POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
22 Mayıs 2020 Cuma - 20:25

İEKKK'da online zirve: Başkan Soyer 'selluka'yı anlattı

İzmir Ekonomik kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun 89. toplantısı internet üzerinden yapıldı. Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer küresel salgın sürecinde turizm faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için başlayacak Selluka uygulamasını anlattı.

İEKKK da online zirve: Başkan Soyer  selluka yı anlattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, kent ekonomisinde belirleyici role sahip kurum ve kuruluşların temsilcilerinin üyesi olduğu İzmir Ekonomik kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) 89. toplantısı internet üzerinden yapıldı. Toplantıda, 88. İEKKK’da kısıtlı süre nedeniyle söz alamayan kurul üyeleriyle koronavirüs sürecine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kurul üyelerine küresel salgın sürecinde turizm faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için oluşturdukları Turizm Hijyen Kurulu çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Kriterleri sağlayan belediye belgeli yeme-içme ve konaklama tesisleri Selluka Plaketi ve belgesi ile ödüllendirileceğini aktaran Başkan Soyer, “Turizm sektörü yavaş yavaş açılmaya başladığında öncelikle iç turizmdeki hareketlilik kentler arasındaki rekabeti öne çıkaracak. İzmir’in korona mücadelesi sürüyor. Bu kente yayılmış bir mücadele. Biz İzmir’in korona mücadelesinde ne kadar duyarlı ve titiz olduğunu göstermek itiyoruz. Selluka uygulamamız Bakanlığın yayınladığı hijyen kriterlerinin ilk defa yerelde uygulanması anlamına geliyor. Dış turizmin de bundan etkileneceğini umut ediyoruz. Bu uygulamayı da yerel y&oum l;netimler, Kültür ve Turizm Bakanlığı, sektör temsilcilerinin içinde yer aldığı bir oluşumla tam bir işbirliği ve mutabakat çerçevesinde hareket ederek hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki günlerden itibaren işletmelerin kriterlere uygunluğunu denetlemeye başlayacağız” diye konuştu.

İzmir’e Fab City geliyor
Kurul üyelerine Havagazı Fabrikası’nı etkin kullanmak için Gençlik Merkezi’ne dönüştürdüklerini söyleyen Başkan Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesinde hizmet veren Fabrikasyon Laboratuvarını (FabLab) buraya taşıyoruz. Havagazı bahçesi içinde yer alan Gençlik Merkezi daha çok inovasyon, girişimcilik ve kuluçka merkezi olarak hizmet verecek. Hedefimiz burayı bu alanda dünyanın önde gelen kentlerinin içinde yer aldığı Fab City’e dönüştürmek” dedi.

İEKKK Başkanı Sıtkı Şükürer ise koronavirüs salgınının etkilerini azaltmak için büyük özveri gösteren İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine teşekkür etti. Salgından etkilenerek işsiz kalanlara ve mültecilere Başkan Soyer’in ve ilçe belediyelerin desteğini hatırlatan Şükürer, her partiden İzmir milletvekillerinin katılımıyla bir yardım organizasyonunu hayata geçirmek istediklerini dile getirdi. Toplantıda kurul üyeleri sektörlerine ilişkin salgın sürecinde yaşadıkları sıkıntılar konuşuldu. Üyeler, Selluka uygulamasının küresel salgın sürecinde İzmir’de turizm faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi için çok önemli olduğunu kaydetti.

 
Bakan Koca yeni verileri açıkladı: Son 24 saatte 27 can kaybı
 
Efes Selçuk'ta bayramlaşma heyecanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Metrosu'nda 20.yıl gururu!
İzmir’de toplu ulaşımın can damarı metro 20 yaşında. Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Başkan Soyer'den bayramlaşma mesaisi: Ne mesaj verdi?
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye personelinin Ramazan ...
Bornova'da 'askıda reçete' kampanyası: İlk bağış İduğ'dan!
Bornova Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde ödeme güçlüğü çektiği ...
 
Batur: Bizi ayakta tutan dayanışma ruhu
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediye meclis üyeleri, belediye ...
60 yaş üstü yurttaşlara bayram hediyesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesinde moral vermek için ...
Çalkaya'dan muhtarlara bayram turu
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkya, Ramazan Bayramı öncesinde tüm mahalle ...
 
Karabağlar’da yeni yollar açılıyor
İzmir’in, 58 mahallesi ve 3600 sokağıyla en büyük ilçelerinden Karabağlar’da, ...
Çiğli'de belediye girişine ozon kabini!
Halk sağlığını tehdit eden Covid-19 salgınına karşı her türlü tedbirin ...
Büyükşehir'den üreticilere 'bal gibi' destek!
İzmir’de, “Başka Bir Tarım Mümkün” diyerek kırsalda kalkınmaya destek ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri