POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti'de kurultay öncesi üst düzey istifa
İYİ Parti'de kurultay öncesi üst düzey istifa
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
İspanya Başbakanı Sanchez'den istifa sinyali!
İspanya Başbakanı Sanchez'den istifa sinyali!
20 Mayıs 2019 Pazartesi - 22:35

İYİ Parti İzmir iftarda buluştu… Çıray, Dervişoğlu ve Kırkpınar'dan '23 Haziran' mesajları!

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftar yemeğine İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları ve İzmir Milletvekilleri; Aytun Çıray ve Müsavat Dervişoğlu ile İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın İstanbul mesajları damga vurdu.

İYİ Parti İzmir iftarda buluştu… Çıray, Dervişoğlu ve Kırkpınar dan  23 Haziran  mesajları!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı iftar yemeğinde bir araya geldi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen organizasyona İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları ve İzmir Miletvekilleri; Aytun Çıray ve Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Tire Belediye Başkanı İYİ Partili Salih Atakan Duran, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş,  Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Cumhuriyet Halk Partili (CHP)  bazı ilçe başkanları, parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri olmak üzere yaklaşık bin 300 kişi katıldı. Programın gündemi 23 Haziran'da gerçekleşecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri oldu.

Program, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in mesajının okunması ile başlandı.

ÇIRAY’DAN İSTANBUL MESAJI: HAKLI DAİMA KAZANIR!

"Türk Milleti Her zaman zor zamanlardan geçmiş ama bir araya gelip ortak mücadele ile zorluklardan başarıyla çıkmıştır” diyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “Millet ittifakının bir araya gelişin faydasını Türkiye’de her birlikte yaşadık. Türk milleti, Millet ittifakı sayesinde kazanabileceğini ve korkmadığını gördü. Önümüzdeki süreçte Türkiye, çok önemli siyasi gelişmelere gebe… Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul ile ilgili gerekçeli kararı birden bire erteledi. Ben gerekçeli kararın talimatla değiştiğine inanıyorum. Açıklanan gerekçeli karar ile birlikte, çaldıklarına yeniden kılıf uydurmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Bu durum Türkiye’nin karmaşık bir sisteme gireceğinin işarettir. Haklı daima kazanır. Ankara’da geçtiğimiz seçimlerde Mansur Yavaş’ın hakkı alınmıştı. Hak yerini buldu. Mansur Yavaş hak ettiği gibi Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.   Bu seçimlerde tarihin en büyük hilesi yapıldı. İmamoğlu’nun mazbatası, yani milletin mazbatası, 20 gün başkanlık yapıldıktan sonra elinden alındı. Burada milletimize çok iş düşüyor. Hakkını savunacaksın kardeşim. İradeni gasp ettirmeyeceksin. Bu yüzden hep birlikte çalışacağız. İzmirli hemşerilerimle birlikte olmanın derin mutluluğunu yaşıyorum” diye konuştu.

DERVİŞOĞLU İKTİDARI HEDEF ALDI

Çıray’ın ardından kürsüye geçerek kalabalığa seslenen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İstanbul seçimleri üzerinden AK Parti’yi hedef aldı. Türk Milleti’nin zor zamanlardan geçtiğini ifade eden Dervişoğlu, “Geçtiğimiz gün, Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a ayak basarak Milli Mücadeleyi başlattıkları günün 100’üncü yıl dönümüydü. Parti teşkilatımızın Samsun’da organize ettiği faaliyetlere katılmak adına Samsun’a gittik. Diğer siyasi partilerin genel başkanları da oradaydı. Başta sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu oradan çıkarsanız iskele yıkılsa daha hayırlı olurdu. Orada bulunma ihtiyacı hissetmiş olmasıyla istemeye istemeye orada bulunuyor gibi görünüyordu. Bazı CHP’liler de neden bizim genel başkanımız orada diye hayıflandılar. Özellikle CHP’lilere söylüyorum: Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi Sayın Kılıçdaroğlu’nun Beyefendinin orada olmasının sebebi birlikte fotoğraf vermenin çok ötesindeydi. Gitmek zorunda kaldı. Biz de gitmek mecburiyetindeyiz. Çünkü Türkiye’de bıçak kemiğe dayanmıştı. Bu ağır şartlar altında dahi şart ne olursa olsun her türlü olumsuzluğa rağmen biz binecek bir Bandırma Vapuru, inecek bir Samsun limanı buluruz. Bizi de eleştirenler oldu. ‘Sayın Akşener neden orada bulunmadı?’ deniliyor. Çok ilginç. Bu ülkede dış politika kararı alıyorsun, muhalefetle konuşmuyorsun. Ekonomi için, eğitim için kararlar alıyorsun muhalefetin ve meclis vekillerine danışmıyorsun. Adalet sistemini değiştiriyorsun herhangi bir münazara yapma ihtiyacında bulunmuyorsun. Ondan sonra bir milli bayram oluyor, fotoğraftan milletin iyilik hissiyatına kapılmasını istiyorsun. Bu ülkede yüzde 50’den fazla kesim bu ülke iktidarının karşısında oy kullanmıştır. Bu siyasi partilere mensup insanlar Tayyip Erdoğan’ın kölesi değil, bu başkanlar da sarayın marabası değildir” açıklamasında bulundu.

YILDIRIM’A YÜKLENDİ: KAYBETMEYE ALIŞMIŞ BİRİ

“Bu beyler 17 senedir iş başındalar. Maalesef demokrasi alanında Türkiye’yi 70 sene geriye götürdüler” diyen Dervişoğlu, “Şimdi biz bütün bunları nasıl telafi edeceğiz diye uğraşıyoruz. Adaletsizlik her yere nüfus etmiş. YSK’ kararı vermesinin üzerinden bunca zaman geçmesine rağmen hala gerekçeli hükmü yazamadı. Bu seçimin neden iptal olduğunu hukuki bir dille anlatmaktan kaçınıyorlar. Belediye başkan adayları, eskiden de biliyorsunuz ki İzmir Büyükşehir Belediye başkanı adayıydı, kaybetmeye alışmış biri. Kaybedince de rahatsız olmuyor. Kaybetmeye alışık olan zat, ‘Neden kaybettin?’ denilince ‘Çaldılar da ondan’ diyor. Şimdi seçimde bir adaletsizlikten bahsediliyor. İstanbul seçimini tartışmaya gerek var mı? Bu ülkede sınav yapıyorlar, mahkemeler kuruyorlar, transfer yapılıyor; adalet var mı? Şimdi bizim müşterek görevimiz şudur: Eğer adalet mülkün temeli ise biz de bunu düşünceden karara dönüştürme onurunu sergiliyorsak bu ülkede yapılacak ilk iş; adaletsizliği yerle bir edip yeniden demokrasiye, adalete ve eşitliğe bayrak açacağız” dedi.

AZİZ MİLLETİMİZ DMEOKRASİYE YİNE SAHİP ÇIKACAK

Türkiye’nin fabrika ayarlarına geri dönmesi için yerel seçimleri fırsat olarak gördüklerini söyleyen Dervişoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Onun da köküne dinamit koydular. Bunları İzmir’de rahatlıkla dile getirebiliyorum. Çünkü İzmir’in aydın ve münevver insanları bu olaylardan ders çıkararak tarih yazma ve bu aziz milletin talihini ve tarihini değiştirme kararı sergileyen insanlar. Uyanık olmak mecburiyetindeyiz. Dışarıdan bakıldığında Türkiye hiç iyi görünmüyor. Seçimleri mahkeme kararı ile yenileniyor. Adaleti herkes kendi namına temin ve tesis ediyor. Türkiye’yi her alanda sıkıntılı ve buhranlı günler bekliyor. O sebeple mahalli seçimler esnasında bütün bu olup bitenleri durdurabilecek irade sergileyen aziz milletimizi şimdi 16 milyon İstanbullu ile bu mesajı yeniden tekrar etmesi gerekiyor. Birileri seçimle geldikleri yerden yine seçimle gitmek istemiyorlar. Bu aziz millet yine demokrasiye sahip çıkacak, Atatürk’ün dediği gibi, onları geldikleri gibi gitmeye İstanbul’dan mecbur bırakacaktır.”

KIRKPINAR’DAN İSTANBUL ÇAĞRISI

Konuşmasına, “Sevinmek, paylaşmak bu coğrafyanın tamamında yaşayan insanların hak ettiği bir şeydir” diyerek başlayan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, şu ifadeleri kullandı:

“17 yıldır iktidar dönemlerinde bu ülkenin birbirinden güzel insanlarını ayrıştırarak, oy devşirerek siyaseten güçlerine güç katanlar 31 Mart akşamı bu ülkenin iyi yürekli insanlarının Millet İttifakı’nı kurduğunu ve ülkenin tamamını kucaklamaya hazır olduklarını gördüler. 1 Nisan sabahı baharla buluştuk ve ‘Her şey çok güzel olacak’ dedik. Alışkanlıklarından olsa gerek kaybetmeye hiç tahammülleri olmadığı için uyduruk bir karar ile 31 Mart yerel seçimlerinde YSK’nın kendi verdiği mazbatayı 6 Mayıs’ta geri aldılar. Bütün herkes şunu bilsin ki 23 Haziran gecesi nasıl 31 Mart’ta kazandıysak İstanbul’da yine kazanacağız. Birleşerek bütünleşerek ülkenin her yerinde kazanmaya mecbur olan bir millet ittifakı vardır. Hazır olun 23 Haziran akşamı Millet İttifakı’nın Adayı Ekrem İmamoğlu farkla kazanacak. Herkesten bir isteğim var: İstanbul’da mutlaka tanıdıklarınız, akrabalarınız vardır. Bu akşam buradan ayrıldıktan sonra 23 Haziran’a kadar tanıdıklarını şunu söyleyin; kul hakkını kim yemiyorsa ona oy verin.”

 
Soyer’den sürpriz mesai: İki sloganı kullandı, CHP’li adaya oy istedi!
 
BDDK'dan döviz alım satımında yeni kararı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer’den sürpriz mesai: İki sloganı kullandı, CHP’li adaya oy istedi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz ...
YSK gerekçeli kararı ne zaman açıklayacak?
YSK, iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin gerekçeli ...
44 yeni dokunulmazlık fezlekesi Meclis'te!
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da aralarında olduğu 25 milletvekili için ...
 
İzmir milletvekillerine 23 Haziran görevi: Kim/nerede/hangi görevi yapacak?
CHP Genel Merkezi, milletvekillerine 23 Haziran'da yeniden yapılacak olan ...
AK Parti Gençlik Kolları'ndan 'vefa' iftarı
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, gerçekleştirdiği vefa iftarı programı ...
CHP'de PM Eski Üyesi'nden kongre çıkışı: Ertelenmemeli çünkü...
CHP’de 23 Haziran teyakkuzu yaşanırken, tüzük gereği yaz sonunda start ...
 
Soylu'dan 'veri kopyalama' açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan ...
Samsun'da liderlerden birlik pozu!
Liderler 19 Mayıs nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Tören sonunda liderler böyle poz verdi.
Erdoğan: Saldırı dalgası bitmiş değil!
19 Mayıs'ın 100. yıldönümü için düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri