POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
11 Temmuz 2021 Pazar - 08:43

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

Vali Köşger, 4 yıldır restorasyonu devam eden Tarihi Hükümet Konağı'nın açılışı için tarih verdi. İzmir'de 5 yıldır görev yapan Emniyet Müdürü Aşkın, Diyarbakır'a atandı. Müdür Aşkın'ın yerine Mersin Emniyet Müdürü Şahne getirildi. Foça Belediye Başkanı Gürbüz ve Gaziemir Belediye Başkanı Arda'nın davaları görüldü. Cezaevinde bulunan Aksoy ise tahliye edildi. Foça'daki orman yangınıyla 30 hektarlık alan yok oldu. Başkan Soyer, Cumhur İttifakı belediye başkanlarıyla buluştu.

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

GERÇEKİZMİR - İzmir’de bu hafta birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Gelişen bazı olaylar da İzmir’i yakından ilgilendirdi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 4 yıl önce başlatılan restorasyon çalışmalarında sona gelinen Tarihi Hükümet Konağı'nın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde hizmete açılmasının hedeflendiğini bildirdi.
Foça ilçesinde çıkan ve 14 saatte söndürülen orman yangının ardından bölgedeki soğutma çalışmaları gerçekleşti. Yangında ilk belirlemelere göre 30 hektar ormanlık alan ile bir zeytinliğin zarar gördüğü belirtildi.

Foça Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Fatih Gürbüz'ün, 'silahla kasten yaralamaya azmettirme' iddiasıyla yargılandığı davanın 9'uncu duruşmasında Avukat Soner Akgül savunma yaptı. Gürbüz'ün katılmadığı duruşmada konuşan Akgül, "Müvekkilimin bu olayla alakası yoktur. Müvekkilimize iftira atılmaktadır. Tüm deliller toplanmıştır. Kendisine şantaj yapılmıştır. Ölüm tehdidi almıştır. Bu davanın müştekisiyken mağduru olmuştur. Dosyadan çıkarılmasını talep ediyoruz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, Levent Marina'daki buluşmada AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) yer aldığı Cumhur İttifakı'nın belediye başkanlarıyla birebir görüşme yaptı.

Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil Arda'nın 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlamasıyla yargılandığı davada ABD'deki yetkili makama istinabe yazısı hazırlanmasına, tercümesi yaptırıldıktan sonra ilgili Yetkili Adli Makama iletilmek üzere Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış ilişkiler Genel Müdürlüğüne gönderilmesine karar verilerek duruşmayı erteledi.

İlk duruşması Karşıyaka 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Menemen davasında flaş bir karar çıktı. Menemen Belediye Başkanı görevini yürüttüğü sırada başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan ve 7 ayı aşkın süredir cezaevinde olan Serdar Aksoy’un ilk kez hakim karşısına çıktığı ve yaklaşık 11.5 saat süren duruşma sonunda tahliye kararları verildi. Aksoy dahil 9 tutuklu sanık için adli kontrol şartıyla tahliye kararı çıktı.

İzmir'de görev değişikliği yaşandı. Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne yeni İzmir İl Emniyet Müdürü oldu. Kentte 2016 yılında atanan Hüseyin Aşkın da Diyarbakır İl Emniyet Müdürü olarak görevlendirildi.



TARİHİ HÜKÜMET KONAĞI 15 TEMMUZ'DA AÇILIYOR
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, restorasyon çalışmalarında sona gelinen Tarihi Hükümet Konağı'nın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde hizmete açılmasının hedeflendiğini bildirdi.Yapının 1872 yılından bu yana hükümet konağı olarak kullanıldığını, 1970'te çıkan yangında hasar gördükten sonra restore edilerek yeniden açıldığını kaydeden Köşger, binanın yeniden restorasyonu için 4 yıl önce çalışma başlattıklarını kaydetti.



14 SAATTE SÖNDÜRÜLEN YANGINDA 30 HEKTARLIK ALAN KÜL OLDU
Foça'nın Ilıpınar ile Gerenköy mahalleleri arasındaki çam ağaçları ile kaplı ormanlık alanda, geçtiğimiz Perşembe Günü saat 16.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Ilıpınar Mahalle Muhtarı Selçuk Tabaklı'nın ihbarı üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 1 uçak, 6 helikopter, 23 arazöz ve çok sayıda orman işçisi sevk edildi. Ekipler, havadan ve karadan alevlere müdahalede bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Foça'daki askeri birliklerin itfaiye ekipleri, yerleşim yeri yakınından başladığı belirlenen ve ters rüzgar ile ormanın içlerine doğru ilerleyen yangını söndürme çalışmalarına destek verdi. Havadan ve karadan müdahale ile 3 taraftan çevrilen alevlerin tek yönde önüne kesmek için ekipler yoğun çaba harcadı. Şiddetli rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşandı. Alevlerin ilerlediği bölgedeki bazı hayvan çiftlikleri tedbir amacıyla tahliye edildi.  Havanın kararmasıyla birlikte uçak ve helikopterle müdahaleye ara verildi. Kara ekipleri aralıksız çalışmalarını sürdürürken, günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan yeniden müdahaleyle yangın kontrol altına alınıp, alevler tamamen söndürüldü. 14 saatte söndürülen yangında, soğutma çalışmaları sürerken, ilk belirlemelere göre 30 hektarlık ormanlık alanın alevlerden etkilendiği bildirildi. Ormanlık alanda kalan bir zeytinliğin de yangında zarar gördüğü belirtildi.

BAŞKAN GÜRBÜZ'ÜN YARGILANMASINA DEVAM EDİLDİ
Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz'ün 'silahla kasten yaralamaya azmettirme' iddiasıyla yargılandığı davanın 9'uncu duruşması gerçekleşti. Belediye Başkanı Gürbüz duruşmaya katılmadı. Başkan Gürbüz'ün Avukatı Soner Akgül, yaptığı savunmada açıklamalarda bulundu. Akgül, Başkan Gürbüz'ün Foça'da gerçekleşen yaralama olayıyla alakası olmadığını vurguladı. Akgül ayrıca Başkan Gürbüz'ün dosyadan çıkarılmasını talep etti. Akgül, "Müvekkilimin bu olayla alakası yoktur. Müvekkilimize iftira atılmaktadır. Tüm deliller toplanmıştır. Kendisine şantaj yapılmıştır. Ölüm tehdidi almıştır. Bu davanın müştekisiyken mağduru olmuştur. Dosyadan çıkarılmasını talep ediyoruz" dedi.

BAŞKAN SOYER, CUMHUR İTTİFAKI'YLA BİR ARAYA GELDİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhur İttifakı belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Levent Marina'daki buluşmaya AK Partili Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer ve Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan katılırken, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar mazeret bildirerek toplantıda yer almadı. Buluşmada Soyer, başkanlarla birebir görüştü. Yaklaşık 20 dakika sürdüğü bildirilen tekli zirvelerde başkanlar Soyer'e yapılmasını istedikleri projeleri ve taleplerini iletti.

BAŞKAN ARDA'NIN 'CUMHURBAŞKANINA HAKARET' DAVASINDA 'ABD'YE YAZI' KARARI!
Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil Arda’nın, "Cumhurbaşkanına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama, halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçlamalarıyla yargılanmasına devam edildi. Dosyanın 3’üncü celsesi İzmir 34’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vekili avukat Gülşen Gezici ile sanık Arda’nın vekili avukat Ayşe Zübeyde Aydın katıldı.

Söz alan avukat Gülşen Gezici, sanık Arda’nın cezalandırılmasını talep etti. Gezici, “Biz daha önce belirttiğimiz gibi Facebook’tan bilgi ve belge getirtilmesine gerek olmadığını düşünüyoruz. Dinlenen tanıklar ve daha önceden sunduğumuz ekran görüntüleri, paylaşımların sanığın sayfasından yapıldığını belgelemiştir. Sanık da kotasının 5 bini doldurması sebebiyle sayfayı beğeni sayfasına çevirdiğini de beyan etmiştir. Bu nedenlerle sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Duruşmada konuşan Arda’nın avukatı Aydın, “Söz konusu paylaşımların müvekkil tarafından yapıldığını kabul etmiyoruz. Siber Suçlardan alınan raporda yazışmaların tespit edilemediği ve Facebook’tan tespit edilmesi gerektiği belirtilmiştir. Bu nedenlerle ilgili bilgilerin Amerika’ya talimat yazılarak Facebook’tan istenmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından hakim, Facebook Inc Şirketinden ilgili bilgi ve belgelerin teminine esas olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri Yetkili Adli Makamına hitaben istinabe yazısı hazırlanmasına, tercümesi yaptırıldıktan sonra ilgili Yetkili Adli Makama iletilmek üzere Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış ilişkiler Genel Müdürlüğüne gönderilmesine karar vererek duruşmayı 9 Aralık 2021 tarihine erteledi.

AKSOY İÇİN İLK DURUŞMADA TAHLİYE KARARI!
İzmir'in Menemen ilçesinde yürütülen rüşvet ve irtikap soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ilk kez hakim karşısına çıktı. Soruşturma sürecinde Serdar Aksoy İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmış yapılan seçimde AK Partili Aydın Pehlivan başkanvekili seçilmişti. Süreçte iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesinin ardından yargı perdesi açıldı. Serdar Aksoy'un da aralarında bulunduğu 9 tutuklu toplam 25 sanığın yargılanmasına Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Mahkeme heyeti yaklaşık 11 buçuk saat süren duruşma maratonu sonunda flaş bir karara imza attı. Aksoy dahil 9 tutuklu sanıktan tamamının adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi. Mahkeme ayrıca firari sanık Fedai Kurt'un bir sonraki duruşmaya yakalanarak getirilmesine karar verirken davada yeni perde için tarihi 15 Ekim 2021 olarak açıkladı.

İZMİR'DE EMNİYET MÜDÜRÜ DEĞİŞİKLİĞİ
Resmi Gazete'de yayımlanan Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile 10 ilin emniyet müdürü merkeze alındı, 33 ile yeni emniyet müdürü ataması yapıldı. Bu kararla Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne yeni İzmir İl Emniyet Müdürü oldu. İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ise Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne atandı. 

 
Siyaset Bilimci Tosun'dan 'yeni parti iddiası'na çarpıcı yanıt: Bir karar verirsek tarafımız...
 
İzmir'de otluk yangını paniği!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Baro seçimini yaptı: İkinci Yücel dönemi!
İzmir Barosu'nun iki güne yayılan genel kurulu sonunda yapılan iki adaylı ...
İzmir açıklarında bir korkutan deprem daha!
Ege Denizi'nde İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Rekabet Kurulu'nun WhatsApp kararına yeşil ışık
WhatsApp verilerinin, diğer Facebook şirket ürün ve verilerine bağlanmasına ...
 
İzmir açıklarında korkutan deprem
AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. Ege Denizi'nde İzmir'in Karaburun ...
Torbalı'daki cinayete 2 tutuklama
Torbalı ilçesinde Kamuran Güney'in (60) tarlasında başından tüfekle vurularak ...
Bakanlıktan Kurban Bayramı öncesinde genelge!
Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ...
 
Ağaçlandırma sahasında korkutan yangın
İzmir'in Aliağa ilçesinde Nemrut Körfezi'nde yer alan bir limanın yakınındaki ...
İzmir'de jandarmadan 'yağ' operasyonu: 2 gözaltı
Menderes ilçesinde kurdukları tesiste ürettikleri düşük kalitedeki yağları, ...
MSB: 4 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı bölgesine saldırı girişiminde bulunan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri