POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
13 Şubat 2018 Salı - 12:13

İYİ Parti İzmir'de ilk toplantı: Dervişoğlu'ndan İzmir iddiası ve ittifak salvosu!

İYİ Parti’nin İzmir İl Binası’nda ilk basın toplantısı gerçekleşti. Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu ve İl Başkanı Ulupınar, Akşener’in İzmir mesaisi öncesi hazırlıklar ve gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. “Biz Türkiye’ye iyi geldik” diyen Dervişoğlu, teşkilata övgü yağdırırken "İzmir'de birinci parti olacağız" dedi. İYİ Parti’nin seçimlere girememe sıkıntısı olmadığını ifade eden Dervişoğlu, sert bir 'ittifak eleştirisi' de yaptı.

İYİ Parti İzmir de ilk toplantı: Dervişoğlu ndan İzmir iddiası ve ittifak salvosu!

GERÇEKİZMİR - Teşkilatlanma çalışmalarını ve ilçe kongrelerini tamamlayan İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nda ilk basın toplantısı gerçekleşti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in cumartesi günkü İzmir mesaisi öncesi, partinin Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu ve İl Başkanı Yıldırım Ulupınar partinin il binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

ULUPINAR: İYİLER EVİNİ KURDU
İl Başkanı Ulupınar, İzmir’de yapılan çalışmalar ve Akşener’in İzmir programına yönelik açıklamalarda bulundu. Ulupınar, “İyiler evini kurdu. Odaları oluşturdu. Misafirlerini ağırlamaya başladı. Şekil şartlarını yerine getirmek için kongrelerimizi yaptık. 10 Mart’ta il kongremiz yapacağız. 17 Şubat’ta iyilerin evinin açılışı var.  Genel Başkanımızı havalimanında karşıladıktan sonra Karşıyaka’da Zübeyde Hanım kabrini ziyaret edeceğiz. Karşıyaka Çarşısı’nda bir yürüyüş olacak ardından il binamızı açacağız. Akşam da teşkilatla yemek var” dedi.

KARDEŞ KAVGASI BİR AN ÖNCE BİTMELİ
Türkiye’deki kutuplaşma ortamına dikkat çeken Ulupınar, “17 Şubat’taki etkinliğimiz havai fişek olacak partimiz açısından... Bu parti şu bu istedi diye kurulmadı. Millet kurdu bu partiyi! Millet kavga kutuplaşma istemiyor. Kendi görüşünü savunmuyor diye kimse kimseye düşman duygular beslemesin. Türkiye’de terör ve ekonomi ciddi bir sorundur. Önceliklidir. Bunlar düzeltilir ama kardeş kavgası bir an önce bitirilmelidir. Türkiye’nin normalleşmeye ihtiyacı vardır. İYİ Parti de bunu sağlayacaktır" ifadelerini kullandı. 

DERVİŞOĞLU’NDAN TEŞKİLATA VE BİNAYA ÖVGÜ
İzmir’e parti teşkilatını denetlemeye gelmediğini, söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu, teşkilata ve il binasına övgü yağdırdı. Dervişoğlu, "İzmir teşkilatımızla iftihar ediyorum. Çok güzel bir il binası olmuş. Genel Başkanımızın ağırlanacağı günle ilgili hazırlıklar da çok güzel devam ediyor Genel Başkanımızın İzmir’e gelişinin duyurulmasıyla ilgili eksik kalmamış. Bannerlar, afişler hazır. Basında her gün anons var. Bu hazırlıkları yapan il başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

İYİ PARTİ SEÇİME GİRECEK
Seçimlere girmek adına herhangi bir sıkıntı yaşamamak için kongrelerle birlikte şekil şartının yerine getirildiğini ifade eden Dervişoğlu, “YSK, İYİ Parti’nin önüne bazı zorluklar çıkarmak adına adımlar atıyor. Başka partilere tanınan bazı hakların bize tanınmayacağını düşündüğümüzden kongreleri tamamlama ihtiyacı oldu. İYİ parti mahalli veya genel seçime girmeye hazırdır. Çeşitli spekülasyonlar yapılıyor. “İYİ Parti’yi seçime sokmayacaklar” diyorlar. Onlara sorarsanız İYİ Parti’yi kurdurmayacaklardı. İYİ Parti seçime girecek. Olurda hukuku çiğnemeye kalkarlarsa hileye kalkarlarsa bunun da çaresi vardır. Genel başkanımız bunu da açık şekilde belirtti. Güçleri yetiyorsa engellemeye kalksınlar” ifadelerini kullandı.

BİZ TÜRKİYE’YE İYİ GELDİK!
Türkiye’de kutuplaşma yaratıldığını ifade eden Dervişoğlu, İYİ Parti’nin hem İzmir’e hem de Türkiye’ye rahatlık getirdiğini söyledi. “Biz Türkiye’ye iyi geldik” diyen Dervişoğlu şöyle devam etti: Genel Başkanımız 35 il ziyaretini tamamladı. 17’sinde İzmir’de olacak. Genel Başkanımız Türkiye’yi dolaşmaya devam edecek. Bu ülke sağcı solcu diye çatışmaktan ayrışmaktan alevi ve sünni diye farklılaştırılmaktan sınıflaştırılmaktan yoruldu. İYİ Parti Türkiye’nin birliği iyiliği için sahne aldı. Her yaştan her farklı siyasi görüşten insanların ülkenin geleceği açısından vazife çıkartmak için kuruldu. İYİ Parti’yi biz kurmadık millet kurduk. Millet yaşatacak...

İZMİR’DE BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ
İzmir halkının İYİ Parti’ye sahip çıktığını ifade eden Dervişoğlu, “Demokrasi tarihimizde önemli işlere imza atmış bir kentimiz İzmir…Demokrasi beşiği kent bir çok iktidar çıkarttı. Şimdi burada İYİ Parti var. İzmir’in vicdanında İYİ Parti var. İYİ Parti İzmir’e iyi gelecek. İzmir’de İYİ Parti’ye şans getirecek. İzmir’de başka yerlerde yaptığımız açılışların üzerinde bir katılım olacağını düşünüyoruz. Miting tadında bayram tadında bir gün geçireceğiz. İzmir kaç kişiyi alırsa o kadar bekliyoruz. İzmir’den çok yüksek bir oy bekliyoruz. Kamuoyu araştırmaları da onu gösteriyor. İzmir’de birinci parti olacağız. İzmir’de birinci parti olacaksak diyorsak çok sayıda belediye alacağız yorumu çıkar. Biz başka siyasi partiler gibi onun bunun eteğine yapışarak siyaset yapmıyoruz. İddiamız Türkiye’de iktidar olmak Meral Akşener’i de Cumhurbaşkanı yapmak. İYİ Parti İzmir’e iyi geldi. Türkiye’ye de iyi geldi. İzmir’de yerel yönetimlerin bizim konumlanmamıza bakarak kendilerine çeki düzen verdiğini görüyorum. Biz iktidarı da uyarıyoruz. Genel Başkanımız bir yere gidiyor açılış yapıyor. Gittiğimiz yerin sorunlarını da kamuoyuyla paylaşıyor. Hükümet yetkilileri de bizlerden sonra bakanlarını gönderiyor. İşaret ettiğimiz sorunların çözümü noktasında çabalıyor. Muhalefetin görevi eksikleri hatırlatmak. Ancak Türkiye’de muhalefet anlayışı iktidara çeki düzen vermek değil, muhalefete muhalefet etmek” diye konuştu. 

KEŞKE ERKEN SEÇİM YAPSALAR
Erken seçim ihtimali üzerine değerlendirmede bulunan Dervişoğlu, “Erken seçimle ilgili her şey olabilir. Her seçim alternatifine hazır olmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seçim kararı TBMM’nin işidir. Bizim TBMM’de 5 vekilimiz var. Böyle bir kararı alacak sandalye sayısına sahip değiliz. İktidar partisi erken ya da zamanında ne zaman yapmaya karar verirse biz seçime hazırız. İktidar çıkmak içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Keşke erken yapsalar” dedi.

İTTİFAK SALVOSU
Uzun süredir partiler arasında gündemde olan ‘ittifak’ ihtimalleri üzerine sorulan soruya Dervişoğlu, “Başka siyasi partilerde olduğu gibi bir kişinin iki dudağından çıkarak kararlar almıyoruz. Kararlarımızı yetkili kurumlarla alıyoruz. Hala uyum yasaları çıkmadı. Kanun bir önümüze gelsin. Nasıl seçilecek onu görelim. İttifaklardan bahsediliyor. Bunun hukuki zeminini nasıl oluşturacaklar bakalım. Ondan sonra konuşuruz. Cumhurbaşkanı ittifaklara alışkın. Daha önce aldatılarak ittifaklar yaptı. Bu alışkın olduğu ittifakların tekrarlanması mümkündür. Bizimle mücadele etmek istiyorsa filmi geri sarsın. Yanına Devlet Bahçeli’yi alsın çıksın. Bu ittifaklar yapıldı. Bu devlet Oslo’ya gitti pazarlık yaptı. FETÖ denen çeteyle ittifak yaptı. İmralı’ya gitti pazarlık yaptı” dedi.

ŞATODAN TAKİP EDİLİYORUZ!
İktidar partisi ve hükümetin İyi Parti ismini telaffuz etmekten kaçınmasıyla ilgili de konuşan Dervişoğlu, “Saray bir koalisyon kurdu. Sarayın ortağı diğer ortağı adına sürekli açıklamalar yapıyor.  Biz saraydan görülmüyoruz ama şatodan takip ediliyoruz” açıklamasında bulundu. 

DOĞRULARI SÖYLEMEMİZ ONLARI HIRÇINLAŞTIRIYOR
Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye yönelik sözleri nedeniyle İzmir’de Ülkü Ocakları yöneticileri ile MHP yöneticilerden gelen eleştiriler için ise, “Sosyal medyada görüyorum bizim eski partinin temsilcileri ile ak troller ilk ittifakı sosyal medyada kurmuş. Uyarılardan, söylemlerden rahatsız olmayacaksınız. Doğruları söylememiz onları hırçınlaştırıyor” dedi.

 
Flaş iddia: Türk ve Yunan tekneleri çarpıştı!
 
Erdoğan'dan Başbuğ'a tepki: Gereği yapılacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den CHP ve İlker Başbuğ'a sert tepki!
Afrin şehidi Musa Özalkan'ın emekili ikramiyesine ve otomobiline haciz ...
A Takımı ve ezeli rekabet
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun merakla beklenen MYK’sının İzmir özeli beni şaşırtmadı...
Başbakan Yıldırım Merkel ile görüşecek
Başbakan Yıldırım, 15 Şubat'ta Almanya Başbakanı Merkel ile Berlin'de bir araya gelecek.
 
Erdoğan: Afrin dediğimiz an millet hazır!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da esnaf ziyaretinde yaptığı açıklamada, ...
Sürekli’den CHP Karşıyaka’ya taziye ziyareti
AK Parti İzmir Milletvekili CHP’nin emektar ismi Ertam Özen’in vefatı ...
Başbakan Yıldırım: ABD artık aklını başına toplamalı!
Başbakan Yıldırım, ''Afrin bölgesini de terör oluşumlarından temizleyeceğiz ...
 
CHP’de yeni ‘A Takımı’nın tek ‘İzmirlisi’nden ilk mesaj: Umudu yeşerteceğiz!
CHP’de 18 kişilik yeni MYK’ya İzmir’den seçilen tek isim olan Milletvekili ...
CHP'li Yiğit'ten 'İzmir'in Çernobili' için acil eylem çağrısı!
CHP İzmir Milletvekili Yiğit, Gaziemir'de 'İzmir'in Çernobili' olarak ...
CHP'li Bakan: Memurların yemek hakkı gasp edildi!
Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan yönetmelikle memurların yemek hakkının ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri