POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sahte taksi plakası ilanıyla cinayet tuzağı
Sahte taksi plakası ilanıyla cinayet tuzağı
Süper Lig'de 35. haftanın hakemleri belli oldu!
Süper Lig'de 35. haftanın hakemleri belli oldu!
Ücretsiz 25 metreküp doğal gaz dönemi bitti
Ücretsiz 25 metreküp doğal gaz dönemi bitti
Korhan Berzeg’in ölümünde korkunç ihtimal!
Korhan Berzeg’in ölümünde korkunç ihtimal!
8 Ocak 2024 Pazartesi - 13:00

Gündem salgın: Tabip Odası'ndan Bakanlığa 'test' ve 'maske' çağrısı!

İzmir Tabip Odası Başkanı Kaynak, salgına dönüşen grip sonrası önemli uyarılarda bulundu. Kaynak Sağlık Bakanlığı’na maske ve Covid testi konusunda çağrıda bulunurken tehlikeye “Covid-19 kaybolmadı” diyerek dikkat çekti.

Gündem salgın: Tabip Odası ndan Bakanlığa  test  ve  maske  çağrısı!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR – Türkiye’de kış aylarının başlamasıyla viral enfeksiyonlar tavan yaparken, hastanelerin acil servisleri yüksek ateş ve ağır soğuk algınlığı şikayeti ile doldu taştı.

Salgına dönüşen grip sonrası uzmanlar peş peşe uyarılarda bulunurken İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak’tan da önemli açıklamalar geldi. 

İzmir Tabip Odası Başkanı Kaynak özellikle son 1 ayda viral enfeksiyonlarda artış olduğunu belirterek, “Kış döneminde bu viral enfeksiyonlar her sene artış gösterir ancak bu yıl özellikle son 1 ayda viral enfeksiyonlarda her zamankine göre daha fazla bir yoğunluk var. Bunlardan çok önemli bir kısmı klinik olarak değerlendirildiği takdire influenza grubu H1N1 olarak tabir ettiğimiz baş ağrısı, ateş, yoğun kırgınlık gibi belirtileri olan influenza grubu yetişkinlerde bu şekilde devam ediyor. Çocuklarda özellikle 2 yaş altında daha ağır seyreden RSV var” ifadelerini kullandı.



“HANGİ HASTA COVİD-19 AYIRT ETMEK MÜMKÜN DEĞİL”
Kaynak Covid-19 ve Corona grubu virüslerin tespit edilmesi için yapılan PRC testlerinin rutinden çıkarıldığına dikkat çekerek yeniden test için çağrı yaptı.

Kaynak, “Covid-19 dışında Corona grubu dediğimiz gruptaki viral enfeksiyonların da oldukça yaygın olduğunu görmekteyiz. Corona genel başlık. Bunun içerisinde Covi-19 bir tip. Onun da altı tipleri var Omicron gibi. Covid-19’un benzeri olan gruba Corona grubu diyoruz. Covid-19’dan farklı özellikler taşıyan ama Corona grubundan olan viral enfeksiyonlar. Hangi hastanın Covid-19 veya Covid-19’un alt türü durumunda olan enfeksiyonlardan olup olmadığını ayırt etmemiz çok mümkün değil. Ancak klinik belirtilere göre yaklaşım yapılıyor. Yoğun bakım ihtiyacı gösteren hastalarda testler yapılabiliyor ama rutin olarak yapılmıyor. Covid-19’un PCR testi dediğimiz bu testler artık rutin yapılmıyor” dedi.

“COVİD-19 KAYBOLMADI” DEDİ, SAĞLIK BAKANLIĞI’NA MASKE ÇAĞRISI YAPTI!
Kaynak Covid-19’un kaybolmadığını söylerken Sağlık Bakanlığı’na ‘maske’ çağrısında bulundu. Kaynak, “Biz ta Eylül ayından beri şunu paylaşıyoruz; Viral enfeksiyonlar geliyor. Bunların içerisinde Covid enfeksiyonları da olacak. Covid-19 kaybolmadı. Toplumun önemli bir kısmı aşı olmuş olması ve hastalık geçirmiş olması nedeniyle bağışıklık düzeyine ulaştı. Covid-19 enfeksiyonu ile karşılaşsak bile salgındaki kadar ağır tablolar ile karşılaşmıyoruz. Ancak şeker hastaları, tansiyon hastaları, obezler, çok ileri yaşlılar gibi bizim risk grubu diye tanımladığımız insanlarda Covid hastalığı ve diğer enfeksiyonlar ağır seyredebilir ve hatta ölüme yol açabilir diye uyardık. Korunmanın çok kolay aracı olan maskenin kamuoyuna Sağlık Bakanlığı tarafından tavsiye olarak sunulmasını ve hassasiyetin sağlanması gerektiğini belirttik. Mesafeyi koruyamıyorsak mutlaka maske takmamız lazım. Sağlık Bakanlığı’nın da bu yönde çaba sarfetmesi gerektiğini kamuoyu ile paylaştık. Bir de hem kış virüslerine karşı kış girişinde aşılandırma kampanyasının yapılması için çağrı yaptık” diye konuştu.

“COVİD-19 TESTLERİ RUTİNDEN ÇIKARILMAMALI”
Kaynak son olarak Covid-19 testleri için konuşurken, Sağlık Bakanlığı’na ‘siyasi başarı’ çıkışında bulundu.  

Kaynak, “Son olarak da Covid-19 ile ilgili testlerin rutinden çıkarılmamasını hekimlerin ihtiyaç duydukları zaman bunu devam ettirmelerini ve gerektiğinde tekrar Covid aşısı stoklarının kontrol edilmesini önerdik. Sağlık Bakanı olaya muhtemelen farklı bakıyor. Siyasi bir yöntem olarak artık Covid’in ortadan kalkmış olduğunu beyan etmek belki de siyasi bir başarı gibi görülüyor. Bu konuyu hiçbir şekilde ne maskeyi, ne aşıları ne PCR testlerini ciddi bir şekilde gündeme getirmediler. Bu süreçte çok ağır bir viral salgın altında hayatımızı sürdürmek durumunda kalıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

 
Eğlence mekanında olaylı gece: Nejat İşler yumruk attı
 
İklim krizine karşı çocuk sempozyumu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemoterapiye alternatif kanser tedavisi!
ABD'de bilim insanları, nanoteknoloji sayesinde kemoterapiye alternatif ...
Uzmanlardan salgın uyarısı: En önemli silah maske!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi uzman doktorları, son ...
Uzmanından salgın uyarısı!
Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ersin Aksay influenza ve soğuk algınlığı vakalarında ...
 
İzmir organ bağışında zirvede!
İzmir Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Hüseyin Bozdemir, 2013'ten bugüne ...
Bakan Koca'dan 'İzmir' raporu: 2 ayda 250 bin poliklinik hizmeti!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir Şehir Hastanesinde 60 günde 250 bin ...
Prof. Alper Şener: JN.1 için sadece bir grupta risk var
Prof. Dr. Alper Şener, JN.1 varyantında korkulacak bir şey olmadığını ...
 
''Glutensiz diyet herkese uygun olmayabilir'' uyarısı
Prof. Dr. Pınar Sökülmez Kaya, glutensiz diyetin herkes için uygun olmayabileceğini, ...
Koca'dan 'yurt dışına giden doktorlar' yanıtı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İyi hal belgesi alan her hekimin yurt dışına ...
Yılbaşı gecesi zehir olmasın: 'Sahte içki' uyarısı!
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri