POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Olay anını görüntüledi: Yolcu otobüsünde taciz!
Olay anını görüntüledi: Yolcu otobüsünde taciz!
Devler Ligi'nde yarı final eşleşmeleri belli oldu!
Devler Ligi'nde yarı final eşleşmeleri belli oldu!
Taksici cinayeti: 5 yerinden bıçaklayıp yol kenarına attı!
Taksici cinayeti: 5 yerinden bıçaklayıp yol kenarına attı!
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri!
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri!
31 Mayıs 2019 Cuma - 11:18

Hayat arkadaşına hayat hediyesi!

Ortaokul öğrencisiyken Hepatit B virüsü taşıyıcısı olduğunu öğrenen ve şu anda 57 yaşında olan Murat Gökerti, yıllarca hastalığı nedeniyle düzenli kontroller yaptırdı. Virüs nedeniyle siroz ve karaciğer tümörüne yakalanan Gökerti'nin nakil olması gerekince imdadına ise eşi, 49 yaşındaki Sibel Gökerti yetişti. Eşinden alınan karaciğer dokusu nakledilen Murat Gökerti, "Bu nakille yeniden doğdum. Çok sevgili eşime ve doktorlarıma sonsuz teşekkürler" dedi.

Hayat arkadaşına hayat hediyesi!

Hürriyet Gazetesi İzmir Temsilciliği'nde bina müdürü olarak görev yapan Murat Gökerti'ye 11 yıl önce siroz teşhisi koyulurken geçtiğimiz kasım ayında ise karaciğerinde tümör tespit edildi. Bunun üzerine nakil olması gerektiği anlaşılan Murat Gökerti’ye ise eşi Sibel Gökerti karaciğerinden doku bağışladı. İzmir Kent Hastanesi'nde Doç. Dr. Murat Kılıç, Opr. Dr. Cahit Yılmaz, Opr. Dr. Rasim Farajov ve Opr. Dr. Zaza Iakobadze'den oluşan ekip tarafından geçen 8 Mayıs'ta gerçekleştirilen operasyonla, eşi Sibel Gökerti'nin karaciğerinin bir parçası nakledildi.

'HEPATİT B TAŞIYICILARI DÜZENLİ KONTROL YAPTIRSIN'

Hepatit B taşıyıcısı olanlara uyarılarda bulunan Gökerti, şunları söyledi:

"Ortaokul yıllarında hepatit B taşıyıcısı olduğumu öğrendim. Herhangi bir sağlık sorunum yoktu. Periyodik doktor kontrollerimi hiç aksatmadan yıllarca sürdürdüm. İlaç tedavisiyle virüs durdurulmuştu. 11 yıl önce Kent Hastanesi'nde safra kesesi ameliyatı oldum. Doktorum ameliyat sırasında karaciğerimden biyopsi için parça almış. Siroz tanısı konuldu. O tarihten sonra yine bir dış merkezde aynı bilinç ve dikkatle kontrollerimi sürdürdüm. Görünürde sağlık sorunum yoktu ama rutin kontrollerde kandaki APP değeri yüksek çıkıyordu. Sürekli bu değer yükseliyor, sebebi bulunamıyordu. 4 kez BT çekildi, bir şey bulunamadı. En son geçen kasım ayında çekilen MR'da karaciğerimde 17 milimetre çapında tümör tespit edildi. Bu tümöre yönelik birkaç tedavi uygulandı. Uygulanacak tüm tedavilerin en sonuncusunun karaciğer nakli olacağı söylendi. Kanda APP değerim sürekli yükseliyordu. Sağlıklı kişilerde 7 olan bu değer bende en son 650 idi. Bu rakam 1000'in üzerine çıkınca nakil şansımın da kalmayacağı söylendi. Kurtuluş reçetem karaciğer nakliydi. Kadavra bekleyecek durumda değildim. İlk eşimden olan büyük oğlum Oğuzhan (31) ve karım Sibel gönüllü oldular. Sibel uygun çıktı ve benim yeni hayatımın ilk günü olan 8 Mayıs'ta nakil gerçekleşti. Bilinçli, kontrollerini düzenli yaptıran biri olmasaydım, büyük ihtimalle sinsi ilerleyen bu hastalıktan dönüşüm olmayacaktı. O nedenle hepatit B taşıyıcısı olanlar mutlaka düzenli kontrollerini yaptırsınlar. Bu virüs, bende olduğu gibi aktif hale geçebiliyor. Kötü sürpriz, çaresizlik yaşamasınlar. Çok şanslıydım, karım Sibel bana donör oldu, hayat hediyesi verdi. Benim için hep ve çok değerliydi, ona minnettarım, çok teşekkür ediyorum. Başta doktorlar olmak üzere tüm ekibe çok teşekkür ediyorum."

'NİKAH MASASINDA LAF OLSUN DİYE SÖZ VERİLMEDİ'

Eşine donör olan bir çocuk annesi Sibel Gökerti de "Aynı durumda ben olsaydım biliyorum ki Murat da benim için gözünü kırpmaz gereğini yapardı. Nikah masasında birbirimize verdiğimiz sözler, laf olsun diye verilmedi. Nakil sonrası hem ben hem eşim çok iyiyiz. Doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Öte yandan acil durumlarda uygun canlı vericinin bulunmasının hayat kurtarıcı olduğunu belirten Opr. Dr. Cahit Yılmaz, "Hastamızın karaciğer değerleri hızla bozuluyor, kısa zamanda nakil gerekiyordu. Eşinin uygun donör olması, bu kötü gidişe zamanında dur dememizi sağladı. Hem alıcıyı hem vericiyi şifa ile taburcu ettik. Kontrolleri sürecek" dedi. (DHA)

 
İzmir'in barajları doldu-taştı!
 
Çiğli'de yaş almışlara bayram 'güzelliği!'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ramazandan sonra aşırı yemek uyarısı
Ramazan sonrası rutin yemek yeme düzenine nasıl geçilmesi gerektiği hakkında ...
Dikkat: 'Baş ağrısı' deyip geçmeyin!
DEÜ Acil Servisi'nde yapılan ve 3 ay süren araştırmada, baş ağrısı şikayetiyle ...
İzmir'in odalarından 'sağlıklı' iş birliği!
İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret ...
 
İzmir'deki operasyon dünya tıp literatürüne girdi
Kent Hastanesi'nin kalp cerrahisi ve karaciğer nakli ekibi, Budd Chiari ...
Dışarı çıkmayan çocukta raşitizm tehlikesi
Ünlü genetik bilimci Steve Jones, dünyanın, 1950'li yıllarda yendiği raşitizm ...
Kitabını yazdığı kanseri ikinci kez yendi
İzmir'de 14 yıl arayla iki kez kanser teşhisi konulan Azime Taş, tıbbi ...
 
Nadir hastalıklara 14 özel merkez
ALS, SMA, DMD, MS gibi nadir hastalık sahiplerinin tedavideki sıkıntılarını ...
Dikkat: Sahurda çay, kahve içmeyin
Havaların ısınmasıyla birlikte oruç tutan kalp hastaları için riskli bir ...
Şikayet etti, taburcu edildi... Nedeni şaşırttı!
Parkinson hastalığı nedeniyle beyin pili ameliyatı olan Osman Kayadibi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri