POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
17 Haziran 2021 Perşembe - 16:03

HDP İzmir'e saldırıda kan donduran detay: Hedef 40 kişilik toplantı mıydı?

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, Genel Merkez'de yaptığı açıklamada, saldırının olduğu saatlerde binada 40 kişilik bir yönetim toplantısı yapılacağını ancak sonrada acil sebepler nedeniyle iptal edildiğini açıkladı. 

HDP İzmir e saldırıda kan donduran detay: Hedef 40 kişilik toplantı mıydı?

GERÇEKİZMİR - HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'dan bugün İzmir İl Binası'na yapılan ve Deniz Poyraz'ın yaşamını yitirdiği silahlı saldırıyla ilgili önemli açıklamalar geldi. 

Sancar Genel Merkez'de yaptığı açıklamada, saldırının olduğu saatlerde binada 40 kişilik bir yönetim toplantısı yapılacağını ancak sonrada acil sebepler nedeniyle iptal edildiğini açıkladı. 

Sancar şunları söyledi: 
Bugün İzmir İl Örgütümüzde saldırının gerçekleştirildiği saatlerde yaklaşık 40 kişilik yönetici grubumuzun bir toplantısı vardı. Daha önce planlanmış olan bu toplantı acil bazı nedenlerden dolayı ertelendi. Tam anlamıyla tarama yapmış katil, plan açıktır!
Aylardır söylüyoruz; bu iktidar kaostan besleniyor. HDP’yi her türlü yolu kullanarak susturmaya çalışıyor. Kobani Davası da, kapatma davası da bu amaca yöneliktir. Yargı ve siyaset yoluyla bizimle baş edemeyenler şimdi silahlı katillerini devreye sokmuştur.
Yarattığı karanlık döngüden kurtulamayacağını anlayan iktidar, kaos planlarını devreye sokmuştur. AKP Genel Başkanı bir süre önce “Bunlar daha iyi günleriniz, daha neler neler olacak” demişti. Bu sözünüzü açıklamak zorundasınız!
Her gün herkesi, her kurumu tehdit eden, hedef gösteren iktidarın küçük ortağı bu saldırı karşısında ne diyor? Sözü nedir? Gazetecileri, siyasetçileri ve en başta partimizi hedef gösteren iktidarın küçük ortağı da bu saldırıdan sorumludur.
İktidar bu saldırının sorumlusudur! Düşmanlaştırma politikasını tek yol olarak kullanan, çatışma ortamını tahrik eden iktidar bu cinayetin de, bundan sonra işlenecek benzer cinayetlerin veya katliam girişimlerinin sorumlusudur.
İzmir İl Binamız yaklaşık bir buçuk yıldır kuşatma altında. Bu şahıs 10:30’da göstere göstere elinde silahla binamıza girebiliyor ama bunu oradaki yüzlerce polis görmezden geliyor ya da yol veriyor. Bunların hepsinin peşinde olacağız! 
Burada yapılan saldırının tek hedefinin ve asıl hedefinin HDP olmadığını herkesin daha açık görmesi ve dile getirmesi gerekiyor. Yapılmak istenen bellidir; bir kaos planı, bir iç çatışma hesabı devreye sokulmuştur. Biz bunun farkındayız.
Demokratik siyaset alanında her türlü meşru mücadele yolunu kullanacağız, her alanda bu oyunları boşa çıkarmak için yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Ne cinayetler bizi durdurabilir ne kumpas davaları ne de tehditler!
Bizim buradan açık bir çağrımız var; Demokrasiden, barıştan ve adaletten yana olan herkes şimdi HDP etrafında kenetlenmelidir, HDP etrafında kenetlenmek demokratik siyaseti savunmaktır, kirli ve kanlı kaos planları peşinde koşanlara ‘dur’ demektir.
Her türlü çekingenlik, kaos planlarının sahiplerini cesaretlendirmekten başka bir sonuç doğurmayacaktır. Mecliste bulunan ve bulunmayan bütün siyasi partilerin başkanlarıyla en kısa zamanda bir araya gelelim, bu karanlık oyuna karşı ortak tutumu gösterelim.
Deniz Poyraz’ın öldürülmesi bize, hepimize yöneltilmiş alçakça bir saldırıdır. Sevgili Deniz, senin anını yaşatmaya, o onurlu ve güzel mücadeleni sürdürmeye söz veriyoruz. İçinde bir çiçek gibi suladığın barışı da mutlaka getireceğiz, sana söz sana yemin. 

 
Urla Belediyesinde e-imar dönemi!
 
Soyer kuraklıkla ve yoksullukla mücadelede İzmir Tarımı’nın rolünü anlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Bu senaryoyu daha önce yaşadık
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de HDP ...
HDP'li Baydur ve CHP'li Yücel'den olay yerinde çarpıcı 'silahlı saldırı' mesajları!
HDP İzmir İl Başkanlığı binasına gerçekleşen ve 1 kişinin yaşamını yitirmesine ...
''10 bin dolar alan siyasetçi şu an milletvekili değil''
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile ...
 
AK Partili Dağ'dan HDP'ye saldırıya kınama!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ sosyal ...
Ve Kocaoğlu sessizliğini bozdu: 'Rezerv alan'a tepki, trafiğe reçete, 'makam-mevki' çıkışı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2004-2019 tarihleri arasında Başkanlığı'nı ...
AK Partili Hızal’dan, Özuslu’ya 'Kiraz' yanıtı: Soyer 10 yılda kaç kez geldi?
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, ...
 
Memleket Partisi İzmir kolları sıvadı: Masada 10 ilçe yönetimi!
Genel Başkan İnce'nin başkanını açıkladığı 10 ilçenin yönetim kurulları ...
Cezaevlerinde görüş süresi, 'e-posta hakkı' geldi!
Ceza infaz kanununda değişiklik yapan yasa teklifi TBMM'de kabul edildi. ...
Soylu 10 bin dolar alan siyasetçiyi Şentop'a söyledi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’u makamında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri