POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
14 Ağustos 2020 Cuma - 17:49

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler oldu?

Bu hafta İzmir’de su ve ulaşım tariflerinde değişikliğe gidilecek olması, Güzelbahçe’deki Go-Kart Pisti Projesi üzerinden yaşanan tartışmalar CHP ve AK Parti’yi karşı karşıya getirdi. CHP’li İnce hareketini açıklarken İzmir’den iki isme mesaj verdi. İstanbul Sözleşmesi’ni savunanlara hakaret edilmesi sonrası AK Partili kadınlar suç duyurusunda bulundu. CHP’li Tuncay Özkan’a görev verildi. Büyükşehir Belediyesi’ne koordinatör atandı.

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler oldu?

GERÇEKİZMİR - İzmir’de bu hafta birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Yaşanan bazı olaylar da İzmir’i yakından ilgilendirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi su ve ulaşım tarifelerinde düzenlemeye gitti.

Temmuz ayında gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kurultayının kent siyasetine yansımaları devam etti.

Güzelbahçe’de yapılması planlanan Go-Kart Pisti için önemli gelişmeler yaşandı.

Büyükşehir Belediyesi’nde şirketlerin başına mali disiplinin sağlaması için koordinatör getirildi.

CHP’nin önceki genel seçimde Cumhurbaşkanı Adayı sıfatını taşıyan Muharrem İnce’nin parti kuracağı yönündeki iddialar son buldu. İnce başlattığı harekete dair basın toplantısı yaptı ve İzmir’den iki isme mesajlar verdi.

Türkiye’de son dönemde kadına yönelik şiddet eğilimi artarken bir kez daha gündeme gelen ve kamuoyunda tartışılan İstanbul Sözleşmesi üzerinden flaş bir gelişme yaşandı. AK Partili kadınlar 81 ilde Abdurrahman Dilipak için suç duyurusunda bulundu.

SU VE ULAŞIM TARİFLERİNDE DEĞİŞİKLİK TARTIŞMA YARATTI
Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı meclis toplantısı sonrasında İZSU Genel Kurulu gerçekleşti. Kentte su fiyatlarına zam geldi. Yeni tarifenin 1 Eylül’den itibaren uygulamaya konulacağı belirtildi. CHP’li meclis üyeleri yeni fiyat uygulamasının zam değil düzenleme olduğunu savundu. AK Parti ise tarifenin yılbaşına kadar ertelenmesini teklif etti. Soyer yüzde 11.76’lık değişikliğin TÜFE zammına eşit olduğunu açıkladı. AK Partililer su zammına tepkilerini dile getirdi.

Ayrıca bir sonraki meclis toplantısında ulaşımda var olan 90 dakika uygulamasının da değiştirilmesi gündeme geldi. Vatandaşlar sosyal medyada ’90 dakikama dokunma’ başlığı açtı. Gelişmeden memnun olmayan İzmirliler kararı Türkiye’nin gündeminde ilk sıralara kadar çıkardı. Kentte muhalefet konumunda olan AK Parti’den siyasiler de sosyal medya hesaplarında yaptıkları açıklamalarla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef aldı. Bunların ardından Başkan Soyer kamuoyuna açıklama yaptı. Soyer, “Toplu ulaşım ücretlendirme sisteminde yapacağımız değişiklikle 90 dakika aktarma süresini 120 dakikaya uzatıyoruz. Tek biniş ücretinde 10 kuruş indirime giderek 3.56 TL’den 3.46 TL’ye düşürüyoruz. İlk iki aktarmada 50’şer kuruş alınırken sonraki aktarmalar ücretsiz olacaktır. Öğrenci, öğretmen ve 60 yaş tarifelerinde hiçbir değişiklik yapılmadığı gibi aktarmalar da ücretlendirilmedi” dedi.

PM’YE GİREMEYEN ÖZKAN’A LİDER’DEN GÖREV!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcılığı sıfatıyla yer aldığı kurultayda liste dışı kalarak Parti Meclisi’ne (PM) giremeyen İzmir Milletvekili Özkan'a bir önceki dönem genel başkan yardımcılığı yaptığı alanla ilgili başdanışmanlık görevi verdi. CHP'li Özkan, Kılıçdaroğlu'nun Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Başdanışmanı oldu. Özkan bir önceki Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) Basın İlişkiler ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştı. Kılıçdaroğlu açıkladığı yeni MYK'da bu koltuğu boş bırakmıştı.

GO-KART TARTIŞMASI… SOFUOĞLU İDDİASI… FİRMANIN ÇEKİLMESİ
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ilçesinde yapılacak Go-Kart Pisti’ne karşı mücadeleye girişti. Tarım arazilerinin yok olmaması için adeta alanda direniş başlatan Belediye Başkanı İnce, arazi kiralayarak firmanın görevlilerinin geçişini engelledi. Süreçte Başkan İnce’ye destek açıklamaları yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de bölgeye giderek incelemeler yaptı. Bu sırada İnce projenin arkasında AK Parti Sakarya Milletvekili Milli Yarışçı Kenan Sofuoğlu’nun olduğunu iddia etti. Bunun sonrasında AK Partililer İnce’ye tepki gösterdi.  Soyer’e alanı gezdiren İnce burada, ‘Bu makineler buradan kalkmadığı sürece beni kimse belediyede beklemesin’ mesajını verdi. Ve bir gün sonrasında Başkan İnce flaş gelişmeyi duyurdu. Süreç sonunda kazanan taraf İnce oldu. İnce zaferini, “1’inci raundu kazandık. Herhangi bir konuşmamız olmadı. İş makinelerini kamyonları yüklendiler gittiler. Ben de arkalarından su dökmedim. Gidişiniz olsun gelişiniz olmaz inşallah dedim” sözleriyle açıkladı.

BÜYÜKŞEHİR’E KOORDİNATÖR
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde flaş bir gelişme yaşandı. Tüm şirketlerin başına koordinatör sıfatıyla Çimentaş’ta görevli Ali İhsan Özgürman getirildi. Özgürman’ın şirketler arası mali disiplini sağlamak için görevlendirildiği belirtildi.

HAREKETİNİ AÇIKLAYAN İNCE’DEN İZMİR’DEN İKİ İSME MESAJ!
CHP’den ayrılarak parti kuracağı iddialarının gölgesinde basının karşısına çıkan Muharrem İnce başlattığı hareketin adını ve detaylarını açıkladı.  İnce merakla beklenen basın toplantısında,  "4 Eylül'de Sivas'ta olacağız. Memleket hareketi başlatacağız. 1000 günde Memleket Hareketi'nin yol göstericisi Mustafa Kemal Atatürk olacaktır" derken, İzmir'den iki partiliyi de isim vermeden hedef alarak mesajlar gönderdi.

İnce, kendisine ‘hain’ çıkışında bulunan CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan’a seslenirken, CHP İzmir Üyesi Eski Bakan Yaşar Okuyan’ı da hedef aldı.

İnce şunları söyledi: İzmir’de bir genç kardeşim(Ozan Uyan) bana hakaret etmiş. Onun gözlerinden öperim. Biz de genç olduk. Onu anlıyorum, hiç üzülmesin. Memleket sevdasıyla bunu yapmıştır ama yanlış anlamıştır. Gelip seni bulacağım seninle Endüstri 5.0 konuşacağız. Hiç canını sıkma, sana kızgın değilim. Gözlerinden öperim. Ama dikkat et her bahar bir parti değiştirip elinde Çorum’un Maraş’ın kanı bulunan, şimdi CHP’li gibi davrananlara da dikkat et oralarda geziyor. (Yaşar Okuyan)  Asıl sarayın adamı odur. Her yeri karıştırmak için mükemmel özellikleri vardır bunun. Ona dikkat etmesini öneririm.”

Ne demişlerdi?
CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, yeni parti kuracağını açıklayan Muharrem İnce için "Bu onurlu bayrağa ihanet içerisinde olarak tarihte yerini hain olarak alacaklardır" ifadelerini kullanmıştı.

CHP kurultayının ardından ‘Söz Meclisten İçeri’ adlı programda İnce’nin parti kurma iddialarına ilişkin konuşan CHP İzmir Üyesi eski Bakan Yaşar Okuyan, İnce için, “Muharrem İnce’yi tanıyorum, yapabilir. Çünkü egosu çok gelişti cumhurbaşkanlığı seçiminde, çok yanlış işler yaptı. En son AKP’nin Ayasofya’da dini pazarlamasına kendini alet etti. Orada senin ne işin var? Cuma namazını sen Yalova’da kıl, başka camide kıl. Oraya niye gidiyorsun. Hoş bir şey değil. Delege de kurultayda ilgisizliğiyle ona tavır koydu gördüğüm kadarıyla. Yapısını bildiğim için böyle bir teşebbüsü olursa hayret etmem. Ama bir tavsiyem şu, parti kuracağına turşu kur kışın daha iyi gelir. Parti kursan ne olacak?” demişti.

AK PARTİLİ KADINLARDAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ SAVUNANLARA HAKARET EDEN DİLİPAK’A SUÇ DUYURUSU
AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanlığı, İstanbul Sözleşmesi’ni savunan kadınlara hakaret eden köşe yazarı Abdurrahman Dilipak hakkında suç duyurusunda bulundu. Dilipak sözleşmeyi savunan kadınlara hakaret içeren sözler sarf etmiş ve AK Partili kadınlar da harekete geçmişti. AK Partili kadınlar Dilipak hakkında 81 ilde suç duyurusunda bulunacaklarını bildirmişti. Konuya ilişkin AK Parti İzmir İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, Dilipak’ın açıklamalarına tepki göstererek suç duyurusunda bulundukları açıklamıştı. Detaylı bir açıklama yapan Dilekdağ konuşmasında, “Hiç kimse ağzımıza dahi alamadığımız o ahlaksız küfürler ile kadınlarımızın namusuna dil uzatamaz. Bizler her şeyden önce ailelerimizin kadın, anne, evlat, kardeş veya eş olarak birer ferdiyiz. Hiç kimse mensubu olduğumuz ailelerimizi, partimizi ve camiamızı hakaret ve çirkin yatıştırmalar ile rencide edemez ve incitemez. Ayrıca din, iman, inanç, namus ve ahlak gibi değerlerimiz hiç kimsenin tekelinde değildir. Partimizin içinde bir fitne ve bölünme vesilesi olacağı ümidiyle, sözde bizimle birlikte siyasi hareketin içindeymiş gibi görünen ama aslında kirlenmiş ve dar zihniyetli gazeteci ve sosyal medya fenomenleri karşısında asla susmadık, susmayız!” ifadelerini kullanmıştı. 

 
Deniz Bayramı'nda plajda bando konseri
 
Göztepe'den iki imza birden!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oda başkanı çarptı, futbolcu yaralandı!
Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan’ın kullandığı ...
Yeni genelge: Evde izolasyonu delene ceza
Evde izolasyon kurallarını ihlal edenler hakkında idari para cezası uygulanacak ...
Çeşme'de otelde kavga: 5 gözaltı
Çeşme ilçesinde, otel sahipleri ile otele personel sağlayan firmanın yöneticileri ...
 
Duygu'nun şüpheli ölümü: Kaza mı, cinayet mi?
Gaziantep'te yaşayan Duygu D., erkek arkadaşı olduğu ileri sürülen Mehmet ...
Tamircinin korkunç sonu: Hava bastığı lastik patladı...
Dikili ilçesinde oto lastik tamirhanesi işleten Ali Sivriler'in (31), ...
İzmir'de trafik kazası sonrası kimyasal alarm!
İzmir'in Torbalı ilçesinde bir kamyonun trafik kazası sonucu devrilmesinin ...
 
Kamp sandalyesi satışları salgınla katlandı!
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kamp sandalyelerinin ...
Karşıyaka'da 3 imza daha!
Karşıyaka, sözleşmesi biten 9 futbolcudan kaptan Mustafa Aşan'dan sonra ...
İzmir'de 'tarihi' operasyon!
Tarihi eser kaçakçılığı konusunda Cumhuriyet tarihinin tek seferde en ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri