POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
17 Eylül 2021 Cuma - 08:23

İYİ Partili Dervişoğlu'ndan Bakan Pakdemirli'ye istifa çağrısı!

İYİ Partili Dervişoğlu, “500 bin kişi tarımdan vazgeçti. Kendisi de Manisa’lı olan Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli Manisa’nın sorunlarına bakmıyor. Daha önce de söylediğim gibi kendisini istifa etmeye davet ediyorum.”dedi.

İYİ Partili Dervişoğlu ndan Bakan Pakdemirli ye istifa çağrısı!

İYİ Parti Manisa İl Başkanlığı’nın daveti üzerine Manisa'ya gelen İYİ Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu burada partisinin teşkilatlarıyla bir araya geldi ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de ekonomik kriz kaynaklı çiftçinin perişan hale geldiğini söyleyen Müsavat Dervişoğlu, bir tarım kenti olan Manisa'daki çiftçilerin yaşadığı zorlukların altını çizdi.

KENDİSİNİ İSTİFAYA DAVET EDİYORUM 
Son 1 yıl içinde gübre ve enerji başta olmak üzere girdi maliyetlerinin iki-üç kat arttığını, ancak mahsullerin ve mamullerin satış fiyatının aynı oranda artmadığını, üzümün başkenti olan Manisa’da hasat sonrası açıklanan satış fiyatlarının Manisa'ya ve Manisa’lı çiftçilere bir hakaret olduğunu dile getiren Dervişoğlu, “500 bin kişi tarımdan vazgeçti. Kendisi de Manisa’lı olan Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli Manisa’nın sorunlarına bakmıyor. Daha önce de söylediğim gibi kendisini istifa etmeye davet ediyorum.”dedi.

Tarım ekipmanlarındaki artışa da dikkat çeken Dervişoğlu, toprağa düşen terin karşılığının alınması gerektiğini, ancak başarısız politikalar nedeniyle bu karşılığın alınamadığını ifade etti ve Manisa çiftçisinin zor duruma düşmesinde sorumluluğu olan tüm yetkilileri kınadı.

AÇLIĞA VE SEFİLLİĞE MECBUR BIRAKTI!
Hükümetin söylemlerine istinaden, hükümetin en iyi bildiği hesabın çay ve simit hesabı olduğunu ve bu nedenle gelinen noktada, esnafın perişan, ev hanımlarının kaynamayan tencere derdinde ve gençlerin de umutsuz olduğunu belirtti ve “Bu hükümet vatandaşı açlığa ve sefilliğe mecbur bıraktı.”dedi.

Manisa’nın tarımın yanında istihdama büyük katkı sağlayan bir sanayi şehri olduğunun da altını çizen Dervişoğlu, aynı zamanda binlerce öğrenciye ev sahipliği yapan bir eğitim kenti de olan Manisa’da çok ciddi boyutlara ulaşan yurt problemleri olduğunu ve gayrimenkulde de yüksek oranda kira artışı nedeniyle öğrencilerin zor durumda olduğunu söyledi.

Esnafın faturalara yansıyan katı atık giderlerinin çok yüksek olduğundan yakındığını dile getiren Dervişoğlu, enerji dağıtım şirketlerinin tekelleşmesinin de hizmet alımında vatandaşın mağduriyetine sebep olduğunu, bazı enerji dağıtım şirketlerinin özellikle yüksek enerji tüketen esnafla yaptıkları sözleşmelerden kısa süre sonra keyfi olarak vazgeçebildiklerini ve vatandaşın talebi olmayan bu durum nedeniyle faturalara iptal cezasının yansıtıldığını söyledi ve konuyla ilgili bir düzenlemenin acilen yapılarak, vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Hükümetin yeni bir seçim yasası hazırlığında olduğunu belirten Dervişoğlu, “Bu yasada ne olduğu değil ne olmadığı önemli. İktidar yapay tartışmalar yaratıp gündemi meşgul ediyor, ancak ne yaparlarsa yapsınlar gidecekler.” dedi.

ERBAŞ'A TEPKİ 
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın açıklamalarıyla ilgili gelen sorulara istinaden de, “Daha önce de belirttiğim gibi Diyanet İşleri Başkanlığı Atatürk'ün kurduğu bir kurumdur. Siyasetten uzak durmalı. Kendisine çağrıda bulunuyorum. Siyasetten kendini ve kurumunu uzak tutsun.” dedi.

Daha sonra Manisa İl Başkanlığı’nın organize ettiği üye katılım töreninde, yeni üyelere rozetlerini takan Dervişoğlu, merkez ve ilçelerini ziyaret ederek esnafın ve çiftçilerin dertleriyle taleplerini dinledi.

 
Fenerbahçe Almanya'dan puanla dönüyor
 
İzmir'de korkunç kaza: 9 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Semazen' tartışmasına Bahçeli de girdi: CHP'ye ve Büyükşehir'e sert sözler!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Yerel Yönetimler ...
"Seçimde en ağır cezayı esnaf verecek"
CHP'li Serter, Ahilik Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda "Bu seçimde ...
Erdoğan'dan: Fahiş fiyatların önüne geçeceğiz
Kırşehir'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyona yönelik mesajlar ...
 
Akşener: İlk tura tek adayla gidilmeli
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin ...
CHP'li Sertel: BİK kararları hükümsüzdür!
CHP'li Sertel, Basın İlan Kurumu (BİK) yönetim kurulunun görev süresi ...
Memleket Partisi'nden Soyer'e yeni 'afiş' çıkışı: Maaşından ödesin, özür dilesin!
Memleket Partisi Genel Başkanı İnce'nin il kongresi öncesi partisinin ...
 
AK Parti ve MHP'den Büyükşehir'e 'semazen' tepkisi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve MHP İl Başkanı Veysel Şahin, ...
İzmirli belediye başkanından Ankara çıkarması: Erdoğan ziyaret ve hastane müjdesi!
Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu eşi iş insanı Kasım Kutlu ...
AK Partili Kaya'dan Buca mesaisinde CHP'ye plan tepkisi!
İzmir'in her köşesinde CHP'li belediyeler tarafından mağdur edilmiş vatandaşlar ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri