POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
7 Eylül 2020 Pazartesi - 16:54

İEF sokaklarında renk cümbüşü!

“Akdeniz” temasıyla düzenlenen 89. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), Akdeniz müzikleri ve lezzetlerini Fuar misafirleriyle buluşturmaya devam ediyor. Sokak gösterileri, konserler, sinema ve tiyatro gösterimleri ile söyleşiler, grafiti ve Survivor etkinliklerinin yer aldığı İEF, 8 Eylül’e kadar devam edecek. 

İEF sokaklarında renk cümbüşü!

T.C. Ticaret Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Kültürpark’ta gerçekleştirilen 89. İEF, tüm sağlık önlemleri alınarak 4-8 Eylül tarihleri arasında düzenleniyor. Fuar; konserleri, tiyatro ve sinema gösterimleri, söyleşileri, grafiti, Survivor etkinlikleri ve sokak sahneleriyle ziyaretçilerine keyif dolu anlar yaşatıyor.



Açık alan fuar düzenlenme kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen 89. İEF’de, Lozan Kapısı girişinden itibaren sınırlı sayıda stant yer alıyor. Belediye hizmetleri, eğitim, gıda, hediyelik eşya gibi ürün çeşitliliğinin yer aldığı İEF, 8 Eylül’e kadar devam edecek. Fuara girişler ise ücretsiz. 

Ahşap Sahnesi'nde kültür söyleşileri
Gazeteci-Yazar Nedim Atilla ve Yazar-Arkeolog Doç. Dr Ahmet Uhri’nin hazırlayıp sunduğu “Kuruluştan Kurtuluşa İzmir’de Medya ve Sanat” konulu söyleşi, Kültürpark Ahşap Sahnesi’nde 6 Eylül Pazar günü gerçekleşti. Dinleyicilerden tam not alan söyleşide; Nedim Atilla ve Ahmet Uhri, Cumhuriyetin ilanı, Türkiye’nin ve özellikle İzmir’in kültür ve sanat yolculuğu üzerindeki etkileri, Cumhuriyet öncesi ve sonrası İzmir’in yetiştirdiği ünlü tiyatro ve sinema sanatçıları, ressamlar, heykeltıraş ve müzisyenleri hakkında bilgiler verdi. İzmir’in, hemen her konuda başkent olduğu gibi, kültür ve sanat alanında da tarihten gelen çok renkli, çok dilli, çok kültürlü yapısının öncülüğüne değinen Atilla ve Uhri, İzmir’in bu özelliğini Cumhuriyet’ten sonra da katlayarak artırması ve sanat yolculuğunda başkent rolünü üstlenmiş olmasının önemini vurguladı. Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerinin altyapısında bilim, kültür ve sanat olduğunu, Atatürk’ün “Devrimi Sanat Tamamlar” sözlerinin üzerinden açıklayan Nedim Atilla ve Ahmet Uhri, söyleşilerinde;  Atatürk’ün bilim, kültür ve sanata, sanatçıya verdiği değer ve özen üzerinde özellikle durdu.

İEF renkli etkinliklere sahne oluyor
??????????????8 Eylül’e kadar devam edecek olan ve Akdeniz temasıyla düzenlenen 89. İEF’de,  Akdeniz lezzetleri, müzikleri ve etkinlikleri de fuar misafirleri tarafından ilgiyle takip ediliyor. Lozan Kapı Sahnesi’nde ve Kaskatlı Havuz Sahnesi’nde düzenlenen “Pandomim Palyaço ve Orta Oyunları’ndan” oluşan sahne gösterileri ile Akdeniz’e özgü yerel, etnik müziklerin ağırlıklı olduğu konserler izleyenlere coşku dolu anlar yaşattı.  Fuarın son iki gününde Lozan Kapı Sahnesi’nde “Animatör ve Sihirbaz” gösterilerinden oluşan sokak sahne performansları ve Akdeniz ezgilerinin yer aldığı konserler izleyicileri ile buluşmaya devam edecek.

Her güne bir "Akdeniz" mutfağı
??????????????İspanya, Fas, İtalya, Yunanistan ve Ege mutfaklarının, özel sunumlarla tanıtıldığı “Akdeniz Lezzetleri” alanı; gösterişli sunumları, yöreye özgü lezzet sohbetleri ve konuklarına özel ikramlarıyla fuar ziyaretçilerinin en çok vakit geçirdiği alanlardan biri olmaya devam ediyor. 4 Eylül’de; İtalya, İspanya, Yunanistan ve Ege mutfaklarından karma lezzetlerin tanıtımıyla başlayan etkinlik; 5-6 Eylül’de İtalya ve İspanya mutfağı ile devam etti. 7 Eylül (bugün) Yunanistan mutfağı, 8 Eylül’de ise Ege mutfakları lezzetleri ve odağında zeytinyağı olan Akdeniz’e özgü yemek sohbetleri fuar ziyaretçileri ile buluşmaya devam edecek.

İEF’de sinema günleri
Kültürpark Uzun Havuz’da gerçekleşen İEF’de Sinema etkinliğinin ilk gösterimi, 5 Eylül’de “Küçük Şeyler” filmi ile başladı. Film öncesinde, sinema yazarı ve yönetmeni Vecdi Sayar moderatörlüğünde; filmin yönetmeni Kıvanç Sezer ve oyuncu Başak Özcan’ın katılımıyla söyleşi gerçekleşti. 6 Eylül’de yönetmenliğini Emin Alper’in yaptığı ”Kız Kardeşler” filminin gösterimi ve filmin oyuncularından ödüllü sanatçı Kubilay Tunçer’in katılımıyla söyleşi düzenlendi. İEF Sinema etkinliğinde film gösterimleri 7 Eylül’de (bugün) “Renklerde Kaybolan Hayat: Fikret Mualla” ve 8 Eylül’de “Endişe” ile devam edecek.

İEF’de duvarlar “Akdeniz Gibi Yaşam Dolu ve Çok Renkli”
Teması “Barış ve Özgürlük” olan grafiti çalışmaları, Kültürpark sokaklarında grafiti sanatçıları tarafından gerçekleşiyor.  Duvar boyama çalışmalarını gerçekleştiren sanatçılar, kendilerine ayrılan büyük çalışma alanlarına tıpkı “Akdeniz Gibi Yaşam Dolu ve Renkli” resimler yapıyor. 89. İEF kapsamından düzenlenen grafiti etkinliği fuar ziyaretçileri tarafından ilgi ve merakla takip ediliyor.

 
89. İEF’yi 'Anadolu Ateşi' sardı!
 
İzmir'de Gazeteci Tuşalp'e son görev
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
89. İEF’yi 'Anadolu Ateşi' sardı!
89. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda ...
İzmir Enternasyonal Fuarı'nda şölen tam gaz!
Sağlık önlemleriyle 4 Eylül’de Kültürpark’ta kapılarını açan 89. İzmir ...
4. Eflatun Nuri Karikatür Yarışması başlıyor
Konak Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin ortaklaşa düzenledikleri ...
 
Usta oyuncular Bornova’da gençlerle buluştu
Bornova’da düzenlenen Oyunculuk Festivali’nde buluştu. Bornova Belediyesi ...
Kültürpark'ta Açıkhava Sinema Günleri başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Açıkhava Sinema Günleri 5 Eylül’de başlıyor. ...
İşte 89’uncu İEF’de saat saat program!
Bu yıl 4-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan fuarda etkinlikler ...
 
Karşıyaka’da 'Zafere Giden Yolculuk' sergisi
Selami Torun’dan “Zafere Giden Yolculuk” sergisi Karşıyaka Belediye Başkanı ...
Müştemilat kumpanya Efes Selçuk’ta
Dünya ezgilerini Anadolu’nun müzikal zenginliğiyle harmanlayan “Müştemilat ...
Büyükşehir'den 'Adım Adım Zafere' sergisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi, 30 ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri