POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
27 Kasım 2020 Cuma - 17:38

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

İzmir’de bu hafta da birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 117’ye ulaştı. Vali Köşger koronavirüse yakalandı. Menemen Belediye Başkanı Aksoy tutuklandı ve bakanlığın kararıyla görevden uzaklaştırıldı. Konteyner kent kapılarını depremzedeler açtı. İZSU ve ESHOT’un yeni yıl bütçeleri kabul edildi. Bakan Koca İzmir için önemli bilgiler verdi. Gültepe planlarına dava açılması için karar alındı.

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

GERÇEKİZMİR - İzmir’de bu hafta birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Gelişen bazı olaylar da İzmir’i yakından ilgilendirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son dönemlerde salgın vakalarının artışına dikkat çekti ve bir hafta içinde İzmir’i yakından ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı.

Kentte koronavirüsle mücadele kapsamında yeni tedbir kararları alındı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger virüse yakalandı.

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 117’ye yükseldi. Depremzedeler için hazırlanan konteynır kente geçici olarak yerleşim başladı.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy tutuklandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuyla ilgili ilk kez açıklama yaptı.

Şehir Plancıları Odası, Konak’taki Gültepe Planlarına dava açma kararı aldı. Öte yandan İzmirlilere hizmet veren İZSU ve ESHOT’un 2021 yılı bütçeleri kabul edildi.

BAKAN KOCA’DAN 1 HAFTADA İZMİR İÇİN 2 ÖNEMLİ AÇIKLAMA!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "Açık test politikasına geçtik. Semptom göstermeyen hastalarımızı da tabloda göstermeyi planlıyoruz" dedi. İstanbul, Kocaeli, Bursa ve İzmir'de üçüncü zirve yaşandığını söyleyen Bakan koca, "Salgında yüzde 50'nin üstünde artış olan 15 ilimiz var" dedi.

Bakan Koca daha sonraki günlerde Samsun, İzmir, Denizli, Balıkesir ve Çorum İl Sağlık Müdürleriyle koronavirüsü salgınına dair toplantı gerçekleştirdiklerini duyurdu. İzmir özelinde iki önemli mesaj veren Koca, “Samsun'da vaka artıyor. Samsun, Çorum ve İzmir'de ilaç kullanımı düşük. Vaka sayısına oranla hastaneye yatışlar gittikçe artıyor. Fedakarlık sınavımız devam ediyor” açıklamasında bulundu.  

YENİ TEDBİR KARARLARI
İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu salgınla mücadele kapsamında yeni kararlar aldı. Buna göre, sahil bantları, park mesire ve ören yerlerinde, piknik alanlarında sandalye veya oturarak piknik yapmak faaliyetleri yapmak yasaklandı. Ayrıca pazaryerleri ve AVM'ler için de önemli kararlar alındı. Pazaryerlerinde gıda harici satış yapılmaması ve AVM'lerde masa ve sandalyelerin kaldırılması yönünde kararlar alındı.

DEPREMİN YOL AÇTIĞI CAN KAYBI 117’YE YÜKSELDİ
İzmir’de 30 Ekim'de meydana gelen 6,9 şiddetindeki depremde yıkılan Doğanlar Apartmanı enkazından yaklaşık 6 saat sonra yaralı olarak çıkarılan 28 yaşındaki amatör futbolcu Mahir Tahirler, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Böylece depremde kaybedilen can sayısı 117’ye yükseldi.

KONAKLAMA MERKEZİ DEPREMZEDELERE KAPILARINI AÇTI
İzmir'de gerçekleşen depremde evleri zarar görenler için hazırlanan 493 konteynerlik geçici konaklama merkezi, afetzedeleri ağırlamaya başladı. AFAD koordinasyonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karayolları ve Devlet Su İşleri ekiplerinin katılımıyla Haydar Aliyev Caddesi'nde yapımına 5 Kasım'da başlanan geçici konaklama merkezinde çalışmalar dün tamamlandı. Çadır kentlerde kalan depremzedeler otobüslerle geçici barınma merkezine getirildi. Kayıt işlemlerinin ardından depremzedeler 21 metrekare büyüklüğünde olup içinde duş, tuvalet ve sıcak su donanımının da bulunduğu, kaloriferle ısıtılan konteynerlere yerleştirilmeye başlandı.

BAŞKAN AKSOY TUTUKLANDI VE GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI 
Menemen Belediyesine yönelik yürütülen "zimmet ve irtikap" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da bulunduğu 11 kişi tutuklandı, 7'si adli kontrol olmak üzere diğer şüpheliler serbest bırakıldı. Karardan bir gün sonra İçişleri Bakanlığı da önemli bir karara imza attı. Başkan Aksoy bakanlığın kararıyla görevden uzaklaştırıldı. 

LİDER’DEN İLK AÇIKLAMA: KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partiden istifa etmesinden sonra tutuklanan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un durumuyla ilgili ilk kez konuştu. CHP Lideri, “Olay bize Menemen halkı tarafından duyuruldu. Duyurulduktan hemen sonra 3 milletvekilini görevlendirdik ve arkadaşlarımız orada halkla ve iddiaların hedefindeki kişilerle görüştü. Görüşmeler sonrasında il başkanımıza rapor geldi ve gelen rapor doğrultusunda biz de gereğini yaptık Hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Bu bizim kitabımızda yok” ifadelerini kullandı.

VALİ KÖŞGER VİRÜSE YAKALANDI
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada koronavirüs test sonucunun pozitif çıktığını duyurdu. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, dün PCR testi yaptırdığını ve bugün sonucun pozitif çıktığını belirtti. Köşger yaptığı paylaşımda, "Dün yaptırdığım PCR test sonucu pozitif çıkmış, bugün itibariyle evde karantina ve tedavi sürecimiz başlamıştır. Genel durumum iyidir. Şifayı verecek olan Allah'tan tüm hastalara şifa dileriz. Lütfen sağlığınıza dikkat edin, kurallara uyun" ifadelerini kullandı.

İZSU VE ESHOT’UN BÜTÇELERİ KABUL EDİLDİ
İZSU Genel Kurulu’nda kurumun 2021 yılı bütçesinin 3 milyar 164 milyon 177 bin TL olarak oy çokluğuyla kabul edildi. Ayrıca kentteki su fiyatlarına da 2021 yılının Ocak ayında yüzde 15, Temmuz ayında da yüzde 10’luk zam geleceği belirtildi.

Öte yandan ESHOT’un 2021 yılı gider bütçesi 1 milyar 817 milyon 146 bin TL, gelir bütçesi ise 1 milyar 176 milyon 196 bin TL olarak oylandı ve kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi’nden de kuruma 600 milyon TL’lik yardım yapılmasına karar verildi.  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti ‘evet’ AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ‘hayır’ oyu verdi. Bütçe oy çokluğuyla kabul edildi.

GÜLTEPE PLANLARINA DAVA KARARI!
Şehir Plancıları Odası (ŞPO) İzmir Şubesi yönetim kurulu toplantısında önemli kararlar alındı. Oda’dan yapılan açıklamada Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde onaylanan ve kamuoyunda ‘Gültepe Planları’ olarak bilinen planların 1/1000 ölçekli revizyonuna dava açılmasına karar verildiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, “Konak Belediye Meclisinin 06.12.2019 tarihli ve 228/2019 sayılı kararı ile uygun bulunarak, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.07.2020 tarihli ve 05.446 sayılı kararı ile onaylanan, Konak İlçesi, Çınartepe, Atamer, Millet, Murat, Trakya, Anadolu, Saygı, Mehmet Akif, Ulubatlı, Yirmialtı Ağustos, Yavuz Selim, Zeybek, Huzur ve Cengiz Topel Mahallelerini kapsayan, Gültepe Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonuna dava açılmasına karar verildi” denildi. 

 
Ahmet Davutoğlu'nun testi pozitif çıktı
 
CHP’li Özkan'dan sağlık durumuyla ilgili açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Enkazdan çıkarıldıktan 28 gün sonra vefat eden futbolcuya yürek yakan veda
İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki ...
HSK seçimini yaptı: Yargıtay'a 11 yeni üye
HSK, İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcıları İrfan Fidan ve Yüksel ...
"Fay yasasının çare gösterilmesi doğru değildir"
Fay yasası üzerine bir basın açıklaması yayınlayan Jeofizik Mühendisleri ...
 
İzmir'de toplu ulaşımda korkutan görüntüler!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, '3'üncü zirvesini yaşıyor' dediği İzmir'de, ...
Türk gemisinde hukuk dışı aramaya soruşturma
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk bayraklı Roseline-A isimli ticari ...
Malatya'da 4.7 büyüklüğünde deprem
Malatya Pütürge'de 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi
 
DEÜ'den İzmir için deprem erken uyarı sistemi!
Seferihisar ilçesi açıklarındaki 6,6 büyüklüğündeki depremle sarsılan ...
İzmir merkezli PKK/KCK operasyonu: 16 gözaltı
İzmir merkezli, PKK/KCK'ya yönelik operasyonda aralarında terör örgütünün ...
İzmir'de kaçak içki baskını!
İzmir'in Kınık ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 972 ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri