POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
22 Mart 2023 Çarşamba - 16:42

İYİ Partili Ağıralioğlu: Bize pusu kuruldu!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Meclis'te basın açıklaması yaptı. Ağıralioğlu açıklamasında, "Meral Akşener'in tahammül ederek bütün bu süreçlerin içerisinde bugüne getirdiği mücadelede kendisine pusu kurulmasından rahatsızız. Sırf kaybetme endişesi kuruyoruz diye bize pusu kurulmasından rahatsızız" ifadelerini kullandı. Ağıralioğlu ayrıca, "Partim adına konuşmuyorum kendi adıma konuşuyorum" dedi

İYİ Partili Ağıralioğlu: Bize pusu kuruldu!

İYİ Parti Yavuz Ağıralioğlu TBMM'de basın açıklaması yaptı. Konuşmasında, "Vicdan sıkışmıştır. Tarih sıkışmıştır. Tercih sıkışmıştır. Devletin şerefli makamlarını bölücülerin pazarlığı haline getirdiler. Kurucusu olduğumuz masada bize pusu kurulmasından rahatsızız. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığından rahatsız değiliz. Ama dayatılan adaya karşıyız" diyen Ağıralioğlu şöyle devam etti:

"Bu yarışı bunca yanlışın içerisinde 60-40, 70-30 bitirebilecek bir mutabakat aramalıyız. Kemal Bey dahil tüm adaylara ilk ikazımız, 50’yi bir geçmek değil; tüm yolları mubah saymak değil. Hükümeti tenkit ederken, iktidarda kalmak için her yolu mubah görüyor diyen muhalefetin, iktidar olması için bakanlık dağıtmasını ahlaklı bulmuyoruz dedik. Önce kaybederiz korkusuna itiraz ettik. Sonra kaybederiz korkusuna rağmen adaylık iradesinin bu şekilde dayatılmasına karşı çıktık. Buna ilaveten belediye başkanlarının adaylığının baskılanmasına karşı çıktık. Seçmene haksızlık olduğunu söyledik. Umut olarak kurulmuş masanın başka bir gündemle iktidar heveslerinin aparatı olarak dönüştürülmesine karşı çıktık. Biz umut olarak kurulmuş bu masada, ümitlerine pusu kurulmuş bir partiyiz."

"İSTİŞAREYE SADAKAT GÖSTERMEK ZORUNDASINIZ"

Konuşmasında, "Adaylık oylamasında yoktum ben bu konuda itiraz ediyorum" diyen Ağıralioğlu, "Partim adına konuşmuyorum kendi adıma konuşuyorum" ifadelerini de kullandı.

Ağıralioğlu'nun açıklamaları şöyle: Bütün bir milleti hatır diye yola çıkanlarız. Biz bugün çok önemli bir eşiğe geldik. Vicdan, tercih, tarih, hukuk, insaf sıkışmıştır. Millet tercihiyle sıkışmıştır. Bugün de yaşamış bu sıkışıklığa can suyu olabilmek için can suyu olduk.

Vatanına, milletine, şehidine herkesin borcu vardır. Türk devletine gönlü olan, dini, dili ne olursa olsun herkesin devletin bu şerefli makamı pazarlık masası olmaktan çıkarmaktır.

Ben ilkeli siyasetin, namuslu siyasetin dilini kullanmaya gayret ediyorum. İktidara kızıyorsanız, iktidar benzememelisiniz. İstişareye sadakat göstermek zorundasınız.

"5 YIL SONRA YANILDIK DEMEKTENSE"

Siz daha iktidara gelmeden kör ve sağır oldunuz. Bu memleket bu kadar derdi varken, siyaset yapanların değil, memleketin derdine koşanların yoludur. Meral Akşener'in kaybetme endişesine küfür ediyorsanız, siz iktidara gelince ne yapacağı belli olmayan bir güce dönüşüyorsunuz.

Siyaset yönetici kadronun eliyle ilkesizleşir. Siyaseti bu popülizmle yapacaksanız, siyasetin ne anlamı var. Ana muhalefet partisinin kazanabiliriz duygusunun mimarı olan partiye 3 günde 30 yıllık küfür edildi. Siz bize parmak sallarken, tahammül seviyenizin olmadığını gösterdiniz. Ne dinimiz, ne meşrebimiz hiçbir şeyimiz kalmadı. Neymiş iktidarın trolleri varmış, siz kendi trollerinize bakın. Biz şimdi uyandık. 5 yıl sonra yanıldık demektense, şimdi söylemek daha iyi.

Güçlendirilmiş Parlamenter sistem yerine, güçlendirilmiş, iyileştirilmiş Kemal Kılıçdaroğlu modeli sunulmuş oldu.

"TERÖRÜN GÖLGESİNİN DÜŞTÜĞÜ YERDE OLMAYIZ"

HDP aday çıkarmayacağını açıkladı. Söylüyorum ki HDP'nin olduğu bir denklemde biz terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız. Ben defalarca ifade ettim. HDP'ye oy veren 6 milyon seçmen, herhangi bir partimiz, HDP'ye oy veren vatandaşlarımızın oyunu alabilirse ben bunun övüncüyle yaşarım. Ancak Türk devletine katil diyen HDP yöneticilerini görüyorum. Devlete katil derken cüretkarlığı bir kere PKK'ya katil diyerek gösteremediniz.

Ben terörün gölgesinin düştüğü yerde, devletin örselenmesine razı değilim. İYİ Parti'nin emekleri ziyan edildi. İktidar olmadan bu kadar kuralsızlığı tehlikeli gördük.

Kemal Bey'in adaylığında mutabakatın ihlal edilmesine itiraz ediyorum. Ben adaylık sürecinden bütün usulsüzlükleri reddediyorum."

 
Türkiye'nin yağmur toplayan ilk köyü İzmir'de!
 
Karaburun'da atıl alan gençlik merkezine dönüştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti İzmir'de başkanlarla seçim zirvesi!
İYİ Parti İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu başkanlığında bir araya gelen ...
Kılıçdaroğlu'nun adaylık başvurusu yapıldı
CHP Grup Başkanvekilleri ile Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin temsilcileri, ...
CHP’de İzmir listesi: Aday adaylığı için kimler başvuru yaptı?
CHP’de parlamentoya İzmir milletvekili olarak girmek isteyenler aday adaylığı ...
 
MHP'de İzmir listesi: Kimler aday adayı oldu?
MHP İzmir'de milletvekilleri Osmanağaoğlu ve Kalyoncu ve Büyükşehir Meclisi ...
Maraton başladı: Kim/kaç imza topladı?
YSK, seçmenler tarafından aday gösterilmek istenen 11 ismin başvurusunu ...
HDP kararını açıkladı: Aday çıkarmayacak!
Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) de yer aladığı Emek ve Özgürlük ...
 
Sertel'den çarpıcı iddia: Mahkum yattığı cezaevinin ihalesini aldı!
CHP İzmir Milletvekili Sertel, Antalya Kumluca Kapalı Cezaevi yönetiminin ...
Rozetini Akşener taktı: Gökhan Zan İYİ Parti'de!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında Gökhan ...
AYM'den HDP'nin 'seçim sonrası' talebine ret
Anayasa Mahkemesi (AYM), Halkların Demokratik Partisinin (HDP) kapatılması ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri