POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çorlu tren katliamı davasında karar!
Çorlu tren katliamı davasında karar!
İYİ Parti'de kurultay öncesi üst düzey istifa
İYİ Parti'de kurultay öncesi üst düzey istifa
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
15 Ocak 2021 Cuma - 16:13

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

Agamemnon tartışmasının yaşandığı haftada Menemen’deki başkan vekilliği seçimi için düğüm çözüldü. Kentte ulaşım kartlarında HES kodu dönemi start aldı. İzmir’deki sağanak çok sayıda ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Gelecek Partisi’nde istifalar yaşandı. CoronaVac aşısı, İzmir'de sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı.

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

GERÇEKİZMİR- İzmir’de bu hafta birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Gelişen bazı olaylar da İzmir’i yakından ilgilendirdi.

Konak’ta bulunan Pasaport İskelesi’nin tadilat çalışmaları sürerken Urla’dan getirilen yüzer iskelenin üzerinde bulunan Agamemnon yazısı siyasi polemik yarattı. AK Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) karşı karşıya gelirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, meclis toplantısında kendisine yönelik eleştirilere cevap verdi.  Toplantıda gerginlik yaşandı, Cumhur İttifakı’na mensup meclis üyeleri oturumu terk etti.

Menemen Belediyesi’nde Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un ‘zimmet ve irtikap’ soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı’nın aldığı görevden uzaklaştırma kararı sonrası start alan, yargıya taşınan ve adeta yılan hikayesine dönen süreçte düğüm nihayet çözüldü. İlk önce CHP’nin kazandığı fakat tekrarlanan kura çekimini bu kez AK Parti kazandı. Böylece; 31 Mart yerel seçimlerinde 10 bin oy farkla CHP’nin ipi göğüslediği ilçede yönetim AK Parti’ye geçti.

İzmir’de ulaşım kartlarında HES kodu dönemi başladı.

Kentteki sağanak çok sayıda ilçede gündelik hayatı olumsuz etkiledi. Yağışlar sonrası istenmeyen görüntüler oluşurken yetkililer gerekli çalışmaların gerçekleştiğini duyurdu.

Gelecek Partisi’nde istifa kararları gündeme damga vurdu. Genel merkez görevden el çektirme açıklaması yaparken İzmir’de başkan, yönetim kurulu ve bazı ilçelerden flaş hamleler geldi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında kullanılacak CoronaVac aşısı, İzmir'de sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı.

AGAMEMNON TARTIŞMASI VE GERGİN MECLİS TOPLANTISI!
Pasaport’ta getirilen yüzer iskelenin üzerinde 'Agemonnon-İzmir' yazmasına AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) cephesi sert tepki gösterdi. CHP kanadı sosyal medyada ‘yalanınız batsın’ etiketini gündeme sokarak cevap verdi. CHP genel merkezinden, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den açıklamalar gelirken Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de meclis toplantısında konuştu. AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli’nin sosyal medya paylaşımını okuyan ve yalan olarak nitelendiren Soyer, “Bana atılan iftirayı söyleyeceğim” dedi. AK Partililerin kendisine özür borcu olduğunu söyleyen Soyer, “Bundan sonra yalana yalan diyeceğim” diye konuştu. AK Partililer Soyer'e karşılık verdi, mecliste tansiyon yükseldi. Cumhur İttifakı meclis üyeleri salonu terk etti.

İZMİRİM KARTLARA HES KODU DÖNEMİ
İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun pandemiyle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine dayanarak aldığı karar gereğince; kent içi toplu ulaşım araçlarına binişte HES Kodu tanımlanmış İzmirim Kartların kullanılması uygulaması 11 Ocak Pazartesi günü itibariyle başladı. Aktif kullanılan İzmirim Kartların yüzde 85’ten fazlasına tanımlama işleminin yapıldığı görüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi, işlemi henüz gerçekleştirmeyen vatandaşlara, “Mağduriyet yaşamamak için İzmirim Kartınız ile HES kodunuzu eşleştirin” çağrısı yaptı.

KENTİ SAĞANAK VURDU
İzmir'de etkili olan sağanak, bazı ilçelerde sel ve su baskınlarına neden oldu. Kentte yer yer şiddetini artıran sağanak, Buca, Karabağlar ve Konak başta olmak üzere merkez ilçelerde hayatı olumsuz etkiledi. Ayrıca yağışın etkileri Gaziemir, Bornova, Balçova, Karşıyaka, Çiğli, Narlıdere’de de görüldü.

GELECEK PARTİSİ’NDE İSTİFA KARARLARI!
Genel başkanlığını eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı Gelecek Partisi’nin İzmir teşkilatında istifa depremi yaşandı. İzmir’de Cem Kavur’un kuruculuğunda yola çıkan ardından Serhat Mustafa Şener’in başkanlık yaptığı partide, kongreyle seçilen ilk il başkanı olan Cüneyt İşçilik, yönetim kurulu ile birlikte istifa kararı aldı. Öte yandan Çeşme, Bayraklı ve Menemen ilçe başkanları ve yönetimleri de eş zamanlı olarak görevi bıraktı. Yönetim kurulu ile birlikte istifa kararı alan Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt İşçilik, “Kandırılmadık ama biz salakmışız... Keşke AK Parti’de siyasete devam etseydik” dedi.

TARİHİ GÜN: İZMİR’DE AŞILAMA BAŞLADI!
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında kullanılacak CoronaVac aşısı, İzmir'de sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca analizleri tamamlandıktan sonra "Acil Kullanım Onayı" verilen CoronaVac aşısı, kentte ilk olarak Halk Sağlığı Müdürlüğünde toplanarak 30 ilçedeki hastanelere dağıtıldı.  İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde oluşturulan aşı polikliniklerinde sağlık çalışanları aşılanmaya başlandı.

MENEMEN’DE DÜĞÜM ÇÖZÜLDÜ: SEÇİMDE 10 BİN OY FARKIYLA CHP’NİN KAZANDIĞI İLÇE AK PARTİ’YE GEÇTİ!
Menemen Belediyesi’nde Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un ‘zimmet ve irtikap’ soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı’nın aldığı görevden uzaklaştırma kararı sonrası start alan ve yargıya taşınan seçim mesaisinde yeni perde açıldı.

CHP’li Deniz Karakurt ile AK Partili Aydın Pehlivan arasında üçüncü ve dördünü turları eşitlikle biten ve kazananı kura çekiminin belirlediği yarış yargıya taşınmış, mahkeme AK Parti cephesinden gelen itiraz üzerine yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Yürütmeyi durdurmaya Menemen Belediye Başkanlığı tarafından yapılan itiraz reddedilince İzmir Valiliği kura çekiminin tekrarlanmasını kararlaştırdı.

Menemen Meclisi de bu karar doğrultusunda 4 Ocak Salı Günü saat 17.00'de kura çekiminin tekrarlanması gündemiyle toplandı. CHP'li Nursel Katipoğlu'nun açtığı oturumda flaş gelişme yaşandı. Süreçte kura çekiminin yenilenmesine karşı çıkan ve yargının nihai kararının beklenmesi gerektiğinin altını çizen CHP ile İYİ Parti Grubu'nun boykotu oturumun ertelenmesine neden oldu. CHP'li ve İYİ Partili üyeler oturum öncesi aldığı karar gereği toplantıya katılmadı. Bu hamleyle oturumda salt çoğunluk sağlanamadığı için toplantı ve dolayısıyla kura çekimi de 7 Ocak Perşembe günü aynı saate ertelendi.

Menemen Belediye Meclisi'nde hafta başında yeni başkan vekilini belirleyecek kura çekiminin 'Millet İttifakı'nın boykotuyla ertelenmesi sonucu gözler 7 Ocak’taki oturuma çevrildi. CHP ve İYİ Parti Perşembe Günü yapılan toplantıya bu kez tam kadro halinde katıldı. Oturumda Millet İttifakı’ndan flaş bir hamle geldi. Verilen önergeyle kuranın gündemden çıkarılmasının oylanması istendi. Önerge oy çokluğuyla kabul edildi ve kura çekimi bir kez daha gerçekleşemedi.

Devreye bir kez daha İzmir Valiliği girdi ve kura çekimi için yeni tarih açıklandı. Vali yardımcısının seçim için görevlendirildiği belirtilirken 12 Ocak Salı günü kura çekimi için toplantı yapıldı. Fakat düğüm yine çözülemedi.

Millet İttifakı’nın boykot ve önerge hamleleriyle iki kez ertelenmesi sonrası olağanüstü toplanan mecliste yine boykot kararı alındı. Salt çoğunluk sağlanamadı ve kura çekimi bir kez daha ertelendi.

Son kez gerçekleşen ve Vali Yardımcısı Hulusi Doğan’ın yönettiği meclis toplantısında 8 meclis üyesinin katılımıyla salt çoğunluk sağlandı. Kura çekimi sonunda Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan yeni başkan vekili seçildi. Böylece 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde 10 bin oy farkıyla CHP’nin kazandığı ilçenin yönetimi AK Parti’ye geçti.

 
Batur’dan o eleştirilere yanıt: Felaket tellallığı yapıyorlar!
 
81 İl valiliğine ek 'kısıtlama' genelgesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TMMOB'dan TOKİ çıkışı: Karabağlar’daki yargı kararından haberi mi yok?
Karabağlar’da yapılan ve kent siyasetinde tartışmalara sebep olan TOKİ ...
İzmir'de köprünün demir korkulukları çalındı
İzmir'de, köprünün demir korkulukları kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı.
Erdoğan: Şu ana kadar bir yan etki olmadı
Dün Ankara'da corona virüs aşısı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ana kadar ...
 
Gelecek Partili Selçuk Özdağ'a silahlı saldırı
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, Gelecek Partisi ...
Kırmızı bültenle aranan DAEŞ'li sınırda yakalandı!
Kırmızı bültenle aranan DEAŞ üyesi terörist, Türk Silahlı Kuvvetlerine ...
Türkiye O'nu konuştu: İşte Erdoğan'a aşı yapan doktor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a corona virüs aşısı yapan doktor sosyal medyada ...
 
İzmir'de masaj salonuna fuhuş baskını: 10 tutuklama!
İzmir'de Kovid-19 sürecinde kapatılmalarına rağmen gizlice müşteri alındığı ...
İzmir'in zirvesi beyaza büründü!
İzmir'in deniz seviyesinden en yüksek bölgesi olan Ödemiş ilçesinin Bozdağ Mahallesi'ne kar yağdı.
Turuncu kategorideki terörist etkisiz hale getirildi
Bitlis’te etkisiz hale getirilen 3 teröristlerden birinin "turuncu kategoride" ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri