POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
14 Nisan 2018 Cumartesi - 16:37

İTO seçimine siyaset bakışı: 4 il başkanı ne dedi?

İzmir’de bir numaralı gündem maddesi olan ve Demirtaş’ın sürpriz şekilde çekilip  Özgener’in yeni başkan seçilmesiyle sonuçlanan İTO seçimine yönelik AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti il başkanlarından Gerçekizmir’e değerlendirme geldi.

İTO seçimine siyaset bakışı: 4 il başkanı ne dedi?

GERÇEKİZMİR - İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanlığı için 2 adaylı geçmesi beklenen yarışta,  oylamaya 12 saat kala mevcut başkan Ekrem Demirtaş'ın tüm görevlerinden istifa ederek yarıştan çekildiğini açıklamasıyla seçim tek listeyle yapıldı.

İzmir Ticaret Odası (İTO) yönetim kurulu seçimlerine tek liste ile giren Başkan Adayı Mahmut Özgener, toplam 174 meclis üyesinin 151'inin oyunu alarak Oda'nın 11'inci 'Başkanı' oldu.

Kent gündeminin uzun süredir bir numaralı gündemi olan seçimleri siyasiler de yakından takip etti. Zaman zaman seçime siyasetin karıştığına yönelik sert çıkışların yaşandığı İTO seçimine ve Mahmut Özgener’in yeni başkan olmasına yönelik İzmir’deki 4 siyasi partinin il başkanı Gerçekizmir’e değerlendirmede bulundu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül: Değişimde hayır vardır. Ekrem Bey uzun yıllar başkanlık yaptı.  Hizmetleri oldu. Farklı bakış açısı getirdi kente. Bunca yıl sonunda  İTO’nun yenilenmesinin değişim yaşanmasının kuruma ivme kazandıracağını düşünüyorum. Mahmut Bey’in de hem İzmir’in iş dünyasının içinden gelmesi, spor camiasıyla ilişkisi, STK’larla diyaloğu İzmir’e ve Ticaret Odası'na artı yazacaktır. Siyasi partilerin içinde işadamları var. AK Parti’nin içinde de var. Partiler içinde Ekrem Bey’e de Mahmut Bey’e de destek veren işadamları vardı. AK Parti içinde bu sayı fazlaydı ancak sonucu AK Parti’ye mal etmek yanlış. Mahmut Bey’in yönetiminde CHP’li de var MHP’li de var. Yönetimi kucaklayıcı bir liste. Mahmut Bey’in bütün siyasileri, iş dünyasını kucaklayıp eşit mesafede olacağından şüphem yok. Bu durum Ticaret Odası'nın lehine olacaktır.”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: Ekrem Demirtaş'ın seçimlere bu kadar iddialı bir şekilde hazırlanıp, 1 gün kala adaylıktan çekilmesi iktidarın müdahalesinin ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Zaten iktidar partisi vekillerinin, kamu kurumlarının müdürlerinin ve bürokratlarının işadamları üzerinde, diğer aday lehine baskı kurdukları kulağımıza geliyordu. Demokratik bir yarış olmuyordu yani. Bunun Mahmut Özgener'in şahsıyla ve yönetimiyle bir ilgisi yok. Eminim İzmir'e çok faydalı çalışmalar yapacaktır. Ama iktidar partisinin bu kadar ileri gidip, bu kadar müdahale edip Ekrem Demirtaş'ın adaylıktan geri çekilmesini sağlaması, AKP iktidarının önümüzdeki seçimlerde neler yapabileceği konusunda fikir veriyor.”

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş: Ekrem Demirtaş İzmir Ticaret Odası'nda uzun yıllar görev yaptı. Bu zamana kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı kendisine MHP adına teşekkür ediyoruz. Oda'da yeni bir dönem başlamıştır. Mahmut Özgener İzmir kamuoyunun malumu bir çok görev üstlendi ve başarıyla yaptı. Ticaret Odası'nda da yönetim kurulu başkanı seçilmesiyle önümüzdeki süreçte önemli işler yapacaktır. Kendisi deneyimli ve tecrübeli bir iş adamı. İzmir’in ekonomisini ihtiyaçlarını bilen kenti bilen biri. Ticaret Odası Başkanı olarak İzmir’e gerekli katkıyı sağlayacaktır. Kendisine başarılar diliyorum.”

İYİ Parti İl Başkanı Yıldırım Ulupınar: Biz İYİ Parti olarak baştan beri sürecinde dışında kaldık. Yanlış gördüğümüz şeyleri dile getirdik.  Seçim tamamlandı. Mahmut Özgener İzmir’e hayırlısı olsun. Kötü bir isim değil. İyi bir isim. Ailesini yakinen tanırım. İnşallah İzmir için de kendisi için de hayırlısı olur.”

 
Erdoğan: Yapılan operasyonu doğru buluyoruz
 
Karşıyaka küme düştü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Yapılan operasyonu doğru buluyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Suriye'ye yönelik operasyonu hakkında 'Yapılan ...
Kılıçdaroğlu sınırda, İzmir'den o başkan yanında!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Hatay programını sürdürüyor. CHP ...
Kılıçdaroğlu sınırda karakolu ziyaret etti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay Hassa'da sınıra sıfır Afrin ...
 
İYİ Parti'den acil güvenlik talebi!
İYİ Parti ABD- Fransa- İngiltere'nin Suriye operasyonunun ardından 'acil ...
CHP'li Bayır'dan Demirtaş'a: Neden geri çekildin?
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir Ticaret Odasında gerçekleşecek ...
Ulupınar'ın 'A Takımı' belli oldu: O isme kurultay çiziği
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ulupınar partisini 2019 seçimlerine götürecek ...
 
Vatandaş şikayet etti Sertel Meclis'e taşıdı
Konak ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nı Yeşildere ve Buca’ya bağlayan ...
Erdoğan: O videoları Putin'e gönderdim
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve ABD lideri Trump'la ...
MHP İzmir'de 'Kadınların Başkanı' belli oldu
Uzun süredir koltuğun boş olduğu MHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı’na atama yapıldı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri