POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
19 Haziran 2020 Cuma - 08:41

İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar'la kongre gündemi: Boynumda borç var!

İYİ Parti İzmir İl Kongresi’nde neden aday olduğunu açıklayan Kırkpınar, “Yıl sonuna kadar 30 bin üye hedefimiz var, daha bu gerçekleşmedi. Demek ki benim boynumda bir borç var. Yapacak daha çok işimiz var. İzmir’de en kötü ihtimalle ikinci parti olacağımızı düşünüyorum. Türkiye’nin, İzmir halkının İYİ Parti’den ve Genel Başkanımızdan beklentileri var. Bunu karşılamak için de dinamik ve inançlı kadrolara ihtiyaç var. Biz bu işe inandık. Onun için bu yolculuk inşallah devam edecek” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar la kongre gündemi: Boynumda borç var!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, 21 Haziran Pazar Günü gerçekleşecek İYİ Parti 2. Olağan İzmir İl Kongresi öncesinde Gerçekİzmir’e konuştu.

18 Ekim 2018’den bu yana İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı görevini sürdüren Kırkpınar, geçen sürede yaptıkları çalışmaları anlatırken, yeni dönem için neden aday olduğunu ve hedeflerini açıkladı. Kırkpınar, hükümetin ve İzmir belediyelerinin pandemi sürecindeki performansını değerlendirirken, İYİ Parti İzmir Teşkilatı olarak yaptıkları sosyal yardımları da paylaştı. Kırkpınar ayrıca, yakın bir gelecekte seçim olması halinde İYİ Parti’nin İzmir’de alacağı oy oranına ilişkin de hedeflerini açıkladı.

PANDEMİ SÜRECİNDE 3 BİNİ AŞKIN ERZAK YARDIMI

Görevde olduğu süre boyunca yaptıkları çalışmaları anlatan Kırkpınar, “Göreve geldiğimizde ilk yılı teşkilat yapılanması ve teşkilat çalışmalarına ayırdık. Şu an 30 ilçemizde güçlü ve başarılı teşkilat yapımız var, mahalle temsilciliklerimizi tamamladık. Otuz ilçe arasında koordinasyonu sağladık. İlde ve ilçelerde sağlık, eğitim, adalet ve daha birçok alanla ilgili komisyonlar oluşturduk, bu komisyonlarda çok çalıştılar. Tüm çalışmalarımızı genel merkeze rapor ettik. Ardından Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in talimatıyla üye seferberliği başlattık. Sahaya çıktık, esnafla halkla buluştuk, üye çalışmalarımıza yoğunlaştık. Bu çalışmaları hummalı bir şekilde sürdürürken pandemi süreciyle karşılaştık. Ama biz o süreçte de hiç durmadık. Pandemi döneminde ihtiyacı olan, dezavantajlı vatandaşlarımız 3 binin üzerinde erzak yardımında bulunduk. İhtiyacı olan herkese ulaşmaya çalıştık, bize ulaşanların ihtiyaçlarını imkanlar dahilinde karşılamaya çalıştık.  Pandemi sürecinde dahi partimize yoğun bir şekilde üyelik talepleri geldi” diye konuştu.

YIL SONUNA HEDEF: 30 BİN ÜYE

Partinin İzmir’deki üye sayısının 13 bine ulaştığını belirten Kırkpınar, yıl sonuna kadar hedefledikleri üye sayısını da açıkladı. Kırkpınar, “İlk göreve geldiğimizde 4 bin 800 civarında olan üye sayımız şu an 13 bin civarında… Hedefimiz yıl sonuna kadar 30 bin üyeye ulaşmak” dedi.

“BOYNUMDA BORÇ VAR”

Yeni dönem için aday olma gerekçeleri ve hedeflerine dair konuşan İl Başkanı Kırkpınar, “Takdir edip bizi bu makamla şereflendirenler ve teşkilatlarımız benimle devam konusunda düşüncelerimi aldılar. 30 ilçe başkanımız sağ olsunlar destek açıklaması yaptı. Yıl sonuna kadar 30 bin üye hedefimiz olduğunu söyledim. Daha bu gerçekleşmedi. Demek ki benim boynumda bir borç var. Yapacak daha çok işimiz var. İzmir’de en kötü ihtimalle ikinci parti olacağımızı düşünüyorum. Türkiye’nin, İzmir halkının İYİ Parti’den ve Genel Başkanımız Meral Akşener’den beklentileri var. Bunu karşılamak için de dinamik ve inançlı kadrolara ihtiyaç var. Biz bu işe inandık, arkadaşlarımızın hepsi inandı. Onun için bu yolculuk inşallah devam edecek. Önümüzdeki ilk seçim 2022’de mi olur, 2023’te mi olur bilemiyorum, ama biz bu Pazar seçim olacakmış gibi çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

İZMİR’DE AÇIK HAVADA İLK KONGRE

21 Haziran günü gerçekleşecek olan il kongresi hakkında beklentisini dile getiren İYİ Partili Kırkpınar, “Normal şartlarda 29 Mart’ta yapılacak bir kongreydi. Biz isterdik ki; arkadaşlarımızın, teşkilat başkanlarımızın, üyelerimizin katılacağı, büyük bir şölen havası içinde bir kongre yapalım. Şimdi maalesef seyircisiz, yalnızca delegelerimiz ve protokol konuklarımız ve basın mensuplarının katılabileceği bir kongre yapacağız. Gerekli tedbirleri aldık, hazırlıklarımızı yaptı. İzmir’de açık havada ilk kez bir il kongresi oluyor” dedi.

“OY ORANIMIZI YÜZDE 25’E TAŞIMAK İSTİYORUZ”

Yakın gelecekte seçim olması halinde İYİ Parti’nin İzmir’de alacağı oy oranına ilişkin hedeflerini açıklayan Kırkpınar, “Şu an elimizde bununla ilgili bir veri çalışması yok, ama yılbaşına yakın bir tarihte bir çalışma vardı. İzmir’de 13-14 bandına doğru ilerlediğimizi gösteriyordu. Biz bu 13-14’ü, 20’ye 25’e taşımak isteriz” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİRE ÖVGÜ, HÜKÜMETE SALVO

Pandemi sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan İYİ Partili Kırkpınar, hükümet, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin süreçteki performanslarına dair çarpıcı açıklamalara imza attı. Kırkpınar şunları söyledi: “Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, ayırt etmeksizin 30 ilçe belediye başkanına teşekkür ediyorum, hepsi milletin hizmetinde oldu. Büyükşehir müthiş bir performans sergiledi, günden günde tempoyu arttırarak çalıştı. Yardım kolilerini, nakdi yardımları çok iyi bir organizasyonla ihtiyaç sahiplerine ulaştırdılar. Hükümetin bakanlarının açıkladıklarıyla halkın bekledikleri örtüşmeyince, belediyeler devreye girdi. Esnaf evinde oturuyor, dükkanın kirası işliyor, sadece sigorta primleri stopaj ve vergi ötelendi. Şimdi 10 bin lira düşük faizle, 6 ay ödemesiz tatil kredisi veriyor hükümet… Siz bu krediyi kullanır tatile gider misiniz, böyle bir süreçte? Vakanın ilk görüldüğü süreçte uçaklarda KDV oranları düşürüldü. İnsanları eve kapatıyorsunuz ama uçak fiyatlarında düşüş sağlamak için KDV oranını düşürüyorsunuz. Konut kredisinde yüzdelik yükseltildi, insanlar konut kredisi alacaksa eskiden yüzde 70’ini banka kredisi ödüyordu, onu yüzde 80 yaptılar. İnsanlar can derdinde, onlar konutlar satılsın diye kredi musluklarını açıyor.  Hükümet pandemi sürecinde başarısız bir sınav verdi. Halkın beklentisi, “Ben ayda 5 bin lira kazanıyordum, devlet bana 5 bin lira versin” değil. Kazancıyla vergisini kirasını ödüyordu, vergileri ötelendiniz ama bunun kirası mutfak masrafı var, insanların günlük hayatını idame ettirmesi lazım, bu süreçte komşusundan da borç alamaz, komşusu da aynı durumda… Dağıttık dediğiniz parayı ben kimseden duymadım, görmedim. Dağıtılmış mıdır, dağıtılmıştır ama insanlara ne kadar çare oldunuz? Pandemi, iş ve ekonomi alanında domino etkisi yarattı. Buna kaynak aktarımında maalesef yeterli çalışma yapılmadı.”

 
Twitter'dan Trump'a 'manipüle' etiketi!
 
Çiğli'de okullar LGS'ye hazır!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım'dan TBMM başkanı adaylığı açıklaması
Binali Yıldırım, "TBMM Başkanı adayı değilim. Yarışacak arkadaşlara başarılar ...
CHP’de yeni Meclis Başkanvekili belli oldu
CHP’de Meclis Grup Yönetimi için seçim yapıldı. İkinci tura kalan meclis ...
AK Partili Dağ'dan Neptün Soyer'e yanıt: Şato'ya kahve içmeye davet ederse...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ muhatabının ...
 
CHP'li Serter'den işsizlik çıkışı!
İzmir Milletvekili Bedri Serter, TBMM Genel Kurulu’nda, Sanayi Rekabet ...
BM Genel Kurulu'na Türk Başkan!
Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurul Başkanlığına Türkiye'nin adayı ...
CHP Lideri belediye başkanlarıyla görüştü: Hangi talimatları verdi?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ege Bölgesi belediye başkanlarıyla ...
 
Türk heyetinden Libya'ya kritik ziyaret
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak ve Cumhurbaşkanlığı ...
Beştepe'de Erdoğan-Bahçeli görüşmesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de MHP lideri Bahçeli ile 50 dakika süren bir görüşme yaptı.
CHP'li Bakan o şampiyonayı Meclis'e taşıdı!
TWF Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün kızı Elif Akyüz’ün aynı turnuvada ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri