POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
İkinci Kadir Şeker vakası: Tolga Daşkıran tutuklandı
İkinci Kadir Şeker vakası: Tolga Daşkıran tutuklandı
IBAN kiralayanlar dikkat: Bakanlık harekete geçti!
IBAN kiralayanlar dikkat: Bakanlık harekete geçti!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
23 Mart 2023 Perşembe - 08:36

İYİ Partili Kırkpınar’dan önseçim ve saha mesajları, iddialı sandık hedefi!

İYİ Parti İzmir İl Eski Başkanı ve Milletvekili aday adayı Kırkpınar programda, parlamento yolu kararı süreci, önseçim, saha stratejileri ve sandık hedeflerine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. İzmir’de çıtayı yüzde 25 ve 8 vekile koyan Kırkpınar, ayak basmadık yer bırakmama hedefiyle sahada olacağını ifade ederken, önseçim için de “Ben teşkilatla yola çıktım, son tahlilde yine teşkilatın önüne çıkacağım” mesajını verdi.

İYİ Partili Kırkpınar’dan önseçim ve saha mesajları, iddialı sandık hedefi!

GERÇEKİZMİR - İYİ Parti İzmir İl Eski Başkanı ve milletvekili aday adayı Hüsmen Kırkpınar, Bir TV’de yayınlanan Politika Durağı programında Sercan Avcı’nın sorularını yanıtlarken önemli açıklamalarda bulundu. 

İYİ Parti İzmir İl Eski Başkanı ve Milletvekili aday adayı Kırkpınar programda, parlamento yolu kararı süreci, önseçim, saha stratejileri ve sandık hedeflerine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

KARAR SÜRECİNİ ANLATTI 
4 yıl görev yaptığı il başkanlığı görevinden ayrılarak parlamento hedefine yürümeyi seçen Kırkpınar adaylık kararı sürecini, “Önce il yönetimine, ‘Böyle bir niyetim var, siz ne diyorsunuz?’ diye sordum. Ben dahil 60 kişilik yönetim kurulunda 2 arkadaşımızın mazareti sebebiyle katılamadığı bu toplantıda 57 kişinin onayını aldım. ‘Biz sizi milletvekili olarak görmek istiyoruz’ diye... Ertesi gün de ilçe başkanlarıyla bir toplantı yaptım ve orada da sordum. Bir ilçe başkanımız yurt dışındaydı, 29 ilçe başkanı arkadaşımız onay verdi, sonra yurt dışında olan arkadaşımızı aradım, onun da onayını aldım ve böyle yola çıktı. Bence böyle süreçlerde kararı verecek irade bence teşkilattır. Merkez ve merkez sağ partilerde teşkilat çok önemlidir” diyerek anlattı. 

ÖNSEÇİM MESAJLARI 
İYİ Parti İzmir İl Eski Başkanı ve Milletvekili Aday Adayı, süreçte bir sıra beklentisi olup olmadığı sorusu ve Genel Merkez tarafından alınan kararla İzmir’de de yapılacak önseçim hakkında ise şu mesajları verdi: Bir sandık kurulacak. Ben teşkilatla yola çıktım, son tahlilde yine teşkilatın önüne çıkacağım. Ben sadece yönetim kurullarının değil üyelerimizin de burada bir hakkının olduğunu düşünüyorum. Onların vereceği oylarla bir sıralama olur, ondan sonra da Genel Merkezimizde oluşan heyet tarafından bu değerlendirmeye alınır. Evet ben geçen dönem 4.sıradaydım ama fena çalışmadım, iyi çalıştım. İkinci bölge 16 ilçe ve yine Ramazan ayıydı, ben o 16 ilçeyi 2 tur tamamladım, üçüncü turu yarıda bıraktım, seçim geldi... Herhalde bu sefer 4 tur atarım. 

”AYAĞIMIZIN BASMADIĞI YER KALMAMALI”
Kırkpınar, ‘Aday olmanız durumunda nasıl bir saha stratejisi izleyeceksiniz?’ sorusuna ise, “Ben bu konuda çok iddialı bir insanım. 1295 mahallesi olan bölgede gidilmedik hangi köy ya da mahalle varsa oraya mutlaka gitmek istiyorum. İzmir’de 30 ilçede yaklaşık 1000’e yakın mahalle temsilcimiz var, sandık görevlendirmelerinde de yüzde 98’leri yakaladık. Bir ay içinde bunları da tamamlayacağız. Rutin bir saha çalışması, bulvar ya da caddeler değil hanelere gidip dokunacağız. Ayağımızı basmadığımız hiç bir yer kalmamalı diye düşünüyorum, bunu tüm aday adaylarının aday olduklarında hayata geçireceklerine de eminim” diye yanıtladı. 

”HEDEF YÜZDE 25 VE 8 VEKİL!”
İYİ Parti İl Eski Başkanı, İzmir sandığı hedefini ise şu sözlerle anlattı: İddiasız ya da idealsiz insan olmaz, hele ki siyaset gibi bir alanın içinde... Bir 5 yılı geride bırakmış bir partiyiz, teşkilatlarımız çok dinamik. Türkiye’deki siyaseti ortalama okuyan her vatandaşın bize göz ucuyla baktığını biliyoruz ama artık onlarla yüz yüze gelmek istiyoruz. İzmir’de asgari yüzde 20 oy oranını yakalayacağımızı düşünüyorum. Bu rakam 18-19’a da inebilir ama hedefimiz İzmir’de yüzde 25 oy almak. Buna tekabül eden milletvekili sayısının da 6-7 ya da 8 olabileceğini düşüyorum. 

ADAY OLUP SEÇİLİRSE NASIL BİR VEKİL OLACAK? 
Kırkpınar 14 Mayıs’ta seçilirse nasıl bir milletvekili olacağına dair soruya ise şu yanıtı verdi: 
Ulaşılan bir milletvekili olmak isterim. Dert dinleyen bir, çözüm odaklı bir milletvekili olmak isterim. Aynı zamanda üzüntülü ve mutlu günlerin tamamında vatandaşın yanında olabilecek bir milletvekili olmak isterim. Bu iktidarın İzmir’e 20 yıldır verdiği katkı beklenenin çok çok altında. Sebebi de şu; 2002’de iktidara gelmiş, yüzde 34’le parlamentonun yüzde 60’ını elde etmiş ikili bir parti gibi yapının burayı bir cezalandırması gibi... Burada tüm önemli figürleri Büyükşehir için aday yaptılar, yine kazanamdılar. Çünkü İzmir’in ve İzmirlinin siyasete bakışı ve demokrasi anlayışı çok farklıdır. İzmirli baskıya gelmez, ne istediğini bilir, barış ve huzur içinde refah payı yüksek bir kent ve ülke ister. Milli gelire katkımızı yüzde 10.7, yatırım olarak aldığımız pay yüzde 4.2... İzmir bunu hak etmiyor. Bunun arkasında durmak, bunu kovalamak lazım. İnşallah Millet İttifakı iktidara geldiğinde haksızlığa dur diyecek... 

İYİ Parti İl Eski Başkanı aynı zamanda ‘Milletvekili seçilirseniz İzmir’in hangi probleminin üzerine düşeceksiniz?’ sorusunu da yanıtladı ve şu mesajları verdi: İzmir’in problemlerini saymaya kalkarsak, 15-16 maddeyi bulur. Ama en önemlisi İzmir’in katma değeriyle aldığı yatırımın arasındaki fark. Bu yatırımların bu kente gelmesinin önünü açacağız. İzmir bir tarım, turizm, sanayi kenti... Bakınız Yarımada’ya, hem tarım hem turizm var, Küçük Menderes’te tarım var, Bakırçay Havzası’nda tarım, sanayi ve turizm var.      

KONGRE SONRASI SORUSUNA YANIT, BEZİRCİLİOĞLU YORUMU 
Kırkpınar, 2 adayın yarışına ve süreci ayrışmalara neden olan il kongresi hakkındaki ‘Teşkilat kongreyi geride bıraktı mı?’ sorusunu da, “Tam anlamıyla geride bıraktı. Şu anda İYİ Parti Türkiye kenetlenmiş bir vaziyette... Millet İttifakı’nın gücüyle 20 yıllık iktidarı hükümetten uzaklaştırmak için güç birliği içindeyiz. İnanmış bir İzmir İl Teşkilatı var. 30 ilçenin ve tüm il yönetimi kurulunun da bugün kol kola olduğunu görüyorum” sözleriyle yanıtladı. 

Kırkpınar, İYİ Parti İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu ve performansı hakkında ise, “Sinan Bey birlikte çalıştığımı bir arkadaşımız, ilk teşkilat üyelerinden... Urla’da ilçe başkan yardımcılığı yaptı, ardından 31 Mart’taki yerel seçimlerde ki Urla’da rekabet vardı, ittifak yoktu, birinc sıra meclis üyesi adayıydı. Ama aynı zamanda kendi il başkanlığı dönemimde danışmanlığımı da yapıyordu. Daha sonra kendisi yönetim kurulunda yer aldı ve danışmanlığı da devam etti. STK’lardan sorumlu il başkan yardımcısı olarak birlikte çalıştık. Siyasete yatkın bir isim. Donanımlı bir insan. İzmir’de hemen hemen gittiğimiz tüm STK’larda, sendikalarda, birliklerde, vakıflarda, derneklerde mutlaka tanınan bir insandı. Ben hakkıyla ve layıkıyla bir il başkanlığı yapacağına inanıyorum” yorumunda bulundu. 

”MİLLET İTTİFAKI 55-60’LA KAZANIR, 360’I DA YAKALAR!”
İYİ Parti İl Eski Başkanı son olarak Millet İttifakı’nın 2023 seçimlerindeki hedefi ve sonuç öngörüsü hakkında şu mesajları verdi: Bir kere Cumhurbaşkanlığı konusunda bir sıkıntımız yok. Kriz aşıldıktan ve Mansur ve Ekrem Bey’in de Cumhurbaşkanı yardımcılığı adaylıklarından sonra yüzde 60’a dayandı diye düşünüyorum. Ama bana göre en önemli şey rehavet. Rehavete kapılırsanız basamak basamak aşağı inersiniz çünkü karşınızda Tayyip Erdoğan gibi bir figür var. Artık anlatacakları hiç birşey kalmadı, vaatlerinin hiç bir hükmü yok. Şuradan da görüyoruz, ittifak AK Parti, MHP ve BBP... Yandan da Vatan Partisi’nin desteği var. Ama şimdi HÜDAPAR ve Yeniden Refah Partisi hamleleriyle görüyoruz ki küçümsemek için söylemiyorum ama bir tek oyun bile hesabını yapan bir Cumhurbaşkanı var. Gerçi kapının biri kapandı, Fatih Erbakan imza toplayarak Cumhurbaşkanı adayı oldu. Ardından AK Parti iktidarında öne çıkan isimlerinden Eski Bakan Sayın Mehmet Şimşek de görev almak istemediğini ifade etti. Bu bir oy kaybının telafisi yönünde harcanan emeğin boşa çıkmasıdır. Millet İttifakı adayının Cumhurbaşkanı Adayı Cumhurbaşkanı olacak, parlamentoda da 360’ı yakalayacağız diye düşünüyorum. Buna çok uzak değiliz. 55-60 bandı arasında Cumhurbaşkanlığını kazanırız, ardından da parlamentoda 360’ı yakalarız diye düşünüyorum. 

 
Karar süreci ve hedeflerini anlatan CHP’li Balcı’dan ‘liste’ ve ‘il örgütü’ yorumu!
 
İzmir'de davulcular maniler ile göreve başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karar süreci ve hedeflerini anlatan CHP’li Balcı’dan ‘liste’ ve ‘il örgütü’ yorumu!
Politika Durağı programında Sercan Avcı’nın sorularını yanıtlayan Kadın ...
6'lı Masa'da gündem milletvekilli listeleri!
Millet İttifakı, seçime 6 parti ittifak halinde gireceğini açıklamasına ...
Erdoğan'dan görevden almalar: Sürpriz isim de var!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla atama ve görevden alma ...
 
Erdoğan: En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli aylığının 7 bin 500 lira olacağını açıkladı
İYİ Parti'de önseçim kararı: İzmir'de de sandık kurulacak!
İYİ Parti Genel Merkezi daha önce 30 ilde yapılması planlanan önseçim ...
100 bin imza maratonunda ilk gün raporu!
YSK, seçmenler tarafından aday gösterilmek istenen 11 ismin başvurusunu ...
 
AK Parti İzmir sandık kuruyor, aday adayları teşkilatın kantarına çıkıyor!
AK Parti İzmir’de aday adayları teşkilatın kantarına çıkıyor. Halkapınar ...
AK Parti’de tüm detaylarıyla İzmir aday adaylığı listesi!
AK Parti’de yoğun trafik başvuru süresinin son gününde de devam etti ve ...
MHP’nin aday adayı listesine sızma girişimi!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, başvuru trafiğinde olağan dışı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri