libya'da Türkiye'nin mevcudiyeti barış umutlarını ...
Yücel'den Dağ'a sert 'referans' yanıtı: Kendisine sormazlar mı...
AK Partili Dağ'ın FETÖ üyeliği iddiasıyla tutuklanan Urla Belediye Başkanı ...
Sertel'den 'ESK' çıkışı: Neden et depoluyor?
Sertel, görevi piyasayı regüle etmek ve et fiyatlarındaki artışa engel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri