POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
2 Ekim 2020 Cuma - 19:03

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

İzmir’de bu hafta da birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, ilçe belediye başkanlarıyla toplantı düzenledi. Valilik pandemiyle mücadele kapsamında yeni önlemler aldı. Güzelbahçe’de yapılacak Go-Kart Pisti için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Hilton meselesi Sayıştay’a taşındı. Gaziemir’deki radyoaktif atıkların gömülü olduğu alan için kritik bir gelişme yaşandı. CHP, arama çalıştayı İzmir’de start aldı.

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

GERÇEKİZMİR - İzmir’de bu hafta birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Yaşanan bazı olaylar da İzmir’i yakından ilgilendirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 500 gününü geride bırakan ilçe belediye başkanlarıyla toplantılar düzenledi.

İzmir Valiliği koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamında yeni tedbir kararlarını açıkladı. Ayrıca İçişleri Bakanlığı’ndan 81 ile gönderilen genelgeler de uygulanmaya başlandı.

Güzelbahçe’de yapılmak istenen ve tartışmalar yaratan Go-Kart Pisti için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Belediye Başkanı Mustafa İnce mahkemenin sevindirici bir karar verdiğini söyledi.

Hilton Oteli’nin kapanma kararı almasından sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hissesinden doğan gelirlerini almadığı kamuoyuna yansıdı. İzmirli Avukat Senih Özay konuyu Sayıştay’a taşıdı.

Gaziemir’de bulunan ve İzmir’in Çernobili olarak nitelenen radyoaktif atıkların gömülü olduğu alan için bilirkişi raporu tamamlandı. Belediye Başkanı Halil Arda, ‘Sesimizi artık duyun’ çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Arama Çalıştayı İzmir’de start aldı. Yoğun katılımlı gerçekleşen programda önemli mesajlar verildi.

SOYER VE BAŞKANLAR BİR ARAYA GELDİ!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler arasındaki koordinasyonu sağlamak, yurttaşların sorunlarına hızla çözüm üretmek için belediye başkanları ile toplantılara başladı. 10 ilçe belediyesinin projelerini dinleyen Soyer, ilçe belediye başkanlarından dört konuya çok önem vermelerini istedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 ilçede hizmet sürelerinin 500 gününü tamamlayan ilçe belediye başkanları ile koordinasyon toplantılarına başladı. İlçe belediye başkanlarının bugüne kadar kendi ilçelerinde gerçekleştirdiği yatırımların, devam eden projelerin ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile hayata geçirmek istedikleri projelerin ele alınarak yol haritasının oluşturulduğu toplantıların ilkine Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ve Kiraz Belediyesi Meclis Üyesi İsmail Hancı katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcıları ve belediye bürokratları da hazır bulundu.

VALİLİK’TEN YENİ ÖNLEMLER: AVM’LER, PAZARYERLERİ, HES KODU KARARLARI!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu koronavirüs pandemisiyle ilgili kentte uygulanacak önemli tedbir ve kontrol kararları aldı. AVM’ler ile pazaryerlerine HES koduyla girileceği belirtildi. Gece kulüpleri için eski ruhsatların geçersiz olacağı hatırlatılırken tiyatro, bale ve operalarda bazı kısıtlamaların yapılacağı aktarıldı. Öte yandan İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Şehir içi toplu ulaşımda HES kodu sorgulama” ve “Konaklama tesislerinde HES kodu zorunluluğu” konulu iki ayrı genelge gönderdi. Şehir içi toplu ulaşım araçlarında, kişiselleştirilmiş akıllı seyahat kartı kullanılan şehirler ile ülke genelindeki kamu, özel tüm konaklama tesislerine kabullerde HES kodu zorunluluğu getirildi.

HİLTON DOSYASI SAYIŞTAY’A TAŞINDI!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 23 buçukluk hissesinin bulunduğu Hilton Oteli’nin kapanma kararı alması sonrasında kentte yeni bir tartışmanın fitili ateşlenmişti. 1987 yılında faaliyete geçen otelden hissesi olmasına rağmen tek kuruş gelir elde etmeyen Büyükşehir Belediyesi’nin süreçteki yönetim ve başkanları hedef tahtasına oturtulmuştu. Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise yeni süreçte belediyeyi kayba uğratan aynı şartlarda bir sözleşmeyi kabul etmeyeceklerini açıkladı. Gelinen noktada İzmirli Avukat Senih Özay, Hilton Oteli üzerinden Sayıştay’ın da içinde bulunduğu 4 kuruma inceleme talep ettiği bir başvuruda bulundu. Sayıştay’a, Maliye Bakanlığı’na, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve İzmir Barosu’na başvuruda bulunduğunu açıklayan Özay, “Buradaki çılgınlığı, anormalliği ortaya koymak içindir bu çabalar” dedi.

GÜZELBAHÇE’NİN TARTIŞMALI PROJESİ GO-KART PİSTİNE YARGI FRENİ!
İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde yapımı tartışma konusu olan Go-Kart Pisti için mahkemeden flaş bir karar çıktı. Güzelbahçe Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mustafa İnce’nin karşı duruş sergilediği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de yapımına olumsuz baktığı pist için İzmir 5’inci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Belediye Başkanı İnce, “Mahkemenin böyle bir karar alması çok sevindirici. Bu konudaki haklı dayanışmamız mahkeme tarafından da haklı değerlendirildi. Bize destek veren tüm vatandaşlar, STK’lar ve doğaseverler kazandı” ifadelerini kullandı.

İZMİR’İN ÇERNOBİLİ İÇİN KRİTİK RAPOR, BAŞKUN ARDA’DAN ‘SESİMİZİ DUYUN’ ÇIĞLIĞI!
Gaziemir ilçesindeki, halk arasında 'İzmir'in Çernobil'i olarak bilinen ve yıllar önce kapatılmasına rağmen toprağa gömülen radyoaktif maddeler nedeniyle risk oluşturan eski kurşun fabrikasında inceleme yapan bilirkişi, raporunu tamamladı. Raporda ağır kimyasal ve radyoaktif kirleticilerin bölgede hala yer aldığı belirtilirken, gün içinde kendiliğinden alev alan toprak objektiflere yansıdı. Mahalle sakinleri ise "Kanser oluyoruz, burada yaşayanların çoğu astım hastası" diyerek acil çözüm istedi. Bunun üzerine yazılı açıklama yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Bu bölgeye gittiğinizde nefes almakta zorlanıyorsunuz. Genziniz yanıyor. Bölgede astım ve kanser vakalarının arttığına dair bilgiler geliyor. Sadece Gaziemir’i değil, tüm İzmir’i zehirleyen bu alan artık temizlenmelidir. Lütfen artık sesimizi duyun” dedi.

CHP’Lİ SALICI VE TORUN’DAN İZMİR’DE İKTİDARA MESAJLAR!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Arama Çalıştayı İzmir’de start aldı. Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki örgüt buluşmasına Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ile Seyit Torun, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, yöneticiler ve çok sayıda partili katıldı. Programda kürsüye gelen konuşmacılar birbirinden önemli mesajlar verdi. Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı iktidarı yerel yönetimler yasası taslağı ve ‘Kobani olayları soruşturması’ üzerinden sert sözlerle eleştirdi. Yerel yönetimler yasa çalışması için iktidara çağrıda bulunan Torun, “Eğer değiştirecekseniz muhalefetin sesine kulak verin!” dedi. Salıcı ise Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) siyasi operasyon yapıldığını söylerken, “Biz senin bu baskıcı tutumun yüzünden Melih Gökçek’e bile sahip çıktık. Metal yorgunluğu diye bir şey çıkardınız. Belediye başkanlarına istifa ettirdiniz. Onlar CHP’li mi, HDP’li miydi? Senin belediye başkanlarındı, sahip çıktık. Ahmet Davutoğlu saray darbesiyle indirildiğinde CHP’liler sahip çıkmadı mı? Davutoğlu HDP’miydi?” ifadelerini kullandı.

 
İzmir'de kumar depolarına baskın: 123 kişiye ceza!
 
CHP İzmir’de ‘tutanak’ krizi: O başkanlar görüşme odasına!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kumar depolarına baskın: 123 kişiye ceza!
Bornova ve Torbalı ilçelerinde kumar oynanan 2 depoya düzenlenen operasyonlarda ...
Kadına dehşeti yaşatmıştı... İlk duruşmada tahliye!
İstanbul Alibeyköy'de trafikte tartıştığı Sena Koçak'a hakaret ettiği ...
Leyla Aydemir cinayeti davasında karar!
Ağrı'da 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in öldürülmesine ilişkin davada, amca ...
 
Botoks sonrası ölümde corona virüs iddiası!
Beylikdüzü'nde yaptırdığı botoksun ardından hayatını kaybeden 38 yaşındaki ...
Bir korkunç kadın cinayeti daha!
Osmaniye'de Gökmen Orhan, önce tartıştığı eşi Emel Orhan’ı, ardından da ...
Aynı mahalleden 12 kişi virüsten öldü
Kayseri'deki Sahabiye Mahallesi'nde Mart ayından bu yana 12 kişi corona ...
 
Pınar Gültekin'in katilinin kardeşine de tutuklama!
Pınar Gültekin'in katil zanlısının kardeşi "delil karartmak" suçlamasıyla tutuklandı.
Evinin önüne park eden aracın üzerine saksı atıp, sopayla defalarca vurdu!
Gaziemir ilçesinde akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen, daha önce ...
İzmir'de 16 yaşında doğuma soruşturma!
Ödemiş Devlet Hastanesine ailesi tarafından karın ağrısı şikayeti ile ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri