POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
22 Ocak 2023 Pazar - 08:23

İYİ Parti İzmir seçimini yaptı: 2 adaylı nefes kesen yarışı kim kazandı?

İYİ Parti İzmir’de Kırkpınar’ın adaylık istifasının ardından boşalan il başkanlığı koltuğuna kimi oturacağı Celal Atik Spor Salonu’nda yapılan kongre sonucunda belli oldu. Çarpıcı mesajların ve zaman zaman da gerginliklerin damga vurduğu kongrede 2 adaylı yarışı rakibi Doğan'ı 14 oy farkla geride bırakan Bezircilioğlu kazandı.

İYİ Parti İzmir seçimini yaptı: 2 adaylı nefes kesen yarışı kim kazandı?

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İYİ Parti İzmir Teşkilatı’nda Hüsmen Kırkpınar’ın milletvekilliği aday adaylığı kararı sonrası cevabı merak edilen soru yanıt buldu. 

Kültürpark’taki Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleşen İYİ Parti İzmir Kongresi iki adaylı yarışma sahne oldu. 

Hüsmen Kırkpınar başkanlığındaki il yönetiminin güçlü 2 ismini karşı karşıya getiren yarışta Sinan Bezircilioğlu ile Ülkü Doğan il başkanlığı için sandıkta mücadele verdi. 

İYİ Parti İzmir’de 672 delegeden 657'sinin oy kullandığı ve 652 oyun geçerli sayıldığı yarışta zafer  Bezircilioğlu'nun oldu. Bezircilioğlu 333 oyla İYİ Parti’nin yeni il başkanı seçilirken, rakibi Doğan ise 319 oyda kaldı.



BEZİRCİLİOĞLU'NDAN İLK MESAJLAR 

Seçim sonunda adaylar görevi devreden Kırkpınar ile birlikte kürsüye çıkarken birlik pozu verdi. Bezircilioğlu seçim zaferi sonrası ilk açıklamasında, "İnşallah İzmirimiz ve İYİ Parti için hayırlara vesile olsun. İYİ Parti ailesi olarak kaldığımız yerden devam edeceğiz, hiç bir sıkıntımız yok, iktidar yürüyüşüne devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 



BEZİRCİLİOĞLU-DOĞAN YARIŞI! 
İl başkanlığına aday olan Şakir Genç ve Oğuzhan Yar'ın Ülkü Doğan lehine yarıştan çekilirken, Öztürk Keskin de milletvekilli aday adayı olma kararı olarak Sinan Bezircilioğlu'nu destekleyeceğini açıkladı. Böylece sandıkta yarışın adı kondu.

İYİ Parti'de il başkanlığı için Bezircilioğlu ile Doğan yarışıyor. Kulislerde Bezircilioğlu'nu kulislerde İzmir Milletvekili Çıray'ın yanı sıra Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Danışmanı Ömer Karakaş'ın da desteğini aldığı konuşulurken, Doğan'ın da İzmir Milletvekili Dervişoğlu'nun tarafından desteklendiği iddia ediliyor. 

KONGREDE NELER YAŞANDI? 

Kültürpark'taki Celal Atik Spor Salonu'nda gerçekleşek kongre saat 11.00'de başladı.



KİMLER KATILDI? 
Partililerin salonu doldurduğu kongreye İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Rıdvan Uz ile Mehmet Tolga Akalın, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, İl Eski Başkanı Hüsmen Kırkpınar,  il başkan adayları Ülkü Doğan ve Sinan Bezircilioğlu ile delegeler de salonda yerini aldı. 

Öte yandan kongreye 6'lı masa partilerinin temsilcilerinde de katılım sağlandı. Eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan ve CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun yanı sıra Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, CHP İzmir İl Sekreteri Ahmet Yıldız da İYİ Parti İzmir İl Kongresi'ni yerinde takip etti. 



DİVAN BAŞKANI USTA 
İYİ Parti İzmir Kongresi'nde divan başkanlığı görevini TBMM Grup Başkanvekillerinden Samsun Milletvekili Erhan Usta üstlendi.
 

"KUTLU HEDEFİMİZE AZ KALDI"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kongreye gönderdiği mesaj salonda okundu. Mesajda, "Ülkemizi derin bir krize sürükleyen kirli bir düzenle mücadele etmek için bu yola çıktı. Milletimizin sevgisi ile her geçen gün başarıya yaklaşıyor. Sizlerin özverisi ile daha güçleniyoruz. Tıpkı milletimiz gibi omuzlarımızdaki yük ağır. Ancak biz asla durmadan yorulmadan devam ediyoruz. Sahip olduğumuz inançla zengin ve mutlu Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğimize inanıyorum. Kutlu hedefimize ulaşacağımız güne çok az kaldı" ifadeleri yer aldı. 

"İzmirlilere söz veriyorum..."
İYİ Partili Usta kongrede yaptığı açılış konuşmasında, "Kongremizde demokratik rekabetin birlik ve beraberliğimizi güçlendireceğimizi inanıyorum. İYİ Parti olarak hiçbir zaman unutmayacağız, biz bugün bu kongrede kim kazanırsa kazansın kazanan İYİ Parti Türkiye alacaktır. Kongremizin partimize katacağı değerler için şimdiden sabırsızlanıyorum. Milletimizin umudu olan İYİ Parti’yi seçime kadar daha da güçlendireceğiz. Kazanmak için her türlü yolu mübah gören bir ittifak olduğunun farkındayız. Geleceğin Türkiyesi'nde hukuku ayaklar altına alan baskıcı, ilkel bir yönetim anlayışının artık yer almayacağını çok iyi biliyoruz. Sizler bugün 'Allah vardır' diyerek zulme karşı sessiz kalmadınız. Sizlerle gördüğüm kararlılık istibdata boyun eğmeyecek iradedir. İzmirliler size söz veriyorum dertleri değil mutluluğu paylaşacağız. 85 milyon el ele güçlü, zengin Türkiye’ye kavuşacağız. Güneşli günlere çok az kaldı. İYİ’lerin zamanına çok az kaldı" ifadelerini kullandı. 



KIRKPINAR: KAZANAN İYİ PARTİ OLACAK, KİMSENİN ŞÜPHESİN OLMASIN 
Kongrede il başkanlığı koltuğunda yaklaşık 4.5 yıl görev yaptıktan sonra milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden Hüsmen Kırkpınar da bir konuşma yaptı. Kırkpınar konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 5 yıllık bir siyasi hareketin 4,5 buçuk yılını il başkanlığı yaklaşık 6 ayını kurucu il sekreteri olarak İYİ parti kadroları içinde bir kardeşiniz olarak birkaç hatırlatma ile sözlerime başlayacağım. 21 Aralık 2017 günü İzmir İYİ Parti İl Teşkilatı'nın basına ve medyaya duyulması ile birlikte ilk toplantımızı yaptık. Bu il başkanlık binamız kaporasını vererek kiralamak istediğimiz il binamızın 3 kez kaporası iade edildi. Bugün çok şükür sizin gibi yol arkadaşlarımızla, Genel Merkezimizle, teşkilatlarla beraber 81 ilde iktidara namzet bir siyasi hareketin il başkanı olarak konuşuyorum. Sıkıntıların sonunda İzmir İl Başkanlığı kuruduktan 6 ay sonra seçime girdik ve İzmir’de yüzde 10 oy aldık. O dönemde üye sayımız 2 bin 867’ydi. 2867 üye ile yüzde 10 ve her iki bölgeden milletvekili çıkardık. Bugün üye sayımızı an itibariyle 30 bine taşıdık. Bugün sizlerle vedalaşacağım. İl yönetim kurulu içimizden Ülkü Doğan ve Sinan Bezircilioğlu kardeşim birazdan konuşmaları bittikten sonra sandıklar kurulacak, bu tatlı rekabetin sonucunda bir kardeşimiz benim terk ettiğim koltuğa oturacak, kazanan İYİ Parti olacak, kimsenin şüphesi olmasın! Genel başkanımızın ilçe ilçe gezerek il il gezerek sonucunda millet bizi çağırıyor sesini duyduk 2023’ün hangi tarihinde olsun, ağaların paşaların dediği gibi olacaksa 14 Mayıs da olsun, biz İYİ Parti olarak İzmir’de de Türkiye’de birinci parti olacağız Allah’ın izniyle.



ÇIRAY: NİFAKÇILAR BİRLİĞİMİZİ BOZAMAZ! 

Kırkpınar'ın ardından kürsüye Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Buradan bu vesileyle kuruluşumuzdan yana İzmir İl Başkanı olarak görev yapmış, il yönetimlerinde bulunmuş tüm dava arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi söylemek istiyorum. Şunu memnuniyetle ifade etmeliyim ki; İzmir İl Başkanlığı olağan kongresi çok medeni bir yarışma süreci olduğunu izledim. İnşallah kongremizde başladığı gibi medeni bir yarışla sona erecektir. Bu çok adaylı rekabet aslında partimizin iktidara yürüyüşünün müjdecisidir. Nedenle kırıcı olmamak partimize zarar vermek şartıyla tartışmalar olamasın doğal kabul ederim. Kongrelerimiz demokrasi aynalarıdır. Burada herkes söyleyeceğini söyler ama son sözü en son söz tabi ki siz teşkilatlarımız ve delegelerimiz söyler. İYİ Partililer kararınız ne olursa olsun saygıdeğerdir ve kimi seçerseniz seçin onunla çalışmaktan şeref duyacağız" diye konuştu. Kongre sürecide karşı karşıya geldiği ileri sürülen Dervişoğlu hakkında da mesajlar veren Çıray, "Bir diğer konuda nifakçılar bizim birliğimizi bozamazlar. 5 yıla yakın süredir İzmir Milletvekilim Dervişoğlu ile birlikte çalışıyoruz. Ban verdiği memnuniyeti ifade etmek isterim. Kendisiyle ile birlikte kamuoyu önünde partimizin sorunlarını tartışmadık. Bundan emin olun bugüne kadar böyle oldu bundan sonra da böyle olacak. Eğer İYİ Parti diye bir olmasaydı, Meral Akşener olmasaydı biz bu seçimleri kazanıp kazanacağımızı konuşamazdık. Hepinizi ayağa kalkarak Sayın Genel Gaşkanımız Meral Akşener’e bir selam göndermenizi rica ediyorum. Kongremiz hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

DERVİŞOĞLU'NDAN MANİPÜLE ÇIKIŞI! 
Çıray'ın ardından kürsüye çıkan TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu'ndan da çarpıcı mesajlar geldi. Sözlerine, "’Yeni Asır gazetesi burada mı? Niye sordum biliyor musunuz ‘Aytun Bey çıkmasın sizle kavga edeceğim’ diyecektim. Kongre sürecine girdiğimiz andan itibaren sanki burada çok büyük çekişmeler var izlenimi yaratma suretiyle sonuçları etkilemeye gayret sarf etti. Kongreler netameli süreçlerdir. Taraflaşma olur. Gruplar birbirlerine karşı destek açıklamalarında bulunur. Sosyal medya devreye girer olmayan tartışmalar varmış gibi güncellenir. İzmir 30 ilçeden müteşekkildir. İzmir hem Türkiye için birlik ve beraberliğin sembolü haline dönüşmüş bir kenttir. Burada o ilçe, bu parti ayrımı yaşanmaz İzmir birdir İzmir bir bütündür. Basın mensupları istiyor diye kavga edeceğimiz bekleniyorsa bu abesle iştigalin ötesinde bir durumdur. İYİ Parti’nin kuruluş gerekçesine aykırıdır. İYİ Parti’nin siyasette hakim olan şey kulisler değil önceliğimiz her zaman olduğu gibi samimiyettir" diyerek başladı. Dervişoğlu, "Süreci, eğlence gibi gören arkadaşlarımız olur. Diğer siyasi partilerden farklı yanımız o rekabeti gülerek ve konuşarak yaparız. Bu güzel duyguların arasına zaman zaman farklı şeylerin girdiği de olmuştur. Doğrusunu isterseniz ben onu da yadırgamıyorum. İzmir’de o ilçe bu ilçe yok, İzmir’de birlik ve beraberlik yok. Bugün kongre bitecek seçilecek olan ile başkanımız da 30 ilçenin birden il başkanı olacak. Süreci manipüle etmek amacıyla yanlış bir iş yapıldı. Destek açıklamaları yapıldı. Ne olup bitiğini araştırdım arkasından başka bir şey çıktı. İlçe başkanı arkadaşımızı konu ile ilgili mesul tutmuyorum, almış oldukları kararlara sonuna kadar saygılıyım. Manipüle etmeye yönelik adımların atılmış olmasını da yadırgadığımı söylemek istiyorum" diye konuştu. 

İYİ Parti İzmir Milletvekili sözlerine şöyle devam etti: İYİ Parti içerisinde önemli bir mesele gündeme geldiğinde yetkili kurullarımızı toplayıp konuşuyoruz. Ve bir ortak karar veriyoruz. İYİ Parti’nin içinde bir kişinin tek başına alacağı tek bir karar yoktur. Hiç kimsenin tek başına dayatacağı bir karar yoktur. Yetkili kurullar yoktur ve karar verilir. Hepimiz ona uyarız. Şimdi niye kurulduk biz niye? Tek adamlar karar veriyor, memleket felakete gidiyor diye kurulduk. Hiçbir şeyi konuşmadan tartışmadan yapamayız, halının altına süpüremeyiz. İl başkan adayı kardeşlerimden birisini başka yerde görmedim, salonda gördüm. Bu da olabilir ama bunun doğru yönetilmesi gerek bir süreç olmasını gerektiğini düşünüyorum. Bana kimse ben şu ilçede de belediye meclisi üyesi adayıydım demesin. Senin tanıman lazımdı demeye getirmesin bana... Urla’da seçim çalışması yaparken bu kardeşimi görmedim. O kardeşimi de seviyorum, takip ediyorum, ben bir sürecin yanlış yönetildiğini ve başka sıkıntıları da beraberinde getireceğini söylüyorum. Ben gelenek muhafızı değilim. Bugün o sebeple iş birliği içinde demokratik bir yarış olacak. Bu kongre birilerini ayrıştırdığı bir kongre değil. Ben gelenekleri tanımlamak adın söylüyorum bizim bu olumsuzlukların farklı yerlere sürükleme ihtimaline işaret etmek bakımından söylüyorum. Demokrasi aşığı olarak konuşuyorum. 12 ilçemiz Sinan Bey’e destek açıklaması yaptı saygı duyuyorum... 



"SALONDA GÖRDÜM" GERGİNLİĞİ

Dervişoğlu'nun "İl başkan adayı kardeşimizi hiçbir yerde görmedim, salonda gördüm" mesajı kongrede kısa süreli bir gerginliğe neden oldu. Bezircilioğlu destekçileri Dervişoğlu'na tepki gösterdi. Gerginliğe Kırkpınar müdahale etti. Kısa süreli bağırışma ve atışmaların ardından adayların konuşmalarına geçildi.  



BEZİRCİLİOĞLU: HEDEF BÜYÜKŞEHİR VE 9 MİLLETVEKİLİ 

Adaylardan kürsüye ilk çıkan isim ise Bezircilioğlu oldu. Bezircilioğlu sözlerine, "Sizler gibi partimizin bir neferiyim. Bu hareketin içindeyim. Partimize ilçe teşkilatında çalışarak başladım. Belediye meclis üyesi adayı oldum, il başkanı danışmanlığı yaptım. Karşınıza il başkanı adayı olarak çıkmak benim için çok büyük onur ve gururdur. Türkiye’nin birinci partisi olma yolunda ilerleyen İYİ Parti’mizin İzmir’de il başkanı olarak görev yapmak kolay değil biliyorum. Görevin çok ciddi meşakkatli bir görev olduğunun bilincindeyim ancak İzmir’de tüm ilçe teşkilatlarımıza beraber çalışarak hep birlikte bu zor görevin üstesinden gelerek partimizi İzmir’de birinci parti yapma hedefini ortaya koyacağız. Bu salonun bugün coşkulu olması da partimizin geleceğine dair umudumuza umut katmaktadır. 5 yıl önce hep beraber çıktığımız bu yolda aldığımız mesafeyi bu salondaki heyecan göstermektedir. Bu dinamizm iktidara giden yolun ayak sesleridir" diyerek başladı. Bezircilioğlu sözlerine şöyle devam etti: Ülkemiz çok kritik bir süreçten geçiyor. Önümüzde çok çok önemli bir 100 yılın seçimi var. 2023 yılı Cumhuriyetimizin 100 yılı. 100 yıl önce olduğu gibi çok ciddi bir mücadeleye sahne olacak. 100 yıl önce olduğu gibi milletin makus talihini bir kez daha yeneceğiz. Mevcut iktidarı siyaseten emekli ederek ülkemizi normalleştirip kurucu değerlerimizi ülkemizin fabrika ayarlarını tekrar tesis edeceğiz. Bugün Türkiye’mizin içinde bulunduğu durumdan çıkarak yegane hareket Akşener’in karanlık ülkemize ışık yakarak kurduğu İYİ Parti’mizdir. Partimiz çok zor şartlarda yokluklar içerisinde kuruldu ülkemiz için yegane umut ışığı oldu bugünkü iktidarın en önemli alternatifi oldu. İktidar yolunda partimize güveniyorum. Temellerimiz çok sağlam. Bir yanımızda rehberimiz kurucumuz Cennet Mekan Gazi Mustafa Kemal Atatürk var. Bir yanımızda ise umutsuza olan, çaresize çare olan ablamız, liderimiz Meral Akşener var. Bizim temelimiz çok sağlam.

Bezircilioğlu ayrıca, "Mayıs ayı geldiğinde ülkemizde İYİ’lik güneş doğacak artık ampulün hiçbir değeri kalmayacak. Ülkemizi iktidardan kurtarmak en büyük hedefimizdir. Bunu gerçekleştirmek için partimizi İzmir’de 1. Parti yapma hedefimi ortaya koyacağız. İzmir’e İYİ Parti yakışır. 30 ilçemizi de kucaklayacak ayrım yapmayacak bir yönetim anlayışı ile samimiyet ile tevazu ile teşkilatlarımızla çalışacağız. Teşkilatlarımızın emrinde olacağız. Biliyorum ki İYİ Parti’miz teşkilatlarımızın omuzlarında yükselecek. Bu kutlu mücadele ancak sahada kazanılır" mesajını verdi. 

İYİ Parti İl Başkan Adayı sözlerini şöyle tamamladı: Partimizde sade ve sadece iki kişinin emrinde olacağım. Birincisi tüzel kişilik. İkincisi ise çok çok özel bir kişilik teşkilatlarımız ve genel başkanımızın Meral Akşener’in emrinde olacağım başka da kimsenin emrinde olmayacağım. Gayretimiz partimizi iktidara taşıma yarışıdır. İzmir’de partimiz adına koyduğumuz hedeflerimiz, mahalle mahalle, sokak sokak çalışarak genel seçimlerde toplam en az 9 milletvekili çıkarmaktır akabinde 2024 yılındaki yerel seçimlerde de başta büyükşehir olmak üzere en az 20 belediyemizi İYİ belediyecilik ile tanıştırmak başlıca hedefimizdir. 



DOĞAN: 30 İLÇE OMUZ OMUZA DEVAM EDECEĞİZ 
Bezircilioğlu'nun rakibi Doğan ise konuşmasına, "İYİ ailem burada. Ben sizlerle 5 yıldır çok güzel zor ama çok keyifli bir yol yürüdüm. Şimdi yeni bir yola çıkıyorum. Amacım sizlerin Aliağa’nın, Bayındır’ın, Bayraklı’nın Bornova’nın sis olmak için, Buca’nın, Çeşme’nin, Gaziemir’in Güzelbahçe’nin nefesi olmak için; Kemalpaşa’nın, Kiraz’ın, Konak’ın, Karabağlar’ın, Menderes’in mesajı olmak için. Narlıdere’nin, Ödemiş’in, Tire’nin, Urla’nın tüm İzmir’in güneşi olmak için. En önemlisi İYİ Parti iktidara taşıyacak olan Akşener’in İzmir’deki gücü olmak için bu yola çıkıyorum. En büyük dayanağım hepsi sizlersiniz. İzmir’in her yerinden işini gücünü bırakarak yollara düşen mücadelemize ortak olan gönül dostlarımız hoşgeldiniz" mesajlarıyla başladı. Doğan ayrıca, "Sayın Genel Başkanımızın hep yanındayım onun izindeyim. Bu parti cesurlar hareketi. Yılmadan mücadele ettik. Bizler soran, sorgulayan insanlarız. Bize parti kuramaz dediler, seçime giremez dediler, partiyi kurduk seçime girdik Allah nasip etti 2018 yılında milletvekili adaylığı nasip oldu. Partim için çalıştım. Gece gündüz demeden çalıştık. Çok değerli iki vekilimizi Ankara’ya uğurladık. O günden bugüne daha da çok çalıştık 1’i bin yaptık. Bizim çıktığımız yol bin’i milyonlar yapma yoludur. Türkiye’yi İYİ yapma yoludur. Buradaki herkes bir oy kazandırmak için mücadele eden insanlar" diye konuştu. 

Doğan şöyle devam etti: Bugüne kadar yaptıklarımızı biliyoruz. Hep birlikte yaptık. Yarın ne yapacağız? Hedefimi belli. İYİ Partimiz hem İzmir’de hem Türkiye’de birinci parti olarak daha çok çalışmaya devam. Geçtiğimiz dönem içerisinde üye rekoru kırmıştık ama İzmir’i İYİ yapana kadar durmadan çalışacağız. Düğünde cenazede ihtiyaç olunan her yerde yanı başında olan bir il başkanı göreceksiniz. Bir kadın başkan olarak gençlerin ve kadınların karar mekanizmalarında daha fazla rol almalarını sağlayacağız. Kusura bakmayın beyler sizi biraz koltuklarınızdan kaldıracağız. Kurulduğu günden beri İYİ Parti İl Başkan yardımcısıyım. En son seçim işlerinden sorumluydum. Önümüzde 112 gün var daha çok çalışmalıyız. Hiç durmadan çalışmalıyız. Tek bir ihtiyacımız var İYİ olmak birlikte bunu da sağlayacak yegane kadrolar bizim.
Doğan konuşmasında ayrıca, "Bazen medya da söylentiler çıkıyor. İYİ Parti milliyetçi ve kalkınmacı ve demokratik bir partidir ve bu çizgideyiz. İYİ Parti içerisinde gruplar yok. İleride de olmayacak ama ben ismi Ülkü olan asker bir babanın kızıyım. Hem ismimle hem geçmişimle İYİ Parti ile gurur duyuyorum. Ayrıştırmak kolay birleştirmek çok zordur amacımız birleştirmek. 30 ilçe başkanımla birlikte omuz omuza devam edeceğiz farklı adayları desteklemiş olabilirler ama bugünden sonra birlikte olmak zorundayız. Biz 30 ilçe başkanımızla büyük kurultaya birlikte gideceğiz. Amacımız birleştirmek" mesajını verdi sözlerini, "Biz İYİ Parti’yiz birlikte bir bütünüz. İki aday da İYİ Parti’nin evladı. Sayın Bezircilioğlu’na başarılar diliyorum. Ayrıca 5 yıldır omuz omuza mücadele ettiğim yol arkadaşlarım ve Şakir Genç ve Oğuzhan Yar’a da teşekkür ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Arkamızdaki yegane güç teşkilat ve Meral Akşener’dir" diyerek tamamladı. 

Kongrede yapılacak konuşmaların ardından iki adayın yarıştığı listeler de belli oldu.

ÜLKÜ DOĞAN'IN LİSTESİ 


SİNAN BEZİRCİLİOĞLU'NUN LİSTESİ 



İYİ Parti İzmir İl Kongresi'nde az sonra 672 delege yeni il başkanını seçmek için sandık başına gidecek. 



NOTLAR
-
İYİ Parti İzmir İl Kongresi'nde Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu'nun salona birlikte ve partilileri selamlayarak giriş yapması dikkat çekti. 

- Kongreyi slogan ve tezahüratlarla renklendiren Bezircilioğlu ve Doğan destekçilerinin aksesuar detayları da dikkat çekti. Doğan destekçileri sarı atkı takarken, Bezircilioğlu destekçileri de salonda mavi fularlarla yer aldı. 

 
Bu kansere dikkat: 2 dakikada bir can alıyor!
 
Bornova'da dolu dolu yarı yıl tatili programı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erturk Türk 27 Ocak 2023 Cuma 15:23

İzmire e yakışacak bir kadın başlandı bazıları düzenleri bozulmasın diye , maalesef hopp diye, parası olup, evvelinde emeği olmayan birini başa getirdiler, çalışan gönül veren kadınlar artık yok ,yazık oldu Izmire .

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altılı Masa'da gündem 3 geçiş senaryosu!
Zirve öncesi, yol haritası için “400 üstü”, “360 üstü” ve “360 altı” olmak ...
AK Parti'den EYT ve seçim açıklaması
Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi için çalışmalar devam ediyor. ...
Sürekli’den Bakan Kurum’u hedef alan CHP’ye: 'Teşekkür etmelerini beklerdik'
Bakan Kurum’un İzmir mesaisindeki yerel yönetimi de hedef alan mesajlarına ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuraklık var, çare baraj
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuraklık yaşandığını belirterek ''Çare bizim de ...
CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan 14 Mayıs açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim için ...
Aslanoğlu'ndan iddialı seçim mesajı: Açık ara kazanacağız
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı görevine başlarken, “sonu ...
 
CHP'li Arslan'dan Bakan Kurum'a: Ayrıştırıcı dilinizi de zihninizi de İzmir’den uzak tutun
CHP PM Üyesi ve İzmirMilletvekili Ednan Arslan bir dizi program için İzmir’e ...
CHP'li Aslanoğlu'ndan Bakan Kurum'a 'İzmir' yanıtı, 'ödenek' salvosu!
Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un İzmir’de verdiği ve yerel yönetimi ...
Sürekli'den 5 ilçede seçim mesaisi, 6’lı masaya adaylık göndermesi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, 5 ilçede program gerçekleştirdi.Sürekli’nin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri